HABERLER>POLİTİKA
13 Mayıs 2013 Pazartesi - 14:37

Sarnıç sandığında kazanan HÖH kaybeden AK Parti

Bulgaristan’da gerçekleştirilen seçimlerde yıllardır Türkleri temsil eden Hak ve Özgürlükler Partisi, çıkardığı 35 milletvekili ile şimdilik koalisyon hükümetinde yer almayı garantilerken AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın desteği ile kurulan ikinci Türk siyasi hareketi Hürriyet ve Şeref Halk Partisi başarılı olamadı. Türkiye’de yaşayan Bulgaristan göçmeni vatandaşlar HÖH’ü tercih etti. Sadece, Gaziemir Sarnıç’ta HÖH 2 bin 670 oy alırken yeni parti 239 oyda kaldı. AK Partiye rağmen HÖH’ü destekleyen Sarnıç eski Belediye Başkanı İsmail Acar, “Birileri bu sonucun hesabını vermeli. Başbakanı yanıltılar. Yerel seçimlerde AK Parti düşmanı bir yapı oluştu” dedi.

Sarnıç sandığında kazanan HÖH kaybeden AK Parti

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - AK Parti ile CHP arasında rekabete sahne olan Bulgaristan seçimlerinin sonuçları netleşmeye başladı. Dün, gerçekleştirilen seçimlerde milyonlarca Bulgar’ın yanında ülkede yaşayan Türk vatandaşları da oy kullandı. Oy kullananlar içinde Türkiye’de yaşayan çift pasaportlu Bulgaristan göçmenleri de yer aldı.

Türkiye’de 100 bin seçmenin bulunması CHP ile AK Parti arasında rekabete neden olmuştu. Bulgaristan’da bulunan Türk partilerinin de iştahını kabartan oran için bir aydır yapılan mücadele sona erdi. Yıllardır Türkleri temsil eden Hak ve Özgürlükler Hareketi’ne bu zamana kadar verdiği desteği çeken AK Parti ve hükümet yeni kurulan Hürriyet ve Şeref Halk Partisi’ni destekleme kararı almıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ve Bihlun Tamayligil’i Gaziemir’e gönderip HÖH’e destek isterken Başbakan Erdoğan ve ekibi de önce İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge ve Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk üzerinden çalışma başlatmış daha sonra İzmir Milletvekili Rıfat Sait’e doğrudan görev vermişti.
 
Sait’in bir haftadır gösterdiği büyük çaba ve mücadele alanda etkili olan bazı isimlere takılırken gerçekleştirilen seçimde AK Parti cephesi için olumlu sonuç çıkmadı. HÖH, şu ana kadar Bulgaristan’da kesin olmayan seçim sonuçlarına göre 35 milletvekilini garantiledi. Yeni kurulan ve AK Parti’nin büyük desteğini alan Hürriyet ve Şeref Halk Partisi başarılı olamadı. Oy oranları ve destek sandığa da yansıdı. Bulgaristan göçmenlerinin yoğun olarak yaşadığı Gaziemir Sarnıç’ta HÖH’e 2 bin 670 oy çıkarken yeni partiye sadece 239 oy çıktı. Bornova ve Buca’da da kurulan sandıklarda yeni kurulan Türk partisine destek verilmedi.

 
SORUMLULAR HESAP VERSİN
Başbakanın talimatı ve partinin uyarılarına rağmen yeni kurulan partiyi desteklemeyen, HÖH’ün etkili olması için alan çalışmalarına katılan AK Partili eski Sarnıç Belediye Başkanı İsmail Acar, doğrunun sandıktan çıktığını söyledi. Acar, “Defalarca ‘bu iş olmaz’ dedik. Ama bizi dinlemediler. Birileri başbakanı yanlış yönlendirdi. Önce Bursa ve İstanbul’dan isimler getirdiler. Sonra da İzmir’den Rıfat Sait bu işe müdahil oldu. Sarnıç’ta, Gaziemir’de göçmen olmayan kişilerle toplantılar yaptılar. Türkiye’de oy kullananların yüzde 90’ı HÖH’ü desteklerken yüzde 8-10 gibi bir oran da yeni partiye geldi. Zaten her seçimde yüzde 4’lük bir kayıp oluyor. Başbakanı yanlış yönlendirenler sandıktan çıkanın sonuçlarını da paylaşmak zorundadır. Onların yanlış bilgi vermekten, doğruları anlatmamaktan dolayı hesap vermesi gerekir. Partinin de gereken cezayı kesmesi lazım” dedi.
 
AK PARTİ DÜŞMANI GÖÇMEN…
HÖH Genel Başkanı Lütfü Mestan’ın ilk açıklamasında yer alan “Laik bir parti olarak yolumuza devam edeceğiz” sözlerinin iyi anlaşılması gerektiğini anlatan Acar, “Bu işe Türkiye’deki siyasetçilerin girmemesi lazımdı. Şu anda Türkiye ve hükümet düşmanı bir göçmen yapısı oluşturuldu. İnsanlar Türkiye’ye ciddi tepki gösteriyor. HÖH’e destek verenleri başbakandan uzaklaştırmaya kimsenin hakkı yok. Bu durum yerel seçimlere de yansır. Bulgaristan göçmeni vatandaşlarımızdan AK Parti nasıl oy isteyecek? AK Parti, göçmenler ile ilgili politikasını değiştirmediği sürece, 2B ile ilgili sorunları çözmediği sürece yüzde 15 oy bile alamaz. Sarnıç’ta kaybeden Gaziemir’i de kaybeder” diye konuştu.
 
BEN CEZAYA RAZIYIM
Seçimlerden önce yaptığı açıklamalarla gündeme gelen ve “ kendime dansöz dedirtmem” diyen Acar, AK Parti’nin politikasının aksine bir çalışma yürüttüğü için cezalandırılabileceğini de söyledi. Acar, “Ne olursa olsun benim dediklerim çıktı. Doğru bir tanedir. İki doğru olmaz. Eğer benim uyarımdan ders almayanlar beni cezalandıracaklarsa ben bu cezaya sonuna kadar razıyım. Maalesef göçmenlerin hassasiyetlerini bilmeyenler, onları anlamayanlar CHP’nin istediklerini yaptılar” dedi. Acar, AK Parti Milletvekili Sait’in Bulgaristan’ı bilmediğini söylerken sonuçların gerçeği ortaya koyduğunu da sözlerine ekledi.
 
KISA ZAMANDA BU KADAR OLDU
Başbakan’ın görevlendirmesi Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu’nun tebligatı ile birlikte alan çalışmalarına başlayan İzmir Milletvekili Rıfat Sait de çıkan sonucu değerlendirdi. HÖH’ün yıllardır Türk vatandaşlarının duygularını ihmal ettiğini belirten Sait, “ Bana da görev geç verildi. Hemen alan çalışmasına başlayarak kısa sürede önemli yol aldık. Türkiye’nin bir tavrı ve duruşu var. Biz de buna uymak zorundayız. Aynı hassasiyetleri AK Parti’nin İzmir teşkilatları gösteremedi. Menderes’te göçmenler sandığa gidecek ilçe başkanının seçimden haberi yok. Böyle şey olur mu? Seçimde CHP’li Buca Belediyesi sandıklara kumanya dağıttı. Bunu yaparken sadece HÖH’ün sandık görevlilerine verdiler. Bir ekmeğin siyasetini yapanlar bile oldu. Bunu yapanları da kınıyorum. Siyasette rekabet olabilir ama bu ekmek, su vermemeye kadar indirgenmemelidir” dedi. Sait, kısa süreli olsa da alınan sonuçlardan umutlu olduğunu ifade etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 14 Mayıs 2013 Salı 10:16

Rifat'in dili sürçtü. Belediye Başkanı adayıyım dedi de abisi, o yüzden ağzına biber çalındı.

Yorumu oyla      13      6  
TC. Öz Vatandaş. 14 Mayıs 2013 Salı 01:19

Suriye iç işlerine burun sokma işi bitti şimdi Bulgaristan'a geldi, yahu sizin işiniz gücünüz yok mu be arkadaş. Türkiye'de her şey güllük gülistanlık ta komşu ülkelerin siyasi dizayn işi ile ilgileniyorlar. Suriye batağına bulaştırdınız başımıza bela aldık, şimdi Bulgaristan'ıda düşman edin tam olsun. Mubarekler T.C de iktidar değil mikser sanki, karıştırın bakalım ortalığı başınızı hangi komşu ülke yiyecek.

Yorumu oyla      13      6  
balkan camiası 13 Mayıs 2013 Pazartesi 18:25

rifat saitin görevi birleştirmek mi bölmek mi anlayamadık yanından ekrem selimler ömür şanlı vahap savaşanı gönderdi yetmedi yanından resmi danışmanı makedonyalı engin güzelkardeşleride yolladı bumu balkan camiasının izmirdeki lideri Sayın Başbakanın izmirdeki göçmenlere acil el atması lazım

Yorumu oyla      18      5  
özgöçmen 13 Mayıs 2013 Pazartesi 17:59

BAŞBAKANIMIZIN GÖREV VERDİĞİ ÜÇ AKP MİLLETVEKİLİDE BULGARİSTAN TÜRKLERİNİ TANIMADIKLARI GİBİ ORADA YAŞAYAN BU İNSANLARIN DÜŞÜNCELERİNİ HİÇ DİNLEMEYE BİLE GEREK DUYMADAN BİZİM YİRMİ YILDIR DESTEK VERDİĞİMİZ TEK TÜRK PARTİSİNE DEĞİLDE ONLARIN ONGÖRDÜĞÜ BİZLERE GÖRE BÖLÜCÜ BİR PARTİDEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL VE SONUCUNDA İLAHİ ADALET YERİNİ BULDU.AMA KİMLER BU YANLIŞ BİLGİLERİ BAŞBAKANIMIZA İLETTİĞSE BUNUN KARŞILIĞI NASIL BİR FATURA ĞDEĞECEKLERİNİ BU CAMİĞA ÖNEMLE TAKİBEDECEKTİR.BİZ TEK YUMRUK OLALIM

Yorumu oyla      21      6  
ramadan 13 Mayıs 2013 Pazartesi 17:25

ben bornovada oturuyorum ve akp nin bölmeye çalıştığı partiye oyumu verdim asla bizi bölemeyecek dedik ve öylede oldu ama burada bir gerçek varki chp gaziemir ilçe baskanı umut tekin balkan göçmenlerinin en büyük destekçisi oldu sarnıcta rıfat sait ve basbakanı maglup etti

Yorumu oyla      25      7  
T.C.isimsiz 46 13 Mayıs 2013 Pazartesi 17:05

ne çektin be rifat ?

Yorumu oyla      23      5  
göçmenler 13 Mayıs 2013 Pazartesi 16:43

rifat saitin göçmenler üzerinde etkisi olmadığı ortaya çıkıyo önümüzdeki günlerdede yetkisi olmadığı ortya çıkar herhalde

Yorumu oyla      25      5  
Ahmet Türkan 13 Mayıs 2013 Pazartesi 16:38

AKP bu ülkeyi karıştırdığı yetmedi bir de bulgaristana el atmış. Ama cevabını almış darısı Türkiye'nin başına.

Yorumu oyla      24      5  
Hüso 13 Mayıs 2013 Pazartesi 16:34

Sarnıç eski bld. başkanı kendine pay çıkarmaya çalışmaktadır.AKP destekediği diğer parti için destek vermeyeceni söylemişmiş.Teşke o da çıkıp ben destekliyorum deseydi hiç olmazsa diğer 228 oyu da alamazlardı.İsmail ACAR HÖH için hiç katkı sağlamadı.Alan veya saha çalışması yapmamıştır.Başarı tamamen Höh'e aittir ve onun adına çalışan gençlere attir.Hiç kimse kendine pay çkarmaya çalışmasın.

Yorumu oyla      22      7  
13 Mayıs 2013 Pazartesi 16:29

Ak Parti İzmirde hata yapmaya yemin etmiş gün geçmiyor ki CHPye oy devşirilmesin...

Yorumu oyla      21      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu Reyhanlı’da: Siyaset yapmaya değil…
Reyhanlı'da patlamaların yaşandığı bölgede incelemelerde bulunan CHP Genel ...
Erdoğan saldırının failini açıkladı, gözdağı verdi!
Başbakan Erdoğan, Reyhanlı’daki patlamanın ardında Suriye rejiminin olduğunu ...
Moroğlu Menderes'te köylüleri dinledi
CHPİzmir İl Başkanlığı kırsal alan çalışmasının Menderes durağında köylülerle ...
 
Çelik yanıtladı: ‘Reyhanlı’ya neden yayın yasağı kondu?
NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ...
CHP İzmir’de ‘miting’ zirvesi: Tekin’den Erdoğan’a rest!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 18 Mayıs’ta yapacağı Aydın mitingi ...
İzmir’den CHP’nin First Lady’si geçti: Kadın başkan olmalı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Anneler ...
 
AK Partili Vekil’den Vali’ye şok suçlamalar
AK Parti Adana milletvekili Ali Küçükaydın, Adana Valisi Hüseyin Avni ...
Tanrıkulu 'S' plaka isyanını Meclis'e taşıdı
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu; ...
'Kenya'dan geleni kullanmakla doğru yaptık'
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çözüm süreciyle ilgili olarak İzmir’de ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva