HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Şubat 2015 Pazartesi - 10:15

Başkan iş dünyasını ağırladı: Ege’de fuar seferberliği!

Türkiye’nin en büyük fuar kompleksine kavuşabilmek için geriye sayım başlatan İzmir, fuarcılık heyecanını Ege’ye taşıdı. Nisan’da düzenlenecek Olivtech ve Ekoloji İzmir fuarları öncesinde Ege’deki sanayi ve ticaret odaları ile borsa başkanlarını ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İzmir ekonomisi güçlendikçe, Ege Bölgesi de güçlenecek” dedi. Ege iş dünyası ise Başkan Kocaoğlu'nun destek çağrısına net yanıt verdi: “Siz görevini yaptınız. Taşın altına elini koyma sırası artık bizde.”

Başkan iş dünyasını ağırladı: Ege’de fuar seferberliği!

25 Mart’ta Mermer Fuarı ile kapılarını açmaya hazırlanan Fuar İzmir, dünya çapında ses getirecek organizasyonlara hazırlanıyor. Bugüne dek alan yetersizliği nedeniyle büyüme potansiyelini değerlendiremeyen Marble ölçeğinde çok sayıda lokomotif fuarı kente kazandırmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Nisan ayındaki Olivtech ve Ekoloji İzmir fuarları için şimdiden kolları sıvadı. Bu iki önemli fuarın çıtasının yükseltilmesi için bölge ekonomisine yön veren kuruluşların da devreye girmesini isteyen Başkan Aziz Kocaoğlu, Ege Bölgesi’ndeki sanayi ve ticaret odalarıyla borsaların başkan ve yöneticileriyle bir araya geldi.
 


Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki toplantıda konuşan Başkan Kocaoğlu, Fuar İzmir'in açılışının dünya çapında bir büyüklüğe ulaşan Mermer Fuarı ile yapılacağını hatırlatarak, “Bu fuar kompleksi için şu ana kadar 400 milyon TL harcandı. Ulaşımı sağlayacağımız monoray projesi ve diğer maliyetlerle birlikte 550-600 milyon TL harcamış olacağız” dedi.
 
İzmir’in fuarcılıkta her zaman önemli bir rol oynadığına değinen Başkan Kocaoğlu, mevcut fuar alanını 5 mislinden fazla büyüterek düzenledikleri fuarların sayısını ve potansiyelini de aynı ölçüde artıracaklarını söyledi. Ege Bölgesi’nin önemli bir tarım havzası olduğuna dikkat çeken Başkan Aziz Kocaoğlu, bölgedeki üreticileri İzmir’de dünya fuarcılığı ile buluşturmak ve böylece sektörlerini büyütmeleri ve gelirlerini artırmalarına katkıda bulunmak istediklerini söyledi.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 16-19 Nisan tarihlerinde Olivtech ve Ekoloji İzmir fuarlarının aynı anda düzenleneceğini, yeterli büyüklüğe ulaştıklarında da bağımsız fuarlar haline geleceklerini belirtti. Bölge ekonomisine yön veren kuruluş temsilcilerinden bu iki fuara katılımlarıyla destek vermelerini isteyen Başkan Kocaoğlu, “Desteğiniz hem sizlere hem üyelerinize kazanç olarak dönecek. İzmir ekonomisi güçlendikçe Ege Bölgesi de güçlenecek. Oluşacak bu fırsattan tüm bölge insanının, üreticilerin ve onların bağlı olduğu kuruluşların istifade etmesini istiyoruz” dedi
 
 2 KATTAN FAZLA BÜYÜDÜ
İZFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Hasan Tunçağ da toplantıda bir sunum yaparak hem Fuar İzmir’i tanıttı, hem yeni alanında ilk kez düzenlenecek Olivtech ve Ekoloji İzmir fuarları hakkında bilgi verdi. Fuar İzmir’in 330 bin m² alanıyla sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın da en büyük fuar merkezleri arasında yer alacağını belirten Tunçağ, birlikte gerçekleştirilecek Olivtech ve Ekoloji İzmir fuarları için toplam ayrılan alanın bir önceki yıla göre iki kattan fazla büyüdüğünü söyledi. Tunçağ, İZFAŞ olarak Brezilya, Çin, Japonya ve ABD gibi ülkelerden alım heyetleri getirilmesi için temaslar yürüttüklerini de dile getirdi.
 
Olivtech Fuarı, geçtiğimiz yıl Kültürpark’ta 7 bin 200 metrekare alanda düzenlenmişti, bu yıl 12 bin metrekarelik özel holde ziyaretçileriyle buluşacak. Ekoloji İzmir’in alanı ise yeni fuar merkezi ile birlikte yaklaşık 3 kat büyüyor ve 4 bin metrekarelik alandan 11 bin 500 metrekarelik özel tasarımlı fuar holüne taşınıyor.
 


İŞ DÜNYASI: SIRA BİZDE
Toplantıda yer alan iş dünyasının temsilcileri ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bu önemli yatırım için teşekkür ederek, bölge ekonomisinin kalkınması adına kendilerinin de destek vermesi gerektiğini dile getirdi.
 
Ender Yorgancılar (Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı): “Bu yeni fuar alanı, İzmir'in 30-40 yıllık ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde. Hem İzmir, hem bölge potansiyelini de değerlendirmek adına önemli bir katkı sağlayacak. Üretim kadar pazarlama da önemli. Bu nedenle fuarlarda yapılan sergileme, alıcıyla satıcıyı buluşturması açısından önemli. Yıllar önce Mermer Fuarı'na katılım sayısı çok düşüktü. Bugün tüm Türkiye'den fuarda yer alabilmek sanayiciler bizlerden yardım istiyor. En az 3-4 yıl sonra Olivtech ve Ekoloji fuarlarının da Mermer Fuarı gibi bir yol izlemesi kaçınılmaz.”
 
Şükrü Barış Kocagöz (İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı): “Yıllardır özlemini çektiğimiz şeylerin gerçekleştiğini görüyorum. Bundan sonra yeni fuar alanımızdan alacağımız güçle, hem Ekoloji fuarı, hem Zeytin ve Zeytinyağı fuarımızı geliştirme imkanı bulacağız. Bundan sonra üreticiler olarak bizim de artık taşın altına elimizi koymamız gerekiyor. Bize bu imkanı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve gereken katkıyı koyacak oda başkanlarımıza teşekkür ediyorum.”
 
Cüneyt Güleç (İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi): “Türkiye’de ilk ekoloji tarım faaliyeti Ege bölgesinde başladı. İzmir ihracatta öncü durumda. Bu fuarlar bizim için çok önemli. Dünya'da ekolojik ürünlere verilen değer her geçen gün artıyor. Zeytin ve zeytinyağı ile ekoloji ürünler potansiyeli bu kadar yüksekken katılım ve ziyaretçi sayılarının da artması gerekiyor. Bu fuarları hep birlikte büyütmeliyiz. İzmir olarak gastronomi kültürünün geliştirilmesine önem veriyoruz. Olivtech ve Ekoloji İzmir fuarlarımızın ömrünün zeytin ağacı kadar uzun olmasını dilerim.”
 
 
TOPLANTIYA KİMLER KATILDI?
 
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar   
 
İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Şükrü Barış Kocagöz
 
İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz
 
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Güleç
 
Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap
 
Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin      
 
Aydın Ticaret Borsası Meclis Üyesi Ali Çevik
 
Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş
 
Muğla Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gökmen
 
Muğla Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Merpez
 
Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Kaya Üzen     
 
Tire Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu
 
Selçuk Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Koray Yolcu        
 
Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka         
 
Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hamdi Erdem
 
Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper     
 
Bergama Ticaret Odası Meclis Başkanı Erol Işıldak
 
Menemen Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Güral  
 
Ödemiş Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Hüseyin Gülcü
 
Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Ahlat,     
 
Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ali Özkervancı,
 
Edremit Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Tarkan Denizer,    
 
Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan,         
 
Nazilli Ticaret Borsası Adına Temsilen Halil Selçuk          
 
Ayvalık Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Sakallı

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 3 Şubat 2015 Salı 09:36

11:19 Poyraz efendi otobüs saatlerine bakacağına izban zamanında geliyormu ona baksana!!! Bahsi geçen saatteki otobüse izbanın zamanında yetiştirmesi lazımki binilip gidilsin. 30 dakika gecenin o saatinde izban beklerseniz tabiki bahsi geçen saatteki otobüse yetişemezsini sonrada gece 1'de evinize gelirsiniz. Kimse aktarmanın iyi olduğunu iddia etmesin. Aktarma demek İzmirde ulaşımın rezil edilmesi demektir. Bunun için defalarca örnek veririm. Aziz Kocaoğlu mercedesinden insinde binsin bakalım otobüslere vapurlara izbana görelim kaç dakikada gidiyormuş ???

Yorumu oyla      15      6  
Veysel Mutlu 3 Şubat 2015 Salı 09:00

Cidden bu fuara İzmirde ulaşım problemleri varken, özellikle aktarma denen rezalet çıkmışken kim kalkar gider taaa izmirin dışındaki fuara :)))) ben şahsen gitmem. Balçovadan aktara aktara gideceğim öylemi? Adamı güldürmeyin.

Yorumu oyla      16      7  
Gultepeli 3 Şubat 2015 Salı 00:48

Sizin de iyiki twitter manyagi basganiniz var :)

Yorumu oyla      11      9  
2 Şubat 2015 Pazartesi 21:53

Ankara'da da "başganları" fuar alanı yapmaya çalışıyor ama temelden öteye gidemedi :))

Yorumu oyla      12      10  
reco baba 2 Şubat 2015 Pazartesi 21:26

angarali arkadasim bizim bi fuarimiz yok...bak sayayim nelerimiz var,neleriniz yok....bi kere denizimiz var,ankaralilar gibi suyu bardakta gormuyoz.ikincisi allahin verdigi her turlu meyve,sebze bizim buralarda yetisiyor,ihracat yapip vergi rekortmeni oluyoruz,dunyanin en guzel kizlari bizde,aslan gibi de delikanlilarimiz var ankaraya gittiklerinde aboow koye mi geldik diyorlar,ustunde oturdugumuz topraklarin 10.000 senelik tarihi var,altimiz hazine kayniyor,keciler bile ankaranin yolunu bilmezken elin yunani burda tiyatro bile oynatiyormus hemde acik havada...biz herseyimizle tertemiz,bembeyaz insanlariz,siz once adinizi degistirin adiniz bile kara,bizde gevrek,boyoz,kumru vardir,siz kuru ekmege talim,bizde sehir parlamentosu var,bak baskana bile akil veriyoruz,siz mudure,memura,amire,bakana,basbakana egilmekten develer gibi kamburunuz cikmis,iliklemekten ceket dugmeleriniz bozuk.....fuar muar islerine sen kafani yorma,biz dovusuyor gibi goruksekte izmirliyiz biribirimizi severiz.....sen once angarayi kurtar,bizim izmiri kurtaracak aklimiz var

Yorumu oyla      14      6  
reco baba 2 Şubat 2015 Pazartesi 20:42

bu durumda cehaletimi bagislayin ozur dilerim.demek ki konuya tam hakim olmadan atip tutmusum,sizin de vaktinizi caldim.konuyuy iyice arastirmam gerekiyormus,derhal incelemeye basliyorum.....fakat ne fuari olursa olsun yine de finalde bir dansoz ciksin,biz eglenceyi seven milletiz...saygilar

Yorumu oyla      13      7  
ANKARA 2 Şubat 2015 Pazartesi 19:44

Iyı Kı Fuar Var... Baska Neyle Övunurdunuz Yoksa...

Yorumu oyla      14      10  
m.y. 2 Şubat 2015 Pazartesi 19:42

almanyadaki fuar alanlarıda aynı böyle havaalanı yakınında, fuar izmir devreye girdikten sonra, fuarcılık alanında avrupa fuarları ile işbirliği yapacaktır.avrupadaki fuarcılar şimdiden fuar izmirle ilgilenmeye başkadılar bile, avrupa standartlarında bir fuar alanı yapılıyor.

Yorumu oyla      14      8  
2 Şubat 2015 Pazartesi 18:00

330 000 metrekare alan var diye hepsi fuar holi olacak değil ya :))) bunun meydanı var, yolu var, otoparkı var ... :)) ayrıca inşaat alanı 240 000 metrekaredir. ileride 2. etapta kullanılmak üzere 46 bin metrekarelik bir rezerv alanı oluşturuldu. Bunun haricinde ayrıca, 40 bin metrekarelik ayrı bir alan da otel ve kongre merkezi yapılması için ayrıldı. yani 100 000 metrekareden fazla alanda fuar yapılabilecek. 100 000 metrekare alan çok büyüktür.

Yorumu oyla      13      7  
2 Şubat 2015 Pazartesi 17:47

"reco baba" senin dediğin fuar İEF, burada konuşulan ihtisas fuarları. Marble da Ajda Pekkan'ın işi ne? Biri de yazmış kapalı alan şu kadar diye. Arkadaşım bu tesis de devasa büyüklükte otopark var, meydan var ... ayrıca ileri de kullanılabilecek boş alanlar var.

Yorumu oyla      13      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyakalılar bu kursları çok sevdi
Karşıyakalılar için yeni hobi alanları açmak ve mesleki eğitim imkanı ...
Hamsi şenliğine Mandi damgası: Horon tepti
Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu tarafından, Menderes Belediyesi’nin ...
Bornova Belediyesi’nden tedavi eden kurs!
Bornova Belediyesi’nin birçok branşta, uzman eğitmenler tarafından verdiği ...
 
İzmir 70 şehirde yüzleri güldürüyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kent Ekmek Fabrikası’nda glüten alerjisi ...
Selçuk’un tarihi bu yapıda
Üzerinde Selçuk’un tarihi figürlerinin bulunduğu Amerikalı iki heykeltıraş ...
Buca’da minik tenisçilerin kupa heyecanı
Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, Türkiye Tenis Federasyonu tarafından ...
 
Kent tasarım atölyesinde ilk eğitim
Karabağlar Belediyesi Kent Tasarım Atölyesi’nin (KETA) “Ortak Akıl ve ...
Mumcu ve Aksoy Urla’da anıldı
22. Demokrasi ve Devrim Şehitleri Haftası dolayısıyla Uğur Mumcu’dan Muammer ...
Bornova'dan bin öğrenciye İngilizce desteği
Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nde(BELGEM) İngilizce Destek ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva