HABERLER>POLİTİKA
20 Eylül 2012 Perşembe - 00:14

AK Partili Şengül yerel iktidara sert çıktı: Hesap soracağız

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, belediyelerin çalışmadığını iddia etti. Şengül, “Belediye başkanlıkları yan gelip yatma yeri değildir. Maalesef yatıyorlar. Seçim vaatlerini ortaya çıkartıyoruz. Bunların hesabını soracağız” dedi.

AK Partili Şengül yerel iktidara sert çıktı: Hesap soracağız

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Siyasi partiler yerel seçim hazırlıklarına başlarken İzmir’de de kılıçlar çoktan çekilmişti. AK Parti ve CHP arasında yaşanan gergin atmosfer karşılıklı açıklamalar ile devam ediyor. Ege TV’de programa katılan AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, CHP’li belediyelere ağır eleştirilerde bulundu.
 
AK Parti’nin İzmir ile ilgili çok güzel ve önemli düşüncelerinin olduğunu ifade eden Şengül, “Bizim, bulunduğumuz ilçelerden, ilimizden başlayarak ülkemize dair beklenti ve yapmak istediklerimiz var. Her siyasi partinin çalışması olabilir. İzmir maalesef potansiyelini kullanamıyor. Kentin yeni atılıma ve ivmeye ihtiyaç var. Bizim zaten genel seçimler öncesinde açıkladığımız çalışmaları devam eden 35 projemiz var. Bunları yerel projelerle birleştirip entegre edeceğiz. Biz yerel seçimlerde vatandaşın karşısına çıkıp ‘bize oy vermediniz, yerelde iktidar yapmadınız ama bizim İzmir ile ilgili düşüncelerimiz var’ diyeceğiz. Yerel belediyelerin yapamadıklarını söyleyeceğiz. Tek tek hesap soracağız. Şimdiden hesaplarını hazırlasınlar. Seçim vaatlerinin hepsini aldık. Kayıtlar ortada. Seçim beyannamelerini biliyoruz. Vaatlerin hesabını soracağız. Belediye başkanlığı yan gelip yatma yeri değildir. Maalesef İzmir’de belediye başkanları yatıyor” dedi.
 
SEN NE İŞ YAPIYORSUN?
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerin aynı partiden olmasına rağmen ciddi koordinasyon sıkıntısı çektiğini ifade eden Şengül, “Aralarında ahenk yok. Birbirlerinin arkasında konuşuyorlar. Kentsel dönüşüm toplantısı yapıyorsunuz sadece büyükşehir belediye başkanı geliyor. İlçe belediyelerine bakıyorsunuz sadece bir iki tanesi var. İlçe belediyesi olarak topu Büyükşehir’e atmış ‘o yapsın’ diyor. Sen ne iş yaparsın kardeşim. Senin işin yok mu?. Yapacak, bitirecek bu konuda projen yok mu? Değerler üzerinden siyaset yapıyorlar. Milleti kandırmaktan başka yaptıkları bir iş yok. Sonra da ‘nasıl olsa çıkıp kazanırız’ mantığını var. Bu anlayış ile hareket ediyorlar” diye konuştu.
 
SİZİ KANDIRDILAR DİYECEĞİZ
Vatandaşların Türkiye’nin birçok yerindeki AK Partili belediyelerin çalışmalarını gördüğünü ifade eden Şengül, “Bizim verip de yapmadığımız sözler yok. Alın diğerlerinin seçim beyannamelerine bakın. Biz vatandaşa ‘seçtiniz, vaat ettiler, yapmadılar, sizi kandırdılar’ diyeceğiz. Bizim hedefimiz büyük. Rakam telaffuz etmek doğru değil. Bizim gönlümüzden geçen 30 belediyenin tamamının AK Partili olmasıdır. Tabi ki kararı vatandaşlarımız verecek. Büyükşehir de dahil hepsini almak için çalışacağız. Biz milletvekilleri olarak zaten sahadayız. Seçim zamanı belediye başkanları adaylarına destek olacağız. Biz de belediye başkan adayı gibi alanlara çıkacağız. Vatandaşımıza ‘biz de sizinle beraberiz’ diyeceğiz. Söz veren belediye başkan adayımızın yapacaklarını vatandaş adına kontrol edeceğiz. Bugün biz, İzmir milletvekiliyiz. Hangi siyasi partiden kişi gelirse gelsin. İzmir adına koşarak gitmeye hazırız” dedi.
 
İzmirlilerden bir de talepte bulunan Milletvekili Şengül, “İzmir halkı bize karşı önyargılarını kaldırsın. Bize yakından bakın. Bize karşı halen daha kuşkuları, endişeleri var. Bizi bir kere denesinler. Memnun kalmazlarsa gönderirler” ifadelerini kullandı.
 
KİRACI DA EV SAHİBİ OLACAK
Kentsel dönüşüm çalışmaları ve uygulamaya konulacak sistem hakkında da konuşan Şengül, “Sistemin içerisinde adaletli olmak var. Ne kadar objektif, hassas ve uygun yaparsanız proje o kadar hızlı hayata geçer. Tabi ki 100 metrekare ile 200 metrekare arsası olan aynı hakkı alamayacak. Öncelikli olarak arsa sahipleri belirlenecek, değeri belirlenecek. Binasına bakılacak. Binanın yapısına göre de fiyat tespiti olacak. Ağaçlara kadar kişinin mallarının değerleri verilecek. Bazılarının arsası yok ama kaçak hazine arazisine ev yapmış. O da hak sahibi olacak. Kirada oturanlar bile bu çalışma içinde kendisine yer bulabiliyor. Arsası ya da binası olanlara zaten değeri veriliyor. Kiracılık sisteminde kişinin bir malı yok. Müteahhit kar marjı koyar ama TOKİ, yani devlet koymuyor. Fazla konu ‘gel kiracı’ diyerek onlara vereceğiz. Kiracının en az bir yıl o bölgede oturması zorunludur. Dönüşümün yapıldığı yere bir ay içinde yığılanlara ucuz ev verilmeyecek” dedi
 
İNSANLAR SOYLULAŞACAK
Kentsel dönüşüm çalışmalarında yapılacak uygulamaların bölgeye ve alanlara göre değişeceğini ifade eden Şengül, “Her projenin kendi içerisinde yeri, özelliği var. Bazı yerlerde yüzde 30’a kadar imar artışı olabilir. Bazı yerler de gerekmezse artış olmayacak. Kimse ‘benim binam var. Müteahhit gelecek 10 kat bina alacağım’ diye düşünmesin. Biz ne aldanan ne de aldatan olmayacağız. Çocuklar için havuzlar, tesisler, okullar, yaşam alanları, parklar olacak. Sadece fiziki değil sosyal dönüşüm olacak. İnsanlarda soylulaştırma olacak. Bilgi birikimleri artacak. İnsanlar zaten Anadolu’dan göç etmişler. Bazıları hayallerine kavuşmuş ama bazıları şehirden kopuk yaşıyor. Geldiği yeri şehirde yaşıyorlar. Ben soylulaştırmayı asilleştirme değil kentlilik bilinci olarak söylüyorum. Kimseyi kendi yerinden etmeyeceğiz. Yerinde dönüşüm bizim ilkemizdir. Bir de vatandaşlar ‘evimiz yıkılır’ diye düşünüyor. Bazıları ‘istemiyorum dönüşümü’ diyor. Vatandaşlarımız öncelikli olarak rahat olsunlar. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve belediyeler bilgiler verecekler. Kimse ‘ben kendi imkânlarım ile yaptım. Bırakın çocuklarım otursun’ diye düşünmesin. Bazı kişiler, torunlar, çocuklar oturduğu yerden memnun değil. Konakladığı yerleri söylemeyen insanlar var. Ben insanlarımıza ‘çocuklarınızı düşünün’ diyorum. Her şey çok güzel olacak” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bülent ışık 20 Eylül 2012 Perşembe 17:38

Ak partili yorum denizden hamsi ve sardalya çok fazla çıktığı zaman fiyatı düşmesin diye denize geri döküyorlar.

Yorumu oyla      15      5  
AK Partili Yorumcu 20 Eylül 2012 Perşembe 16:45

Canlar AK Partiye oy veren seçmenlerin derdi siziz niye geriyor. Siz oy verdiğiniz partinin lider kadrosuna bir bakın. Niye yarışı önde götüremiyorlar onu sorgulasanıza. Biz sizden hızlı koşup birinci oluyorsak çaresi bizim ayağımızın kırılmasını kenarda kuzu gibi beklemek, beddua etmek değil. Tayyip köşke çıkınca bunlar birbirine düşecek diye gece hayal kurmakla olmuyor bu işler. Bakın aslan gibi AK Partililer Trabzon’da en acılı anlarında bile provokatörlere prim vermiyor.

Yorumu oyla      12      16  
Öz Vatandaş 20 Eylül 2012 Perşembe 15:47

İktidar yan gelip yatma çiftliğidir, 3 mehmet için meclis toplanmaz diyen iktidar 60 askeri şehit olmuş iken hala tatilde yan gelip yatmakta ve meclisi toplamıyarak ne yapmaktadır. Utanın be utanın, allahtan korkunuz kuldan utanmanız kalmamış hala pişkin pişkin ortalıkta gerdan kıvırıyorsunuz. ama sizde kabahat yok, size oy veren seçmeniniz yakanıza yapışıp hesap sormuyor'ki. Muhalefet desen ayrı bir telden çalıyor, adam gibi muhalefet olsa sizi hop oturtup hop kaldırır ama yok işte ne yapalım.

Yorumu oyla      21      7  
YAVRUCUĞUM 20 Eylül 2012 Perşembe 14:46

35 PROJE NE OLDU... NE OLDU... HA.. NE OLDU... A.K.P

Yorumu oyla      21      9  
engin 20 Eylül 2012 Perşembe 13:33

sayın şengül belediye başkanlıkları yan gelip yatma yeri değildir demiş.peki terör karşısında hiçbirşey yapmayanlar içinde geçerli mi bu sözünüz?

Yorumu oyla      24      9  
ozzy 20 Eylül 2012 Perşembe 13:19

Haydi başka kapıya!

Yorumu oyla      21      11  
izmirlim 20 Eylül 2012 Perşembe 12:24

35 proje diye atıp tutmuştunuz daha hiçbirini göremedik.Nedense seçim zamanları proje yapasınız geliyor.Siz İzmirlinin ne yüzle karşısına çıkacaksınız merak ediyoruz.Hele sen Aydın Şengül hiç konuşma bir çuval inciri berbat ediyorsun karnımız tok artık biz İzmirli olarak halimizden memnunuz AKP YE HİÇ İHTİYACIMIZ YOK.Sen işine bak işine...

Yorumu oyla      22      10  
vatandaş 20 Eylül 2012 Perşembe 12:11

Devletin gücünü kullanarak yaptıklarınızla İzmr in dışında yapılanlarla mı kıyaslıyacaksınız . Yoksa Devlet eli ile yapılanlarla İzmir belediyelerinin yaptıklarımı kıyaslıyacaksınız.Çok komik geliyor, biri devlet gücü deniz derya, biri denizde kum misali kimi kandırıyorsunuz yoksa kendinizi İzmir belediyeleri ile mi kıyaslıyorsunuz o zaman ne mutlu bize ki devlet bizimle boy ölçüşüyor....biz büyümüşüz de haberimiz yok

Yorumu oyla      22      9  
çorbacı 10.46 20 Eylül 2012 Perşembe 11:27

Sanada AKP nin çorbacısı mı denmeli.

Yorumu oyla      30      11  
C.H.P. nin ÇORBACI YORUMCULARI 20 Eylül 2012 Perşembe 10:46

HEMEN BİRERLE KOLDAN YANAŞIK DÜZEN ATIP,TUTMAYA BAŞLA DILAR. 8 Senedir İzmirde yapılan MAKYAJ BELEDİYECİLİ GİNİ savunuyorlar. ama 4 MİLYON İZMİRLİ Artık ERBAGA TÜRÜ BELEDİYECİLİK İSTEMİYOR. AK PARTİNİN ÇAGDAŞ BE LEDİYECİLİGİNİ İSTİYOR. C.H.P. TÜRÜ BELEDİYECİLK GERİ İLACI ETKİSİ YAPIYOR. İzmirin hayatiöneme haiz DÖNÜŞ ÜM ve GELİŞİM Projeleri,MAKRO ULAŞIM PROJELERİ,KÖRFEZ İN PESPAYE HALİ,METRODA VERİLEN ve TUTULMAYAN SÖZLER YOK MAYALARINDA YOK.BAŞARI.

Yorumu oyla      19      30  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akay’dan teşkilata ‘sızıntı’ uyarısı
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay basında çıkan ‘revizyon’ iddialarını ...
Başbakan 10 şehidin ardından ilk kez konuştu
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terör saldırıları karşısında tek bir geri ...
Ve HAS Parti kendini fesh etti…
AK Parti’yle bütünleşme kararı alan HAS Parti, kendini fesh etti. Başbakan ...
 
Akay’dan basına 'revizyon' tepkisi: Önce bize sorun!
Balçova’da yapılan ‘İki Bakanlı’ zirve sonrası çıkan revizyon haberlerine ...
MHP'den eşcinsel açılımı!
MHP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ruhsar Demirel, Gey ve Lezbiyen Kültürel ...
CHP'li Güven ve Yüksel Tokatlılar'la buluştu
Karabağlar Tokatlılar Derneği’nin Eski İzmir’de düzenlemiş olduğu toplantıda, ...
 
Şamil Tayyar'dan şok iddia: Bingöl'de ihanet var!
AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Bingöl saldırısında büyük ...
'MİT istediğiyle görüşür, belki de görüşüyor'
CHP'nin Oslo görüşmeleriyle ilgili eleştirisini yanıtlayan Başbakan Yardımcısı ...
''PKK istese bile silah bırakamaz!''
Meclis Başkanı Cemil Çiçek, PKK ile ilgili yaptığı açıklamada, PKK'nın ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva