HABERLER>POLİTİKA
18 Ağustos 2014 Pazartesi - 13:14

Flaş! İnce resmen aday: Meydan okudu!

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce sert sözlerle genel başkanlığına adaylığını açıkladı.

Flaş! İnce resmen aday: Meydan okudu!

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 5-6 Eylül’de yapılacak olağanüstü kurultayda genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Meclis’te düzenlediği basın topalntısında grup başkanvekilliğinden istifa ettiğini belirten İnce, genel başkanlığa da aday olduğunu ve bununla ilgili ayrıntılı bir basın açıklaması yapacağını söyledi. 

İnce'nin konuşmasından satır başları:
 
Yolsuzluğu, yoksulluğu yasakları yok edeceğiz diye gelenler bugün 3 y konusunda uzman olmuşlardır. Yok edilmesi gereken derin devlet yerini yeni kabadayı kılıklılara bırakmıştır.
Türkiye’nin yeniden yapılanmasına ihtiyaç vardır.
 
Yönetimde yönetim sistemin değişen ihtiyaçlara cevap veren reformlar yapılamamıştır. Politik çürüme engellenememiştir. Devlet millet çatışması algısı önlenememiştir. Cumhuriyetin yurttaşlık ilkesini dayalı hukuk önünde eşitlilik sağlanamamıştır. Laiklik din düşmanlığı olarak algılatılmıştır. Bu noktada acil politikalar şunlar olmalı:
Özgürlükçü demokrasiye ulaşmak ve yeni anayasa yapmak
AB ve 2023’de tam üyelik hedef olmalı
Dış politikanın saptırılan ekseni barış odaklı eksenine çevrilmeli
Kürt sorunun çözümünde TBMM etkin olmalı siyasi sorumluluğu olmayanlar etkin olmamalıdır
Bağımsız yargıya olan güven yeniden kurulması
Kişiselin özel hayatına müdahale kaldırılmalı
Eğitim sistemindeki yozlaşma engellenmeli
Gezi ruhu ve gezi gençliğin dinamizmini partiye ve ülkeye yansıtmak zorundayız, çevre yağmasına son vermek zorundayız.
 
"GÖREVİMDEN İSTİFA EDİYORUM"
Bütün bunların yapılabilmesi için de Türkiye’de CHP’ye ihtiyaç vardır. Bu ülkede bağımsızlık ilkesinin geliştirilmesi,. Laik cumhuriyet anlayışı, hukuk devleti CHP sayesinde gerçekleşmiştir. Ülkemizin bunca sorununa CHP yönetimin çözümü yoktur. Bugün itibariyle yasal bir zorunluluk olmamasına rağmen görevimden istifa ettim. Az önce dilekçemi gönderdim sayın Genel Başkan’ı aradım.
 
"ADAY OLACAĞIM"
Tabii ki ne için bıraktığımı biliyorsunuz. Kurultayımızın tarihi belli oldu, genel başkanlığa aday olacağım. Ancak bu açıklamayı partimde ayrıntılı biçimde yapabilirim fakat grup başkanvekili olarak son kez Meclis’te yapınca adaylığımı açıklamış olacağım. Ayrıntılı açıklamayı partimde yapacağım.
 
CHP geleneğinde olmayan seyircisiz, baskın kurultay yapılmasını anlıyorum. Millet olmayan sinema salonu gibi salında kurultay yapılmasını sizler gibi anlıyorum. Bunun için aday oluyorum.

“PARTİNİN EVLATLARINI KORUMAK İSTİYORUM”
Bugün genel başkana genel merkeze bağlılıklarını belirten örgüt yöneticileri o listeler açıklandığında sakın bana “Ne kadar haklıymışsın” demesinler.  Ben partinin evlatlarını korumak istiyorum.
 
“İLK İŞİM TÜZÜĞÜ DEĞİŞTİRMEK OLACAK”
CHP’nin tüm üyelerine ve sorumlu kurultay delegelerine sesleniyorum: Beni genel başkan seçerseniz ilk işim tüzüğü değiştirmek olacak.
 
1-Partide demokrasi olacak 2- Bırakın yüzde 1 5 kontenjanı arttırmayı o kontenjanı kullanamayacağım. Siyasi partiler tüzüğünde olan yüzde 5’i kullanacağım.  Mevcut yapının yüzde 15’in yetmediğini bunu da arttırmak istediğini görüyorum. Parti içi bütün seçimler üyelerle olacak. Delegelik sistemi değil artık üyelerle olacak. Bütün adaylıklar üye bazında belirleneceği için parti sandığa tıpış tıpış değil koşa koşa gidecektir.
 
“PARTİYİ 1. YAPAMAYAN GENEL BAŞKAN İSTİFA ETMİŞ SAYILACAK”
Güçlü genel sekreterlik makamını yeniden oluşturacağım. İlk iki seçimde partiyi 1. Parti yapamayan genel başkan istifa etmiş hükmünü koyacağız. O koltuğa yapışıp kalmak yok. İlk 2 seçimde hangi genel başkan olursa olsun partiye 1. Parti yapamayan genel başkan gider.
 
Tayyip Erdoğan çıkıp diyor “1. Çıkamazsam istifa ederim” diyor. Bunu söyleyemiyorsanız. O resti siz çekin. Çekemediğiniz için yüzde 5 gidiyor. Bundan sonra Muharrem İnce değil parti çekecek o resti.
 
Gelin bir iddiaların peşine düşün umuda gelin. Bunları yenelim Türkiye’yi rotasına yeniden oturtalım. Evde erkenden seçim akşamı ve gitmeyelim. Şenlik yeri olsun genel merkezin önü. Ben siyasette katılımı adil paylaşımı ve devlette saydamlığı hedef gören bir CHP’liyim. Kendi içinde demokrasiye gerçekleştirmiş CHP’nin kısa sürede milletin gönlüne gireceğine inanıyorum.
Ama bu yönetim anlayışımla bunları mümkün görmüyorum
 
SORU & CEVAP
 
KURULTAYDA ŞANSINIZI NASIL GÖRÜYORSUNUZ ?
Sen benim dana kurultay konuşmamı görmemişsin. Onu bildikleri için küçücük bir salında yapıyorlar. Şöyle olmalı 20 bin kişi o 20 bin kişiye konuşma yapmalıyım ki “Geliyoruz iktidar olacağız” benim çocukluğumda olduğu gibi… Sen o kurultay konuşmasını gör. Siz bakmayın şuradan delege buradan il başkanı açıklama yaptı. Biz il başkanıyken de bize telefon gelirdi açıklayın bakalım desteğinizi denirdi. Haa seçimdir kazanamadım ben 15 yaşında da CHP’deydim şimdi de.
 
FEYZİOĞLU’NUN DA BAŞKANLIK ADAYLIĞI SÖZ KONUSU
Herkes aday adayı olabilir. Ben yola çıkmışım benim geri adımım yok artık. Bir takım farklı açıklamalar görüyorum. Bundan sonra geri adımım yoktur.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bornova'lı 19 Ağustos 2014 Salı 12:44

Bu kadar İZMİR'li İNCE derken, İlçe başkanları ve İl başkanı başka bişey derse teori gerçek demektir. CHP'nin tabanı başka yöneteni başkadır. Bu halk size geçmişi hatırlatır ve baraj altında kalırsınız.

Yorumu oyla      13      5  
selçuklu 18 Ağustos 2014 Pazartesi 22:39

Bence desteklenmeli eğer değişim olmazsa parti baraj altına çok yakın bir oy alır.Yazık etmeyim bu partiye bir partili olarak uyarıyorum sizleri.Başarısız babamda olsa bırakmalıdır.

Yorumu oyla      18      6  
Mustafa ÖZDEMİR 18 Ağustos 2014 Pazartesi 17:59

Kimse boşuna hiç uğraşmasın,Chp bugüne kadar iktidara gelememiştir,bundan sonra da gelemeyecektir.Çünkü Türkiye'nin sosyolojik yapısı Chp'yi iktidara taşıyacak bir potansiyel taşımamaktadır.Belki bu sosyolojik yapı 150-200 sene sonra değişir.

Yorumu oyla      21      36  
kalenderi 18 Ağustos 2014 Pazartesi 17:36

muharrem incenin kazanmasını çok isterim ama bu delegasyon okadar küçük hesaplarla oluşturulduki atatürk çıksa ona bile oy vermezler

Yorumu oyla      27      9  
Ömer Beydeş 18 Ağustos 2014 Pazartesi 16:30

Sayın İnce'nin siyaset yapma şeklini beğeniyorum. Halktan biri, heyecanlı,iddaalı, gerektiğinde lafını gediğine oturtan birisi. Yalnız bu ülke siyasetinin de malesef bazı gerçekleri var. Bu gerçeğin ismi 'delege gerçeği'. Muharrem Bey'in o kongrede çok etkili, heyecanlı konuşacağına, doğruları söyleyeceğine adım gibi eminim. Fakat deleğenin onu dinleyeceğinden rmin değilim.

Yorumu oyla      31      10  
GAZİEMİR CHP Lİ 18 Ağustos 2014 Pazartesi 16:24

HER MECLİS KONUŞMASINDA BAŞBAKANI MECLİSTEN KAÇIRAN ;DUYGU VE DÜŞÜNCELERİNİ MERTÇE İYİ BİR HATİPÇE DİLE GETİREN SN.MUHARREM İNCE'Yİ DENEMEKTE BÜYÜK YARAR VAR.İNŞALLAH KURULTAY DELEGELERİ AKLI SELİM DAVRANIRLAR.

Yorumu oyla      34      9  
MESUT 18 Ağustos 2014 Pazartesi 15:47

Belediye seçiminde canını ortaya koyanları unutmayalım ben çok taktir ettim ediyorumda.iktidarın oyunlarını kursağında bırakaçak kadar cesur davranması ve partisi için ne yapmasını bilen partisinin mevfaatini düşünmenin ötesinde yalova vatandaşınında haklarını en iyi şekilde kolladığı gerçek bunları yapıyorsa vatandaşın güvenini kazanmak buna denir.şöyle bir görüşüm ortaya cıkıyor işte liderlik budur diye.demekki ilçe başkanlarını iyi motive edip başarıyı yakaladı.eger CHP lideri olursa türkiyenin ilçe başkanlarını çok iyi motive edeçek güçü yeteneği ortada.evet çok iyi bir lider olacak birikimede sahip karakterde var sayın incenin.ozaman bizlerede hayırlı uğurlu olsun demek düşmüyormu.

Yorumu oyla      28      6  
ksk lı 18 Ağustos 2014 Pazartesi 14:15

geç oldu be paşam

Yorumu oyla      23      10  
Zafer 18 Ağustos 2014 Pazartesi 13:33

CHP'nin tek şansı olabilir. Dinamik, karizmatik, halkın tamamına hitap edebilecek birisi. Feyzioğlu'nun daha bir konuşmasını uyuklamadan dinleyemedim, Mesut Yılmaz gibi yavaaaaaş yavaaaaşş konuşuyor, kelime vurgularını doğru yapamıyor, konuşurken bir heyecan yaratamıyor, olmaz ondan.

Yorumu oyla      35      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! İzmir’de örgütler ‘Kılıçdaroğlu’ dedi
CHP’de kurultay tarihi netleşirken parti örgütleri de şekillenmeye başladı. ...
81 il başkanı Kılıçdaroğlu destek için toplanıyor
Türkiye genelindeki 81 ilin CHP il başkanları, bugün akşam saatlerinde ...
CHP’li Güven emekli askerleri dinledi
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, CHP Narlıdere İlçe Başkanı ...
 
Çıray’dan Bakan Yılmaz’a bedelli soruları!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, son ...
Flaş! CHP'de kurultay tarihi belli oldu
CHP, cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından başlayan tartışmaların gölgesinde ...
CHP Genel Başkanlığı’na sürpriz aday
Karslı Şahmar Dalmış, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanlığına adaylığını açıkladı.
 
Güven ‘koruyucu aile’ cevapları paylaştı: Uyarmıştık!
CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Sivas’taki skandalla ...
CHP’de ‘ikinci gündem’ Meclis'te boykot!
Kurultay arifesindeki CHP, 28 Ağustos günü TBMM'de yapılacak yemin törenini ...
AK Parti’de 'başbakanlık yoklaması'ndan kimin adı çıktı?
AK Parti içinde yürütülen temayül yoklamalarında Genel Başkan ve Başbakan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva