HABERLER>EGE
27 Kasım 2015 Cuma - 13:31

Bodrum'da faciayla biten umuda yolculuktan acı ayrıntılar!

Bodrum'da iki küçük kız kardeşin öldüğü kaçak teknesi faciasıyla ilgili bir Tük organizatör gözaltına alındı. Kurtarılan 21 umut yolcusu arasında, ölen çocukların 6 yaşındaki ablası ile anne ve babasının da bulunduğu belirtildi. Kızıyla birlikte tedaviye alınan annenin, acı haberi sabah öğrendiği ve büyük üzüntü yaşadığı belirtildi. Olumsuz hava şartlarını görünce kaçakların yolculuğa çıkmak istemedikleri, ancak organizatörlerin 'başka çare yok' demeleri üzerine tekneye bindikleri belirtildi.

Bodrum da faciayla biten umuda yolculuktan acı ayrıntılar!

Bitez Mahallesi sahilinden 7 metre uzunluğundaki ahşap tekneyle yasa dışı yollardan Yunanistan'ın İstanköy Adası'na gitmek için dün yola çıkan Suriye uyruklu 4 aileden oluşan 8'i kadın, 3'ü çocuk 23 kişilik grup, fırtına yüzünden kabus yaşadı. Umut yolcularının içinde bulunduğu tekne, yaklaşık 300 metre sonra alabora oldu. Kaçaklardan bazıları yüzerek kıyıya ulaşırken, bazıları da Sahil Güvenlik ekiplerince sudan kurtarıldı. Kurtarılan biri çocuk 21 kişi hastaneye kaldırıldı.

ÖLEN ÇOCUKLAR YİNE ÇOK ÜZDÜ
Arama kurtarma çalışmalarında kızkardeşler 4 yaşındaki Veren Halil Hüseyin ve 1 yaşındaki Dilvan Halil Hüseyin'in cesetlerine ulaşıldı. Bodrum kıyılarına vuran sembol bebek Aylan'la hafızalara kazınan umut yolculuğundaki çocuk ölümlerine yenileri eklendi. Minik bedenleri sudan alınan iki çocuk, önce Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradan da otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

ÇOCUKLAR SUYA DÜŞÜNCE KAYBOLDU
Ölen çocukların sağ kurtarılan annesi Hatıma Hasan Hüseyin, babası 39 yaşındaki Omar Hasan Hüseyin ve ablası 6 yaşındaki Ceylan Helin Hasan Hüseyin, tedaviye alındı. Baba, tedavisi tamamlanan diğer 18 sığınmacıyla birlikte ifade vermek için emniyete götürüldü. Omar Hasan Hüseyin emniyetteki ifadesinde şunları söyledi:

"Altı ay önce Hatay'a sonra da İstanbul'a geldik. Bizi minibüslerle Bodrum'a getirdiler. Pansiyondan çıkıp tekneye bineceğimiz yere geldiğimizde hava yağmurlu ve rüzgarlıydı. Olumsuz hava yüzünden binmemek için itiraz ettik. Organizatörler başka çaremizin bulunmadığını söyledi. Yağmur ve rüzgarlı bir havada çaresizce yolculuğa çıktık. Tekne hareket ettikten kısa bir süre sonra dalgalar nedeniyle alabora olduk. Çocuklarımız eşimle benim yakınımızda ve kucağımızdaydı. Suya düşünce çocukları kaybettik. Gece hangi yöne gideceğimizi bilemiyorduk. Biz kıyıya yüzmeyi başardık. Hastaneye götürüldük. Orada iki çocuğumun öldüğünü öğrendim." 

ANNE SABAH ÖĞRENDİ
Kızıyla birlikte tedavisi süren anne Hatıma Hasan Hüseyin'e iki kızını kaybettiği haberinin sabah verildiği belirtildi. Üzücü haberi alınca sinir krizi geçirip gözyaşı döken anne Hüseyin'e sağlık ekipleri müdahale etti. Kızıyla birlikte tedavisi süren anne Hatıma Hasan Hüseyin'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

1 KİŞİ GÖZALTINDA
Olayın ardından çalışma başlatan polis, facianın organizatörü olduğu iddiasıyla bir Türkü gözaltına aldı. Bir kişinin ise arandığı belirtildi. Umut yolcularının ifadelerine göre kaçakların, kaçak geçiş için kişi başı 1500 dolara anlaştıkları, üç gün Yalıkavak'ta bir pansiyonda kaldıkları belirtildi.

 

 
Bodrum'da 'kazıklı sahil'e yeni ihaleye büyük tepki!
 
İzmir'de uyuşturucuyla mücadele seferberliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bodrum'da 'kazıklı sahil'e yeni ihaleye büyük tepki!
Bodrum'da ünlü bir disko tarafından 3 yıl önce kaçak olarak yapılmak ...
Botu sürüklenen kaçakları balıkçılar kurtardı
Yunan balıkçılar, açık denizde sürüklenen Suriye uyruklu 30 kaçağı kurtardı.
Kömür yüklü TIR'a kaçak sigara operasyonu!
Aydında polisin durdurduğu kömür yüklü TIR'da 117 bin 880 paket gümrük ...
 
Bodrum’da 2 çocuğun öldüğü facianın perde arkası!
Bodrum’da iki küçük kız kardeşin öldüğü kaçak teknesi faciasıyla ilgili ...
Ege suları 6 çocuğa daha mezar oldu!
Muğla’nın Bodrum İlçesi'nde, yasadışı yollardan Yunanistan'a geçmek isteyen ...
Didim’i sağanak vurdu!
Aydın’ın Didim İlçesi'nde, etkili olan sağanak yağmur, zemin katlardaki ...
 
Didim'de önce hortum, sonra gökkuşağı
Aydın'ın Didim İlçesi'nde gece başlayan ve sabaha kadar devam eden yağmurun ...
Mesir'de üzün gelişme: Baharatlar artık ithal!
Manisa'nın şifa kaynağı olarak bilinen mesir macunu içinde yer alan 41 ...
Bodrum’da RES karmaşası: Belediye durdurdu ama…
Bodrum’da iki mahalleye rüzgar enerjisi santrali (RES) kuracak şirketin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva