HABERLER>POLİTİKA
5 Şubat 2016 Cuma - 09:26

İZBAN'da son durak Torbalı: Tören iptal, tren geliyor!

Bakan Yıldırım'ın Başbakan Davutoğlu'na Kazakistan ziyaretinde eşlik edecek olması nedeniyle açılış töreni iptal edilen Torbalı seferleri hafta sonu start alacak.

İZBAN da son durak Torbalı: Tören iptal, tren geliyor!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Banliyö Sistemi kapsamında yapılan ve mevcut Aliağa-Cumaovası hattının Torbalı'ya kadar uzatılmasını sağlayan projede ilk seferin 6 Şubat Cumartesi günü gerçekleştireceğini açıkladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın verdiği talimatla seferlerin başlayacağının müjdesini veren Kaya, "Daha önceden planlandığı gibi, İZBAN Torbalı hattında ilk seferler 6 Şubat Cumartesi günü başlıyor. Sayın Bakanımız Binali Yıldırım talimatı verdi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu ile de mutabık kalındı, vatandaşlarımız 6 Şubat Cumartesi günü İZBAN ile Torbalı'dan İzmir'e, İzmir'den Torbalı'ya seyahat edebilecekler. Sayın Bakanımız Binali Yıldırım'ın Sayın Başbakanımızın Kazakistan programına eşlik edecek olması nedeniyle ertelenen resmi açılış töreni ise başka bir tarihte gerçekleştirilecek. Sayın Bakanımız, açılış töreninin ertelenecek olmasının hizmeti engellemeyeceğini, bu nedenle hattın bir an önce hizmete girmesi gerektiğini belirterek seferlere başlanması talimatını verdi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. 

MERKEZİ YÖNETİM VE YEREL YÖNETİM İŞBİRLİĞİ
Marmaray projesinden sonra Türkiye'nin en büyük kent içi banliyö sistemi olan İZBAN'da Torbalı hattına seferler Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın verdiği talimatla başlıyor. İzmir'in kent içi ulaşım sorununa kalıcı bir çözüm üretmek amacıyla, merkezi yönetimle yerel yönetimin işbirliği yaptığı, metro standardında hizmet verecek olan raylı sistemde Torbalı hattı işletmeye açıldığında mevcut 80 kilometrelik banliyö hattı 110 kilometreye çıkacak. Bilindiği gibi, mevcut sistemin güneyde Cumaovası'ndan-Tepeköy'e uzatılması amacıyla TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında 14 Mart 2011 tarihinde protokolü imzalanmıştı. TCDD, protokol kapsamında Cumaovası-Tepeköy istasyonları arasındaki mevcut demiryolu hattına yeni 2. hat ilave eti, hattın alt-üst yapısını gerçekleştirdi, hattın kesintisiz işletimini sağlayacak ihata duvarlarını yaptı, sinyal-elektrifikasyon ve telekomünikasyon tesislerini inşaa etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi ise protokol gereği 6 adet istasyon, 7 adet alt ve 2 adet üst geçit inşaatı bu süre içerisinde tamamladı. Deneme seferleri başarıyla tamamlanan hattın açılmasıyla birlikte kent içi trafikte de ciddi bir rahatlama sağlanacağını hatırlatan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "İZBAN Torbalı hattının açılmasıyla birlikte vatandaşlarımız konforlu bir ulaşım imkanına kavuşacak. Kent içi trafikte ciddi bir rahatlama sağlanacak. Sayın Bakanımız Binali Yıldırım İzmir'e kazandırdığı eserlere bir yenisini daha ekledi. Bu noktada kendisine minnettarız. İZBAN Torbalı hattı kentimize hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

İZBAN’DAN DETAYLI BİLGİLENDİRME
Kaya’nın açıklamasıyla birlikte İZBAN da Torbalı seferleri hakkında detaylı bir bilgilendirme yaptı.

İşte o açıklama:
İZBAN, açılış töreni ertelenen Torbalı hattındaki seferlerine 6 Şubat Cumartesi sabahı 05:25’ten itibaren başlıyor. Her gün tam 76 sefer yapılacak.

İZBAN, Torbalı hattında 6 Şubat Cumartesi günü sabah 05:25’ten itibaren seferlerine başlıyor. Uç istasyonlardan karşılıklı gerçekleşecek seferler, gece 23:55’te kalkacak son trene kadar devam edecek. İZBAN, bu hat üzerinde 27 dakikada bir günde 76 sefer yaparak, hizmetini kentin güney ucundaki yolculara kadar taşımış olacak. Yapılan planlamaya göre, Cumaovası ve Menemen istasyonları transfer noktası olarak kullanılacak.

Torbalı yönündeki Develi, Tekeli, Pancar, Kuşçuburun, Torbalı ve Tepeköy istasyonlarının devreye girmesi ve hattın açılmasıyla birlikte İZBAN, 110 kilometrelik bir banliyö hattına kavuşacak. Diğer yandan, istasyon sayısını ise 32’den 38’e yükseltecek. Hattın uzamasıyla birlikte Torbalı yönünden günde ortalama 20 bin yolcunun eklenmesi ve böylelikle İZBAN’ın günlük yolcu sayısının ortalama 300 binin üzerine çıkması öngörülüyor.

İZBAN’ın Torbalı hattı açılışı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın Kazakistan ziyareti nedeniyle ileri bir tarihe ertelense de işletme planlandığı gibi 6 Şubat Cumartesi günü başlamış olacak.

 
İzmir gönüllülerinden Başkan Kocaoğlu'na plaket
 
İzmir'de dev çevre yatırımı: Bölgenin en büyüğü olacak
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
saki özer toygar 7 Şubat 2016 Pazar 11:13

İzban hattı niye bakanı bekliyor ki?binalinin hiç bir faydası olmadı.

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 5 Şubat 2016 Cuma 20:28

şimdi sıra selçukta, tekeliden sonra 2 istasyon olacak, çalışmalar sürüyor, kuzeydede aliağadan bergama mutlaka yapılmalı. herşey izmir için.

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 5 Şubat 2016 Cuma 17:57

13:15 yorumcusu arkadaşım eleştirdiğin yorumcu "AKP milletvekili de hemen tüm emeği Binali Yıldırım'a malederek siyaset yapıyor.İnsan utanır biraz,bari müşterek emekle yapıldı diye demeç ver,iyazıklar olsun." böyle demiş ve belediyenin projede yaptığı hizmetlerin görmezden gelindiğini düşünmüş ve sitem etmiş. Bir partinin aldığı oy oranı onun eleştirilmesine engel midir? engelse demokrasi nerededir? Hitler bile %43,9 oy oranı aldı ve dünya savaşı çıkarıp katliamlar yaptı aldığı oy oranı onu haklı mı çıkardı yani böyle bir mantık olamaz. İsterse %100 oy alsın yine de eleştirilir eleştirilmelidir, ister siyasi parti, ister belediye başkanı isterse milletvekili... kısacası kimse senden benden veya bizden üstün değil.

Yorumu oyla      11      5  
5 Şubat 2016 Cuma 17:50

"Sayın Bakanımız Binali Yıldırım İzmir'e kazandırdığı eserlere bir yenisini daha ekledi. Bu noktada kendisine minnettarız. İZBAN Torbalı hattı kentimize hayırlı ve uğurlu olsun" dedi." belediyeye teşekkür yok mu? yaklaşık 80 milyon harcandı.

Yorumu oyla      11      5  
5 Şubat 2016 Cuma 14:36

İzban Menemen-Menderes arası 4 dakika sefer aralığında çalışması için Japonlar sinyalizasyon üzerinde çalışıyormuş. 4 dakika olursa iyi olur.

Yorumu oyla      11      5  
5 Şubat 2016 Cuma 14:24

Aziz Başkan artık tek başına açar.

Yorumu oyla      11      5  
Harun 5 Şubat 2016 Cuma 13:40

Olması gereken buydu

Yorumu oyla      11      5  
5 Şubat 2016 Cuma 13:15

Yazıklar olsun diyen beyefendıye de yazıklar olsun ki bu ülkede %50 oy almış bir partinin vekiline yazıklar olsun dedıgı ıcın saygılar

Yorumu oyla      11      5  
ali 5 Şubat 2016 Cuma 12:49

aziz kocaoğluna ve ekibine teşekkürler.başbakanlık yakışır aziz beye helal olsun

Yorumu oyla      11      5  
batu 5 Şubat 2016 Cuma 12:33

Direkt Aliağa trenlerine veda. Artık Aliğaya gitmek için her seferinde Menemen'den aktarma yapılacak. Torbalı'ya gitmek için de Cumaovası'ndan aktarma yapılacak. Sistemin ve İzmir kentinin avantajı İzban 3 parçalı işletim sistemi ile mahvediliyor. Bu mantıkla Selçuk açıldığı zaman, Alsancak'tan trenden trene aktarma yaparız artık. Umarım yanlıştan biran önce dönülür.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Cenevre'den ümidi olan var mı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Avrupalı dostlarımız bizden mülteci akınını durdurmamızı ...
CHP'li Özel'den Arınç'a 'bildiklerini anlat' çağrısı
Özgür Özel, kamuoyundaki her açıklamasından sonra Manisa'da bir dizi operasyonların ...
AK Partili kadınlar kimsesiz çocukların yüzünü güldürdü
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin ve Kadın Kolları ...
 
Demirtaş'tan 'ses çıkarma eylemi' çağrısı
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, herkesi bulunduğu yerde 'barış ...
Manisa’da CHP masası: Suç duyurularına sert tepki
CHP İl Örgütü’yle birlikte açıklama yapan PM Üyesi Moroğlu ve Erol, AK ...
CHP'den 'Dolmabahçe' iddiası: 3 dakika gecikmeli!
CHP'li Tanrıkulu, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her şeyden haberi vardı. Ben ...
 
Yıldırım’dan Arınç ve Kırmızıgül yorumu!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, “Ülkemiz bir ateş çemberinin ...
Vali Toprak’a ‘Yıldırım’ telefon: Alarma geçirdi!
Ege kıyılarında yaşanan sayısız facianın gölgesinde Ulaştırma, Denizcilik ...
Erdoğan şehit yakınından şikayetçi oldu!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siirt'te geçen yıl şehit düşen kuzeni ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva