HABERLER>POLİTİKA
4 Şubat 2016 Perşembe - 12:22

Erdoğan şehit yakınından şikayetçi oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siirt'te geçen yıl şehit düşen kuzeni Recep Beycur'un cenazesinde gösterdiği tepkinin ardından hakkında 'terör örgütünün propagandasını yapmak, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' suçlarından dava açılan Erzurumlu Ömer Bulur'dan, şikayetçi oldu.

Erdoğan şehit yakınından şikayetçi oldu!

Siirt'in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasındaki yola PKK'lıların döşedi patlayıcıyı askeri araç geçtiği sırada uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Askeri araçta bulunan 8 asker şehit oldu. Şehitlerden 22 yaşındaki Jandarma er Recep Beycur için 20 Ağustos günü Erzurum Hava Meydan Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

'KARDEŞİ KARDEŞE KIRDIRIYOR' TEPKİSİ
Törene katılan Beycur'un akrabası olan ve hayvancılıkla uğraşan Ömer Bulur, protokolün önünde "Kardeşi kardeşe kırdırıyor. Genç kardeşimi gönderdim, cesedini alıyorum. Sayın Cumhurbaşkanı bunu bilsin. Ben bunu bu yaşa getirene kadar ne çektim biliyor mu? Allah'tan hiç mi korkmuyor? Bu genci buraya yatırdı. Kardeşi kardeşe kırdırıyor" diye bağırdı.

TOPLAM 16 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ
Bunun üzerine Ömer Bulur hakkında soruşturma başlatıldı, ayrıca sosyal paylaşım sitesi 'facebook'taki hesabı da incelemeye alındı. Bulur'un, kuzeninin cenazesi sonrası verdiği röportajdaki sözleri iddianamede delil oldu. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Ömer Bulur'un facebook hesabından yaptığı paylaşımlarda YPG ve PKK terör örgütünün propagandasını yaptığı ileri sürüldü. Yine facebook paylaşımlarından birinde söyledikleriyle ile halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği öne sürülen iddianamede, Ömür Bulur'un verdiği röportajda "Şimdi artık kimse çocuğunu da askere göndermeyecek, niye göndersin?" sözleri ile halkı askerlikten soğuttuğu iddia edildi. Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan ve 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Ömer Bulur hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar, 'halkı askerlikten soğutma' suçundan 9 aydan 3 yıla kadar, iki kez terör örgütünün propagandasını yapmaktan 2 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi.

CUMHURBAŞKANI DA ŞİKAYETÇİ OLDU
Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şikayeti üzerine Ömer Bulur hakkında 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde de 'hakaret' suçundan 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemi ile ayrı bir dava açıldı. Asliye Ceza Mahkemesi'nin talebi üzerine 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' dosyası, 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ile birleştirildi. Dün 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Ömer Bulur hasta olduğu için rapor sunarak katılmazken, avukatları hazır bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel mahkemeye gönderdiği dilekçesinde davaya katılma talebinde bulundu. Diğer 3 suçtan savunması alınan Bulur'un Cumhurbaşkanı'na hakaretten ifadesinin alınması için Hınıs Ağır Ceza Mahkemesi'ne talimat yazıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müdahil olma talebini kabul eden mahkeme duruşmayı nisan ayına erteledi.

BULUR'UN AVUKATI: ACIYLA SARF EDİLMİŞ SÖZLER
Bulur'un avukatlarından Kıyasettin Kaya, müvekkilinin akrabasını kaybetmenin acısıyla o sözleri sarf ettiğini belirtti. Avukat Kaya, "Müvekkilimin hakaret kastı yok. Öz yeğenini kaybetmenin tesiri ile söylenen sözler. Cinayet dosyalarında bile bu tür serzenişlerde bulunulur. Şimdiye kadar böyle dava açıldığı görülmemiş. 'Kardeşi kardeşe kırdırıyor' demek hakaret değildir" diye konuştu.

 
Sokak hayvanlarına bakım ve kısırlaştırma
 
Caz efsanesinin hayatı film oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li vekil makam aracıyla duraktan yolcu topladı!
CHP Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, kırmızı plakalı makam aracıyla Mamak'tan ...
AK Partili Kaya’ya fotokopterli karşılama!
İzmir'de ilçe başkanlıklarını ziyaret ederek vatandaşın derdini dinleyen ...
CHP’de o ilçe karıştı: Başkan’a karşı imza hareketi!
CHP Karabağlar’da Başkan Yıldız’ın yönetimiyle yaşadığı sorunlar muhalefete ...
 
MHP İzmir’den turizm projesi!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Necat Karataş’ın talimatıyla ...
Çıray’dan Davutoğlu’na 4 ‘McGurk’ sorusu!
CHP İzmir Milletvekili, IŞİD’le mücadele özel temsilcisi Brett McGurk’un ...
Ankara'dan kritik 'gözlem uçuşu' açıklaması
Uluslararası Açık Hava Anlaşması kapsamında Rus uçağı An-30B'nin Türkiye ...
 
CHP'li Sertel: Beklenen 300 bin, atanan 30 bin!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Milli Eğitim ...
Kılıçdaroğlu İzmir’e geliyor: Nerelere gidecek/kimlerle görüşecek?
CHP Genel Başkanı 1 Kasım genel seçim çalışmalarının ardından ilk kez ...
Gül, Arınç, Çelik ve Babacan parti kurar mı?
Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın açıklamaları ile başlayan polemiğin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva