HABERLER>EGE
28 Kasım 2015 Cumartesi - 12:50

Facianın ardından dayanılmaz acı: Sürekli kardeşlerini sordu…

Muğla’nın Bodrum İlçesi'nden geçen perşembe günü çıkılan umut yolculuğunda, iki kardeşini yitiren 6 yaşındaki Ceylan Helin Hasan Hüseyin'e, kardeşlerinin öldüğü söylenmedi. Tedavisinin ardından annesiyle hastaneden taburcu edilen Ceylan'ın, kardeşlerini sorduğu ve cevap alamayınca sağa sola bakarak onları aradığı bildirildi.

Facianın ardından dayanılmaz acı: Sürekli kardeşlerini sordu…

Bitez Mahallesi sahilinden 7 metre uzunluğundaki ahşap tekneyle, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın İstanköy Adası'na gitmek için geçen perşembe günü yola çıkan Suriye uyruklu 4 aileden oluşan 8'i kadın, 3'ü çocuk 23 kişilik grup, fırtınaya yakalandı. Umut yolcularının içinde bulunduğu tekne, yaklaşık 300 metre sonra alabora oldu. Kaçaklardan bazıları yüzerek kıyıya ulaşırken, bazıları da Sahil Güvenlik ekiplerince sudan kurtarıldı. Biri çocuk 21 kişi kişi kurtarıldı.
 
ÇOCUK ÖLÜMLERİNE YENİLERİ EKLENDİ
Faciada, Bodrum kıyılarına vuran sembol bebek Aylan'la hafızalara kazınan umut yolculuğundaki çocuk ölümlerine de yenileri eklendi. O kabus dolu dakikalarda kız kardeş olan 4 yaşındaki Veren Halil Hüseyin ve 1 yaşındaki Dilvan Halil Hüseyin öldü. Sahil Güvenlik ekiplerince cesetleri bulunan iki çocuk otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Kurtarılan umut yolcularından, ölen iki kızın annesi Fatıma Hasan Hüseyin ve en büyük çocuğu Ceylan Helin Hasan Hüseyin'in dışındaki diğer kaçaklar emniyete götürüldü. Hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edilen anne Fatıma Hasan Hüseyin ve sağ kalan tek çocuğu Ceylan Helin Hasan Hüseyin, bugün taburcu edildi.


SÜREKLİ KARDEŞLERİNİ SORDU
Facianın hemen sonrası bir sivil polis memurunun kucağındayken çekilen karede korkulu anların yüzüre yansıdığı minik Ceylan'ın, sürekli ölen kardeşlerini sorduğu öğrenildi. Hastane yetkililerinin ve annesinin 'Kardeşlerinin tedavi altında olduğu' söylenmesine rağmen bir türlü rahat etmeyen küçük Ceylan'ın acil servisin çıkarken sağa sola bakarak kardeşlerini aradığı görüldü. Annesiyle birlikte Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Ceylan'a yeni kıyafetler verildiği de gözlendi. İfadelerinin alınmasından sonra anne ve kızının, Muğla Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edileceği öğrenildi. Sonra da Hatay'daki kamplara geri gönderileceği belirtildi.
 
ACILI ANNE TEK İSTEĞİ
FatIma Halil Hüseyin'in ifadesinde, "İki çocuğumu kaybettim. Bırakın bir çocuğum Avrupa'da hayatını kurtarsın. Geldiğimiz yerlere bizi geri göndermeyin. Zaten malımızı varımızı yoğumuzu bu uğurda harcadık. Elimizde bir şeyimiz kalmadı. Artık umut yolculuğunda mücadele edecek gücümüz de kalmadı. Bu çocuğumun hatırına bizi geri göndermeyin" dediği öğrenildi.
 
Faciadan kurtulan baba Omar Halil Hüseyin'in ise iki çocuğunun cenazelerini almak üzere bu sabah Muğla'ya gittiği öğrenildi.
 
GÖZALTI SAYISI 4'E ÇIKTI
Faciadan kurtulan 21 Suriyelinin ifadelerinin alınmasının ardından olayla ilgili dün bir kişi gözaltına alınmıştı. Çalışmalarını sürdüren polis, olayla ilgili iki pansiyon ve bir araba kiralama şirketine baskın yaptı. Bu sabaha karşı yapılan baskında üç kişi daha gözaltına alındı. Zanlıların işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi. (dha)

 
Erdoğan: Sayın Elçi'ye Allah’tan rahmet diliyorum
 
AK Parti’de Balçova zirvesi, Delican’dan 2019 zirvesine vurgu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocadon: Bodrum halkı RES istemiyor!
Muğla’nın Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon, beraberindeki ...
Kavşak’ta korkunç kaza: 3 ölü, 3 yaralı
Uşak’ta, hafif ticari araç, tali yoldan karayoluna çıkan TIR'ın dorsesine ...
Koyun otlattığı arkadaşını öldürdü!
Balıkesir’in Manyas İlçesi’nde, 58 yaşındaki Nihat Simav, koyun otlatma ...
 
Sendika başkanına beraat!
Manisa'da gerçekleştirilen 1 Eylül Dünya Barış Günü eyleminde, 'terör ...
Manisa'dan Türkmenler'e yardım TIR'ı
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Manisa Şubesi, Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri ...
Acemi erler Manisa'da yemin etti
Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda üç haftalık temel eğitimi ...
 
Minibüs durağına kütüphane yaptı
Aydın'ın Nazilli İlçesi Arslanlı Mahallesi'nde yaşayan Ali Akalın (36), ...
Orman yangınına neden olan turiste yurtdışına çıkış yasağı
Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde yaktığı kamp ateşi yayılarak 5 hektar orman ...
Bodrum'da faciayla biten umuda yolculuktan acı ayrıntılar!
Bodrum'da iki küçük kız kardeşin öldüğü kaçak teknesi faciasıyla ilgili ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva