HABERLER>GÜNCEL
30 Mart 2017 Perşembe - 16:07

Saadet Öğretmen ABD'deki onur gecesini ve First Lady Trump’ı anlattı

İzmir’in Menderes ilçesinde yaşanan istismar dehşetini verdiği onur mücadelesiyle ortaya çıkaran ve ABD’de ‘Uluslararası Kadınlar Cesaret Ödülü’nü alan Saadet Öğretmen, “First Lady çok heyecanlı ve çok candandı. Fotoğraf çekilirken ‘Ayakta duracağım’ dedi, bir sandalyeye bile oturmadı” dedi.

Saadet Öğretmen ABD deki onur gecesini ve First Lady Trump’ı anlattı

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ – İzmir’in Menderes ilçesinde 6 kız öğrencinin mağdur olduğu istismar dehşetini verdiği onur mücadelesiyle ortaya çıkaran Öğretmen Saadet Özkan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı tarafından verilen ‘Uluslararası Kadınlar Cesaret Ödülü’nü aldı.

Saadet Öğretmen, Amerika Dışişleri Bakanlığı tarafından her yıl farklı alanlarda başarı göstermiş kadınlara verilen ödüle engelliler ve savunmasız grupların hakları için verdiği mücadele nedeniyle alan Şafak Pavey’den sonra Türkiye’den layık görülen ikinci isim oldu.

Ödülünü First Lady Melanie Trump'tan alan Saadet Öğretmen, ABD’de yaşadıklarını Egedesonsöz’e anlattı.



ÇOK CESUR BİR KADIN, ONU TANIMAMIZ LAZIM DEMİŞLER!
Mücadelesinin uluslararası seviyede nasıl fark edildiğini açıklayan Özkan, “Diplomatlar bizim basına yansıyan haberlerimizi görmüşler. Kadın diplomatlardan birisi bizi izlerken göz yaşlarını tutamamış. Yarım Türkçesiyle ‘çok cesur bir kadın, bizim onu tanımamız lazım’ demiş. Beni bulamamışlar. Hiçbir şekilde bilgilerime ulaşamamışlar. Beni baya bir aramışlar. Daha sonra İzmir Barosu’ndan bulmuşlar. Ardından buraya geldiler, beni davet ettiler. Benim için İzmir’e geldiler. Genelde bizde ayağa çağrılır, şaşırdım.  Dava günü bile aradılar. ‘Nasıl oldu hocam? İyi misiniz?’ dediler.  Hukukun üstünlüğüne ve yargılama sürecine çok saygılı olduklarını belirttiler ama ortada bir acı vardı ve merak ediyorlardı” açıklamasını yaptı. 

OLAYI SİYASALLAŞTIRMAMAMIN ÖNEMLİ OLDUĞUNU SÖYLEDİLER!
Ödül alma süreci hakkında konuşan Özkan, “Her şey gün yüzüne çıkınca ödül için aday gösterileceğimi söylediler ve bunu kabul edip etmeyeceğimiz sordular. Ben de kabul edeceğimi, çocuklar için oluşacak farkındalıkların önemli olduğunu söyledim. ‘Başka resmi bir ödül aldınız mı?’ diye sordular. Almadığımı söyledim.  Bir de olayı siyasallaştırmamış olmamın da çok doğru olduğunu belirttiler. Yani ilk defa birinin çocuklar diye çığlık attığını gördüklerini söylediler. Bu da ince bir nüanstı aslında… ‘İzmir’e büyükelçi gelecek, sizi ziyaret edecek, görüşmek ister misiniz?’ dediler. Tabi ki de görüşmek isterim dedim. Bu ödül sürecinden iki ay önce gerçekleşti. Büyükelçi eşiyle birlikte geldi, çok güzel bir buluşmaydı. Kültür ataşesi de vardı” dedi.

BÜYÜKELÇİNİN EŞİ ÜSTÜNDE ‘KORKUSUZ’ YAZAN BİLEKLİK HEDİYE ETTİ!
Özkan, “Bana, ‘Siz ilham veren bir insansınız. O kadar güzel fikirleriniz var ki siz bir dünya insanınız’ dediler. Hiçbir din, dil, ırk ve mezhep ön yargım yoktur diye cevapladı. Dünyadaki bütün çocuklar mutlu olmalı ve onlar istismarı hak etmiyorlar. Büyükelçinin eşi orada ağladı. Elinde bir bileklik vardı. İzniniz olursa size hediye etmek istiyorum dedi. Ona da Amerika’da kız kardeşi hediye etmiş. Üstünde ‘korkusuz’ yazan o bilekliği bana hediye etti. Türkler sarılır ben size şu an sarılmak istiyorum dedi. Büyükelçi de sarılmak istedi. Çok içtendi. Her zaman ne derdiniz olursa bir insan olarak arayın diye söylediler. Çok ulvi bir şey yapıyorsunuz dediler. Arkamda hiçbir kurumun olmaması onların çok tuhafına gitti.  Biz sizi aday gösterdik ama demokrasi gereği bundan sonra hiçbir şey yapamıyoruz ve sadece bekliyoruz dediler. Demokrasi her yerde lazım biz de bekleyelim o zaman dedim. Sonra haber geldi ödül verildiğini öğrendik” diye konuştu.

İZMİRLİ İKİ ÇEVİRMEN TAHSİS ETTİLER
Ziyarete ilişkin bilgi veren Özkan önemli açıklamalarda bulundu. Özkan, “Amerika’da Dışişleri Bakanlığı çalışanı tarafından kapıda karşılandım. Hiçbir güvelik işleminden geçmedim. Bavulum aranmadı. O kadar güzel ağırladılar ki… Biz Türkler misafirperveriz ama onlar da çok misafirperver. Çok güzel bir otelde ağırlanıyorum ve inanılmaz bir ekip var.  Duygularımı tam ifade edemem diye iki tane çevirmen tahsis ettiler. İkisi de İzmirli hemşerim. Karen Kaya ve Olcay hanım var. Kendimi ifade etmem için ses tonuma bile uyarak çeviri yaptılar. Beni burada el üstünde tutuyorlar” dedi. 

AYAKTA DURACAĞIM, OTURMAYACAĞIM’ DEDİ
Melanie Trump’la özel görüşmesini de aktaran Özkan, “First Lady çok heyecanlı ve çok candandı. Çok güzel bir kadınsınız. Çok güzel bir iş başarmışsınız, inanılmazsınız dedi. Siz de çok güzelsiniz diye cevap verdim. Fotoğraf çekildik topluca. Sizi oturtalım dediler, hayır ayakta duracağım, oturmayacağım dedi. Bizim yanımızda bir sandalyeye bile oturmadı” açıklamasını yaptı.

BAŞKAN BEYAZ SARAY’DA YAŞAMIYOR, MASRAFLARI KENDİ ÖDÜYOR!
ABD Başkanı Donald Trump’la görüşmediğini belirten Özkan, “Beyaz Saray halka açık temsili bir yer. Başkan sarayda yaşamıyor. Bütün hizmetlilerinin masrafını kendi cebinden ödüyor. Sordum ve öğrendim. Çok ilginç sorular soruyorsunuz, nereden buluyorsunuz? dediler” diye konuştu.

TÜRKİYE AMERİKA İLİŞKİSİ BOZULMASIN DİYE HASSASLAR!
Özkan birkaç toplantıya katılacağını belirtirken, “Genel değerlendirmeler yapılacak. Çok hassas davranıyorlar. Bir yanlı kanal gelir zarar vermeye çalışır diye yanımıza da bakanlık yetkilisini koydular. Türkiye ile Amerika ilişkileri bozulmasın diye inanılmaz derecede hassaslar. İnsanlara bir mesaj iletmek istiyorum; konu çocuklar olunca özgür olsunlar. Mücadeleye devam” ifadelerini kullandı.

PROGRAM DEVAM EDİYOR, BİR ÖDÜL DAHA ALACAK!
Öte yandan Özkan’ın 9 Nisan Pazar Günü’ne kadar Amerika’da çeşitli toplantı ve konferanslara katılacağı belirtildi. Ayrıca Özkan’ın bir ‘Cesur Kadın’ ödülü daha alacağı ifade edildi.

31 Mart Cuma Günü (Yarın) Beyaz Saray’a ve meclise katılacak.

Dışişleri Bakanlığında gerçekleşecek toplantıda yer alacak.

Los Angeles’ta ‘Cesur Kadın’ ödülü alacak ve akşam yemeğine katılacak.  

Florida’ya giderek Pensacola’da toplantılarda yer alacak. 

George Washington Üniversitesi’nde sempozyumda konuşma yapacak.

Rehabilitasyon merkezlerini gezerek çocuk gelişimiyle ilgili eğitimlere katılacak.

9 Nisan’da Türkiye’ye dönüş.

 
İzmir'deki FETÖ davasında MAK kursiyerleri savunma yaptı
 
TUSAŞ'ın 6 eski çalışanı FETÖ'den tutuklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki FETÖ davasında MAK kursiyerleri savunma yaptı
İzmir'de FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin davada MAK kursiyeri eski Astsubay ...
Nusaybin'de patlama: 1'i ağır 2 çocuk yaralı
Mardin'in Nusaybin ilçesinde geçen yıl PKK'lı teröristlerin çukur kazarak ...
Bergama'da Roman çalıştayına yoğun ilgi
İzmir'in Bergama İlçesi'nde, 'Sosyal İçermenin Roman Halleri' adıyla ortak ...
 
Yatağında uyurken trafik cezası yedi!
İzmir'in Buca İlçesi'nde yaşayan Kemal Şafak'a, trafik polislerinin 'Dur' ...
Emine Erdoğan Türkiye'de ilk olacak etkinlik için İzmir'e geliyor
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenecek olan Yerel ...
İzmir ve Antalya'daki eşzamanlı terör operasyonunda 15 tutuklama
Antalya ve İzmir'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan ...
 
DİSK’ten Karşıyaka’da hayır yürüyüşü
Genel-İş Sendikası Karşıyaka’da hayır yürüyüşü gerçekleştirdi. İşçiler ...
Kemeraltı’nda ‘hanutçuluk’ operasyonu: 9 işyeri kapatıldı!
Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda turistleri ve vatandaşları rahatsız ederek ...
İstanbul-İzmir uçağında cüzdan hırsızlığı!
İstanbul-İzmir seferini yapan uçakta yolcunun cüzdanını çaldığı iddiasıyla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva