HABERLER>POLİTİKA
13 Mayıs 2013 Pazartesi - 17:45

Flaş! AK Parti Karabağlar’da başkan görevden alındı

Genel Merkez ardı arkası kesilmeyen sıkıntılara müdahale etti ve Başkan Uçar’la ekibinin istifasını istedi. İzmir Koordinatörü Kaya yeni bir yönetim için teşkilatla temayül yapıyor.

Flaş! AK Parti Karabağlar’da başkan görevden alındı

Fatih YAPAR / EGEDESONSÖZ – ‘Karınca’ krizi, art arda gelen istifalar, CHP’ye transfer söylentileri ve imza hareketliliğinin gölgesinde AK Parti Karabağlar’da siyasi kulislerde beklenen gelişme yaşandı. Genel Merkez AK Parti İlçe Başkanı Kadir Uçar ile yönetiminin istifasını istedi.
 
Yeni yılın geride kalan 5 ayını krizlerle geçiren, ‘karınca’ buluşmasında mahalle başkanlarıyla yaşanan tartışmanın yanı sıra Belediye Meclis Üyesi Serdar Kuçhan ve ekibinin istifasıyla koltuğu tartışmalı hale gelen İlçe Başkanı Kadir Uçar, İzmir Koordinatörü Erol Kaya ile yaptığı görüşme sonrası istifa etti.

UÇAR'DAN İLK AÇIKLAMA: SORUNLARI ÇÖZEMEDİK
Görevden ayrılma süreci ile ilgili konuşan İlçe Başkanı Kadir Uçar, “İlçe yönetiminde görev alan bazı arkadaşlarımız ile sorunlarımız vardı. Bunun çözümü için gayret ettik. Çok çabaladık. Bir sonuca ulaşamadık. Genel merkez ile durumu paylaştım. Daha sonra yeni bir süreç başladı. Ya bu şekilde sorunlu yapı ile gidecek ya da yapının değişmesi için ilk hamleyi yapacaktım. Ben de daha fazla bu şekilde gidemeyeceği için ilk istifayı verdim. Ardından arkadaşlarım istifa etti. Siyaseten gereğini yaptık. Bundan sonra bana ‘görevine devam edeceksin’ derlerse devam ederim. Ya da ‘seninle devam etmeyeceğiz’ derlerse ona da varım. Bir sorun yok. Kimi gösterirler ve çalışmamı söylerse onun yanında olurum. Parti terbiyem zaten bunun aksini ortaya koymama izin vermez” dedi. Uçar, yeni yapılanmanın birkaç güne kadar tamamlanmasını beklediğini de sözlerine ekledi.
 
AK Parti’de ‘yeni bir’ Karabağlar Teşkilatı oluşturmak için çalışmalarda vakit kaybetmeden başladı. İzmir Koordinatörü Erol Kaya İl Binası’nda ilçe teşkilatı, meclis üyeleri ve teşkilat üyeleriyle bir araya geldi.

KAYA NE SORDU?
İl Başkanlığı’na kamp kuran Koordinatör Milletvekili Kaya, ilçe başkanı ve yönetimine fikirlerini sormadan istifasını aldı. Önce istifa ettiren Kaya daha sonra ilçenin durumunu analiz etti. İçe yöneticileri, meclis üyeleri, kadın ve gençlik ana kademede yer alan isimlerle bir aya gelen Kaya, “ilçe başkanı olarak görmek istediğiniz üç kişiyi yazınız”, “Yönetimde yer almasını istediğiniz beş kişiyi belirtin” dedi. Mevcut yönetimin başarılı olup olmadığını da soran Kaya ayrıca “Bu yönetimle göreve devam edilmeli miydi?” sorusunu yöneltti. 

‘İSTİFA’YA İSTİFA EDEN KUÇHAN’DAN AÇIKLAMA
AK Parti’den istifa eden Karabağlar Belediyesi Meclis Üyesi Serdar Kuçhan, AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kadir Uçar’ın istifası ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Kuçhan, ‘karınca krizi’ başlayan sürecin bu noktaya gelmesinin önemine dikkat çeken Kuçhan, “Bu süreçten ders çıkarıp, 2014 yerel seçimlerinde Karabağlar’a AK belediyeciliği getirmek için çalışacağız” dedi.
 
Kuçhan, bir grup arkadaşı ile birlikte Mart ayının sonlarında istifa ettiklerini hatırlatarak, “Hiçbir zaman partimize zarar vermek istemedik. Aksine ötekileştirmenin olduğu bir yerde partimizin başarıya ulaşamayacağını gördük. Bu duruma sessiz kalamazdık. Bir kere daha Karabağlar’ı kaybetmeye tahammülümüz yoktu. Bu anlamda amacımız, 470 bin nüfusa sahip olan İzmir’in en büyük ilçesinde yaşayan herkesle kucaklaşabilmek, dertleriyle dertlenebilmek; açıkçası Karabağlar’a sahip çıkmaktı” diye konuştu.
 
Kadir Uçar’la ilgili asla kişisel bir sorunlarının olmadığını vurgulayan Kuçhan, “Bizim meselemiz, teşkilatın başarılı olmasıydı. Şahsım olarak istifadan sonra dahi, mecliste AK Parti sıralarından ayrılmadım. Biz, her zaman için partimizin gerçek temsiliyetini görmek istedik. İstifamız tepkiydi. Bu süreçten sonra tekrar AK Parti saflarında mücadele edeceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz” açıklamasını yaptı.
 
Ayları bulan tartışma ortamı içinde birçok arkadaşının da istifa ettiğinin altını çizen Kuçhan, “Toplantılarımız, açıklamalarımız ve nihayet istifalarımız hiçbir zaman kişi merkezli bir hareket değildi. Bundan sonra da istifa eden bütün arkadaşlarımla ilçede üzerimizde düşeni yapıp hizmet edeceğiz” sözlerine yer verdi.
 
Kuçhan, Karabağlar’ın en büyük metropol ilçe olduğunu da kaydederek, “2014 seçimlerinde Karabağlar’ı almak demek, Büyükşehir’i almak demektir. İlçemizi AK belediyeciliğe kavuşturacak bir ekiple yolumuza devam edip, Karabağlar’ı hak ettiği yere getireceğiz” ifadesini kullandı.
 
Karabağlar’da gelinen nokta için büyük çaba sarf ettiklerini anlatan Kuçhan, “Hiç şüphesiz bu konuda genel merkezimizin, il başkanlığımızın, ilçe yönetimimizin konu ile ilgili özel bir ilgisi oldu. Bütün arkadaşlarım adına hepsine teşekkür ediyorum. İnanıyorum Karabağlar bundan sonra tek yürek olacaktır” görüşünü aktardı. 


AKAY'DAN İSTIFA AÇIKLAMASI
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Karabağlar İlçe Başkanı Kadir Uçar’ın istifası ile ilgili açıklama yaptı. Akay Şunları söyledi:

“Bir süreden beri Karabağlar İlçe Teşkilatımıza dönük kamuoyuna yansıtılmaya çalışılan olumsuzluklara karşı genel merkezimizin talimatı doğrultusunda çalışma başlattık. İzmir Koordinatörümüz İstanbul Milletvekili Sn. Erol Kaya’nın katılımıyla İl Başkanlığımızda ’da Karabağlar İlçe Teşkilatımızın Yönetim Kurulu asıl ve yedek olmak üzere bir araya geldik. Teşkilatımızda yaptığımız istişare sonucu, sorunların daha sağlıklı çözülmesi noktasında Başta İlçe Başkanımız Kadir Uçar olmak üzere yönetim kurulundaki arkadaşlarımız genel merkeze iletilmek üzere istifalarını verdiler. Genel Merkezin yapacağı değerlendirme de, Karabağlar ilçe Başkanımız görevine devam etmesinin önü açık bulunmakla birlikte, Karabağlar ilçemizde daha güçlü bir yönetimin oluşturulması noktasında çalışmalarımız şimdiden başlamıştır. Arkadaşlarımız AK Parti terbiyesi çerçevesinde genel merkezin vereceği kararın sonuna kadar arkasında olacaklarını ve bu zaman zarfından üstlerine düşen görevi aynı sorumluluk içinde yerine getireceklerini dile getirmişlerdir. AK Parti Karabağlar teşkilatımızın, yeni yönetiminin belirlenmesi noktasında gelişmeleri kamuoyuyla tekrar paylaşacağız” dedi.
 
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, “Ak Partinin teşkilat terbiyesi ile davranan, yaşanan sürecin daha sağlıklı değerlendirilmesi noktasında hiçbir çıkar düşünmeden hareket eden başta Karabağlar İlçe Başkanım Kadir Uçar olmak üzere tüm yönetim kurulunda yer alan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
değişim 14 Mayıs 2013 Salı 21:41

sadece gülerek geçiyorum en güzel çalışan ilçeyide görevden alıyosa bu teşkilat oturup düşünmek gerek çoğu ilçe bşk arkasını kolasın ama sadece akpartinin seçim alıcağı yerler

Yorumu oyla      13      6  
SELÇUK AK PARTİLİ 14 Mayıs 2013 Salı 13:00

AYNI ÇALIŞMAYI SELÇUK İLÇESİ İÇİNDE SAYIN İL BAŞKANIM ÖMER CİHAT AKAY BEY VE SAYIN VEKİLİM VE İL KOORDİNATÖRÜM EROL KAYA BEYEFENDİDEN RİCA EDİYORUZ.ÇÜNKÜ BURADAKİ SORUNLAR ÇOK DAHA FAZLA.DOĞRU BİR YOL HARİTASI ÇİZİLEREK SELÇUK İLÇESİ DE AK BELEDİYECİLİK İLE TANIŞABİLİR.BUNU SELÇUK HALKI ÇOK İSTİYOR.AMA MEVCUT İLÇE BAŞKANI VE YÖNETİM İLE İMKANSIZ.BUNUDA MALESEF TÜM SELÇUK HALKI BİLİYOR

Yorumu oyla      16      7  
DELEGE 14 Mayıs 2013 Salı 10:29

KARABAĞLARIN BAŞKANI SALİH ERKEK OLACAK. AKP RÜYASINDA GÖRÜR ORAYI

Yorumu oyla      37      9  
ENES YALÇIN 14 Mayıs 2013 Salı 09:45

Bir sözüm de şurada yorum yapan sözüm ona partililere:Çıkıp delikanlı gibi seslendirin düşüncelerinizi,kimden çekiniyorsunuz?Öyle partili falan yazmayacaksınız.Adam gibi çıkıp adınızı söyleyeceksiniz ki .Adam yerine konulabilin.Başbakandan örnek alın biraz.KULİS YAPMAYI BIRAKIN ARTIK.KULİSLE GELEN KULİSLE GİDER..MERT OLUN!!!

Yorumu oyla      19      6  
ENES YALÇIN 14 Mayıs 2013 Salı 09:42

Fırsat olsa da aylardır yazdığım yorumların dökümü incelenebilse.Ak Partinin kazanabilme olasılığı olan ilçeler:Bayraklı,Karabağlar,Gaziemir,Kemalpaşa. (Periferi saymıyorum)Ve bu ilçelerde yaşananlar ve yaşanacaklar garip gelmiyor mu size de?Birileri ilçe başkanlığını belediye başkanlığına uzanan yol olarak görüyor .Kazanılmamış savaşın ganimetlerini yemeye kalkıyor.Olan da benim gibi CHP den kurtulmak isteyenlere oluyor.Bu devran değişecek!!!Basiret kazanacak öyle veya böyle AK la veya HAK la

Yorumu oyla      19      6  
14 Mayıs 2013 Salı 09:38

MENEMEN TİCARET ODASI SEÇİMİNDE ARİF KURAN TAHİR ŞAHİN İTTİFAKINDAN SONRA İLÇE YÖNETİMİ HALA YERİNDE DURUYORSA SADECE KOLTUK SEVDASI DEMEKTİR

Yorumu oyla      18      6  
14 Mayıs 2013 Salı 09:02

ŞU MENEMEN'E DE BİR BAKIN.BU GÜNE KADAR CHP.Lİ BELEDİYE BAŞKANI İLE ORTAK İŞBİRLİĞNİN SON PERDESİNDE TİCARET ODASI SEÇİMLERİNDE ORTAKLIK YAPTI İLÇE BAŞKANI

Yorumu oyla      18      6  
KEMAL CANDAN 14 Mayıs 2013 Salı 08:49

Bu olaylar birirlerini Belediye Başkan adayı yapma planlarıdır. Bu provakatörlerin arkasında kimler var bakmak lazım. Akparti ye zarar verir faydası olmaz.

Yorumu oyla      18      6  
selim yıldız 14 Mayıs 2013 Salı 08:03

sayın akay gerçek teşkilatcıları görün ben iyi teşkilatcıyım diyerek olmuyor.(erdal seyitlerin lafı) arkasında durduğunuz benim evlatlarım dediğiniz bayraklı yönetimine sözünüzü bile geçiremediniz.bayraklının 1 yılına maal oldu bunun hesabını siz vermelisiniz.EROL KAYA dan il bşk lığına da bir el atmasını istiyoruz üç kişi ile yönetilemez bu parti atilla kaya mahmut badem aziz demir sayın başbakanı zamanında kötülüyen insan şimdi akpartide söz sahibi......

Yorumu oyla      19      5  
menemennnnnnnnnnnn 14 Mayıs 2013 Salı 00:43

SIRADA MENEMEN VARRRRR CHP Lİ AK PARTİLİ MENEMEN İSTEMİYORUZZZZZZZZ

Yorumu oyla      20      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Bornova'dan Sındır’a bütçe salvosu
AK Parti Bornova İlçe Başkanı Hüseyin Özkan, yerel yönetimi topa tuttuğu ...
Sarnıç sandığında kazanan HÖH kaybeden AK Parti
Bulgaristan’da gerçekleştirilen seçimlerde yıllardır Türkleri temsil eden ...
Kılıçdaroğlu Reyhanlı’da: Siyaset yapmaya değil…
Reyhanlı'da patlamaların yaşandığı bölgede incelemelerde bulunan CHP Genel ...
 
Erdoğan saldırının failini açıkladı, gözdağı verdi!
Başbakan Erdoğan, Reyhanlı’daki patlamanın ardında Suriye rejiminin olduğunu ...
Moroğlu Menderes'te köylüleri dinledi
CHPİzmir İl Başkanlığı kırsal alan çalışmasının Menderes durağında köylülerle ...
Çelik yanıtladı: ‘Reyhanlı’ya neden yayın yasağı kondu?
NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ...
 
CHP İzmir’de ‘miting’ zirvesi: Tekin’den Erdoğan’a rest!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 18 Mayıs’ta yapacağı Aydın mitingi ...
İzmir’den CHP’nin First Lady’si geçti: Kadın başkan olmalı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Anneler ...
AK Partili Vekil’den Vali’ye şok suçlamalar
AK Parti Adana milletvekili Ali Küçükaydın, Adana Valisi Hüseyin Avni ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva