HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
8 Mayıs 2017 Pazartesi - 12:22

Folkart'tan 'Ardıç Koyu' için kritik açıklama

İzmir’in Çeşme İlçesi’nde farklı yerlerde inşaat projeleri devam eden Folkart A.Ş Ardıç Koyu’nda yapılan çalışmayla ilgili açıklama yaptı. Şirket, “Etik dışı bir anlayışla; hayata ve dürüstlüğe, çirkince saldıran bu zihniyetle mücadele etmek için bir şereftir” dedi.

Folkart tan  Ardıç Koyu  için kritik açıklama

EGEDESONSÖZ- Folkart Yapı Sanayi Ticaret A.Ş İzmir’in Çeşme İlçesi Ardıç Koyu’nda inşaat çalışmaları devam eden yeni projeyle ilgili çıkan haberler üzerine açıklama yaptı.  Bir tanesine mahkeme tarafından yayın yasağı getirilen haberlerin kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini ifade eden şirket açıklamasında inşaat faaliyetlerinin yasalara uygun olduğunu ve Çeşme Belediyesi’nin denetiminde gerçekleştirildiğini vurguladı.

Folkart yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizde kutuplaşmanın sözcülüğüne soyunmuş bir gazetede, 2015 yılından bugüne dek Folkart ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mesut Sancak’ın konu edildiği, yalan haberler yapılmaktadır. Bu yalan zincirinin son halkasına, geçtiğimiz 04 Mayıs ve 06 Mayıs 2017 tarihlerindeki yayınlarında tanık olduk.

Folkart ve Mesut Sancak hakkındaki bu haberler; düşmanlık duygusu, hakaret ve karalama yöntemiyle; ‘çamur at izi kalsın’ anlayışıyla; asılsız bilgilerle donatılarak yapılmaktadır. İki yıldır sistemli olarak süren bu çirkin saldırıların temel nedeni; yerine gelmeyen “reklam talepleri” ve bazı “üstü örtülü gizli” beklentilerdir.

Son olarak Folkart’ın gerçekleştireceği Çeşme’deki Ardıç projesinde, aynı gazete yine yalan bilgilerle kamuoyunu yanıltmıştır. Haberde, bir bölümü 1967 yılı, tamamı ise 1978 yılında yapılan sabit belgeli deniz alanındaki dolgu, Folkart tarafından yapılmış gibi gösterilmiştir. İşte bu haber; vicdansızca ve açıkça yalan üzerinden kurgulanmıştır.

Oysa Folkart, bırakın denizi doldurmayı, arazinin ortasındaki bir ARDIÇ ağacını yaşatmak için yüzbinlerce dolarlık maliyetle, projesini baştan aşağı değiştirmiş, aynı ağacı özenle korumuştur. Bu yalan haberden çok önce bu çevre duyarlılığını göstermiştir.

O duyarlılığın fotoğrafına, zaten bu sayfada tanık oluyorsunuz. Folkart’ın tüm projelerinde ve Çeşme’de, çevreyi korumak için en üst düzey özen gösterilmektedir. Folkart uygulamalarında, çevresindeki yeşil alanların korunmasına da katkı sağlamaktadır. Misyonunda vurgulandığı gibi, çevreci bir şirkettir.

Ardıç’taki projemizin imar kanununa aykırı olduğu iddiası koca bir yalandır. Proje, herkese eşit davranarak yasaları uygulayan Çeşme Belediyesi denetiminde inşa edilmektedir.

Folkart tüm projelerinde İzmir'i ve Çeşme'yi yüceltmektedir.

Benzeri asılsız haberleri sürekli gündeme getirmek, kendilerince gizli beklentileri için oluşturdukları karalama kampanyasından başka bir şey değildir.

Folkart bugüne kadar bütün iyi niyeti ve sevgisiyle; güzel İzmir'imize katkı getirecek her atılımın içinde olmuş, öncülük yapmış, sağduyulu şekilde destek vermiştir.

Karalamalar bizi kesinlikle bezdiremeyecektir.

Kültür-Sanat alanında, sosyal sorumluluk projelerinde, kurumsal hayırseverlikte; İzmir'de ve Türkiye'de örnek şirket gösterilen Folkart; bu çizgisini koruyacaktır.

Folkart ve Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak hakkındaki benzeri yayınlar karşısında, elbette sessiz kalınmayacaktır. Folkart hukukun üstünlüğüne yürekten inancıyla, saygıyla, yasal haklarını kullanmayı en etkin şekilde sürdürecektir.

Ayrıca etik dışı bir anlayışla; hayata ve dürüstlüğe, çirkince saldıran bu zihniyetle mücadele etmek, FOLKART için bir şereftir. Bilinmelidir ki, basın yayın meslek ilkelerine uymayan, yalan haber yapan hiçbir kuruluşa ve onlara, değerli halkımızın dediği gibi “Ağızlarıyla kuş tutsalar bile” reklam verilmeyecektir.

Mahkeme kararı olan tekziplerimizi yayınlamasalar da, mahkemelerin somut tedbir kararlarına uymasalar da, doğrunun, dürüstlüğün ve gerçek adaletin kalesi yıkılmaz.

Haklı davalarımız sonucu kazandığımız ve kazanacağımıza yürekten inandığımız o tazminatları da, söz veriyoruz ki yine güzel İzmir’imiz için harcayacağız”

 
Aziz Yıldırım hakkında iki flaş karar
 
'Türkiye idamı getirirse ilişkiler kesilir'
YORUMLAR
Toplam 25 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
9 Mayıs 2017 Salı 14:09

"ikincisi ise istihdam yaratmak istiyorsan önce üreteceksin ülke kaynaklarını üretime teşvik edeceksin betona değil. " inşaat sektörü bugün bir çok sektörden binlerce insana istihdam yaratan en önemli sektörlerden biridir. Bunu tartışmak bile komik.

Yorumu oyla      11      5  
9 Mayıs 2017 Salı 13:58

"Öyle yorumlar yapmışlar ki ordinaryus arkadaşlar, amerika bile işsizliğe çare bulamamış falan iki ülke arasındaki işsizliğin türünün bile farkında olmadan sallamış yuvarlamış. Güzel arkadaşım, elin gelişmiş ülkesindeki doğal işsizlikle senin yapısal işsizliğin aynı şey değildir" doğal , yapısal , mevsimsel, teknolojik... neyse tüm dünyada işsizlik var mı, çözülebilmiş mi ? HAYIR. Ayrıca Türkiye'deki işsizliği sadece yapısal işsizlik diye kategorize etmek ne kadar doğru ? Bugün sanayici iş var ama kalifiye eleman bulamıyoruz diye yakınıyor. Yapısal işsizlik bu değil ki ! At tutarsa mı ?

Yorumu oyla      11      5  
9 Mayıs 2017 Salı 13:38

TC misafir , sen neye ve hangi veriye göre körfez geçiş projesinin maliyetini 6.5 milyar olarak açıklıyorsun? 25 yılda amorti ederi nasıl buldun ? Kaynak nedir ? Kaynak olarak izdeniz geçişlerini mi kıstas alıyorsun. Yahu böyle hesap mı olur ? 😀 Ayrıca ülkenin tüm kurtuluşu gökdelenlerde, köprüde diyen mi var ? Üretim olmasın diyen mi var ? İnşaat sektörünü salla devamlı üretim olsun diye mantık mı olur ? Ülkede üretim yok mu zannediyorsunuz ? ABD'de işsizlik olunca doğal bizde olunca yapısal. Vay be ! Doğal işsizlik artık neyse ? Osmangazi Köprüsü istanbul izmir otoyolunun en önemli parçasıdır. Bu yol izmir ekonomisi için önemlidir. Köprünün fiyat politikası , YİD olarak yapılması ayrı bir konu izmir için önemi ayrı bir konu. Salhane bölgesine zamanında açılan davalara bakarsan İzmir'in ciğerlerini yok ediyorlar diye dava açılmıştı. Beton olmasın diyenler çadırda mı yaşıyorlar ? Bırakın bu kafayı. Alsancak'da , Altınyol' da trafik sorunu var. Çözüm yöntemi tramvay mı ? 😀 var mı çözümün ? Tramvay yaptık araçları bırakın tramvaya binin mi diyeceksin ?

Yorumu oyla      11      6  
TC misafir 9 Mayıs 2017 Salı 00:34

Bazı yorumculara göre neredeyse şehrin ve ülkenin kurtuluşu gökdelenler, köprüler ve geçitlerle sağlanacakmış gibi hava vermişler. Öyle yorumlar yapmışlar ki ordinaryus arkadaşlar, amerika bile işsizliğe çare bulamamış falan iki ülke arasındaki işsizliğin türünün bile farkında olmadan sallamış yuvarlamış. Güzel arkadaşım, elin gelişmiş ülkesindeki doğal işsizlikle senin yapısal işsizliğin aynı şey değildir bu birincisi; ikincisi ise istihdam yaratmak istiyorsan önce üreteceksin ülke kaynaklarını üretime teşvik edeceksin betona değil. Bir de şunu merek ediyorum salhane için kim yeşil katledilmesin demiş? ya da orası için yeşil alan olsun mu denmiş? Bir de şu 50 günde 225 milyon devleti zarara sokan osmangazi köprüsü övülmemiş mi arkadaş hiç mi dünyadan haberiniz yok? Son olarak körfeze kirlilik yönünden etkisi olacağı açıklanan güncel maliyeti 6,5 milyar TL olan ve konak tünelinde söylendiği gibi trafik sorununu çözeceği iddia edilen ve yatırımcısının parasını 25 yılda amorti edebileceğini bilmeyip geçiş ücretinin ne kadar olacağını dahi öngöremeyen ve hala bazı hayal alemindeki kişiler bu projeyle kentin ekonomik olarak uçacağını ifade ederek İnciraltı-Çiğli geçiş projesini savunmaları yok mu, güzel arkadaşlarım sizleri ayakta alkışlıyorum daha ne diyeyim. Son olarak bu yorumumdan da istemezükçü olarak anlam çıkaracaklara da naçizane tavsiyem kreşten olmak üzere tekrardan eğitime başlasınlar.

Yorumu oyla      12      6  
9 Mayıs 2017 Salı 00:01

"Yatırımcı gelecekse üretime yatırım yapacak" İzmir gibi çarpık yapılaşmış, 300 bin konutun dönüşmesi gereken bir şehirde inşaat sektörünü salla mı diyorsun ? 😀😆

Yorumu oyla      11      5  
İzmir ve OSB'ler 8 Mayıs 2017 Pazartesi 23:18

İzmir Tire OSB’de Sütaş’ın 280 milyon liralık, Gürsüt’ün 89 milyon liralık yatırımı tamamlanmak üzere. Rüzgar türbini kanat fabrikası kuracak olan LM Wind Power’in Bergama OSB’de (BOBSİ) yatırımının temeli atıldı. Aliağa’da bulunan ALOSBİ’de 2016’da 14 firma üretime başladı. 30 firma fabrika inşaatlarını sürdürüyor. Alanın yüzde 40’ı Kimya İhtisas OSB’si olarak ayrıldı. Torbalı OSB’de 3 firma geçen yıl üretime başlarken, bu yıl 10 firmanın inşaatı başlayacak. Yine bu ilçedeki Pancar OSB’de ise geçen yıl 25 tesis yatırımını tamamlandı. Şu anda bin 30 kişinin çalıştığı Pancar OSB’de bu yıl da 7 fabrikanın hizmete girmesi hedefleniyor. Kemalpaşa OSB’de 2016’da 6 yeni tesis açıldı. Buca Ege Giyim OSB’de mevcut 87 tesise geçen yıl 12 fabrika daha eklendi. Bu sene faaliyete girecek 3 tekstil firmasıyla istihdam 6 bine ulaşacak. İzmir’de 2016’nın ilk 6 ayı itibariyle toplam 2 bin 237 yabancı sermayeli firmanın yatırımı var. Son dönemde Japon yatırımcıların ilgisinde belirgin bir artış var. 2012 yılından bu yana Nippon Ham, Denso Corporation, Pigeon Corporation, GS Yuasa Corp., Yusen Logistics, Sun Chemical, Tokyo Ink Group, Yanmar Corp., Mitsubichi Elekt., Ajinomoto, Türkiye’deki firmalarla ortaklığa gittiler. SOCAR Türkiye, Petkim Yarımadası’ndaki 31 milyar liralık yatırımları sürüyor. ESBAŞ büyüyor. Bunlar yatırım değil mi ? Fikri olmayanlar bilgi sahibi olmuş geyik yapıyorlar. Önce nereye ne yapılıyor bir bakın. Neymiş Türkiye'de sadece inşaat sektörü büyüyormuş. Yahu geçin bunları.

Yorumu oyla      11      5  
8 Mayıs 2017 Pazartesi 21:40

"Her tarafta Osb varmış" Yok mu ? Ayrıca ne yapalım , Basmane Meydanı' na OSB mi kuralım ? şehrin göbeğinde 1-2-3. OSB'lerin işi ne !

Yorumu oyla      11      5  
8 Mayıs 2017 Pazartesi 20:32

"Alt yapı güçlendirilmeden merkeze yapılan her türlü gabare artışı şehire zarar verir." çevre yolu yapılırken ne gerek var diyenler olmuştu. bugün olmasa ne olur ? çevre yolunun 2.etabı ( körfez geçişi ) için de yine aynı grup ne gerek var diyor. Alsancak, Altınyol 'daki trafik yoğunluğunu azaltacak bu ulaşım altyapısı yapılmasın diye malum çevreler yine görevdeler. canım benim siz her şeye karşısınız ancak farkında değilsiniz. İTO nun üçkuyular, konak merkez, alsancak ve çevresini ilgilendiren tünel-yol projeleri vardı, ona da itiraz edildi.

Yorumu oyla      12      6  
Bülent isik 8 Mayıs 2017 Pazartesi 20:23

Her tarafta Osb varmış. Samsung firmasının yıllık ihracatı Türkiye nin ithalata dayalı yıllık ihracatının 1.5 katı.

Yorumu oyla      12      6  
8 Mayıs 2017 Pazartesi 19:39

Poyraz, Konak Meydanı' na AVM yapılsın demedim. Konak Meydanı şu an bitik durumdadır. Zor ama kemeraltı elden geçirilip aradaki blokların yıkılıp deniz ile buluşturulması, belediye binasının da yıkılıp meydana dahil edilmesi ve teknik olarak yapılabilirse yolun Konak Pier taraflarına kadar yer altına alınması gerekiyor.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkler bu ülkede ev kuyruğunda
Türk yatırımcıların yurtdışında yaptığı satın almalarda dikkat çeken detay ...
İzmir’de yaşamın yeni adresi: Larissa Göl Evleri
Alt yapısı, kültür-sanat, otopark, alışveriş merkezleri ve çevre ile bütünleşen ...
Ege-Koop'un 2 onur projesi yola çıkıyor
Ege-Koop'un 13. onur projesi Ege-Koop İzmir Körfez Evleri ile 14. prestij ...
 
'Basmane Çukuru'nda mutabakat: Yeni proje nasıl olacak?
Folkart ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında, İzmir’in merkezi Basmane’de ...
DSİ'den İzmir'e 'yapı malzemeleri laboratuvarı'
İzmir'de bulunan DSİ 2. Bölge Müdürlüğü, projelerinde kullandığı malzemelerin ...
Ege-Koop'tan Bademli'de yeni bir dünya!
32 yıldır İzmir’de 12 ayrı projeye imza atan ve 150 bin kişinin barındığı ...
 
Ev alıp-satacaklar dikkat: O belge...
Binalarda enerji kimlik belgeli alım-satım ve kiralama uygulaması 2020'ye ertelendi.
Doğuş Grubu Üçkuyular’daki o ihaleyi kazandı
Büyükşehir Belediyesi’nin Balçova Üçkuyular’da yapmayı planladığı terminal ...
Konak’taki dev konut projesine Valilik vizesi
Yeşildere yolu üzerinde İZKA Gayrimenkul-Gültekinler-VBZ İnşaat ortaklığında ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva