HABERLER>POLİTİKA
17 Ağustos 2014 Pazar - 15:57

Flaş! CHP'de kurultay tarihi belli oldu

CHP, cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından başlayan tartışmaların gölgesinde kurultaya gitme kararı aldı. CHP 5-6 Eylül tarihlerinde kurultay yapacak.

Flaş! CHP de kurultay tarihi belli oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlık ettiği MYK toplantısı saat 14.00'te başladı.
 
CHP lideri Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan MYK, 5-6 Eylül tarihlerinde kurultay yapılmasına karar verdi. CHP kurultayını Ankara Ticaret Odası Salonu'nda yapacak.
 
CHP lideri Kılıçdaroğlu Perşembe akşamı yaptığı açıklamada, muhaliflerin kurultay çağrısına olumlu yanıt vermiş ve "merak etmesinler kurultayı toplayacağım" demişti.
 
DETAYLARI KOÇ AÇIKLADI
Kurultay tarihi ve detaylarla ilgili açıklamayı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Haluk Koç yaptı.


Kurultay'ın 5-6 Eylül tarihlerinde düzenleneceğini söyleyen Koç, "Cumhuriyet Halk Partisi Sayın Genel Başkanı tüzükteki yetkisini kullanarak olağanüstü kurultay için çağrı yapmıştı. CHP'nin olağanüstü Kurultay'ı 5-6 Eylül 2014 tarihlerinde Ankara Ticaret Odası(ATO) Kongre Merkezi'nde yapılacaktır. Merkez Yönetim Kurulu bu kararı aldı. Bundan sonra yasal süreci, arkadaşlarımız organizasyon sürecini hazırlayacaklardır. Ben hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
 
"DAR KAPSAMLI TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ DÜŞÜNÜLÜYOR"
Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Haluk Koç, CHP'de 5-6 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek Kurultay'da tüzük değişikliğine gidilecek mi, sorusu için "26-27 Şubat 2012 tarihinde hatırlayacaksınız CHP çok geniş kapsamlı bir tüzük değişikliği gerçekleştirmişti. Bu tüzük değişikliğinde parti içi demokrasiyi kurumsallaştırmayı arttıran önemli adımlar atılmıştır. Bu değişikliklerin yaşama geçmesinden sonra bugüne kadar gelen süre içinde yeni tüzükte uygulanan maddelerle ilgili bazı aksaklıklar ortaya çıktı. Bunların düzeltilmesiyle ilgili kapsamı, içeriği, daha sonra tartışılacak, tabi bir tek MYK'nın yetkisinde değil. Tüzük değişikliği ile ilgili CHP'nin tüzüğünde hangi komisyonun ne şekilde oluşturularak nasıl çalışacağı belli. Bu çerçeve içerisinde çok dar kapsamlı tüzük değişikliği de düşünülüyor. Ama sürece bağlı. Daha henüz bu konuda şu madde şu şekilde değişecek, diye belirlenmiş bir yol haritası yok" diye konuştu.
 
"ASIL OLAN ÇARŞAF LİSTEDİR"
Kurultay'da blok liste mi, çarşaf liste mi kullanılacak soruna Koç, "CHP Kurultay'larında son yapılan tüzük değişikliğinde çarşaf liste uygulaması esastır. Ancak kongrenin akışı sırasında yine tüzükte belirtilen bir noktada blok liste ile seçime gitmek istenirse verilen önerge değerlendirilir, oylamaya sunulur ve ona göre karar verilir. Tüzük çerçevesinde konuşuyorum, asıl olan çarşaf listedir. Bununla ilgili bir karar söz konusu değil. Yine normal tüzük akışı yaşanacaktır" şeklinde yanıt verdi.
 
"TÜZÜKTE KAPSAMLI BİR DEĞİŞİKLİK SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"
Cumhuriyet Halk Partisi'nde Güçlü Gene Sekreterliğe gidilecek iddiaları sorulan CHP'li Koç, "CHP'de kapsamlı tüzük değişikliği diğer siyasi partilerde olduğu gibi değildir. Bir ön hazırlığı vardır. Bu ön hazırlığının illerden gelen temsilciler, TBMM grubundan gelen temsilciler, Parti Meclisi'nden katılan temsilcilerin oluşturduğu bir tüzük komisyonuyla tüzük kurultayına sunulmadan önce çok geniş kapsamlı değerlendirmesi olur. Bu önümüzdeki 5-6 Eylül Kurultayı bir olağanüstü kurultaydır. Mevcut tüzükte pratikte yaşanan bazı aksaklıkların giderilmesi yönünde 1-2 adım atılacaktır. Kapsamlı bir değişiklik söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.
 
"ESAS GÜNDEM TÜRKİYE'DE FİİLİ BİR DARBE SÜRECİNİN YAŞANDIĞIDIR"
Haluk Koç, Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı mazbatasının verilmesinden sonra Başbakanlık sıfatının düştüğünü savunarak "CHP 5-6 Eylül'de cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası yaşanan tartışmaları noktalayacaktır ama Türkiye'nin esas gündemi kaçırmamak gerekiyor. Esas gündemi şu anda Türkiye'de fiili bir darbe sürecinin yaşandığıdır. Bunu çok açık söylüyorum. Cuma akşamdan itibaren YSK'nın TBMM Başkanı'na cumhurbaşkanlığı seçim mazbatasını sunmasından itibaren Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM üyeliği, milletvekili sıfatı, Başbakanlık sıfatı ve Parti Genel Başkanlığı sıfatı yani partililik sıfatı düşmüştür. Şu anda Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediğim sıfatlar çerçevesinde attığı her adım, hukuken boştadır. Bunun çok ciddi bir şekilde Türkiye'de mevcut anayasanın ihlali bakımından bir suç olduğunu hatırlatmak istiyorum" dedi.
 
"YENİ CUMHURBAŞKANININ FİİLİ BİR HUKUKSUZLUK İÇİNDE OLDUĞUNUN ALTINI ÇİZDİK"
Çankaya ile ilişkiler konusunda bir tavır olacak mı, sorusuna Koç, "Yeni cumhurbaşkanının fiili bir hukuksuzluk içinde olduğunun altını çizdik. Bu hukuksuzluk, hukuk devletine inanan bir siyasi parti tarafından nasıl karşılanır bunu da kendi içimizde tabi ki değerlendiriyoruz" diye yanıt verdi.
 
"ŞU ANDA HUKUKEN BAŞBAKAN DEĞİL"
Erdoğan'ın, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile ilgili açıklaması hatırlatılarak ve Erdoğan için başbakan sıfatı kullanılarak sorulan yemin töreninde tavrınız ne olacak, sorusunu Haluk Koç, şu şekilde yanıtladı: "Siz hala yaşanan hukuk darbesine meşruluk kazandırmaya çalışıyorsunuz. Şu anda sıfatı başbakan değil. Şu anda hukuken başbakan değil. 28'ine kadar neler yaşanacak? Bu süreç, hukuk devleti olduğunu iddia eden Türkiye'nin, hukuk devleti olduğunu kanıtlayan müesseseleri tarafından yani TBMM Başkanlığı kendisini ilgilendiren konuda, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, siyasi partiler konusunda bu süreci nasıl değerlendirecek herhalde önümüzdeki 1-2 gün içerisinde ana izleme gündem maddesi bu olmalı diye düşünüyorum. Bu fiili durumu, yok bir şey olmamış, böyle kabul edelim, Recep Tayyip Erdoğan'ın talepleri bu yönde, şeklinde kabul ederse o zaman Türkiye, çok ciddi bir şekilde fiili hukuk devletinden uzaklaşma sürecine girmiş demektir"

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
leman 18 Ağustos 2014 Pazartesi 08:36

evet değişim şart chp de kökten degişim şart yoksa sonuç gene HAZİRANDA hüsran...

Yorumu oyla      13      5  
izmirli 18 Ağustos 2014 Pazartesi 01:00

önsecim olmazsa chp oy yok genel baskanların diktasına son erdogana tek adam diktator diyoruz chp vekilleri belediye baskanlarını kim seciyor genel baska .cumhurbaskanligi seciminde ekmelettine verdik ailece eğer önsecim olmazsa chp oy yokk yeter artık bir oligarji olusturulmus ali geliyor ayni veli gidiyor ayni yeter her seye rağmen chp oy verme donemi bitti ömsecim yok sa oylar hdp ye

Yorumu oyla      13      5  
17 Ağustos 2014 Pazar 23:09

MHP den de kurultay bekliyoruz en kısa zamanda

Yorumu oyla      13      5  
17 Ağustos 2014 Pazar 22:57

darısı MHP nin başına inşallah

Yorumu oyla      13      5  
ANKARA 17 Ağustos 2014 Pazar 22:27

Chp yı Kapatıp Tum Mal Varlığı Ile Unıversıte Kuralım... Topluma Faydası Olur En Azından... Ilk Imza Ankara Olarak Ben den...

Yorumu oyla      13      5  
ANKARA 17 Ağustos 2014 Pazar 21:18

Adayımız Ayhan YALÇINKAYA

Yorumu oyla      11      5  
halk bucalı 17 Ağustos 2014 Pazar 19:36

HAYIRLI OLSUN PARTİMİZ İÇİN..TÜRKİYE İÇİN

Yorumu oyla      11      5  
ANKARA 17 Ağustos 2014 Pazar 19:03

Hukumet ıle Cemaatler Arasın da Bır Sorun Asla Olmadı,Gundem Bazen Kızıstı Bazen Agıza Alınmayacak Sozler Sarfedıldı Ama Asla Cemaat Hukumete Kızmadı,Chp yı Tamamen Ortadan Kaldırma Muhalefetı Bıtırme Surecıydı Ve Basarılı da Oldu,Cemaat Chp ye Senınleyız Dedı Ihsanoğlunu One Surdu Mhp de Kendını Bırden Oyunun Icın de Buldu Ve Bır Tasla Ikı Kus Vurdular Cemaat Hem Chp yı Hem Mhp yı Hukumetın Istedıgı Gıbı Basarız Duruma Getırdı... Sımdı Chp yı Bekleyen Ikıncı Oyun Baslıyor,Chp de Adam Yok Mus Gıbı Bır Feyzıoğlu Umudu Var... Hatırlayalım Hafızaları Tazeleyelım,Dolmabahce dekı Basbakan Feyzıoğlu Gorusmesını... Ne Konusuldu? Bılınmez Sonra da Ikılı Basbakan Ile Feyzıoğlu Oyunun Ilk Sahnesını Oynadı Basının Karsısın da Katıldıkları Davette Bagırısmalar Basbakanın Salonu Terk Etmesı Ve Feyzıoğlu na Chp den Dığer Kesımler den Ovguler,Hanı Bır Deyım Vardır,Düsmanımın Dusmanı Dostumdur... Chp Dost Olarak da Feyzıoğlunu Gormekte,Ama Oyle Degıl,DOLMABAHCE Gorusmesını Unutmayalım? Chp Yıne Yenılecek Chp Yıne Basarısız Olavak... Kesın Çözum Chp YI KAPATMAK VE CIKARLARI MINI PARTI OLMASINI RANTLARI BU SAYEDE CHP de Bıtırmek... Unutmadan Ise Chp Kendını Toparlayacak Gercek Bır Aday Istıyorsa Iıktıdar Icın Bır Adım Atmak Istıyorsa Uzaga Bakmasın.

Yorumu oyla      18      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Genel Başkanlığı’na sürpriz aday
Karslı Şahmar Dalmış, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanlığına adaylığını açıkladı.
Güven ‘koruyucu aile’ cevapları paylaştı: Uyarmıştık!
CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Sivas’taki skandalla ...
CHP’de ‘ikinci gündem’ Meclis'te boykot!
Kurultay arifesindeki CHP, 28 Ağustos günü TBMM'de yapılacak yemin törenini ...
 
AK Parti’de 'başbakanlık yoklaması'ndan kimin adı çıktı?
AK Parti içinde yürütülen temayül yoklamalarında Genel Başkan ve Başbakan ...
Bahçeli: Alçak girişim ve meydan okuma!
MHP Lideri Bahçeli, Diyarbakır Lice'de PKK üyesi Mahsum Korkmaz'ın heykelinin ...
Baykal’dan bomba mesajlar: Kurultayda…
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Bilecik'in ...
 
Şengül’den Çıray’a sert yanıt: Saygı duymak zorundasınız!
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep ...
Metin Feyzioğlu’ndan yanıt: Aday olacak mı?
CHP’de yapılacak kurultayda başkanlık için adı geçen Türkiye Barolar Birliği ...
Bülent Arınç başkanlık için tarih verdi!
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "2015 seçimlerinden ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva