HABERLER>POLİTİKA
4 Kasım 2014 Salı - 08:45

Erdoğan'ın 'Ak Saray'ının maliyeti belli oldu

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TC-TUR tescilli yeni Cumhurbaşkanlığı uçağı için bütçeden herhangi bir ödeme yapılmadığını belirterek, "Uçağın sözleşmede yer alan satın alma bedeli ile uçak içinde yapılan bazı düzenlemelerle birlikte toplam maliyeti 185 milyon dolardır" dedi. Bakan Şimşek, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın proje bedelinin ise 1 milyar 370 milyon lira olduğunu açıkladı. Şimşek, Cumhurbaşkanlığı Sarayı için Başbakanlık bütçesinden 964 milyon harcandığını, 2015’te 300 milyon lira ödenek ayrıldığını bildirdi.

Erdoğan ın  Ak Saray ının maliyeti belli oldu

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2015 yılı bütçesinin geneli üzerindeki görüşmeler sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Şimşek, 10 yıl önce Türkiye'nin, “yüksek bütçe açıkları, bu açıkların finansman tarzı, sürdürülmesi noktasında endişelerin olduğu bir kamu borç stoku, bankacılık sistemine ilişkin kaygılar, enflasyon” gibi makro düzeyde sorunlara sahip olduğunu söyledi.
     
Bu sorunlara ilişkin önemli adımlar atıldığını ve Ak Parti hükümetleri döneminde bunların uygulandığını dile getiren Şimşek, yeni dönemde ise verimlilik ve rekabet artışının yanı sıra inovasyonun gerektiğini ifade etti.
     
Rekabet gücünün eğitim, altyapı ve yatırımlarla ilişkisine değinen Şimşek, "Bunların tamamı endüstri, firma, mikro düzeyde çok ciddi tedbir gerektiriyor" diye konuştu.
     
2023 hedeflerinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine dair eleştirileri de cevaplayan Şimşek, söz konusu hedeflerin küresel krizden önce ortaya konulduğuna işaret etti. Bugünün şartlarının ise farklı olduğunu belirten Şimşek, küresel krizin etkilerinin hala giderilemediğini kaydetti.
     
Türkiye'nin yeni aldığı TC-TUR kuyruk tescilli uçağın maliyetinin sorulması üzerine Şimşek, şu bilgileri verdi: "Söz konusu uçak geniş gövdeli, uzun menzilli Airbus A330-200 tipi TC-TUR tescilli uçak olup halihazırda devlet erkanı tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Uçak, Türk Hava Yolları aracılığıyla satın alınmış olması ve henüz devrinin yapılmamış olması nedeniyle şimdiye kadar bütçeden herhangi bir ödeme yapılmamıştır. Bu yıl içinde Başbakanlık bütçesinden ödeme yapılması planlanmaktadır. Uçağın sözleşmede yer alan satın alma bedeli ile uçak içinde yapılan bazı düzenlemelerle birlikte toplam maliyeti 185 milyon dolardır."
     
Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın toplam maliyeti ve maliyetin hangi bütçeden karşılanacağı sorusunu da yanıtlayan Şimşek, yeni hizmet binasının proje bedelinin toplam 1 milyar 370 milyon lira olduğunu, bu zamana kadar tümü Başbakanlık bütçesinden olmak üzere 963,4 milyon lirasının harcandığını, 2015 yılında tamamlanmasının planlanması nedeniyle söz konusu yıla ilişkin bütçeye 300 milyon lira ödenek ayrıldığını bildirdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 4 Kasım 2014 Salı 08:54

Enflasyon yüzde 10 olarak açıklandığı halde memuruna yüzde 3+3 veren bu yönetim kaçak sarayına gelince korkunç paralar harcıyor. Bu binaya kim ak ismi vermiş? Resmi birşey var mı? Yok. Ne diye ak deniyor buna? Olsa olsa kaçak gecekondu bu bina. Ne aksarayı? İstanbul aksaray mı?

Yorumu oyla      15      5  
Işık Dikicigil 4 Kasım 2014 Salı 08:53

VATANDAŞ BALKONUNU BÜYÜTSE CEZA KESER YIKARSINIZ. KAÇAK SARAYDA NEYİN NESİ. KONU SADECE MALİYETİ DEĞİL. NEYSE O SARAYIN HER KURUŞU VATANDAŞIN SOFRASINDAN EKSİLEN İLE YAPILMIŞTIR. KUL HAKKI İLE GİDECEKSİNİZ. 18 İŞÇİNİN ÖLDÜĞÜ ERMENEK'TE MADENE 9 BİN, SİGARA İÇİLEN KAFEYE DE 6 BİN TL CEZA KESMİŞSİNİZ.

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlar Kurulu sonrası Arınç'tan flaş açıklamalar
Bakanlar Kurulu toplantısının sona ermesinin ardından Başbakan Yardımcısı ...
Tarhan’dan flaş açıklama: Dizleri üzerinde…
CHP'den istifa eden Emine Ülker Tarhan, ''Dizleri üzerinde yaşamaktansa ...
AK Partili gençlerden anlamlı bağış
AK Parti Bornova Gençlik Kolları düzenledikleri kan bağışı etkinliğiyle ...
 
HDP’den flaş açıklama: Barışın kilidi…
HDP Milletvekili Sırrı Sürreya Önder, çözüm süreciyle ilgili açıklamalarda ...
Delican Muharrem sofrasında: Kardeşlik mesajları
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Evrensel Alevi Bektaşi Birliği ...
CHP'li Çam'dan Bakan’a Ermenek protestosu!
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda Maliye ...
 
CHP’de bir sert çıkış daha: İstifalar sürecek!
CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Süheyl Batum, Emine Ülker Tarhan ...
Erdoğan’dan yeni ‘kıyas’: Neden Yasin’le ilgili…
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gezi olaylarında hayatını kaybeden çocuğu aylar ...
İzmir’de Ecevit için emek yürüyüşü
Demokratik Sol Parti (DSP) İzmir'de, onursal Genel Başkanı merhum Bülent ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva