HABERLER>EKONOMİ
11 Temmuz 2014 Cuma - 16:28

Esnafa ikinci işgaliye şoku: Kocaoğlu’na çağrı

Maliye Bakanlığı Belediye Gelirleri Kanunu ile ilgili yeni düzenleme yaptı. Belediyenin en önemli kaynakları arasında yer alan ilan, reklam ve işgal harçlarındaki fiyatlandırma için alt ve üst limit belirlendikten sonra uygulamayı belediyelere bıraktı. Yeni uygulama 50 kuruş ile 2,5 TL arasında belirlendi. Buna göre metrekareye halen 90 kuruş ödeyen Kordon esnafı, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na “zam yapma” çağrısında bulundu.

Esnafa ikinci işgaliye şoku: Kocaoğlu’na çağrı

EGEDESONSÖZ - Maliye Bakanlığı, Büyükşehir Belediyeleri ve ilçe belediyelerinin en önemli gelir kaynaklarından biri olan ilan reklam, işgaliye, ruhsat ve diğer gelir kalemlerinde yeni düzenleme yaptı. Bakanlık, belediyelerin inisiyatifine bıraktığı yeni düzenlemede “sosyal ve ekonomik denge gereği istediğiniz fiyatı uygulayabilirsiniz” dedi. Belediyelere de uygulama yapacağı alanı işaret ederken fiyat aralığını da belirledi. Bakanlık, Kordon, Alsancak, Göztepe, Güzelyalı, Karşıyaka gibi geliri yüksek işyerlerinin bulunduğu yerlerde işgal harcının 50 kuruş ile 2,5 TL arasında alınabileceğini belirtti. Büyükşehir Belediyesi’nin meclis kararı ile 90 kuruş aldığı metrekare işgaliye harcı ile ilgili de yetki belediye meclisi onayına kaldı.

Düzenlemede, “Belediye meclisleri, miktar ve tutar belirlemenin yanı sıra, söz konusu maktu vergi ve harç miktar ve tutarların uygulanması bakımından bölge, semt, mahalle, bulvar, meydan, cadde veya sokağın hangi gruba gireceğine de karar verirler. Ancak, bu bilgiler ilgili bakanlığa gönderilmez. Belirlenecek miktar ve tutarlar her yıl yeniden değerleme oranında artırılacağından söz konusu maktu vergi ve harçların miktar ve tutarlarının tespitinde bu durumun göz önünde bulundurulması gerekir” ifadelerine yer verildi.
 
ZAM YAPMA ÇAĞRISI
Yerel seçim öncesi Ankara’ya giderek yüksek işgaliye ücretleri ile ilgili üst sınırın aşağıya çekilmesi için çalışma yapan Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, düzenlemenin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na çağrıda bulundu. Şanlı, “Şu anda metrekareye günlük 90 kuruş işgaliye ödüyoruz. Aylık olarak 10 bin TL işgaliye ödeyen bir çok arkadaşımız var. Kordon esnafı, yaz mevsimi ve Ramazan ayı dolayısıyla işleri pek verimli götürmüyor. Ekonomik anlamda da zaman zaman dalgalanmaların yaşandığı ortamda belediyeden işgaliye bedellerine zam yapmamasını istiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şu andaki uygulamasından herkes memnun. Üst limit olan 2,5 TL’ye kadar ücret alma hakkı olan belediye bunu yapmadı. Yeni düzenlemede de zam yapmayacağını düşünüyoruz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmettt 12 Temmuz 2014 Cumartesi 01:39

Allah aşkına ne esnafı. kordonda kamusal alanı parselleyen adamlara esnaf mı diyorsunuz siz? esnaf dediğin geçimini kıt kanaat idame ettirebilendir bu ülkede. kordondakiler ise para babası. işgale son verilmeli. kimsenin masası sandalyesi vatandaşa zulüm olamaz olmamalı.

Yorumu oyla      19      5  
orhan 12 Temmuz 2014 Cumartesi 01:00

Tey tey tey esnafa az bile yapıyorlar. Kaldırımları işgal et bir çay içersin 3 tl alırlar. Bir su içersin 2 tl alırlar. Belediye az bile yapıyor. Güzel bir zam gerekir esnafa !!!

Yorumu oyla      20      5  
o.t 11 Temmuz 2014 Cuma 22:57

Kaldirimlar esnafa feda olsun. Biz martilarla birlikte ucarak kordonu geceriz. Yeterki esnafimizin keyfi kacmasin. Motivasyonu sasmasin. Asabi bozulmasin. Sinir katsayisi tavan yapmasin. Kazanclari vergiden muaf olsun. Kendileri kem gozlerden su mubarek gunler hurmetine irak olsun.

Yorumu oyla      19      5  
5 tl olsun 11 Temmuz 2014 Cuma 18:00

esnaf beşyüz kuruşluk suyu 2 tl ye satarken birşey olmuyor da belediye zam yapınca zor durumda mı kalıyorlar.insaf elinizi biraz vijdanınıza koyun

Yorumu oyla      29      8  
atatürkçü nesil 11 Temmuz 2014 Cuma 17:07

1 lira iyidir.Hiç zamsız da olmaz.

Yorumu oyla      23      11  
TC DEMOKRAT 11 Temmuz 2014 Cuma 17:03

Ne Güzel.İzmir"in Kaldırımları Babanızın Malıymış Gibi Yayılın Yayılabildiğiniz Kadar.Belediyede Para Almasın.Yeterki Sizler Çok Çok Paralar Kazanın.Kimseler Sizlere Dokunamasın,Hesap Soramasın.RABBENA HEP BANA Misali Olsun.Allahına Kadar Sabahlara Kadar Canlı Müzik Yapıp,Milleti Uyutmayın.Şikayet Etseler,Bir Allahın Kulu Sizlere İşlem Yapmasın.Vergi Ve Harçlar Arttırıldımı,Turizm Baltalanıyor Diye Yaygara Yapın.Ramazanı Bahane Edip,İşler Kesat Deyip Ağlaşın.Ne Güzel Benim Sahipsiz Memleketim.

Yorumu oyla      37      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hindistan İEF'ye 'focus ülke' olarak katılıyor
İzmir Enternasyonal Fuarı’nda bu yıl bir ilk daha yaşanacak. Hindistan, ...
Erkunt’tan yetkili satıcılarına İspanya turu
Türkiye'nin önde gelen otomotiv sektörü temsilcilerinden Erkunt Traktör, ...
Biyolojik havuzlar Ege’de yaygınlaşacak
Havuz ve spa sektöründe hizmet veren Pekcan Havuz, Elit Plastik ve Fluidra ...
 
Elektrik tüketiminde Cumhuriyet tarihi rekoru
Elektrik tüketiminde 807 milyon 813 bin kilovatsaatle rekor kırıldı.
Cari açıkta sevindiren Mayıs
Cari açık Mayıs'ta 3,43 milyar dolarla beklentilerin altında gerçekleşti. ...
Ege’nin ‘Beyaz altın’ı unutuldu!
İzmir Ticaret Borsası'nın pamuk işlem salonunda alım satım dibe vurdu. ...
 
Folkart Towers son hız devam
İzmir’in yeni kent merkezinde yükselen Folkart Towers’ın A Kulesinde ...
İzmirli işadamları Küba yolcusu
İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği, Aralık ayında 40 üyesi ile Küba'ya ...
Komşu’yla disko turizmi
Son yıllarda Türkiye ile Yunan adaları arasında başlayan turizm, eğlence ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva