HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Aralık 2018 Pazartesi - 10:54

Gaziemir’de duygusal anma

Balkanlar’da yaşamını yitirmiş ve asimilasyona uğramış Türkler, Gaziemir Belediyesi ile İzmir Bal-Göç’ün Göç Anıtı’nda düzenlediği törenle anıldı. Etkinliğe katılanlarla birlikte göç anıtına karanfil bırakan, asimilasyonu kınayan Başkan Şenol, “Göçmenler bu ülkenin demiri, çimentosudur” dedi

Gaziemir’de duygusal anma

Aralık 1984’te Balkanlarda yaşayan Türklere yönelik başlayan asimilasyonda hayatını kaybedenler Gaziemir Belediyesi ile İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği etkinlikle anıldı. Sarnıç girişine belediyenin yaptığı ve Türkiye’nin en büyük göç anıtı olma özelliğini taşıyan Göç Anıtı’ndaki törende, anıta çelenk ve karanfil bırakılarak asimilasyon ve baskılarla Balkanlarda yaşamını yitiren Türkler anıldı.

“Göçmenler ülkemizin çimentosudur”
Kendi atalarının da 1912 Balkan Savaşları sonrasında anavatana göç ettiğini hatırlatan ve göçün nasıl acı bir olay olduğunu iyi bildiğini ifade eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Biz Türklerin tarih boyunca göçlerle ilgili yaşanmış büyük acıları vardır. Balkanlardan yapılan göçler yakın tarihimizin en fazla kan ve gözyaşının döküldüğü, en büyük acıların yaşandığı göçlerdir. Dünyanın özgürlük ve demokrasi yolunda hızla ilerlediği bir dönemde, Bulgaristan Türklerine yapılan insanlık dışı baskı ve zulüm, zorunlu göç sırasında yaşanan insanlık dışı muamele, şüphesiz tarihe bir utanç belgesi olarak geçecektir. Asimilasyon politikalarını ve baskı girişimlerini bir defa daha şiddetle kınıyor, bu baskılar esnasında şehit düşen bütün soydaşlarımızı rahmetle anıyorum. Biz de belediye olarak tarihimize damga vuran, milletimize liderlik eden kişileri geleceğe taşımak adına onların isimlerini parklarda yaşatıyoruz. Ama sadece parklara isim vermekle, onları anmakla olmuyor. Onları anlamak, gençlere anlatmamız gerekiyor. Çünkü geçmişini unutanlar geleceğe güvenle yürüyemez. Bu ülke kolay kurulmadı. O yüzden tarihimiz önderlerimizi asla ve asla unutmamalıyız. Göçle anavatana gelen insanlarımız bu ülkenin demiri, çimentosudur. Balkan göçmeni kardeşlerimin her zaman yanındayım” diye konuştu.

Başkan Şenol’a teşekkür
İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Abdurrahim Nursoy ise, “Bundan tam otuz üç yıl önce doğduğumuz topraklarda yaşama şansını elimizden aldılar. Bulgaristan güvenlik güçleri evlerimize, köylerimize baskınlar düzenlediler. Kundaktaki bebeği annesinin gözü önünde öldürdüler. Dünyanın gözü önünde biz Türklere bir soykırım yaşatıldı. Bulgaristan Türkleri’nin haklarını arayan kahramanlarımızın çoğu tutuklandı, cezaevlerine atıldı ve işkence gördüler. Bizler her yıl burada, Gaziemir Belediye Başkanımız Halil İbrahim Şenol’un yaptığı Göç Anıtı’nda toplanıp o günleri anacağız. Göç Anıtını yapan, Türklük için mücadele edenlerin adlarını parklarımızda yaşatan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a teşekkür ederim” diye konuştu. 

 
O isimden İzmir’deki ittifak için flaş iddia: 30 ilçe CHP'de mi kaldı?
 
Mardinlilerden Başkan Pekdaş’a destek
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Varol ZENGİNOBUZ 24 Aralık 2018 Pazartesi 20:23

Bundan tam 29 yıl önce Sn.Recep Tayyip Erdoğan bulgaristan göçmenleri için neler demiş bi hatırlayalım; ‘’iyi güzel gelsin diyorsun da, ahmet mehmet asgari ücrete talim ediyor. bu ülke insanı aç, karısını kızını satıyor. sen buna çözüm bulamamışken gelin diyorsun. bunları nereye yerleştireceksin? bursa’nın park bahçelerinde ahlaksızlığa başlıyorlar.’’ şeklinde olan konuşmadır...Göçmen kardeşlerimizi unutmayan ve unutturmayan sevgili belediye başkanım Halil İbrahim Şenol' a gönül dolusu tebrik ve teşekkürler.

Yorumu oyla      10      5  
Cengiz Kuçhan 24 Aralık 2018 Pazartesi 12:37

Dönemin Zalim Bulgar yöneticilerinin zulmüne uğrayan soydaşlarımızın anısına yapılan ve bildiğim kadarıyla Türkiyenin ilk soykırım anıtı olan Anıtı halkımıza kazandıran Halil İbrahim Şenol o günlerde yaşanan zulmü bu anıt ile unuturmadığın için teşekkür ederiz..

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’da toplumsal cinsiyet eşitliği masaya yatırıldı
Sosyal belediyecilik alanında yürüttüğü çalışmalarla kentteki yaşam kalitesini ...
İZSU'dan Menemen'e hayat hattı
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, aşırı yağışlarda sıkıntı ...
İzmir'in o ilçesinde su kesintisi
İZSU Genel Müdürlüğü, Karabağlar Yeşilyurt Pompa İstasyonu’nda eskiyen ...
 
37 çeşit balık ağı örüyor: Ağların efendisi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’nın sahil bölgelerinde açtığı ...
Ata Anı Evi’nde 'ortak akıl' buluşması
Bornova Kent Konseyi, Gençlik ve Kadın Meclisleri Yürütme Kurulu ortak ...
Mehmet KARABEL yazdı... Çakar çakmaz çakan siyaset!
Mehmet KARABEL yazdı... Çakar çakmaz çakan siyaset!
 
Karşıyaka’nın Filizleri ‘çığ’ gibi büyüyor!
Karşıyaka Belediyesi tarafından sürdürülen Karşıyaka’nın Filizleri Projesi, ...
Kocaoğlu gönlünden geçeni açıkladı: Biri var ama kellesini koparırlar!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir adayının profili ...
Çiftçinin ürünleri Bornova adıyla marka oldu
Yerelde Kalkınma ilkesiyle tarımsal üretimin kalitesini ve çiftçinin gelirini ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva