HABERLER>POLİTİKA
5 Şubat 2016 Cuma - 11:09

Flaş: Davutoğlu 10 maddelik eylem planını açıkladı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, terörle mücadele kapsamında 10 ayaklı eylem planını Mardin'de açıkladı.

Flaş: Davutoğlu 10 maddelik eylem planını açıkladı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Artuklu Üniversitesi'nde düzenlenen Kardeşlik

Buluşmaları Mardin Konferansı'na katıldı.

Burada bir konuşma yapan Başbakan Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Bütün şehirlerimiz güzel ama Mardin diğer şehirlerin anlaşılmasını kapı açar. Mardin’i anlayan Konya’yı, Amasya’yı da anlar. Mardin medeniyetimiz için bir anahtardır.

Alparslan’ın ordusunda bir Kürt olmak ile Selahaddin Eyyübi’nin ordusunda bir Türk olmak arasında fark var mı? Kim bizi ayıracaksa bilsin ki her birimiz Alparslan’ız, Selahaddin Eyyübi’yiz. Herbirimiz Fatih Paşa, İdris-i Bitlisi’yiz.

Türkiye Cumhuriyeti devleti sıradan bir devlet değildir. Bu devlet herhangi bir etnik millet üzerine değil, birleştirici bir millet üzerine kuruldu. Birleştirici ruhu hayata geçirmek için çalıştık, çalışacağız.

12 Eylül nasıl tek tipçilik ve despotizmle hareket ettiyse terör örgütü de aynı anlaşıyla hareket etti.

Mezopotamya halkları tektipçilikten çok çekti. 12 Eylül uygulamalarıyla teker teker mücadele ettik.

OHAL’i, yasakları kaldırdık. TRT Şeş’i kurduk. Kürt Dili Enstitülerini kurduk. Biz dilleri yok saymaya değil, mübarek kılmaya geldik. Biz gönülden gönüşe konuşuruz.

Birleştirmek için çok şeyler yaptık, hizmet getirdik. 227 kilometre bölünmüş yol yaptık. İhracatı 8.8 milyar dolara çıkardık. Bizim için Rize’ye hizmet etmekle Mardin’e hizmet etmenin bir farkı yok. Bizde bir vatan, bir gelecek, bir kader var. Bu ülke parçalanırsa bilin ki Haçlıların, Moğolların, sömürgecilerin yapmak istediğini yaparlar. Ama bizi ayıramaz, parçalayamazlar. Bir Türkmen çocuğuna Türkçe yakışmaz mı, hem de çok güzel yakışır.

Barış ve huzur içinde yaşamak istiyoruz. Hiç kimseden bir şey beklemeden demokratik açılımlar yaptık.

Sayın Cumhurbaşkanımızın Diyarbakır’daki yaptığı konuşma dönüm noktasıdır.

Eller tetiğe gitmesin, çocuklar dağa çıkmasın. Biz ortak tarihin çocuklarıyız, ortak vatanan sahipleriyiz.

IMF’ye borcumuzu ödediğimiz, büyük projeler yaparken Gezi provokasyonu yaptılar.

Ben konuşmamı yaparken, Kandil’den silahlanma çağrısı yapıldı. 1 Ekim’de kamu düzenini bozacak hiçbir şey yapılmayacak diye bize söz verildi.

Bütün vatandaşlara, Ortadoğu bölgesindeki bütün halklara seslenmek istiyorum. 2016 yılı birliğimizin beraberliğimizin Mardin’in birleştirici ruhunun hayata geçtiği tahihin bir başlangıcı olsun. Parçalayan, bölen, Haçlı, Moğol, sömürgeci zihniyetin sonu olsun.

Devletin varlığı, milletin birliği sınav altındaydı. Büyük bir mücadele başlattık ve bu mücadele başarılı şekilde yürüyor. Verdiğimiz talimat, bu ülkenin birleştirici ruhunu ayağa kaldırmak içindi.

Şehit düşen bütün kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Bütün mücadeleyi annelerin acıları yaşamaması için verdik. Bugün bu mücadele yeni bir aşama gelmiş bulunuyor. Halkımızın yanımızda olmasıyla başarılı olduk, oluyoruz. Bölgedeki bütün vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımız terör örgütünün hiçbir çağrısına kulak asmadı. Ne çağrılar yaptılar, bunlar kayıtsız kaldı.

10 AYAKLI EYLEM PLANI
10 ayaklı, 10 temel esasa dayanan eylem planının ana unsurların açıklıyorum. Birincisi psikolojik unsur. Bu dönemde, geçmişte olduğu gibi millet vicdanı ve hikmetiyle devlet aklını birleştireceğiz. Millet ve devlet arasındaki farklar tümüyle ortadan kalkacak, parçalayıcı ulusçuluk anlayışı yerine birleştirici, bütünleştirici millet anlayışı ve insan odaklı devlet anlayışını yerleştireceğiz.

İki, kamu düzeni inşa edilecek. Kamu düzenini kim tehdit ederse ister DEAŞ, ister PKK, ister DHKP-C terör örgütü gibi vatandaşları istismar isteyenler durdurulacak, engellenecektir. Terörist ile halk ayrılacak. 90'lı, 80'li yıllara dönülmesine izin vermeyiz.

Üçüncü ayak.. Kapsamlı bir demokratik reform süreci hayata geçirelecek. Öncelikle gelin anayasayı değiştirelim. Neyi konuşacaksanız Ankara'da bunun zemini var.

Planın 4. ayağında sosyal yaraları kapatmak için seferberlik ilanı var. Bakanlar Kurulu olarak tam bir sosyal seferberlik ilan ediyoruz. Bütün yaralar sarılacak. Allah'ın izniyle bu milletin, ola ki yerinden göç etmek durumunda kalmış her bir ferdinin yarasını sarar, gözyaşlarını dindirir, bağrımıza basar, geleceğe onları en iyi şekilde hazırlarız.  Bölgedeki vatandaşlarımızı bu zalimlerin eline bırakır mıyız? Her bir aileye destek programı uygulayacağız. Her bir ihtiyaçlarını karşılayacağız. Her ay düzenli kira yardımı yapılıyor, yapılacak. Öğrencilerimizin en iyi şartlarda eğitimini yapılmasını sağlayacağız. Okullarımızı yeniden imar edeceğiz. terörden etkilenen bölgelerdeki öğrencilerimiz ücretsiz yurtta kalacaklar.

Beşincisi, bölge ekonomisini daha da güçlendireceğiz. Bütün vatandaşlarımızın kayıplarını telafi edeceğiz. Prim borçları ertelenecek. Kredi ödemeleri ertelenecek. Çiftçi ve esnafa faizsiz kredi sağlanacak. Yatırımların hepsi tamamlanacak. Yeni ekonomik kalkınma hamlesi başlatıyoruz.

Altıncı ayak. Mekanın, şehirlerin yeniden ihya edilmesi. Yeni bir yasal çerçeveyle tarihi dokuyu koruyarak şehirleri ihya edeceğiz. Öyle bir inşa edeceğiz, dünya Sur'dan ilham alacak. Yollar rehabilite edilecek.

Yedinci ayak, etkin bir iletişim stratejisi uygulayacağız. Her yerde iletişim birimi oluşacak.

Sekizinci ayak, yeni yasal ve idari düzenlemeler yapacak. Yerel yönetimlerin yetkileri genişletilecek. Türkiye'yi silah ve patlayıcı maddeden arındıracağız.

Dokuzuncu ayak, milli birlik ve kardeşlik başlatılacak. Artık muhatap halkın kendisidir. İstişare Meclisleri kurulması talimatı verdim. Herkesi muhatap alacağız, elinde silah olan kimseyi muhatap almayacağız.

Onuncu ayak, bölgede yeni kardeşlik, birleştirici ruh anlayışı başlatacağız. Büyükşehir yasasında yeni düzenlemeler yapacak. Yeni bir dönem başlatacağız.

 
İzmir’in TEOG haritası: İlçe ilçe sonuçlar
 
BM: Assange hakkındaki tutuklama kararı keyfi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
eren 5 Şubat 2016 Cuma 14:54

Ahmet Davutoğlu hocamız güzel ders veriyorda, ülkenin yürüttüğü dış politikalar sonucu gidilebilecek ülke kalmadı yakınımızda. Artık şili, peru falan oralarda umut. Yazık bu ülke hiç bu kadar yanlızlaşmamış ve hor görülmemiştir yurtdışında şimdiye kadar.

Yorumu oyla      11      5  
Lombak 5 Şubat 2016 Cuma 13:46

Proje'nin yürütücüsü PODEM adında Sorosçu olduğunu sandığım bir kuruluş. YTB ayrıştırmacı, mezheplere bölücü projelere nasıl alet oluyor? Gençler Sunni olunca farklı, Alevi olunca farklı ihtiyaçlara mı gerek duyuyor Avrupa'da. Nasıl bir yaklaşımdır?

Yorumu oyla      11      5  
Lombak 5 Şubat 2016 Cuma 12:42

Sayın Başbakan bunu açıklayabilir mi? Yurtdışı Akraba Toplulukları Başkanlığının bu projede ne işi var? Türkiyeli nedir? Avrupalı Türk gençler neden mezhepleri üzerinden araştırılıyor? Anlamak mümkün değil. Neden ayrışmaya çanak tutuluyor? İşte o facia projenin bilgileri: "Avrupa’da Türkiyelilerin yoğunlukla yaşadıkları ülkelerden Almanya, Avusturya, Hollanda, İsveç, İngiltere ve Fransa’da gerçekleştirilen saha araştırmalarından oluşan “Avrupa’da Türkiye Kökenli Alevi ve Sünni Gençler” projesi, gençlerin bulundukları ülke ve toplumla ilişkilerini ve Türkiye’den beklentilerini ortaya koymayı amaçlıyor. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) desteğiyle yürütülen araştırmanın raporu, 2016’da kamuoyuyla paylaşılacak."

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti’de İzmir Eski Milletvekili 3 ili koordine edecek!
AK Parti İzmir eski Milletvekili Ali Aşlık Ege Bölgesi’nde üç ilden sorumlu ...
İZBAN'da son durak Torbalı: Tören iptal, tren geliyor!
Bakan Yıldırım'ın Başbakan Davutoğlu'na Kazakistan ziyaretinde eşlik edecek ...
Erdoğan: Cenevre'den ümidi olan var mı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Avrupalı dostlarımız bizden mülteci akınını durdurmamızı ...
 
CHP'li Özel'den Arınç'a 'bildiklerini anlat' çağrısı
Özgür Özel, kamuoyundaki her açıklamasından sonra Manisa'da bir dizi operasyonların ...
AK Partili kadınlar kimsesiz çocukların yüzünü güldürdü
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin ve Kadın Kolları ...
Demirtaş'tan 'ses çıkarma eylemi' çağrısı
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, herkesi bulunduğu yerde 'barış ...
 
Manisa’da CHP masası: Suç duyurularına sert tepki
CHP İl Örgütü’yle birlikte açıklama yapan PM Üyesi Moroğlu ve Erol, AK ...
CHP'den 'Dolmabahçe' iddiası: 3 dakika gecikmeli!
CHP'li Tanrıkulu, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her şeyden haberi vardı. Ben ...
Yıldırım’dan Arınç ve Kırmızıgül yorumu!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, “Ülkemiz bir ateş çemberinin ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva