HABERLER>GÜNCEL
29 Temmuz 2017 Cumartesi - 12:21

Estetikçi kuaföre darbe üstüne darbe!

Adana'da internetten kendisini "estetik uzmanı doktor" olarak tanıtıp, aralarında hemşirenin de bulunduğu biri erkek 4 kişinin hastanelik olmalarına sebebiyet verdiği iddia edilen kuaför hakkında mahkemenin istediği ceza belli oldu.

Estetikçi kuaföre darbe üstüne darbe!

Dudak dolgusu yaptığı Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde çalışan hemşire Merve Keleş (22), Z.U. (30), G.S. (33) ve alnına botoks işlemi gerçekleştirilen G.S'nin eşi C.S'nin (39) şikayeti üzerine Adana 3. Asliye Ceza Mahkemesinde açılan davada "Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun'a muhalefet" suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Soner G. hakkındaki diğer soruşturmalar da tamamlandı.

Cumhuriyet savcısı, sanık Soner G. hakkında, mutabakat kapsamında kalan "dolandırıcılık" ve "taksirle yaralama" suçlarıyla ilgili müştekiler Keleş ve Z.U'nun uzlaşmayı kabul etmemesi üzerine 2 ayrı iddianame hazırladı.

Adana 3. Asliye Ceza Mahkemesine gönderilen iddianameler, değerlendirme sonucunda kabul edilip, görülen diğer dava dosyasıyla birleştirildi. Diğer mağdurların bu suçlardan sanıktan şikayetçi olmaması üzerine onlarla ilgili kovuşturmaya yer olmadığına dair ek karar verildi.

Savcı, iddianamede, sanığa "dolandırıcılıktan" 10, "taksirle yaralama" suçundan da 2 yıl olmak üzere 12 yıl hapis cezası verilmesini istedi.

İddianamede, hemşire Keleş'in dudağına yapılan dolgu işleminden bir saat sonra ateşlenmeye başladığı, dudakları ve yüzünün anormal derecede şiştiği, Adli Tıp Kurumundan alınan kati raporda basit tıbbi müdahaleyle giderilemeyecek şekilde yaralandığı belirtildi.

Diğer şikayetçi Z.U'nun ise sanıkla sosyal medya üzerinden tanıştığı bildirilen iddianamede, Soner G'nin kendisini doktor olarak tanıtıp, yurt dışında eğitim aldığı ve estetik konusunda uzmanlığı bulunduğunu belirttiği, kliniğinde tadilat yapıldığını için VIP hizmeti olarak dudak dolgusu ve botoks işlemini ikametinde uygulayabileceğini söylediği aktarıldı. İddianamede, sanığın, Z.U'ya bir arkadaşının evinde 300 lira karşılığında dudak dolgusu yaptığı kaydedildi.

Dudak dolgusundan sonra Z.U'nun da ateşlendiği ve hastanede tedavi gördüğüne dikkati çekilen iddianamelerin değerlendirme bölümlerinde, sanığın kendisini medikal estetik uzmanı olarak tanıtıp hileli hareketlerle müştekilerden haksız menfaat temin ederek dolandırıcılık suçunu işlediği, yaptığı usulsüz dudak dolgularıyla da yaralanmalarına neden olduğu anlatıldı.

Hakkında yeni açılan 2 davayla toplam 17 yıla kadar hapis cezası istenen sanık, iddianamelerde yer alan savunmalarında suçlamaları kabul etmedi.

OLAY
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde çalışan hemşire Merve Keleş, nisan ayında kendisini medikal estetik doktoru olarak tanıtan kuaför Soner G'ye dudak dolgusu yaptırdıktan sonra dudakları aşırı derecede şişmiş ve tedavi altına alınmıştı.

Hemşire Keleş'in şikayeti ve medyada olayın duyulması üzerine Soner G'nin Z.U. ve G.S'ye dudak dolgusu, G.S'nin eşi C.S’ye de botoks yaptığı ortaya çıkmıştı.

Soruşturma sonunda Soner G. hakkında, "Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun'a muhalefet" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilmesi istemiyle dava açılmış ve ilk duruşma 4 Temmuz'da görülmüştü. (DHA)

 
Didim'de yakalanmıştı: Polise yalan söylemiş!
 
Topbaş için flaş iddia: Aldığı kararlar imzalanmıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Didim'de yakalanmıştı: Polise yalan söylemiş!
İngiltere'de yayımlanan The Independent gazetesi, Didim'de kız arkadaşıyla ...
Dehşet evine baskın: Bunlar nasıl insanlar?
İngiltere’ye gitmek için yardım istedikleri Afgan gasp çetesi tarafından ...
Binlerce kişi bu haberi bekliyordu: Hepsi iptal!
Hızlı Geçiş Sistemi'ndeki hatalar nedeniyle kesilen para cezaları vatandaşları ...
 
Bakanlık talimatı verdi: O araçlara ceza geliyor!
İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine genelge göndererek, resmi plakalı ...
Sendika açıkladı: İzmir'de yangın çok, personel yok!
İzmir'de günlerce süren ve büyük alanların yok olmasına neden olan orman ...
İzmir'i ayağa kaldırmıştı: 'Yoğun ayıp' son buldu
İzmir'de yüzde 98 engelli olan Rıdvan Çengel, borcu nedeniyle yoğun bakım ...
 
Nefes kesen operasyon: Suç örgütü lideri İzmir'de yakalandı!
Organize suç örgütü lideri ve Ankara'nın en büyük uyuşturucu kaçakçısı ...
Mehmet KARABEL yazdı... Komşunun tavuğu, komşuya kaz görünürmüş!
Mehmet KARABEL yazdı... Komşunun tavuğu, komşuya kaz görünürmüş!
Uzmanlardan kritik uyarı: Bundan sonra böyle!
Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Köse uyardı: “Sıcaklık gölgede ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva