HABERLER>EKONOMİ
21 Haziran 2014 Cumartesi - 10:44

ESİDEF 155 iş adamını ağırladı

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) koordinasyonunda, Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) organizasyonunda, Kanada, Mozambik, Pakistan, Ruanda, Sırbistan’dan gelen inşaat, gıda, tarım, mobilya ve tekstil sektörlerinden 40 firma 55 iş adamı İzmir de ESİDEF’in misafiri oldu.

ESİDEF 155 iş adamını ağırladı

İzmir’e gelen ülkeler ilk gün fabrika ziyareti ve arazi ziyaretleri yaptılar. Ardından İzmir’in tarihi ve turistik yerlerini gezerek alışveriş yaptılar. Ertesi gün İzmir Hilton Otelde gerçekleşen ESİDEF Ticaret Forumu ve İkili İş Görüşmelerine katıldılar.

Ticaret forumunun açılış konuşmasını yapan ESİDEF Başkanı Mustafa Özkara ‘‘Ege Bölgesindeki ESİDEF’e üye dernekleri birçok ülkeyi konuk ederken, bugün burada Kanada, Mozambik, Pakistan, Ruanda, Sırbistan dan yapı, inşaat ve ilgili makineler ve  mobilya sektörlerinden 55 işadamı ve iş kadınını ağırlıyoruz. 3 gün şehrimizde ağırlayacağımız yabancı misafirlerimiz ile ikili iş görüşmeleri, fabrika ziyaretleri, tarihi ve kültürel geziler yapacağız. Ticaretin tek taraflı gelişmesinden ziyade karşılıklı fayda prensibinde ilerlemesini istiyoruz. Bu bağlamda kalıcı dostluklarında buna katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Size kısaca ESİDEF’ten bahsetmek istiyorum. ESİDEF 2004 yılında 9 sanayici ve işadamı derneğine üye 800 sanayici ve işadamı ile yola çıkmış bugün 42 dernek ve 12500 üyeye ulaşmıştır. Federasyonumuzun asıl amacı, bölgemizin stratejik konumu ve potansiyelini göz önünde bulundurarak, bir yandan iş adamlarımızın yurt dışına açılmalarını sağlarken bir yandan da hali hazırda ihracat yapan iş adamlarımızın iş hacmini yükselterek hem bölge ve ülke ekonomisine katkı da bulunmak hem de istihdamı arttırmak. Kurucu üyesi olduğumuz Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ndan aldığımız vizyon ile birlikte düzenlediğimiz programlarla üye iş adamlarına fırsat farkındalığını sağlayan “ESİDEF” olarak yatırım yapılması planlanan ülkelerin sosyal, ticari ve ekonomik yapılarını, pazarı, piyasayı ve en önemlisi de ihtiyacın tam olarak ne olduğunu tüm ayrıntılarıyla göstermeye çalışıyoruz. Ayrıca TUSKON organizasyonu ile bugün burada da gerçekleştirilen dış ticaret köprüleri ile doğru satıcıyı doğru alıcıyla hatta doğru pazar ile buluşturmaya çalışıyoruz. Hem bölgemize hem de hem de ülkemize katma değer sağlayacak olan bu organizasyonların artarak devam etmesini diliyor katılımınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyor ve ilimizde misafir ettiğimiz siz değerli konuklarımıza tekrar hoş geldiniz diyorum.’’dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Koç Grubu’ndan dev satış: Maret artık…
Koç Grubu'na ait olan Tat Gıda, Maret markasını tüm haklarıyla beraber ...
İTB Göztepe’nin yeni patronunu ağırlayacak
İzmir Ticaret Borsası Göztepe Spor Kulübü Başkanı ve Genel Energy Plc ...
Sosyal medyanın yıldızı Optimum’da
Twitter ve Instagram’da “Öteki Dünyalı” ismi ile kısa sürede binlerce ...
 
Altın’da sektörü bile şaşırtan yükseliş
Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı Irak'ta yaşanan kaosun etkisi ...
Flaş! Manisa’yı ve iş dünyasını sarsan haber: Koşmaz…
Uzun süredir kanser tedavisi gören Bülent Koşmaz yaşamını yitirdi.
EBSO İzmir’in 100 büyüğü açıkladı: Zirvede yine…
Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir'in 100 büyük sanayi kuruluşunu açıkladı. ...
 
Flaş! Benzine ve motorine büyük zam
Irak'taki IŞİD krizinin petrol fiyatlarına yansımasının ardından benzine ...
Turizmde dev ihale: Efes Kongre Merkezi işletmecisini bekliyor
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin ana ortağı olduğu Ege’nin en büyük ...
İZSİAD’tan muhteşem ‘yaza merhaba’ gecesi
İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği yeni oluşturduğu Kadın Komisyonu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva