HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Nisan 2016 Pazar - 11:10

Gaziemir'de barış için dans ettiler

‘Barış için dans’ temasıyla düzenlenen 19. Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’nde buluşan dünya çocukları sahne alarak yöresel kıyafetleriyle halkoyunlarını ve müziklerini sergiledi. Şenol “Milli bayramlarımızı her yıl daha da artan coşkumuzla kutlayacağız” dedi

Gaziemir de barış için dans ettiler

19. Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’ne 5 ülke ile Sinop ve Siirt Kurtalan’dan katılan çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yöresel kıyafetleriyle sahneye çıkarak ülkelerinin dans ve müziklerini sergiledi. Azerbaycan, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Makedonya ve Romanya ile ülkemizden Sinop ve Siirt-Kurtalan’dan gelen ekipler sahneledikleri gösterilerle hem kültürlerini tanıttı, hem de dansın evrensel diliyle dünyaya barış mesajı verdiler. ‘Barış için dans’ temasıyla düzenlenen şenlikte sahne alan çocuklar seyirciye görsel şölen  yaşattı, dünyaya barış, dostluk, sevgi mesajı verdiler.

‘Daha coşkulu kutlayacağız’
Dünya çocuklarına ev sahipliği yapan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Milli bayramlarımızın içleri boşaltmaya çalışanlara inat milli bayramlarımızı her yıl daha büyük coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz. Dünyada tek çocuk bayramı Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’dır. Biz de bunu layıkıyla kutlamaya devam edeceğiz. Bu şenlik aracılığıyla dünya çocuklarını bir araya getirip barış elçileri yetiştireceğiz.  Sevgiyi, barışı, kardeşliği şenliğimiz, çocuklarımız aracılığıyla yaymaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Geleceğin sahibi gençlere Cumhuriyet’in korunmasında ve yaşatılmasında önemli görevler düştüğünü ifade eden Başkan Şenol sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ülke uğruna çok kan döküldü, acılar çekildi. Atatürk’ten emanet aldığımız Cumhuriyet’in bekçisi olan siz gençler, bu mirasa ne pahasına olursa olsun sahip çıkacaksınız.”

‘En büyük ihtiyaç Barış’
Şenliğe bugüne kadar 25 farklı ülkeden 7 bin 400 yabancı çocuğun katıldığının altını çizen Başkan Şenol, “Her yıl 10-15 ülkenin konuk olduğu şenliğimize bu yıl dünyada yaşanan olaylardan dolayı sadece beş ülke katılıyor. Ancak bu olumsuzluklara rağmen büyük bir coşkuyla şenliğimizi yaparak, bayramımızı kutluyoruz. Sevgiyi, barışı, kardeşliği şenliğimiz, çocuklarımız aracılığıyla yaymaya devam edeceğiz” dedi. Şenliği altı yıldır temalı kutladıklarını ifade eden Şenol, “Bölgemizin, dünyamızın bugünlerde barışa çok ihtiyacı var. O yüzden bu yıl ki temamızı ‘Barış için dans’ olarak belirledik” dedi.

Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez ise 23 Nisan’ın çocuklara armağan edilen tek bayram olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “Geleceği gören Ulu Önderimiz Atatürk, çocuk ve gençlere bayram armağan etti. Çünkü dünya barışının sağlanmasının, dünyanın geleceğinin barış dolu olmasının tek yolu çocuktur. Diliyorum ki dünyanın geleceği barış dolu olsun. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm çocuklara kutlu olsun”

Dostluk, barış mesajları
Festival alanında yöresel kıyafetleriyle sahneye çıkan dünya çocukları danslarıyla dünyaya barış mesajları verirken, yurtdışından gelen ekiplerin liderleri de festival aracılığıyla dostluk, barış köprüleri kuran Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a teşekkür etti. Dünya da çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayramın 23 Nisan Çocuk Bayramı olduğunu vurgulayan yabancı konuklar Mustafa Kemal Atatürk’e övgüler yağdırarak, “Yurtta barış, dünyada barış” özdeyişini dillendirdi.

 
Yeni annelere mini rehber
 
Bayındır'da Yıldırım, Toprak ve Kocaoğlu'ndan önemli mesajlar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir sokaklarında karnaval havası
Gaziemir’de 19. kez düzenlenen çocuk şenliliğinin geleneksel kortejine ...
Karabağlar'da ışıklı gösteri 23 Nisan'a renk kattı
Karabağlar Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ...
Buca'da 'can dostlar' için yoğun mesai
Kent sınırları içerisinde yaşayan sokak hayvanlarının tedavi ve kısırlaştırma ...
 
Urla’da 23 Nisan coşkusu
Urla Belediye Konservatuarı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ...
Bornova’da 23 Nisan bir başka güzel
Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm Dünya çocuklarına armağan ...
Karşıyaka'da Ata'nın heykelini binlerce çocuk açtı
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasına onlarca etkinlik sığdıran ...
 
Konak’ta 23 Nisan’a görkemli kutlama
Konak Belediyesi, bir haftaya yaydığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk ...
Haydi pedal başına: İzmir Avrupa’ya meydan okuyor!
Kentte bisiklete binen herkesin katılabildiği Avrupa Bisiklet Yarışması'nda ...
İzmir tasarımda dünyaya açılıyor!
Uluslararası İç Mimarlar/İçmekan Tasarımcıları Federasyonu (IFI) Deklarasyonu’na ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva