HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Şubat 2015 Pazartesi - 13:10

Gaziemir’de sivil inisiyatif ayaklandı: Çek ellerini cennetimden!

İzmir’in gözde piknik alanı ile 1,5 milyon lira harcanan Mümin Gençoğlu Sosyal Tesisleri’nin belediyenin elinden alınmasına tepki yayılıyor. Belediyenin girmesi şartnameyle engellenen ihalenin ‘rant koktuğunu’ söyleyen sivil inisiyatif platformuna iki günde binlerce kişi katıldı.

Gaziemir’de sivil inisiyatif ayaklandı: Çek ellerini cennetimden!

3 Şubat 2015 Salı günü ihalenin yapılacağı Karşıyaka’daki Ege Orman Bölge Müdürlüğü’nün önünde eylem düzenleme kararı alan platform üyeleri, başta İzmir Milletvekilleri ve STK ve sendika temsilcileri olmak üzere İzmirlileri, “Bizi yalnız bırakmayın” diyerek desteğe çağırdı
 
İzmir'in gözde piknik alanı ile Gaziemir Belediyesi’nin 1 milyon 500 bin lira harcamayla Sarnıç’ta yarattığı Mümin Gençoğlu Sosyal Tesisleri’nin ranta kurban edilmesine tepkiler çığ gibi büyürken, sosyal medya üzerinden örgütlenen sivil inisiyatif platformu eylem hazırlığına girişti. Tüm İzmir’in ücretsiz yararlandığı piknik alanı ile sosyal tesislerin kira sözleşmesi süresinin uzatılmayarak belediyenin elinden alınması üzerine iki gün önce kurulan Sarnıç Piknik Alanı Koruma Platformu’na kısa sürede binlerce İzmirli katıldı.


 
ŞENOL: ÇİFTE STANDART UYGULANDI
Yaklaşık 20 yıldır tüm İzmirlilerin ve sivil toplum kuruluşlarının yararlandığı piknik alanı ile içinde restoran, gençlik merkezi, spor tesisleri, hobi bahçeleri ve kır düğün salonları olan 33 hektarlık alanın kira sözleşmesinin uzatılmamasına isyan eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, geçen Cumartesi günü bir basın toplantısı düzenledi. 2005 yılında imzalanan sözleşmeyle alanı kullanmaya başlayan Sarnıç Belediyesi’nin 2007 yılında yaptığı başvuruyu anında dikkate alarak tahsisi 7 yıllığına uzatan Ege Orman Bölge Müdürlüğü’nün aynı uygulamayı kendilerine yapmadığını belirten Başkan Şenol, çifte standardın rant uğruna yapıldığını dile getirdi.
 
ŞENOL: HAKSIZLIĞA ‘DUR’ DİYECEĞİZ
27 Eylül 2014 günü tahliye etmek zorunda kaldıkları piknik alanı ve sosyal tesislerin güvenlik ve bakımdan yoksun kaldığını ve kimliği belirsiz kişilerce yakıldığını anlatan Başkan Şenol, bu alanla ilgili yapılan ihalenin de kendilerinden ve kamuoyundan gizlendiğini savundu. Sosyal tesisler içindeki kır düğün salonundan vatandaşların 1000 lira gibi cüzi ücretle yararlandığını hatırlatan, spor tesisleri, gençlik merkezi ve spor tesisleri ile piknik alanında ücret almadan hizmet verdiklerini anlatan Şenol, Çünkü biz belediye olarak kamu yararını gözetiyoruz. İhaleyle burasına alanlar bundan böyle kır düğün salonunu 1000 lira yerine 8 bin liraya kiraya verirse yazık değil mi?” diye sordu.
 
İÇERİDE İHALE, DIŞARIDA EYLEM…
“İzmir’in en büyük rekreasyon projesi ile gölet projemiz için bize yer tahsis etmeyen, parasıyla kiralamamıza bile izin vermeyen orman idaresi, konu taş ocakları olunca hemen ruhsat verebiliyor” diyen Başkan Şenol, Gaziemir ve İzmir halkı ile milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları ile sendika temsilcilerinden destek istedi.  “Bu haklı mücadelede en önde ben yürüyeceğim. Halkın vergileriyle yapılan bu tesisler ve tüm İzmirlilerin kullandığı piknik alanı ranta kurban etmem” diyen Şenol’un isyanı üzerine örgütlenen platform üyeleri ihalenin yapılacağı gün Ege Orman Bölge Müdürlüğü’nün önünde toplanma kararı aldı.


 
‘GEZİ RUHUYLA HAREKET EDECEĞİZ’
Platform sözcüleri, 3 Şubat 2015 Salı günü Saat 15.00’de yapılacak ihaleyi yakından takip etmek için İzmir milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri ile tüm İzmir halkını Ege Orman Bölge Müdürlüğü önünde toplanmaya çağırdı. Salı günü Sarnıç ve Gaziemir’den eyleme katılmak isteyenler için Saat 12.30’da Sarnıç Cumhuriyet Meydanı, Saat 13.00’de Gaziemir’de Abdullah Arda Meydanı ve belediye hizmet binası önünden otobüslerin hareket edeceğini duyuran platform üyeleri, “Gezi direnişindeki ruhla yola çıkıyoruz. Vatandaşın vergileriyle yapılan tesislerin birilerine peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Siyasete Malzeme 3 Şubat 2015 Salı 09:47

Kamusal Alan ve rant diye bağıran belediyeye sorular: 1-Festival Düğün Salonu Alanı-Metro avm Önü 2-Sezai Esen Et lokantası-SevgiYolu 3-Sarnıç piknik Alanı-Servet Restoran-Eski Divan 4-Tepe Tesisleri 5-İncir Kafe-Altay Tesisleri yanı Daha da devam ediyor liste...bunlar kimlere rant sağlıyor?Bunlar da aynı şekilde ihale edildi,halktan koparıldı.Öncelikle yaptıklarınızla samimi olun.Öncelikle Yukarıdaki saydığım kamusal alanları kamuya terk edin.Siyasi gündem oluşturma çabaları bunlar,biz hafızaya aldık,değerlendireceğiz...

Yorumu oyla      13      7  
Seydiköylü 2 Şubat 2015 Pazartesi 23:38

Gaziemir'in dağları taş ocağı tarafından yok edilirken tüm uyarılara rağmen bir adım bile atmayan belediyeyi samimi bulmuyorum. Bunu da Sarnıç özelleştirilsin diye söylemiyorum, ona da karşıyım ! Burada yapılmaya çalışılan çevrecilik değil, düpedüz siyasettir.

Yorumu oyla      13      7  
Sarnıç 2 Şubat 2015 Pazartesi 21:53

Belediye buraların kendisine verilmesini istiyor ama ilginç olan işletme hakkı kendisinde olan piknik alanındaki restorant ve büfeleri özel şahıslara kiraladı. Varsayalım buraları belediye dışında başka birileri ihale ile aldı .İhaleyi alanların buraları belediyeden daha iyi çalıştırmayacaklarını kim idda edebilir.Sarnıç göletin hali ortada.Bırakın göletin güzlleştirilmesini Belediye 2009 yılında buraları teslim aldığı haliyle bile koruyamadı.

Yorumu oyla      15      9  
Seydibaba 2 Şubat 2015 Pazartesi 14:22

Sizdeyken kim işletti orayı o zaman rant yokmuydu kimi kandırıyorsunuz allah aşkına milletti gaza getirmeyin

Yorumu oyla      20      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar'a 'kardeş' ziyareti ve daveti
Karabağlar Belediyesi ile kardeş olan Ardahan Damal Belediyesi'nin Başkanı ...
Yenişehir’in kaderini değiştirecek proje halk vitrininde!
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Yenişehir Pazaryeri’ne inşa edilmesi ...
Başkan Arslan muhtarları dinledi
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan Çiğli’deki muhtarları bir araya toplayarak, ...
 
Başkan iş dünyasını ağırladı: Ege’de fuar seferberliği!
Türkiye’nin en büyük fuar kompleksine kavuşabilmek için geriye sayım başlatan ...
Karşıyakalılar bu kursları çok sevdi
Karşıyakalılar için yeni hobi alanları açmak ve mesleki eğitim imkanı ...
Hamsi şenliğine Mandi damgası: Horon tepti
Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu tarafından, Menderes Belediyesi’nin ...
 
Bornova Belediyesi’nden tedavi eden kurs!
Bornova Belediyesi’nin birçok branşta, uzman eğitmenler tarafından verdiği ...
İzmir 70 şehirde yüzleri güldürüyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kent Ekmek Fabrikası’nda glüten alerjisi ...
Selçuk’un tarihi bu yapıda
Üzerinde Selçuk’un tarihi figürlerinin bulunduğu Amerikalı iki heykeltıraş ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva