HABERLER>POLİTİKA
4 Şubat 2016 Perşembe - 10:17

CHP'li Sertel: Beklenen 300 bin, atanan 30 bin!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya gün geçtikçe sayıları artan ve işsizler ordusu halini alan atanamayan öğretmenleri sordu.

CHP li Sertel: Beklenen 300 bin, atanan 30 bin!

İki gün önce başlayan ve 30 bin olarak açıklanan öğretmen atamalarının yığılmayı önlemeyeceğini belirten CHP Milletvekili Atila Sertel, “Atanmayı bekleyen öğretmen sayısı 300 binden fazla. Ancak Bakanlık bu sayının yüzde 10’u kadarını atayacağını açıklıyor. Yeni mezun olacakları da hesaba katarsak atanan ve atanamayan öğretmen sayısı arasındaki makas hızla açılıyor” dedi.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP Milletvekili Sertel, gerekçesinde şunlara değindi:

KAĞIT TOPLAYAN ÖĞRETMEN

“Hükümetin bugüne kadar eğitim sisteminin ihtiyacı kadar öğretmen atamaması, Türkiye'nin kısa bir zaman içinde hali hazırdaki mevcut işsizler ordusunun yanı sıra, ikinci bir işsiz öğretmenler ordusu ile karşı karşıya kalmasına neden olmuştur. Öğretmen ihtiyacı çok, atanmayı bekleyen öğretmen çok ama atanan öğretmen sayısı bu rakamların ancak yüzde 10’u kadar.  İzlanda’nın nüfusu kadar öğretmenimiz atanmayı bekliyor. 300 bini aşkın ataması yapılmayan öğretmenin mesleğini icra edebilmek için KPSS barajını geçmeye çalışması, atanamadığı için kağıt toplayıcılığı, seyyar satıcılık gibi işler yapmak zorunda kalması çok üzücü bir durumdur. Ama bunun tek sorumlusu, eğitim sistemini yap boz tahtasına çeviren, işsiz öğretmenler ordusu yaratan AKP iktidarıdır.”

PLAN, PROGRAM YOK!

Mevcut işsiz öğretmen sayısına, yeni kurulan üniversitelerin eğitim fakültelerinden mezun olacak yeni öğretmenlerin de ekleneceğini ifade eden Atila Sertel, AKP iktidara geldiğinde 70 bin olan atanamayan öğretmen sayısının bugün 300 bini geçtiğini söyledi. Sertel, atanamayan öğretmenler sorununun her geçen yıl büyümesine rağmen öğretmen yetiştirme politikaları ve öğretmen açıklarının kapatılması konusunda hiçbir somut planlamanın olmadığını vurguladı.
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle şu soruları sordu:
1.        2002 yılında atanamayan öğretmen sayısı kaçtı? Bugün gelinen noktada atanmayı bekleyen öğretmen sayısı nedir?

2.        Türkiye geneli Eğitim Fakülteleri’nin sayısı ve bu fakültelerden mezun olan öğrenci sayısı 2002 yılında kaçtı? Bu yıl itibarıyla Türkiye’de kaç adet Eğitim Fakültesi vardır ve bu okullardan her yıl ortalama kaç mezun verilmektedir?

3.        2003 - 2016 tarihleri arasında KPSS’de öğretmenliği tercih eden mezun sayısı ve ataması yapılan aday sayısı nedir?

4.        Okulların norm kadro ihtiyaçları göz önüne alındığında hangi branşlarda ne kadar öğretmen açığı vardır? Bakanlık olarak Şubat 2016 tarihinde yapacağınız atamalarla ne kadarını karşılamayı planlıyorsunuz?

5.        Eğitim, Fen ve Edebiyat Fakülteleri’nin haricinde formasyon alarak öğretmen statüsünde atanmayı bekleyenlerin aday sayısı 2015 yılı sonu itibariyle kaçtır?

6.        Eğitimlerini alarak öğretmenlik görevlerini yapmak isteyen gençlerimizin atamalarının yapılmaması nedeniyle onların kağıt toplayıcılığı, seyyar satıcılık gibi farklı iş kollarına yönelmek zorunda kalması Bakanlık olarak sizi ne gibi tedbirler almaya itiyor?

7.        2-3 yıl içerisinde atanamayan öğretmen sayısının 800 binlere çıkacağı öngörülüyor. Bakanlık olarak sizin öngörünüz nedir? 2019 yılı itibarıyla atanamayan öğretmen sayısının kaç olacağına dair herhangi bir araştırmanız var mıdır?

8.        Önümüzdeki 5 yıl içinde kaç öğretmen atamasının yapılacağı planlanmış mıdır?

9.        Sayısal olarak bazı illerimizin nüfusundan fazla olan ve hatta İzlanda’nın nüfusuna yetişen atanamayan öğretmenlerimizin yüreklerine su serpecek herhangi bir çalışmanız var mı?

 
Yargıtay Ali İsmail Korkmaz kararını bozdu
 
Ankara'dan kritik 'gözlem uçuşu' açıklaması
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hülya 4 Şubat 2016 Perşembe 16:37

Merak ediyorum 1-hangi ülkede mezun olan her öğretmen adayı atanıyor? 2-öğretmen adaylarının bir mühendis,hekim, hemşire, iktisatçı vs'den ne farkı var? bu meslekler atanmıyor diye niçin hiç gündeme gelmiyor?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu İzmir’e geliyor: Nerelere gidecek/kimlerle görüşecek?
CHP Genel Başkanı 1 Kasım genel seçim çalışmalarının ardından ilk kez ...
Gül, Arınç, Çelik ve Babacan parti kurar mı?
Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın açıklamaları ile başlayan polemiğin ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'Atatürk resmi' mesajları: Nazlıaka için ne dedi?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aylin Nazlıaka'nın ortaya attığı ...
 
Davutoğlu: Şefkati olmayan devlet tiranlaşır
Başbakan Davutoğlu, "Güvenlik riskini üstlenmeyen bir amirin, memuruna ...
Demirtaş: Cizre'deki o binaya girmeye hazırız!
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kendilerine izin verilmesini ...
AK Partili Doğan’dan Kocaoğlu’na otopark çıkışı!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'na seslenen Doğan, "Seçim bildirgenizde ...
 
AK Parti Çiğli’de 2 isim görevden alındı
AK Parti Çiğli’de İlçe Başkanı Sedat Karatekin, Teşkilatlardan Sorumlu ...
CHP’deki Atatürk resmi tartışmasında bomba karar!
CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın disiplin ...
Davutoğlu: Cizre’de muhtemelen hiç yaralı yok!
Cizre'deki yaralılar için 10 ambulans, 30 görevli, helikopter ambulans ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva