HABERLER>GÜNCEL
30 Mart 2017 Perşembe - 21:13

FETÖ'nün 'sözde' Alevi yapılanmasına dava: Eski dekana ne ceza istendi?

İzmir'de FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmada tutuklanan örgütün sözde 'Alevi yapılanması' sorumlusu olduğu öne sürülen Özdal Okutan ve eski Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadide Kazancı hakkında, 15'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

FETÖ nün  sözde  Alevi yapılanmasına dava: Eski dekana ne ceza istendi?

İzmir'de Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada tutuklanan örgütün sözde 'Alevi yapılanması' sorumlusu olduğu öne sürülen Özdal Okutan ve eski Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadide Kazancı hakkında, 15'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma savcılarından Ayhan Yılmaz'ın, FETÖ/PDY'nin Ege Üniversitesi'ndeki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hazırladığı iddianame, İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede tutuklu sanık Okutan hakkında 'silahlı terör örgütü üyesi olmak', tutuksuz yargılanan Prof. Dr. Kazancı için de 'örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek' suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianamede ifadelerine yer verilen 'Ok' kod adlı gizli tanık, Okutan'ın FETÖ/PDY'nin İzmir'deki Alevi örgütlenmesi içinde Semah Alevi Bektaşi Derneği kurucu başkanı olarak yer aldığını iddia etti. Gizli tanık, sanığın bu dernek aracılığıyla kentteki cemevlerinde örgüt ve örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in propagandasını yaparak sempatizan toplandığını ileri sürdü. Sanık Okutan'ın Ege Üniversitesinde personel alımı ve çıkışında etkin görev aldığını, düzenlenen mali boyutu yüksek etkinliklerde Alevi vatandaşları etkilemeye çalıştığını savunan gizli tanık, şu iddialarda bulundu: "Ege Üniversitesi'nde çok etkin bir şahıstı. Personel alımı ve işten çıkarılmasında çok etkin rolü vardı. Sık sık mali boyutu çok yüksek etkinlikler tertiplerdi, bu etkinliklerde Alevileri etkilemeye çalışırdı. Örneğin, İzmir Körfezi'nde Alevileri ve Alevi dedelerini yatlar ve gemilerde, yemekli eğlenceli turlarda ağırlardı. Yine bu şahsın yaptığı etkinliklere İzmir Emniyet Müdürlüğü'nden çok sayıda müdür ve amir iştirak ederdi. Araştırıldığında bu etkinliklerde bulunan amir ve müdürlerin FETÖ/PDY'den tutuklu ya da açığa alınmış oldukları görülecektir."

Özdal Okutan'ın bazı örgüt mensuplarıyla İzmir'deki Alevi vatandaşların arasına sızmak için Kerrariye Vakfı'nı kurduğunu anlatan gizli tanık, sanığın vakfın resmi kurucuları arasında yer almadığını ancak cemevlerini belli aralıklarla ziyaret ederek Gülen'i öven konuşmalar yaptığını, örgüt elebaşının kitaplarını hediye olarak vakıf üyelerine verdiğini ve buraya maddi destek sağladığını öne sürdü. 

İddianamede 'Şahin' kod adlı gizli tanığın ifadelerine de yer verildi. Gizli tanık 'Şahin', sanık Prof. Dr. Nadide Kazancı'nın FETÖ/PDY ile bağlantılı birçok akademisyeni kolladığını, onları işe aldığını savundu. Prof. Dr. Kazancı'nın onayıyla Okutan'a 'proje koordinatörü' olarak oda tahsis ettiğini vurgulayan gizli tanık, Okutan'ın 2015-2016 öğretim yılında Aliağa Meslek Yüksekokulu'na ders vermek üzere fakülte yönetimince görevlendirildiğine şahitlik ettiğini söyledi. (DHA)

 
Flaş! Prof. Dr. İştar Gözaydın Savaşır'a tahliye
 
Brüksel'de referandum gerginliği: 4 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Prof. Dr. İştar Gözaydın Savaşır'a tahliye
Gediz Üniversitesi çalışanlarına yönelik FETÖ/PDY operasyonu kapsamında ...
İzmir'deki 5 yıldızlı otelde korkutan yangın!
Selçuk'teki 5 yıldızlı otelde çıkan yangında konferans ve balo salonu ...
Bakan Yılmaz açıkladı: El yazısı kalkıyor mu?
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, tartışmalara neden olan ve öğrencileri ...
 
"Şehit Halisdemir CHP'li" haberlerine erişim engeli
FETÖ'nün darbe girişiminin seyrini değiştiren şehit Astsubay Halisdemir'in ...
Velilerin sürekli eleştirdiği o uygulama tarih oluyor
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, tartışmalara neden olan ve öğrencileri ...
İKÇÜ Rektörü'ne mahkemede soru: Cemaatin adamı mısınız?
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan'a, ...
 
TUSAŞ'ın 6 eski çalışanı FETÖ'den tutuklandı
FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan, aralarında milli savunma ...
Saadet Öğretmen ABD'deki onur gecesini ve First Lady Trump’ı anlattı
İzmir’in Menderes ilçesinde yaşanan istismar dehşetini verdiği onur mücadelesiyle ...
İzmir'deki FETÖ davasında MAK kursiyerleri savunma yaptı
İzmir'de FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin davada MAK kursiyeri eski Astsubay ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva