HABERLER>POLİTİKA
20 Eylül 2012 Perşembe - 13:20

CHP yerel seçim startını İzmir’den verdi

İzmir’e gelen CHP Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Gökhan Günaydın ve Gürsel Tekin ziyaretlere başladı. İlk olarak Günaydın ve Tekin CHP İl Başkanı Ali Engin’i ziyaret etti. İl Binası’nda yapılan açıklamaya CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Hülya Güven, belediye başkanları ve ilçe başkanları da destek verdi.

CHP yerel seçim startını İzmir’den verdi

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yerel seçim startını vermek için İzmir’e gelen CHP genel başkan yardımcıları çalışmalara başladı. Karabağlar ziyareti ve pazaryerleri ile esnaf gezisinin sonrasında heyet Cennetçeşme’de kentsel dönüşüm toplantısı düzenleyecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katılacağı toplantıda çalışmalar yerinde anlatılacak.
 
İzmir’e gelen CHP Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Gökhan Günaydın ve Gürsel Tekin ziyaretlere başladı. İlk olarak Günaydın ve Tekin CHP İl Başkanı Ali Engin’i ziyaret etti. İl Binası’nda yapılan açıklamaya CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Hülya Güven, belediye başkanları ve ilçe başkanları da destek verdi.
 
HAKLILIĞIMIZ ORTADA
İzmir ziyareti ile ilgili açıklama yapan Gürsel Tekin, “ Siyasi çalışmalara başladık. Türkiye’nin en önemli ili, sosyal demokratların yüz akı, partimizle özdeşleşmiş bir ilde olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Terör saldırısı sonrasında İzmir’den iki şehidimiz var. Şehit ailelerine başsağlığı diliyorum. Umut ediyorum ki bu son olur. Dünya’nın hiçbir yerinde günde 10 şehidi olan bir hükümet ayakta kalamaz. Sadece iki ay içinde şehitler de dahil günlük olaylar, trafik kazaları nedeniyle 200’ün üzerinde insanımız hayatını kaybetti. İş kazalarında da birinci sıradayız. CHP’nin parlamentoyu göreve çağırmasının ne kadar anlamlı olduğunu görüyorsunuz. Biz zaman zaman bu konuda eleştiri aldık. Siyasi partilerden, basın ve medyadan destek bulamadık. Basın ve medya kamu görevi yaptığını unutmamalıdır” dedi.
 
CHP’NİN GELENEĞİNDE DİKTATÖRLÜK YOK
Hükümetin dış politikası konusunda da eleştirilerde bulunan Tekin, “Dış politika CHP’nin uyarılarına rağmen kötü gidiyor. Suriye’deki olaylar Şanlıurfa’ya kadar sıçradı. Biz İstanbul’da toplantı yapacağız. Ardından Gaziantep gibi yerlerde sınır bölgelerde toplantı yapıp, ziyaretler gerçekleştiriceğiz. Başbakanın 2011 yılında Antep’te yaptığı konuşma var. Bu ortadadır. Hükümetin kendi değil dış ülkelerin politikalarını yürüttüğünü gösteriyor. Başbakan daha önce ‘Esad kardeşim, dost ülke’ diyordu. Ortak bakanlar kurulu toplantısı yapıldı. Gerçekten iki kardeş ülke arasında olacakları yapmadık. Biz Suriye ile yaptığımızı Azerbaycan ile yan yana gelerek yapmadık. Nerede zalim, diktatör varsa CHP karşı çıkar. CHP’nin geleneğinde diktatörlük, baskı yoktur” diye konuştu.
 
“BAŞBAKAN HAKARET EDİYOR”
CHP’nin açıkladığı Oslo Görüşmeleri ve kayıtlarının ardından AK Parti cephesinden gelen açıklamaları da değerlendiren Tekin, “ Hepsi birbirinden farklı açıklamalar yapıyor. Dördü de birbirinden farklı konuşuyor. Birisi ‘devlet görüşüyor derken diğeri de zinhar’ diyor. Karayolları ile duble yollar ile övünüyorsun. Karayollarını da devlet yapıyor. O zaman buna neden sahip çıkmadın. Hangi gerekçeyle 7 Şubat tarihinde hukuksal operasyon yaptınız. Niye korktunuz” dedi. Görüşmelerde yer alan maddelerin önemine dikkat çeken Tekin, “Karşılıklı olarak seçim öncesi anlaşma yapılması öngörülüyor. Başbakan seçim döneminde milliyetçi duyguları yüksek olan yerlerde nasıl konuşuyordu. Aynı tarihlerde PKK ile görüşmeler yapılıyordu. Bizim niyetimiz iç barışı sağlamaktır. Genel başkanımız başbakanın ayağına gitti. Başbakan’ın söylediği hakaretleri hatırlayın. Bize eğitim sistemi ile ilgili eleştirilerde bulundu, hakaretler etti.Aynı başbakan terör konusunda ‘projeleri var mı’ diyor. Tabi ki var. Siz 10 yıldır ne yaptınız?. AKP’liler farklı açıklamalar yapıyorlar. Biz nasıl bir manzara içinde yer aldıklarını görüyoruz” ifadelerini kullandı.
 
KARABAĞLAR’I ÖNEMSİYORUZ
CHP İl Başkanı Ali Engin, “Karabağlar ilçemizi çok önemsiyoruz. Orası AKP’nin istismar ettiği, umutlarını söndürdüğü bir ilçe... Bundan sonra orada daha fazla olacağız. Halkı daha fazla bilgilendireceğiz” dedi.



GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI ESNAFLA BULUŞTU
İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde yerel seçim için sahaya inen CHP'de Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Gökhan Günaydın ve Sezgin Tanrıkulu, Bozyaka'da esnafı ziyaret etti. Ziyarete İzmir milletvekilleri Hülya Güven, Güldal Mumcu ve Alaattin Yüksel'in yanı sıra Parti Meclisi Üyesi Berrin Dilekçi, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ile partililer katıldı. Bir manav tezgahının önüne geçen Tekin, "Elma Şili'den, portakal Brezilya'dan, muz Panama'dan, vişne Almanya'dan, ceviz Çin'den. Türkiye'nin geldiği nokta bu. Bereketli topraklarda tarımı bitirdiler" dedi.
 
'AKP'Yİ DE TRAŞ EDECEĞİZ'
Girdiği berber dükkanında traş makinesini eline alan Gürsel Tekin, müşterinin sakalını keserken, "Bizde her şey var korkma. Yakında AKP'yi de böyle traş edeceğiz" diye konuştu. Tekin ve Tanrıkulu, çeyiz evinde el işi yapan kadınlara kolaylıklar diledi.
 
Tekin bir vatandaşın, "Daha fazla çalışmanız gerekiyor. Her yere gidin" sözleri üzerine, "Genel Başkan günde 14 saat çalışıyor biz de öyle. Daha ne yapalım? CHP olmazsa bu ülkede daha kötü şeyler olur" diye yanıt verdi.
 
'ARINÇ'TAN EMEKLİ ONBAŞI OLUR'
Bahar Mahallesi Muhtarı Ahmet Cankurtaran'ı ziyaret eden CHP'li Genel Başkan Yardımcıları, muhtarlardan AK Parti'den önceki ve sonraki durumlarını anlatmalarını istedi. Muhtar Carkurtaran, "Bir suç işlediğimizde bizi 657'ye göre yargılıyorlar ancak kamu görevlisi saymıyorlar. Yeri geliyor polisin görevini bile yaparak canımızı tehlikeye atıyoruz. Bülent Arınç, muhtarlarla yaptığı toplantıda bize haklarımızı vereceğini söylemişti ancak olmadı" dedi.
 
Bunun üzerine Gürsel Tekin, "Ona diyemediniz mi 'hakkımızı vermene gerek yok, elimizdekini alma yeter.' Türkiye'de şu anda 54 bin muhtar var ama yakında hiçbiri olmayacak" diye konuştu. Bunun üzerine Cankurtaran'ın "Arınç, emekli olunca köy muhtarı olacağını söyledi" sözlerine karşılık Gürsel Tekin, "Ondan ancak emekli onbaşı olur" yanıtını verdi.
 
YENİ PARTİ BİNASI İÇİN MADDİ DESTEK İSTEDİ
CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, partisinin İlçe Başkanlığı binasında ağırladığı genel başkan yardımcılarına 120 metrekarelik binaya sığmadıklarını, yeni bir binaya ihtiyaç duyduklarını söyleyerek maddi destek istedi. Genel Başkan Yardımcıları da, "Sen etkinlik düzenle, para topla. Biz gereğini yaparız" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
traş 21 Eylül 2012 Cuma 10:36

bakalım kim kimi traş edecek görecegiz mevcut başkanlarla traş olacak belli ama

Yorumu oyla      12      5  
DEMOKRAT 21 Eylül 2012 Cuma 09:26

Yarışçılıkta Kullandığımız Bir Cümle Vardır.START"ta Kalmak Diye.Bu CHP den ve Bu Şahıslardan Hiç Bir Şey Olmaz,Olamaz.Bizim Geleceğimiz Bu Yetersiz Kişilere Kalmış ise Vay Halimize.Bence CHP İzmir"de Startta Kalacak Gibime Geliyor.

Yorumu oyla      12      5  
Mahmut Karakaplan 20 Eylül 2012 Perşembe 20:55

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yerel seçim startını vermek için İzmir’e gelen CHP genel başkan yardımcıları çalışmalara başladı. Karabağlar ziyareti ve pazaryerleri ile esnaf gezisinin sonrasında heyet Cennetçeşme’de kentsel dönüşüm toplantısı düzenleyecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katılacağı toplantıda çalışmalar yerinde anlatılacak STARTINI VERMEK Değil başlamak için

Yorumu oyla      13      5  
ahmet yalçın 20 Eylül 2012 Perşembe 17:46

Şuanki belediye başkanları ile seçime gidildiği takdirde AKP'nin Büyükşehiri alacağı kesinleşir.Zaten AKP Bayraklı Çiğli KArabağlar ve Buca'yı aldığında toplam oy oranı açısından işi bitirir.Onun için bu ilçelerdeki başkanlar CHP'ye seçimi kaybettirecekler. Genel Başkan yardımcısı sayın Tekin'e sormak gerek yukarıdaki ilçelerde vizyon sahibi,artist olmayan herkesi kucaklayan,mesaisine makamının dışında devam edtmeyen.Genel Başkan İzmire geldiğinde bulunmayan başkan istemiyorsa bunlardan vazgeç

Yorumu oyla      16      11  
engin 20 Eylül 2012 Perşembe 17:34

her zamanki gibi en kolayı seçmişiniz.bu startı istanbuldan vericeksiniz.istanbulu alamadığınız sürece akp iktidar olarak kalır bu ülkede.

Yorumu oyla      21      7  
oy 20 Eylül 2012 Perşembe 15:35

adaylara bakacagız ona göre oy atacagız

Yorumu oyla      17      5  
Ertuğrul 20 Eylül 2012 Perşembe 13:54

Biz Kulalılar bu seçimde mhp yi tercih edeceğiz. Tanrıkulu Bayraklıya gelmese çok iyi olur.

Yorumu oyla      18      14  
Bilal-İzmirli 20 Eylül 2012 Perşembe 13:35

Gürsel Tekin Dünya’nın hiçbir yerinde günde 10 şehidi olan bir hükümet ayakta kalamaz...... O Ülkelerde MUHALEFET Partileri MYK PM var Sayın Vekilim. CHP Vatandaş.

Yorumu oyla      14      8  
Bilal-İzmirli 20 Eylül 2012 Perşembe 13:30

Gürsel Tekin CHP’NİN GELENEĞİNDE DİKTATÖRLÜK YOK .....CHP bir isim seçimlerde Parti adaylarını CHP Üyeleri oyuyla seçilmiyorsa ismi ha ALİ olmuş ha VELİ Sayın Vekilim..... Not bunun adı'da bal gibi parti içi DİKTATÖRLÜK Sayın Tekin. CHP Vatandaş.

Yorumu oyla      19      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti kongresine Barzani de katılacak!
AK Parti’nin ay sonunda düzenleyeceği kongreye Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed ...
CHP Oslo belgelerini neden açıkladı?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'un, 'yeni CHP'yle çelişiyor' yorumlarına ...
Başbakan Erdoğan'dan 3 aşamalı PKK planı
Hükümet artan terör saldırılarına karşı askeri, siyasi ve sosyal ayakları ...
 
Güler: Muhtar mahallenin kozmik odası gibidir
CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, seçim bölgesindeki çalışmalarını ...
AK Partili Şengül yerel iktidara sert çıktı: Hesap soracağız
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, belediyelerin çalışmadığını ...
Akay’dan teşkilata ‘sızıntı’ uyarısı
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay basında çıkan ‘revizyon’ iddialarını ...
 
Başbakan 10 şehidin ardından ilk kez konuştu
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terör saldırıları karşısında tek bir geri ...
Ve HAS Parti kendini fesh etti…
AK Parti’yle bütünleşme kararı alan HAS Parti, kendini fesh etti. Başbakan ...
Akay’dan basına 'revizyon' tepkisi: Önce bize sorun!
Balçova’da yapılan ‘İki Bakanlı’ zirve sonrası çıkan revizyon haberlerine ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva