YORUMLAR
Toplam 25 yorum var. Onay bekleyen yorum yok.
9 Mayıs 2017 Salı 14:09

"ikincisi ise istihdam yaratmak istiyorsan önce üreteceksin ülke kaynaklarını üretime teşvik edeceksin betona değil. " inşaat sektörü bugün bir çok sektörden binlerce insana istihdam yaratan en önemli sektörlerden biridir. Bunu tartışmak bile komik.

Yorumu oyla      11      5  
9 Mayıs 2017 Salı 13:58

"Öyle yorumlar yapmışlar ki ordinaryus arkadaşlar, amerika bile işsizliğe çare bulamamış falan iki ülke arasındaki işsizliğin türünün bile farkında olmadan sallamış yuvarlamış. Güzel arkadaşım, elin gelişmiş ülkesindeki doğal işsizlikle senin yapısal işsizliğin aynı şey değildir" doğal , yapısal , mevsimsel, teknolojik... neyse tüm dünyada işsizlik var mı, çözülebilmiş mi ? HAYIR. Ayrıca Türkiye'deki işsizliği sadece yapısal işsizlik diye kategorize etmek ne kadar doğru ? Bugün sanayici iş var ama kalifiye eleman bulamıyoruz diye yakınıyor. Yapısal işsizlik bu değil ki ! At tutarsa mı ?

Yorumu oyla      11      5  
9 Mayıs 2017 Salı 13:38

TC misafir , sen neye ve hangi veriye göre körfez geçiş projesinin maliyetini 6.5 milyar olarak açıklıyorsun? 25 yılda amorti ederi nasıl buldun ? Kaynak nedir ? Kaynak olarak izdeniz geçişlerini mi kıstas alıyorsun. Yahu böyle hesap mı olur ? 😀 Ayrıca ülkenin tüm kurtuluşu gökdelenlerde, köprüde diyen mi var ? Üretim olmasın diyen mi var ? İnşaat sektörünü salla devamlı üretim olsun diye mantık mı olur ? Ülkede üretim yok mu zannediyorsunuz ? ABD'de işsizlik olunca doğal bizde olunca yapısal. Vay be ! Doğal işsizlik artık neyse ? Osmangazi Köprüsü istanbul izmir otoyolunun en önemli parçasıdır. Bu yol izmir ekonomisi için önemlidir. Köprünün fiyat politikası , YİD olarak yapılması ayrı bir konu izmir için önemi ayrı bir konu. Salhane bölgesine zamanında açılan davalara bakarsan İzmir'in ciğerlerini yok ediyorlar diye dava açılmıştı. Beton olmasın diyenler çadırda mı yaşıyorlar ? Bırakın bu kafayı. Alsancak'da , Altınyol' da trafik sorunu var. Çözüm yöntemi tramvay mı ? 😀 var mı çözümün ? Tramvay yaptık araçları bırakın tramvaya binin mi diyeceksin ?

Yorumu oyla      11      6  
TC misafir 9 Mayıs 2017 Salı 00:34

Bazı yorumculara göre neredeyse şehrin ve ülkenin kurtuluşu gökdelenler, köprüler ve geçitlerle sağlanacakmış gibi hava vermişler. Öyle yorumlar yapmışlar ki ordinaryus arkadaşlar, amerika bile işsizliğe çare bulamamış falan iki ülke arasındaki işsizliğin türünün bile farkında olmadan sallamış yuvarlamış. Güzel arkadaşım, elin gelişmiş ülkesindeki doğal işsizlikle senin yapısal işsizliğin aynı şey değildir bu birincisi; ikincisi ise istihdam yaratmak istiyorsan önce üreteceksin ülke kaynaklarını üretime teşvik edeceksin betona değil. Bir de şunu merek ediyorum salhane için kim yeşil katledilmesin demiş? ya da orası için yeşil alan olsun mu denmiş? Bir de şu 50 günde 225 milyon devleti zarara sokan osmangazi köprüsü övülmemiş mi arkadaş hiç mi dünyadan haberiniz yok? Son olarak körfeze kirlilik yönünden etkisi olacağı açıklanan güncel maliyeti 6,5 milyar TL olan ve konak tünelinde söylendiği gibi trafik sorununu çözeceği iddia edilen ve yatırımcısının parasını 25 yılda amorti edebileceğini bilmeyip geçiş ücretinin ne kadar olacağını dahi öngöremeyen ve hala bazı hayal alemindeki kişiler bu projeyle kentin ekonomik olarak uçacağını ifade ederek İnciraltı-Çiğli geçiş projesini savunmaları yok mu, güzel arkadaşlarım sizleri ayakta alkışlıyorum daha ne diyeyim. Son olarak bu yorumumdan da istemezükçü olarak anlam çıkaracaklara da naçizane tavsiyem kreşten olmak üzere tekrardan eğitime başlasınlar.

Yorumu oyla      12      6  
9 Mayıs 2017 Salı 00:01

"Yatırımcı gelecekse üretime yatırım yapacak" İzmir gibi çarpık yapılaşmış, 300 bin konutun dönüşmesi gereken bir şehirde inşaat sektörünü salla mı diyorsun ? 😀😆

Yorumu oyla      11      5  
İzmir ve OSB'ler 8 Mayıs 2017 Pazartesi 23:18

İzmir Tire OSB’de Sütaş’ın 280 milyon liralık, Gürsüt’ün 89 milyon liralık yatırımı tamamlanmak üzere. Rüzgar türbini kanat fabrikası kuracak olan LM Wind Power’in Bergama OSB’de (BOBSİ) yatırımının temeli atıldı. Aliağa’da bulunan ALOSBİ’de 2016’da 14 firma üretime başladı. 30 firma fabrika inşaatlarını sürdürüyor. Alanın yüzde 40’ı Kimya İhtisas OSB’si olarak ayrıldı. Torbalı OSB’de 3 firma geçen yıl üretime başlarken, bu yıl 10 firmanın inşaatı başlayacak. Yine bu ilçedeki Pancar OSB’de ise geçen yıl 25 tesis yatırımını tamamlandı. Şu anda bin 30 kişinin çalıştığı Pancar OSB’de bu yıl da 7 fabrikanın hizmete girmesi hedefleniyor. Kemalpaşa OSB’de 2016’da 6 yeni tesis açıldı. Buca Ege Giyim OSB’de mevcut 87 tesise geçen yıl 12 fabrika daha eklendi. Bu sene faaliyete girecek 3 tekstil firmasıyla istihdam 6 bine ulaşacak. İzmir’de 2016’nın ilk 6 ayı itibariyle toplam 2 bin 237 yabancı sermayeli firmanın yatırımı var. Son dönemde Japon yatırımcıların ilgisinde belirgin bir artış var. 2012 yılından bu yana Nippon Ham, Denso Corporation, Pigeon Corporation, GS Yuasa Corp., Yusen Logistics, Sun Chemical, Tokyo Ink Group, Yanmar Corp., Mitsubichi Elekt., Ajinomoto, Türkiye’deki firmalarla ortaklığa gittiler. SOCAR Türkiye, Petkim Yarımadası’ndaki 31 milyar liralık yatırımları sürüyor. ESBAŞ büyüyor. Bunlar yatırım değil mi ? Fikri olmayanlar bilgi sahibi olmuş geyik yapıyorlar. Önce nereye ne yapılıyor bir bakın. Neymiş Türkiye'de sadece inşaat sektörü büyüyormuş. Yahu geçin bunları.

Yorumu oyla      11      5  
8 Mayıs 2017 Pazartesi 21:40

"Her tarafta Osb varmış" Yok mu ? Ayrıca ne yapalım , Basmane Meydanı' na OSB mi kuralım ? şehrin göbeğinde 1-2-3. OSB'lerin işi ne !

Yorumu oyla      11      5  
8 Mayıs 2017 Pazartesi 20:32

"Alt yapı güçlendirilmeden merkeze yapılan her türlü gabare artışı şehire zarar verir." çevre yolu yapılırken ne gerek var diyenler olmuştu. bugün olmasa ne olur ? çevre yolunun 2.etabı ( körfez geçişi ) için de yine aynı grup ne gerek var diyor. Alsancak, Altınyol 'daki trafik yoğunluğunu azaltacak bu ulaşım altyapısı yapılmasın diye malum çevreler yine görevdeler. canım benim siz her şeye karşısınız ancak farkında değilsiniz. İTO nun üçkuyular, konak merkez, alsancak ve çevresini ilgilendiren tünel-yol projeleri vardı, ona da itiraz edildi.

Yorumu oyla      12      6  
Bülent isik 8 Mayıs 2017 Pazartesi 20:23

Her tarafta Osb varmış. Samsung firmasının yıllık ihracatı Türkiye nin ithalata dayalı yıllık ihracatının 1.5 katı.

Yorumu oyla      12      6  
8 Mayıs 2017 Pazartesi 19:39

Poyraz, Konak Meydanı' na AVM yapılsın demedim. Konak Meydanı şu an bitik durumdadır. Zor ama kemeraltı elden geçirilip aradaki blokların yıkılıp deniz ile buluşturulması, belediye binasının da yıkılıp meydana dahil edilmesi ve teknik olarak yapılabilirse yolun Konak Pier taraflarına kadar yer altına alınması gerekiyor.

Yorumu oyla      11      5  
komedi 8 Mayıs 2017 Pazartesi 19:19

"gökdelene karşı değil gökdelenin yapıldığı yere karşı duranlar" bu istemezük tayfasında da hep aynı kafa "yapılsın, karşı değiliz ama yer yanlış " bunlara göre yapılacak her proje şehircilik ilkelerine aykırı, yeri yanlış, hep en iyisini bunlar bilir. belediye denize sıfır gökdelen bölgesi master planı yapıyor bu tayfa izmir in ciğerlerini kesiyorlar diye dava açıyorlar. ciğer dediği yer de eski et kesimhanesi.

Yorumu oyla      12      6  
8 Mayıs 2017 Pazartesi 19:04

"işsizliğe bir türlü çare bulamayan Türkiye" dünyada işsizliğe ABD bile çare bulamamış Türkiye nasıl bulsun ? hayal aleminde yaşamayı bırakın. İzmir' in şehir merkezi bitik durumdadır. iki kelime öğrenen kendini şehir plancısı zannediyor. biraz dünyayı gezin, görün bakın merkezde gökdelen var mı yoksa yatay büyüyüp gökdelenleri dışarı mı yapmışlar ?

Yorumu oyla      12      7  
Poyraz 8 Mayıs 2017 Pazartesi 18:52

İstemezük rumuzlu kişi zamanında Konak meydanına AVM yapılacaktı ama itiraz üzerine SSK blokları yapıldı demiş .O binalar yapılalı 45 seneden fazla oldu.Ayrıca o binaların altı dükkan ve köşesinde AVM yok mu ? İsterikcilerin yüzünden küresel ısınma ve iklim değişikliği dünyanın sorunu.

Yorumu oyla      13      6  
8 Mayıs 2017 Pazartesi 18:50

"Kordon örneğini senin kafadakilerin izmire verdiği zararı anlatmak için verdim" sahildeki yalıları, eski rum evlerini yıkın yerlerine ucube apartman yapın diye ben söylemedim de, desteklemedim de, o kafada da hiç olmadım ama senin kafadakiler yüzünden 2000' li yılların başından beri şehrin göbeğinde utanç çukuru var utanç.

Yorumu oyla      11      6  
8 Mayıs 2017 Pazartesi 18:30

adam köyünden dışarı çıkmamış bana şehircilik dersi veriyor, folkart diyor. folkart benim babamın oğlu değil, konu folkart da değil, et tüketimi de ... yatırım inşaatla olmaz, osb vs. hikayelerini geçin. izmir' de osb dolu. torbalı, kemalpaşa osb her geçen gün büyüyor. fantazi proje, ne gerek denilen osmangazi köprüsü nün izmir-istanbul otoyolunun en önemli parçası olduğunu, bu yolun izmir ticareti, ekonomisi için ne kadar önemli olduğunu önce bir idrak edin sonra gökdelen, alt yapı anlatmaya devam edersiniz.

Yorumu oyla      12      7  
izmirli 8 Mayıs 2017 Pazartesi 17:31

şu heyecanlanan yorumcu Folkartı çok seviyor anlaşılan,doğrusu bir itirazım yok ama bazı şeyleri iyi anlaması lazım.Kordon örneğini senin kafadakilerin izmire verdiği zararı anlatmak için verdim.Bir şehrin,özellikle de merkezi eski olan bir şehrin yatay genişleyip dikey binalara merkez dışında sahip olmasından başka şansı yoktur.Bunda bir anlaşalım da geri kalanı sana daha iyi anlatayım.Alt yapı güçlendirilmeden merkeze yapılan her türlü gabare artışı şehire zarar verir.Oralar da daha çok halkın eğlence ve dinlenme ihtiyacını giderecek piyasa yapacak oluşumlar gerçekleştirilir.Bak Avrupanın her kenti öyledir.Onlar bizden daha salak herhalde. İzmire yatırım böyle olmaz,hatta izmiri bırak onbeş yılda Türkiyenin bir haline bak,İnşaatla büyümeye çalışan bir ülke ama ne yazıkki işsizliğe bir türlü çare bulamayan Türkiye.Yatırımcı gelecekse üretime yatırım yapacak.Daha fazla organize sanayi,daha fazla tarım.Merkez de ise daha fazla gezinti yerleri daha fazla eğlence yerleri.Folkart düşmanım değil ama o para kazanacak diye de bu şehrin insanlarının mağdur edilmesine sessiz kalamam.Şehir de rant olmaz kazanç olur.Rant haksız kazançtır.

Yorumu oyla      13      8  
istemezük 8 Mayıs 2017 Pazartesi 16:32

İzmirli rumuzlu gibi kişiler yüzünden bugün İzmir 3.dünya ülkesi görünümde ama hala daha yapılmasın , rant var , bilmem ne diye binbir türlü bahane üretebiliyorlar. Kordon ya da Karşıyaka'daki yalıların yıkılması ayrı bir konu Salhane gibi bir yerin gökdelen bölgesi ilan edilmesi ayrı bir konu. Oraya bile bilmem kaç defa dava açıldı. Yapılmasın, deprem olur , yeşili katlediliyor ... gibi itirazlar sürekli oldu. Bir çok yatırımcı kaçtı gitti. Bugün Antalya' ya 10 milyon gibi bir turist gelirken izmir 'e 500 bin turist geliyor. Deniz, kum , güneş var deniyor fakat doğru düzgün tesis yok. Şehrin merkezinde dandik Kemeraltı , Kordon'dan başka gezecek yer yok ama beyefendi gökdelene karşı değilmiş , yapılan yerine karşıymış. Bu kafa modern çöp tesisine de karşı , AVM , otele , gökdelene de karşı , tünele , yola , parka her şeye karşı. Şirinyer' e park yapılacak 6 yıldır mahkemelik. Dünyada böyle başka bir şehir yoktur. Bir şehirde her proje davalık olur mu ? Şehrin yarısından fazlası gecekondu , kaçak bu istemezük diye her halta dava açan tiplerin umurunda değil. Çözüm önerin var mı ? Kordon'u zamanında katletmişler ancak şimdi Kordon'daki ucube, birine yapışık , ultra dandik , çürük binaları yıkalım , gökdelen yapalım diye birileri plan yapsa 40 tane dava açılır. Kültürparkın etrafı çürümüş binalar ile dolu. Buralar ne olacak ? Böyle mi kalacak ? İzmir gibi bir şehir dünyada başkalarının elinde olsa dünyanın önemli şehirlerden biri olurdu ama biz davalar ile uğraşıyoruz. Zamanında Konak Meydanı'nda AVM yapacaktı itiraz sonucu yapılmadı. Şimdi ne var ? Şehrin göbeğinde SSK blokları var. Şaka gibi ! AVM yaptırmıyorsun yerine daha da kötüsü yapılıyor 😀 akşam oldu mu şehrin göbeğinde in cin top oynuyor 😀 böyle devam 😀

Yorumu oyla      13      7  
bülent ışık 8 Mayıs 2017 Pazartesi 16:23

70 metre ve üzeri gökdelen sayısında Türkiye Avrupa rekortmeni birileri hala gökdelen diyor başka birşey demiyor.Türkiye de kişi başına düşen et tüketimi yıllık 25.3 kilo Küba'da 48 kilo.

Yorumu oyla      13      6  
8 Mayıs 2017 Pazartesi 16:08

İzmirli, bu kafayla İzmir'e 1 lira yatırım yapacak kişi bulamazsın. Kordon ile gökdelen yapılan arsaların ne alakası var ? Boş depo ve arsaların bulunduğu arazilere gökdelen yapılıyor. Senin paşa gönlün olacak diye böyle mi kalsın ? Bu nasıl bir kafa yapısıdır ? Yahu bugün Basmane'den tut, Kordon , liman arkasından karşı kıyıya kadar çürümüş binalar, boş depolar dolu. Bunlar böyle mi kalsın ? Böyle şehir merkezi mi olur ? Folkart ya da başkası aldığı arsaları bedava mı alıyor ? Bu zamanda Basmane gibi bir yerde 15 yıldır davalık bir çukura 80 milyon dolar gibi korkunç bir parayı kaç kişi verir ? Teslim edildi dediğin arsaya adam 80 milyon dolar vermiş. Üstüne belediyeye de dev bir belediye hizmet binası yapacak. Yapacağı konutları , ofisleri satma garantisi de yok. Gökdelen, otel, AVM vb. yatırım yapacak olan yatırımcı babasının hayrına 300-500 milyon harcamıyor , para kazanmak için harcıyor. Rant var deniyor. Bir şehir zaten rant sağlamıyorsa o şehir bitmiştir.

Yorumu oyla      14      12  
8 Mayıs 2017 Pazartesi 15:51

Sahillere otel yapılmasın diyenlerin çoğu yazları Bodrum, Çeşme , Antalya gibi yerlerde tatil yapıyorlar 😀☺😆

Yorumu oyla      15      11  
izmirli 8 Mayıs 2017 Pazartesi 14:27

birileri izmirin altın arsalarını folkarta teslim etmemizi istiyor.Neden?gökdelen yapsın rant sağlasın. gökdelene karşı değil gökdelenin yapıldığı yere karşı duranlar da aynı kişilerce şehire karşı düşman ilan ediliyor.Tıpkı 60 lı 70 li yıllarda Osman Kibarın mithatpaşa ve kordonu katledişine isyan edenlere yaptıkları gibi sonuç ortada

Yorumu oyla      16      9  
8 Mayıs 2017 Pazartesi 13:48

"Ülkemizde kutuplaşmanın sözcülüğüne soyunmuş bir gazetede" Folkart bu cümledeki anlayış ile devam ederse sonu Yaşar Holding gibi olacak.

Yorumu oyla      13      9  
metin 8 Mayıs 2017 Pazartesi 13:31

doğru bir açıklama değil iki örnek vereceğim İzmir den folkart nallıdere kamuya ait olan yerler telle çevrilmiş otopark gözüken yerler farklı kullanımda ve ciddi bir bir imar kanuna dışında yapılaşma var davalar devam ediyor. İki Folkart bayraklı aynı sorunlarla karşı karşıya .....

Yorumu oyla      19      8  
8 Mayıs 2017 Pazartesi 13:00

2013 yılında bir ulusal gazetenin ege ekinde Folkart 7 bin metrekare arazi üzerine 150 odalı otel yapacak diye bir haber var.Bu otel işi ne oldu merak ettim.Çeşme merkezde 532 metrekare arsaya ancak 396 metrekare toplam inşaat izni alabildik.

Yorumu oyla      16      6  
8 Mayıs 2017 Pazartesi 12:49

Basmane projesine kültürpark da dahil oldu gibi benzer haberler de var. Şehrin göbeğine gökdelen mi olur diyenler New York' a gitsin de şehir nasıl olur görsünler. Bir tarafta dev gökdelenler , diğer tarafta gökdelenlerin dibinde dev parklar. Bizde de "parkın dibine gökdelen mi olur", " gökdelenleri yıkın park yapın " , " no tünel, no cry", " o son tüneli yapmayacaktın " gibi ellerde dövizler komik eylemler yapılıyor. Yapanlar da odalar. Ne yapsan yapmaya kalksan şehircilik ilkelerine aykırı oluyor.

Yorumu oyla      16      14