Mehmet KARABEL
Çakar çakmaz çakan siyaset!
24 Aralık 2018 Pazartesi

CHP, seçime çeyrek kala…

Kılıçdaroğlu…

İzmir’i en arkaya bıraktı ya…

Siyasi hayatımızda ilk kez görüntülü anket…

İzmir’de yapılacak ya…

Eh, işimiz iş…

(Yeri gelmişken o anket için parantez açalım… İlk kez görüntülü anket yapacak Ana Muhalefet Partisi… Yani, sokakta seni / beni çevirecekler, kameraya bakarak cevap verin diyecekler ve soracaklar: İzmir’de kimi büyükşehir başkanı görmek istiyorsunuz? Bi’tane daha var: Size göre saydığımız isimlerden hangisi daha çok oy alır? Siz cevap vereceksiniz, görüntünüz ve sesiniz anında Kılıçdaroğlu’nun önüne düşecek… Anket, bugün başlıyor, haberiniz olsun…)

Tutar mı bu yöntem?

“Allah bilir!” demeyelim, deneyelim…

***

İzmir’de resmi başvuru yapan 11 büyükşehir aday adayı var…

Hanginiz şıppadanak “üç isim” sayabilirsiniz?

Millet sallayacak, CHP’nin çatısı karar verecek!

Bu “yöntem” bana…

Orhan Veli Kanık’ın şiirini hatırlattı…

Levent Yüksel seslendirip, meşhur etmişti:

“Ruhunda hicranının söyletme hikayesi…

Geç bunları anam babam geç bunları…

Bir kalemde…

Bilirim ben yapacağımı…”

***

Hep beraber denek olmaya hazır videolu anketi beklerken…

Seçim ağrısı çeken CHP İzmir’de ilginç şeyler yaşanıyor!

Mesela…

1 Ekim’de “Aday değilim” diyen Kocaoğlu coştu…

Hatta “coşma”nın bi’tık üstüne çıktı haftasonu…

“CHP’yi bırakmadım, siyaseti bıraktım…” dese de…

İnce ayar siyaset yapıyor / yapmaya devam ediyor!

Sanki Kırkpınar’da er meydanındaymış gibi…

Literatüre “Seçim Pehlivanları” benzetmesini kazandırdı…

Bunu yaparken de…

“İzmir’i Aziz Kocaoğlu’ndan daha iyi tanıyan pehlivanlardan söz ediliyor!”

Cümlesi ile kapıyı araladı…

Sonra kükredi:

“Bazı arkadaşlar (İzmir sadece Konak, Kordon değildir) diyor… (Bir de şu Gültepe’ye bakalım!) diyor… İZSU geçen sene sadece yağmur suyunu denize ulaştırmak için 28 milyon’luk yatırım yaptı… Bilmezsen konuşursun… Bilmezsen mangalda kül bırakmazsın… Önce bir işin nasıl yapılacağını bileceksin… Önce o işi yürekten yapmak isteyeceksin... O zaman yapabilirsin… Herkes yapabilir…”

Ben de saf saf “Google Amca”ya başvurdum…

Gültepe’den bahseden bir “Kırkpınar Pehlivanı” var mı diye…

Kim çıksın beğenirsiniz?

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer…

Ne demiş bi’ay önce bi’gazeteye?

“Eğer Genel Merkez İzmir büyükşehir için beni uygun görürse aşkla çalışırım… Görmezse de canları sağolsun…”

Peki, sözlerinin arkasını nasıl getirmiş?

Kelimesi kelimesine şöyle:

“İzmir için şöyle düşünüyorum… Ben mesela Atatürk olsaydım, İzmir'de ne yapardım? Arka sıradakilere giderdim… İzmir sadece Konak değil... Atatürk olsaydı Gültepe Mahallesi'ne giderdi, oradaki tornacıya, hurdacıya, elektrikçiye gider, onları dinlerdi…”

Breh… Breh… Breh…

Pehlivanlardan biri belli oldu…

Ya diğerleri?

Demek ki, zamanı gelince onlara da “çimdik” atacak!

***

Bitiriyoruz ama, yine önemli bi’ayrıntı var!

Kocaoğlu, 24 Haziran’dan bi’hafta sonra…

Partisine nasıl seslendi?

Hatırlayın, o “pansuman” çağrıyı:

“24 Haziran seçimleri, Cumhuriyet Halk Partisi’nde acil bir değişimi zorunlu hale getirmiştir… Kamuoyu ve parti tabanının talebi de bu doğrultudadır… Söz konusu değişimin Sayın Genel Başkanımızın öncülüğünde gerçekleşmesi, partimize büyük güç katacaktır…”

N’oldu?

Ortalık karıştı…

İmza süreci yaşandı, o imzalar kavga çıkardı…

Değişim oldu mu?

Olmadı…

Kaos unutuldu, gitti…

Kocaoğlu şimdi “cephe” değiştirdi…

İlk kez…

Seçime çeyrek kala “ittifaka” mayhoş baktığını dile getirdi:

“Yerelde ittifaka itirazım yok ama illeri paylaşmak, ilçeleri, meclis üyeliklerini paylaşmak… Ben bu ilde aday çıkarmayacağım demek… Böyle bir ittifak olmaz… Koskoca CHP, cumhuriyeti kuran parti, (Ben şu şu illerde seçime girmiyorum) diyemez… Siyaset bilimi açısından söylüyorum. Hangi partinin şemsiyesi büyük? AK Parti… Gider birisi oradan aday gösterilir... Diğer taraftan lokomotif kimdir? Ana muhalefet partisi CHP, kim girecekse oradan aday olarak girer... Ama sandığa CHP girer! Türkiye Cumhuriyeti’nde ben başka partiye oy vermem, dedemin, babamın partisi der millet... Partisine sadıktır... Nasıl oy verecek bu insan? Verdiği zaman nereye savrulacak? Siyasette böyle bir şey yok... Örgüt dağılacak…”

Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın’ı…

Balıkesir Büyükşehir adayı ilan edip…

“Aman Meral Hanım’ı kızdırmayalım…” diyerek…

Geri çeken ben miyim?

O zaman…

Şimdi birlikte düşünelim:

Acaba Aziz Bey “değişim” isterken haksız mıydı?

***

İzmir’de ha’bire anket yapılıyor…

Aziz Kocaoğlu, “Bıraktım arkadaş” dese de…

“Çakar çakmaz çakan çakmak” gibi…

Uzak ara önde çıkıyor…

Şu “videolu anket”te de şampiyon çıkarsa!

Sizce Kılıçdaroğlu…

Hangi “pehlivanı” aday yapar?

Sonsöz: “Üzülme can! Doğruysan zarar gördüm deme… Bil ki, iyiler mutlaka kazanır… / Hz. Mevlana…”

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Uzaklık 25 Aralık 2018 Salı 00:00

İzmir’de CHP Büyükşehir Belediye Başkanı adayı ; CHP li ama Sayın Aziz Kocaoğlu’ na yakın olmayan , İzmir’i ileriye taşıyabilecek farklı düşünceleri olan ; 4,5 milyon İzmirliye aynı nazardan bakacak kişi aday gösterilsin .

Yorumu oyla      9      5  
kanal İstanbul 24 Aralık 2018 Pazartesi 17:42

Ak Partililer dahil maliyeti çok yüksek olacağı yap işlet devret modeli ile yapılacağı için millet döviz borcunun altına girmek istemiyor. Herkesten şu sözü duyuyorsunuz 'Allahın bize bahşettiği boğaz var iken kanal İstanbul gereksiz. Zaten gerekli olsaydı şimdiye kadar insanlar kazma kürekle oraya su yolu açardı. Herkes ama herkes bu para bizim kararı biz verelim KANAL İSTANBUL için HALKOYLAMASI istiyor'

Yorumu oyla      21      7  
Git Artık diyene 24 Aralık 2018 Pazartesi 17:26

"Aziz Kocaoğlu kendine güveniyorsa halkın karşısına Büyükşehir Adayı olarak çıksın." diyorsun. "O zaman ağa babalarına söyle biz bu işi beceremiyeceğiz, en iyisi Aziz Başkanı aday gösterin." desinler. Gör bakalım İzmir halkının karşısına nasıl çıkılırmış. İzmir Halkı zaten Aziz Başkanı biliyor, onu iki seçimde de baş tacı etti.

Yorumu oyla      21      6  
m.y. 24 Aralık 2018 Pazartesi 17:03

Doğrusöz rumuzlu yoruma gönülden katılıyorum. sn.kocaoğlu, belediye ihalelerinde partizanlık yapmayarak, en düşük fiyatlara yatırımlarını yaptı, belediyenin uluslararası reyting firmalarından aldığı puan Türkiyenin üzerindeyse bunun nedenidir.

Yorumu oyla      19      5  
dogrusoz 24 Aralık 2018 Pazartesi 15:43

Aziz başkan Belediye nin yani kamunun bir malini satmadan aksine kamulastirma yapti, Bakanliklarij yapmasi gereken bir cok işi ustlenerek ve saglikli butce olusturarak belediyeyi idare etti. Turkiye de tum Belediyeler hep kamunun mallarini satarak butce olusturmaya calisti. Aziz baskan''i bu ulke mumla arayacak burasi kesin. izmir in yillardir merkezi idareden para kullanmadan ulkeye yuk olmadan belediye olarak devasa projeleri hayata gecirdi. butce yonetimi konusunda ulkenin yetistirdigi sayili insanlardan birisidir Aziz baskan.

Yorumu oyla      23      6  
Çevre İlçeler yazarına 24 Aralık 2018 Pazartesi 14:56

Arkadaşım senin dünyadan haberin yok herhalde. İzmir'deki tüm ilçelerde (sadecebiri hariç) tamamı Aziz Kocaoğlu'nu Büyükşehir Belediye Başkanı olarak birinci sırada seçti Yani senin yazdığın bir zırva. Anlaşılan senin derdin bedavacılık, sen ucuza seyahat edeceksin, senin zararını başkalrı ödeyecek. Yok yahuuuu....

Yorumu oyla      25      6  
Çevre İlçeler 24 Aralık 2018 Pazartesi 13:42

İzmir’de 19 Çevre ilçeden 8 ‘ i. Sayın Aziz Kocaoğlu’nu istemediğini 2014 Mart yerel seçimlerinde gösterdi . İzmir BB kamu hizmeti olan toplu ulaşımda merkez ilçeler, çevre ilçeler ayrımcılığı ( 90 dk aktarma konusunda ) nedeniyle bu sayıya 2019 Mart yerel seçimlerinde yenilerinin eklenmesi muhtemel . Ayrıca 31 Mart 2019 seçiminden önce çevre ilçelerden Eshot’u çekerek , ulaşımı birlik ve kooperatiflere devrederek özel halk minibüscülüğünü başlatmasını bekliyorduk ama bu uygulamanın halkın yararına olmadığı bilindiğinden seçimlerden önce başlayamadılar . CHP İzmir BB Başkan adayı bu konularda da bir açıklama yapmalı .

Yorumu oyla      10      20  
Git 24 Aralık 2018 Pazartesi 13:29

Arkayı dizayn etmeyi bırak. Merak etme bir şey olmaz. Bu parti çok büyük bir partidir. Kişiye bağlı değildir. Sıkılma. Git torun sev sen. Psikolojini de daha fazla bozma. Yoksa torunlar da git diyecektir.

Yorumu oyla      10      23  
Gürkan 24 Aralık 2018 Pazartesi 12:59

Kocaoğlu aday değilim dediği halde değişime nasıl karşı oluyor? Adayım deseydi aday gösterilmeyecek miydi ? Ben gidersem İzmir çöker diye bir açıklaması da yok. Seferihisar'da da son yıllarda yapılan kültür merkezi+meydan projesi ve Sığacık çalışmalarını da yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi'dir, başkası değil. Katkısı olmuştur ne demek ? Şahsen benim adayım eğer ki ilçe belediye başkanlarından biri olacak ise bu Tunç Soyer'dir ama son zamanlarda yaptığı açıklamalar gereksiz. Süslü lafları da bırakıp neler yapacağını anlatması gerekiyor.

Yorumu oyla      14      19  
muhalif 24 Aralık 2018 Pazartesi 12:57

sn.Karabel, bazı Karşıyakalılar sosyal meya da bir antiaziz kampanya yapıyorlar, neymiş İzmirli kocaoğlunu istemiyormuşmuş..acaba gerçekten öğlemi?Özdil yazısında Kocaoğlunu işaret etti diye demediklerini bıraktılar, nedir bu? ülkede sanatçılar, gazeteciler savcılığa çağrılıyor, bazılarının derdi başka, Türkiye gerçeğinden uzak, başlarını kuma gömmüşler.

Yorumu oyla      26      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva