HABERLER>GÜNCEL
1 Ekim 2020 Perşembe - 11:07

Eski Başkan Nuri Ertan: ‘Mega Proje’nin Çeşme'ye faydası yok!

Havaalanı projesinin iptalini eleştiren, Ege Turizm Bölgesi- Çeşme projesi için düşünülen yerin doğru yer olmadığını öne süren ilçenin geçmiş dönem Belediye Başkanı Nuri Ertan, "Bu proje, Hazine arazilerini değerlendirme projesidir. Havaalanını unutturmak için hazırlanmıştır. Turizm Bakanı Ersoy, Çeşme'yi çok seviyorsa, havaalanını hemen yaptırsın ve Çeşme projesini, öngördüğü yerde değil, Gerence Koyu'nda yapsın" dedi.

Eski Başkan Nuri Ertan: ‘Mega Proje’nin Çeşme ye faydası yok!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Çeşme'de 1984-89 ve 1994-99 dönemlerinde Belediye Başkanlığı yapan, turizm sektörüne çok büyük hizmetleri geçen Nuri Ertan, Ege Turizm Bölgesi-Çeşme Projesi ve iptal edilen Ekrem Pakdemirli Çeşme-Alaçatı Havalanı ile ilgili Egedesönsoz'e özel açıklamalarda bulundu. Çeşme projesinin ilçeye ve bölgeye hiçbir faydası olmayacağını öne süren Ertan, yapımından vazgeçilen havaalanı projesinin de mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

BAKAN ERSOY'A, "ÇEŞME PROJESİNDEN VAZGEÇ" ÇAĞRISI YAPTI
Çeşme projesinin, iptal edilen havaalanı projesi üzerine gündeme geldiğine vurgu yapan Nuri Ertan, "Çeşme projesi, Çeşme'ye, bölgeye hiçbir fayda sağlamaz. Bu projeden acilen vazgeçilmelidir" dedi ve açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Belediye başkanımız Ekrem Oran, Çeşme projesine destek vermeyen, vatan hainidir, dedi. Ben vatan haini değilim ama bu projeye karşıyım. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy bey, Çeşme'ye iyilik yapmak istiyorsa, Çeşme'de turizmi büyütmek istiyorsa, 1985 yılında benim yaptırdığım Çatalazmak ve Altınkum planlamasını hayata geçirsin. Çeşme projesi, havaalanı projesini gündemden kaldırmak için hazırlanmış bir projesidir. Bakan beye diyorum ki;  eğer Çeşme'yi çok seviyorsan, 1969 yılında Nihat Kürşat'ın bakanlığı zamanında, Turizm bakanlığına yaptırdığı Ege bölgesi fiziksel planlaması var. Bu planlamada Çeşme'de, Karaburun, Ildırı ve Balıklıova'yı birleştiren Gerence Koyu öne çıkıyor. Turizm orada olur. Çeşme projesini, orada yap. Bana göre bugün konuşulan Çeşme projesi, Hazine mallarını değerlendirme projesidir. Çeşme'ye bir gram faydası olmaz."

BİR TÜRLÜ YAPILAMAYAN HAVAALANIN BAŞINA GELENLERİ ANLATTI
Belediye başkanlığının ilk döneminin sonunda, 1989'da havaalanının temelini attıklarını hatırlatan Nuri Ertan, yılan hikayesine dönen havaalanı projesiyle ilgili şu bilgileri verdi: "O zamanlar havaalanlarını, İl Özel İdareleri yapıyordu. Dönemin İzmir Valisi Kutlu Aktaş'ın talimatıyla Çeşme ve Selçuk'ta iki havaalanı yapılacağı ilan edildi. Mersin Koyu'nun üstündeki bir alanda 2080 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğinde Çeşme'nin son havaalanının ihalesi yapıldı. Bizim havaalanının parası, Selçuk havaalanına aktarıldı. Dönemin Devlet Bakanı Işın Çelebi, bizim havaalanı için 750 milyar lira vereceğini söyledi, vermediler. Havaalanı bir türlü yapılamadı. Ama bu işin peşini bırakmadım."

BİNALİ YILDIRIM, HAVAALANININ ADINI BİLE VERMİŞTİ
Yıllar sonra, dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a konuyu açtığını, Çeşme'nin havaalanına ihtiyacı olduğunu anlattığını belirten Nuri Ertan, "Havaalanının adının Ekrem Pakdemirli olmasını istedim. Ülkeye büyük hizmetleri olan rahmetli bakanın adı, havaalanına verildi. Binali Yıldırım'ın adını bile koyduğu havaalanımız için TAV CEO'su Sani Şener, Çeşme'de havaalanının gereksiz olduğunu, 80 kilometre ötede İzmir'in Adnan Menderes Havalimanı olduğunu söyledi. ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir de benzer bir açıklama yaptı. Son Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da projeyi iptal ediyor. İptal ederken de Alaçatı, Çeşme gezisinde bizim arkadaşlara, 'Havaalanı projesini iptal edeceğim, bana destek olun. Eğer destek olursanız, Çeşme'yi ihya edecek projeler yaparım' açıklamasında bulunmuş. Bu ifadeyi, Çeşme'nin belediye başkanı da orada olan pek çok insan da doğruluyor. Bu doğru bir yaklaşım değildir. Bakan beyin, havaalanını unut, sana turizm projesiyle geleceğim demesini içime sindiremiyorum" dedi.

 
Toprak zehir kusuyor... Başkan Arda'dan 'acil' çağrı!
 
İtfaiye şehitlerinin adı dersliklerde yaşayacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in iki mahallesinde moloz isyanı!
İzmir'in Bornova ilçesinde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce doğaya ...
Sosyal medya düzenlemesi hayata geçti
Meclis'te kabul edilen, kamuoyunda "sosyal medya düzenlemesi" olarak bilinen ...
İzmir'de 11 bin litre etil alkol ele geçirildi
İzmir'in Bornova ilçesinde bir depoda 11 bin litre etil alkol ile sahte ...
 
Şehir Plancıları Odası üyesi Mutluer'den 'Çeşme projesi' ve 'İnciraltı kararı'na eleştiri!
Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Mutluer, ...
Adıyaman'da 4 günde 547 ev karantinaya alındı
Adıyaman'da son dört günde 547 ev yeni tip corona virüs (Covid-19) tedbirleri ...
Kars'ta PKK/KCK operasyonu: 19 gözaltı!
Bölücü terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik Kars merkezli operasyonda, HDP'li ...
 
Sahte hoca için istenilen ceza belli oldu
"Dini duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık" yaptığı iddia edilen ...
Azeri ordusundan gece boyu operasyon!
Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun Azerbaycan sivil yerleşim ...
Genç kadın birlikte yaşadığı sevgilisini öldürdü
Konya'da eşinden boşanan Muradiye K. (29), birlikte yaşadığı sevgilisi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva