HABERLER>GÜNCEL
29 Ocak 2017 Pazar - 11:23

Flaş! El Bab’ın kuzeyi de kontrol altında

Suriye’de DEAŞ’ın El Bab’daki ana karargâhını şehrin dışındaki Tadif’e çekmesinin ardından TSK, doğudaki Suflaniyah ve Kabr el Mukri’de de kontrolü sağladı. Böylece örgüt üyeleri Kabasin’de sıkıştı.

Flaş! El Bab’ın kuzeyi de kontrol altında

Yoğun hava taarruzlarıyla, DEAŞ’ı, El Bab merkezindeki ana karargâhını güneydeki dış mahalle Tadif’e taşımak zorunda bırakan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), kentin doğusundaki Suflaniyah ve Kabr el Mukri’de de kontrolü sağladı. Böylece Kabasin’de sıkışan DEAŞ’lı teröristlerin El Bab’a inme yolu kesilirken, El Bab’ın kuzey kesimlerinden takviye almaları da önemli boyutta önlendi. Ayrıca El Bab-Menbiç arasındaki yolun bir kesimi de kontrol altına alınmış oldu. Bu bölgelerde tespit edilen hedefleri etkisiz hale getirme faaliyetlerinin devam ettiği bildirildi. TSK El Bab’ın batısında kontrolü daha önce sağlamıştı.

2 BİN 477 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

24 Ağustos 2016’da başlayan Fırat Kalkanı Harekatı ile ilgili son bilançoya göre, TSK’nın desteklediği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin Azez-Cerablus hattında ele geçirdiği alan bin 880 kilometrekareyi buldu. Harekatın başlangıcından bu yana 1864’ü ölü olmak üzere toplam 2 bin 156 DEAŞ’lı terörist etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen PYD/PKK’lı sayısı, 306’sı ölü olmak üzere 321 oldu. Her iki örgütten etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 2 bin 477’yi buldu. Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı savaş uçakları da 1332 hedefi vurdu. İmha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 3 bin 282, mayın sayısı da 55 olarak açıklandı.

Türk savaş uçaklarının El Bab ve Bzagah bölgelerinde DEAŞ’a yönelik harekâtı devam etti. Son harekâtta barınma amaçlı kullanılan 17 bina ile bir silah deposu imha edilirken, 14 terörist etkisiz hale getirildi. Karadan da 197 hedef ateş altına alındı.

Öte yandan Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşet Salihi, AA’ya yaptığı açıklamada Suriye’de güvenli bölgeler oluşturulmasının başta Türkmenler olmak üzere tüm Suriye için olumlu sonuçlar doğuracağını belirtti. Türkmenlerin Suriye’nin asli unsurlarından olduğuna dikkati çeken Salihi, “Oluşturulacak güvenli bölge, başta Türkmenler olmak üzere oradaki herkesin yararına olacak. Bu, Irak’ta 1991’de Erbil, Süleymaniye ve Duhok’ta oluşturulduğu gibi bir model olacak. Böylece orası uçuşa yasak bölge olarak ilan edilecek ve yerinden edilenler oraya dönecek. Türkmenler de orada kendilerini koruyabilecekler” diye konuştu.

SURİYE ORDUSU EL BAB’A GÜNEYDEN İLERLİYOR

Suriye ordusu ve müttefikleri, Fırat Kalkanı operasyonun devam ettiği, terör örgütü DEAŞ’ın kontrolündeki El Bab kasabasına güneyden ilerliyor. AFP ajansının haberine göre muhaliflere yakın Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Örgütü’nden dün yapılan açıklamada Suriye ordusunun El Bab’ın girişine 7 kilometre mesafeye kadar ilerlediği belirtildi. Gözlemevi’nin açıklamasına göre Suriye ordusu cuma gününden itibaren El Bab çevresinde üç köyü ele geçirdi. Şam yönetimine yakın Al Masdar sitesinin haberine göre ise 11 gün önce Doğu Halep taarruzu başlatan Suriye ordusu, operasyonda kritik noktalardan birisi sayılan Ayn Ceyş kasabasını kontrol altına aldı. Kaplan Kuvvetleri’nde bulunan askeri kaynağın Al Masdar’a verdiği bilgilere göre, El Bab ve çevresinde yaşanan çatışmalarda onlarca DEAŞ militanı öldürüldü. (Hürriyet)

 
EMITT’te turizm profesyonelleri Seferihisar’ı dinledi
 
Çocuk Senfoni Orkestrası Bergama'da sahne aldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de 'öldüren sargı bezi' davası!
İzmir'de, sezaryenle yaptığı doğumda rahminde unutulan sargı bezi, defalarca ...
İzmir'de tarihi dava için geri sayım: 267 darbeci yargılanacak!
İzmir'de Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) ...
Bakanlık 1 gün önce tüm teşkilatı uyarmış
Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Erol imzasıyla yapılan uyarıda, ...
 
18 DAEŞ'li öldürüldü, 9 hedef imha edildi
TSK Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında dokuz hedefin imha edildiğini be ...
İzmir'de kültürel miras yağmalanıyor
İzmir'de, Konak Tünellerinin yapımı sırasında kamulaştırılan, Damlacık ...
'Huzur operasyonu' raporu: 271 bin kişi kontrol edildi
Emniyet Genel Müdürlüğü'nce dün akşam Türkiye genelinde 9 bin 31 ekip, ...
 
Yunanistan’la anlaşma var, iade yok: 50’de sıfır!
FETÖ’cü darbeci askerleri vermeyen Yunanistan’ın, son 10 yılda Türkiye’nin ...
Sünnet düğününe silahlı saldırı: 2 ölü, 2 yaralı
Ankara'da bir otelde yapılan sünnet düğününde davetlilerin üzerine ateş ...
Kan donduran olay: 83 yaşındaki kadın boğularak öldürüldü
Ankara’nın Kızılcahamam İlçesi’nde 83 yaşındaki Döndü Kekeç, yalnız yaşadığı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva