HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Şubat 2015 Pazartesi - 10:33

Yenişehir’in kaderini değiştirecek proje halk vitrininde!

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Yenişehir Pazaryeri’ne inşa edilmesi planlanan yeni hizmet binasının bölgenin kalkınarak gelişmesine katkı koyacağını söyledi.

Yenişehir’in kaderini değiştirecek proje halk vitrininde!

Konak Belediyesi’nce Yenişehir Pazaryeri’nin bulunduğu alana inşa edilmesi planlanan yeni hizmet binasıyla ilgili vatandaşların fikrine başvurulmaya devam ediliyor.

İlki kadın ve engelli dernekleriyle gerçekleştirilen, ardından da meslek odaları temsilcileriyle devam eden toplantıların üçüncüsü bu kez yeni binanın inşa edileceği Yenişehir semti sakinlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.



Konak Belediyesi’nin Yenişehir’deki Temizlik İşleri Şantiyesi’nde düzenlenen toplantıya Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, belediye bürokratları, meclis üyeleri, bölge muhtarları, esnaf ve mahalle sakinleri katıldı.
 
ULUSAL YARIŞMAYLA BELİRLENECEK
Yenişehir halkının düşüncelerini iletme fırsatı bulduğu toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Pekdaş, katılımcı yönetim anlayışı çerçevesinde görüş ve önerilerini aldıkları Yenişehir sakinlerine iyi bir hizmet binası yapmayı amaçladıklarını söyledi.



Yeni hizmet binası için gerekli plan değişikliklerinin İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylandığının müjdesini de veren Pekdaş, projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgenin gelişerek, değişeceğini dile getirdi.  Mülkiyeti Konak Belediyesi’ne ait Yenişehir Pazaryeri’nin yerine inşa edilecek yeni hizmet binasının konum olarak çok uygun bir nokta olduğuna vurgu yapan Pekdaş, “Bu bölge Konak’ın ortasında bizim hizmet götürmek zorunda olduğumuz mahallelere de ulaşımın en yakın olduğu yer. Buraya yapılacak bina projesini bir ulusal yarışmayla tespit etmenin doğru olacağına karar verdik. Meslek odalar, kadın ve engelli dernekleriyle, çalışanlarımızla farklı zamanlarda toplantılar yaptık. Ama bizim için buraya komşu olarak geleceğimiz hemşerilerimiz, muhtarlarımız ne düşünüyor, öğrenmek istedik. Çünkü artık biz bu mahallenin sakini olacağız. Bugün hem projeyi tanıtalım, hem de belediyede olmasını istediğiniz şeyler neler, bunları dinleyelim istedik" dedi.
 
HALKIN UMUDU OLDU
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın ardından Mimar Aydemir Başargan, yeni hizmet binası ile ilgili bilgileri içeren bir sunum gerçekleştirdi. Daha sonra Yenişehir halkı, esnafı ve bölgede görev yapan muhtarlar da söz alarak yapılması planlanan yeni hizmet binasıyla ilgili görüşlerini dile getirdi. Bölgede yaşanan sorunların, belediye binasının hizmete girmesinin ardından hızla çözülmeye başlayacağı konusunda hemfikir olan bölge halkı, kamu hizmetinin gelmesiyle beraber Yenişehir'de yeni bir dönem başlamasını beklediklerini ifade etti. Ulusal bir yarışmayla belirlenecek projenin şartnamesini hazırlayacak yarışma jürisi önümüzdeki günlerde biraraya gelerek ilk toplantısını yapacak. Bu toplantıya kadar vatandaşlar Konak Belediyesi’nin yeni hizmet binasıyla ilgili öneri ve düşüncelerini ‘[email protected]’ uzantılı e-posta adresi üzerinden ulaştırabilecekler.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
3 Şubat 2015 Salı 02:38

Belediye binası Yenişehir'e yapılınca mı kaderinin değişmesi lazım. Yenişehir, zeytinlik gibi semtlerde maddi durumu iyi, İzmirli aileler var. yıllarca tepecik yakın diye buranın insanlarını ikinci plana attınız. Bina uzak-yakın fark etmez. Yahu zaten şimdiki bina da Basmane'de. Sanırsın ABD'de :))

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Arslan muhtarları dinledi
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan Çiğli’deki muhtarları bir araya toplayarak, ...
Başkan iş dünyasını ağırladı: Ege’de fuar seferberliği!
Türkiye’nin en büyük fuar kompleksine kavuşabilmek için geriye sayım başlatan ...
Karşıyakalılar bu kursları çok sevdi
Karşıyakalılar için yeni hobi alanları açmak ve mesleki eğitim imkanı ...
 
Hamsi şenliğine Mandi damgası: Horon tepti
Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu tarafından, Menderes Belediyesi’nin ...
Bornova Belediyesi’nden tedavi eden kurs!
Bornova Belediyesi’nin birçok branşta, uzman eğitmenler tarafından verdiği ...
İzmir 70 şehirde yüzleri güldürüyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kent Ekmek Fabrikası’nda glüten alerjisi ...
 
Selçuk’un tarihi bu yapıda
Üzerinde Selçuk’un tarihi figürlerinin bulunduğu Amerikalı iki heykeltıraş ...
Buca’da minik tenisçilerin kupa heyecanı
Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, Türkiye Tenis Federasyonu tarafından ...
Kent tasarım atölyesinde ilk eğitim
Karabağlar Belediyesi Kent Tasarım Atölyesi’nin (KETA) “Ortak Akıl ve ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva