HABERLER>POLİTİKA
20 Eylül 2012 Perşembe - 14:09

Fuar açılışında vekil düellosu: Günaydın Aşlık'a karşı!

İzmir Tarım Fuarı’nın 8. açılış törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ve AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık’ın söz düellosu damga vurdu.

Fuar açılışında vekil düellosu: Günaydın Aşlık a karşı!

EGEDESONSÖZ - Türkiye tarım sektörünün öncü kuruluşlarını biraraya getiren AgroExpo Eurasia Uluslar arası Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı 8’nci kez kapılarını açtı.


Dev fuarın açılışına milletvekilleri, belediye başkanları ve tarım sektörünün önde gelen isimleri de katıldı. Bu arada bir dizi temas için kentte bulunan CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu ve Gökhan Günaydın da fuar açılışında yer aldı.

Kültürpark Fuar Alanı’ndaki katılımcı ve ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gören törenin açılışı adeta bir mitingi andırırken, güne CHP ile AK Parti Milletvekillerinin sözlü düellosu damga vurdu.

AŞLIK’TAN AFRİKA VE BALKANLAR ÖNERİSİ
Fuarın açılış töreninde kürsüye ilk çıkan isim AK Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Tarım Orman ve Hayvancılık Komisyonu Üyesi Ali Aşlık oldu.

Hükümetin son on yıldaki tarım politikalarını anlatan Aşlık, Türkiye’nin üretim değil, pazarlama sorunu, yurt dışında kurulan Türk okullarının tanıtıma katkı sağladığını söyledi. Aşlık, “Bugün Türkiye’de pahalı ürettiğimiz bir şeyi Afrika’da ucuza üretebiliriz. Bugün Avrupa’ya satmakta zorlandığımız bazı şeyleri, Balkanlarda üreterek sokabiliriz. Onun için belli bir seviyenin üzerine çıkmış arkadaşlarımız, mutlaka Afrika’yı ve Balkanlar’ı değerlendirmeli. Vizyonumuzu genişletmeliyiz. Ticaret yapalım. AB’ye bizi almıyorlarsa, nüfusumuzdan değil, müteşebbisliğimizden korkuyorlar” dedi.



Çiftçi bir aileden geldiğini belirten Aşlık “Türkiye’de tarım planlaması yok. Herkes patateste para var diye patates ekerse sıkıntı olur. Aksaklıkları görüyoruz. Biz iktidara gelene kadar doğru dürüst planlama yapılmamıştı. Babadan kalma usuller ile tarım yapılmış. Bunun sıkıntılarını yaşıyoruz. Ürettiğinizi satabilmeniz için dünyanın ürettiği maliyeti yakalamanız lazım. Havza bazında değişiklikler yapmalıyız. Bugünden yarına olmuyor. Karpuz bile üç ayda yetişiyor. Siz çok zaman kaybetmişsiniz. Bizim insanlarımız müteşebbis, sorunları aşacağız” diye konuştu.
 
GÜNAYDIN: SON 10 YILIN HESABINI VERİN!
Aşlık’ın ardından kürsüye CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın çıktı.

Günaydın sık sık alkışlarla kesilen konuşmasında, Türkiye’de 25 milyon dönüm arazide üretimden vazgeçildiğini, önce bunun hesabının verilmesi gerektiğini söyledi. Aşlık’ın sözlerine karşılık veren Günaydın “Bundan 30 yıl evvel buğday 30 kuruş, mazot 1 liraydı. Bugün mazot 4 lira, buğday 60 kuruş. Artık 1 litre mazot alabilmek için 7 kilo buğday satmanız lazım. İnsanları Afrika’ya göndermeden evvel ‘Ben bu çiftçiye bu eziyeti nasıl yapıyorum’un hesabını verin” dedi.
 

VAROŞ EDEBİYATINI BIRAKIN!
Günaydın, ham petrolün işlenme maliyetinin 1,5 lira olduğunu ama istasyonlarda 4 liraya satıldığını da hatırlatarak, “Dünyada petrol fiyatlarının böyle olduğunu söylüyorlar. O zaman niye gemi sahiplerine 1,5 liraya veriyorsunuz. ‘Ben yoksuldan yanayım, varoşlardan geliyorum’ gibi edebiyatları Türkiye çok dinledi. Alt tarafa din iman, üst tarafa han hamam! Türkiye bunu çok dinledi. Eğer sizin köylülükten, yoksulluktan, varoş edebiyatından anladığınız buysa benim söyleyeceğim bir şey yoktur. Türkiye’nin son 10 yılda ilk kez Kurban Bayramı için hayvan ithalatı yapıldı. Osmanlı’dan bu yana ilk kez saman ithal edildi. Koyun, keçi ve büyükbaş hayvan varlığı da 1980’den bu yana hızla düştü” diye konuştu.

Günaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şunu söyleyeyim Türkiye’de çiftçi desteklenmiyor, köylü öldürülmek isteniyor, çiftçi vergilendiriliyor. Mazotta litre başı 2.5 lira vergi alıyorsun, çiftçi 3.5 milyar litre mazot kullanıyor. 8 milyar lira senin yalnızca mazot üzerinden aldığın vergi. Tarım desteğin ne kadar? 7 milyar lira. Kimse kimseyi kandırmasın. Köylünün toprağına, hayvancılık işletmelerine yeni zenginler el koyuyor. Tablo bu kadar basittir. Ya bu zulmün altında inim inim inlemeye devam edeceğiz ya da yeter artık üretim için destekleme, bana da mazot 1,5 liradan ver, suyumu kirletme, toprağıma göz koyma, bankalar eliyle beni öldürme. Tablo budur, bu tabloyu eğip bükmenin bir anlamı da yoktur. 44 milyondan 74 milyona çıkmışız. Projeksiyonlar 100 milyona çıkacağımızı gösteriyor. Biyolojik varlığız, yemezsek ölürüz. Ya bu topraklarda köylü üretecek, alınterinin karşılığını vereceğiz ya da diyeceğiz ki ‘Balkanlar’a bakın, Afrika’ya bakın gidin orada yatırım yapın. Zaten ABD’de buğday ucuz, koyunu Romanya’dan sığırı Şili’den getirir gül gibi geçiniriz. Seçimi buna göre yapacağız.”

 
HİBE PROJELER İLGİLİ ARTIRDI
Tarım Gıda ve Hayvancılık İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal ise, her iki fuarın da Türkiye’nin en büyük tarımsal etkinliği olduğunu, bir tarım kenti olan İzmir’de böyle bir etkinlik gerçekleştirilmesine katkı koyan sektör temsilcilerine teşekkür etti. Bakanlık olarak tarım fuarlarının işlevini artırmak için çalışma yürüttüklerini dile getiren Güldal, özellikle Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında üreticilere alet ve ekipman alımında yüzde 50 hibe desteği sağlanmasıyla çiftçilerin son teknolojinin tanıtıldığı fuarlara da ilgisinin arttığını kaydetti.

 
“TARIM YOKSA KALKINMA OLMAZ!”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sırrı Aydoğan ise Tire’deki süt üreticilerinden Bayındır’daki çiçek üreticilerine kadar üreticileri desteklediklerini, Türkiye’de tarla yollarını asfaltlayarak bir ilke imza attıklarını söyledi.

 
“KÖYLÜ PARA KAZANMYOR!”
CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam da konuşmasında hükümete eleştiri getirdi. Susam, “Destekler var ama bu üretimden köylü para kazanmıyorsa, hayvan alıp sıfır faizle kredi almış insan bir-iki yıl sonra bu krediyi ödeyemez duruma gelmişse tarım politakanızı gözden geçirip değerlendirmek zorundasınız” diye konuştu.

İzmir Ziraat Odası Başkanı Ahmet Yeşil de tarım sektörünün önemine dikkat çekerek fuarın tüm sektöre kazanç getirmesini diledi. Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan fuarın sektör fuarları arasında başarısıyla öne çıktığını belirtti. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ŞİRİNYERLİ 21 Eylül 2012 Cuma 10:32

Ali'ciğim sen git adliyedeki,,koyun keçi,sığır,dombey,saman,ot,tarla ve ÇİFTCİ lerin tarlarının sınır İŞLERİ ile ilgili davalara bak,BİR KİLO PEYNİR,kaç KİLO sütten cıkar ,bir koyun KAÇ kilo SAMAN yer ÇARPIMINI yap,SAMAN İTHAL rekorunun hesbaını yap,ilk defa duydum bir HUKUKCUNUN tarım BAKANLIĞI KOMİSYONUNDA OLDUĞUNU,anayasa komisyonundan göndermişler. Saygılar.

Yorumu oyla      13      6  
SOLCU 21 Eylül 2012 Cuma 09:50

SAYIN ALİ AŞLIK SİZİN PARTİNİZDEN İZMİR MİLLETVEKİLİ OLANLAR DAN 2B ARAZİSİ OLAN VEYA OLANLAR VARMI VARSA KİMLER YADA KİM KAÇBİN DÖNÜM İZMİRDEMİ YERİ BİRDE BURALARINI VATANDAŞA ÜCRETSİZ VERMEK İÇİN PARSELLİYECEKMİ YETİM HAKKI OLURMU VERMEMEK BUKADAR BASİT BİR SORUYU BURALARDAN DEFALARCA YAZDIM NE İLBŞK.NIZ ÇEZURCA ÇIKIP SÖYLEDİ NEDE DİĞER VEKİLLERİNİZ BELKİ SİZ DELİKANLI GİBİ ÇIKAR VAR YADA YOK DERSİNİZ BUNU BİLMEK HAKKIMIZ HERHALDE KİMLERE OY VERİYORUZ YANLIŞMIYIM

Yorumu oyla      12      6  
bucalı 21 Eylül 2012 Cuma 00:42

arkadaş ben 38 yaşındayım gelen her zaman gideni aratmıştır bu ülkeyi şu an en iyi yöneten ak parti chp daha kendini yönetemiyor hep kavga hep kavga başka bildikleri yok.izmirden örnek vereyim bayraklı,karşıyaka,çiğli,karabağlar,konak,buca,buralardaki belediyelerde hep kavga ve işçi çıkarmalar vardır yorum sizin bunlardan cacık olmaz.

Yorumu oyla      12      7  
ali aşlık 20 Eylül 2012 Perşembe 22:20

sen git biz afrikadan balkanlardan siyasetçi getirelim...

Yorumu oyla      23      7  
private35 20 Eylül 2012 Perşembe 21:44

saddamda seçimle yüzde elli üzerinde oy alıyordu.oy almak tarım ülkesi olmaksa, kurbanlıkları ithal etmez, israilden tohum almaz, mazotta 4 lira olmazdı.Oy almak seçim öncesi pkk ile ateşkes için anlaşmak mı? kömür dağıtmak mı? yeşil kart vermek mi?ezilirsin bana verdiğin cevaplarda karşında gündemi bilmeyen yada unutan cahil takımı yok.

Yorumu oyla      24      7  
ilko 20 Eylül 2012 Perşembe 21:32

Gökhan Günaydın bu ülke tarımına ve çözümlerine en hakim siyasetçidir. Bu konuda turnusoldur adeta. O'nu izlemeye devam edin.

Yorumu oyla      24      8  
private tam 35 20 Eylül 2012 Perşembe 20:49

private tarımda yapılan reformlarıda yazzz,dediğin gibi olsa ak parti 3 dönem oylarını arttırarak seçim kazanırmı yahuu

Yorumu oyla      12      18  
İzmirli 20 Eylül 2012 Perşembe 20:22

Zengine ucuz mazot köylüye pahalı mazot ver. Sonra teşvik verdim de mazottan aldığın vergi bile verdiğin teşvikten az. Tohumu dostumuz İsrailden alıyoruz. Birde utanmadan afrikada üretim yapalım diyor. Yazıklar olsun size..

Yorumu oyla      24      6  
private35 20 Eylül 2012 Perşembe 15:56

tütün fabrikaları satıldı tütün ekenler isyanda.şeker bursadaki ABd şirketinden mısırdan üretiliyor şeker pancarına kota geldi.Angus yemeye başladık.Tohum israilden geliyor sonra çık edebiyat yap.

Yorumu oyla      31      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu bir kez daha ezber bozdu!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'Oslo görüşmelerine karşı mısınız sorusuna' cevap verdi.
CHP yerel seçim startını İzmir’den verdi
İzmir’e gelen CHP Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Gökhan Günaydın ...
AK Parti kongresine Barzani de katılacak!
AK Parti’nin ay sonunda düzenleyeceği kongreye Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed ...
 
CHP Oslo belgelerini neden açıkladı?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'un, 'yeni CHP'yle çelişiyor' yorumlarına ...
Başbakan Erdoğan'dan 3 aşamalı PKK planı
Hükümet artan terör saldırılarına karşı askeri, siyasi ve sosyal ayakları ...
Güler: Muhtar mahallenin kozmik odası gibidir
CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, seçim bölgesindeki çalışmalarını ...
 
AK Partili Şengül yerel iktidara sert çıktı: Hesap soracağız
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, belediyelerin çalışmadığını ...
Akay’dan teşkilata ‘sızıntı’ uyarısı
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay basında çıkan ‘revizyon’ iddialarını ...
Başbakan 10 şehidin ardından ilk kez konuştu
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terör saldırıları karşısında tek bir geri ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva