HABERLER>POLİTİKA
17 Ağustos 2014 Pazar - 09:57

AK Parti’de 'başbakanlık yoklaması'ndan kimin adı çıktı?

AK Parti içinde yürütülen temayül yoklamalarında Genel Başkan ve Başbakan için Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ismi ön plana çıktı.

AK Parti’de  başbakanlık yoklaması ndan kimin adı çıktı?

Türkiye'nin 12’nci Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın halefi için AK Parti’de yapılan istişarelerde temayül büyük oranda belli oldu. Kars'a giden Davutoğlu vatandaşlar tarafından 'Başbakanım' diye karşılandı.
 
Genişletilmiş il başkanları toplantısı ve ardından milletvekilleriyle yapılan toplantılarda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun ismi öne çıktı.
 
KAPALI ZARFTA TEK İSİM
İstişarelerde “Seçilecek Genel Başkan ve Başbakan’ın emanetçi olmayan güçlü bir isim olması gerekir” görüşü dile getirildi. 12’nci Cumhurbaşkanının halkın yüzde 52 oyuyla seçilmesinin ardından yeni Genel Başkan ve Başbakan için istişareler süreci ilk önce seçimin hemen ardından 11 Ağustos’ta AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu’nda başlatıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat başkanlık ettiği toplantıda kapalı zarf içinde tek isim önerilmesi istendi. Ardından önceki gün Genişletilmiş İl Başkanları toplantısı ve dün yapılması planlanan ancak öneki akşam yapılan milletvekilleri toplantısı gerçekleştirildi. Edinilen bilgiye göre akşam saat 21.00’de yapılan toplantıda milletvekilleri çok büyük bir oranda Ahmet Davutoğlu'nun ismini önerdi.
 
EMANETÇİ OLMAYAN GENEL BAŞKAN
Mini ankette milletvekilleri ve genişletilmiş il başkanları toplantısına katılan; il başkanları, gençlik ve kadın kolları başkanlarının büyük bir oranda istişarelerde Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nu önerdikleri ortaya çıktı. İstişarelerde “Bizim doğal liderimiz Tayyip Erdoğan’dır. Lider arayışımız yok ancak seçilecek Genel Başkan ve Başbakanın emanetçi olmayan güçlü bir isim olması gerekir” görüşü dile getirildi. Milletvekilleri ve il başkanları; Erdoğan’ın çerçevesini çizdiği ‘Paralel Yapı’yla kararlılıkla mücadele edecek, Çözüm Sürecini devam ettirecek ve 2015 genel seçimlerinde partiyi en güçlü şekilde temsil edecek ve aynı zamanda üç dönem kuralına da takılmayan ismin Davutoğlu olduğu görüşünü dile getirdi.
 
GÖZÜ ARKADA KALMAYACAK
Aynı şekilde, 2015 seçimlerine genç, dinamik ve güçlü bir ekiple girerek Erdoğan’ı Köşk’te yalnızlaştırmayacak bir genel başkanın önemine vurgu yapan milletvekilleri ve il başkanları, “Erdoğan’ın gözünü arkada bırakmayacak bir genel başkan olmalı” dedi. Asıl temayül yoklamasının sonuçları ise 21 Ağustos Perşembe günü yapılacak Merkez Yürütme Kurulu toplantısında açıklanacak. Bu toplantıda adayın kim olduğu konusunun kamuoyuna açıklanıp açıklanmamasına da karar verilecek. Başbakan Erdoğan, 27 Ağustos’ta yapılacak olağanüstü genel kurul toplantısına kadar görevinin başında kalacak. Kongre’de istifa edecek olan Erdoğan, Genel Başkanlık görevini halefine devredecek. Bir gün sonra yapılacak yemin törenin ardından 29 Ağustos’ta ise hükümeti kurması için yeni genel başkanı görevlendirecek.
 
KARS'TA ‘BAŞBAKANIM’ DİYE KARŞILANDI
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Kars’ta “Başbakanlık için sizin isminiz geçiyor” soruları üzrenine “O konulara girmeyelim” dedi. Daha sonra Seyyid Ebu’l Hasan Harakani Hazretleri’nin türbesini ziyaret için Evliya Camisi’nin avlusuna gelen Davutoğlu’na vatandaşlar, “Sayın Başbakanım hoşgeldiniz. Kars’a yatırımlarınızı bekliyoruz. Allah sizi başımızdan eksik etmesin” şeklinde hitap etti. (Gazeteport)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli: Alçak girişim ve meydan okuma!
MHP Lideri Bahçeli, Diyarbakır Lice'de PKK üyesi Mahsum Korkmaz'ın heykelinin ...
Baykal’dan bomba mesajlar: Kurultayda…
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Bilecik'in ...
Şengül’den Çıray’a sert yanıt: Saygı duymak zorundasınız!
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep ...
 
Metin Feyzioğlu’ndan yanıt: Aday olacak mı?
CHP’de yapılacak kurultayda başkanlık için adı geçen Türkiye Barolar Birliği ...
Bülent Arınç başkanlık için tarih verdi!
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "2015 seçimlerinden ...
Flaş! CHP İzmir’den Kılıçdaroğlu’na tam destek!
Ufuktaki kurultay öncesi istişarelerini sürdüren CHP İzmir’in ilçe başkanları ...
 
CHP İzmir’de imza mesaisi!
Cumhurbaşkanlığı seçim sonucuyla Genel Merkezi'nde deprem yaşayan CHP'nin ...
Erdoğan’dan yeni dönem mesajları
12'nci cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan, önceki gün AK Parti’li ...
CHP’de kimler Kılıçdaroğlu’na rakip olacak?
CHP kurultay tarihi için 13-14 Eylül planlaması yaptı. Kılıçdaroğlu'nun ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva