HABERLER>POLİTİKA
3 Kasım 2014 Pazartesi - 12:52

CHP’de bir sert çıkış daha: İstifalar sürecek!

CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Süheyl Batum, Emine Ülker Tarhan ile aynı yolda, aynı düşünceleri paylaştıklarını belirterek, istifaların süreceği mesajını verdi.

CHP’de bir sert çıkış daha: İstifalar sürecek!

CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın parti yönetimini suçlayarak istifa etmesi sonrası yine istifa edecekler arasında ismi geçen CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Süheyl Batum konuştu. Habertürk'ün haberine göre Süheyl Batum, Emine Ülker Tarhan ile aynı düşünceleri paylaştıklarını belirterek, istifaların süreceği mesajını verdi. Batum, "CHP'yi sarsarak, kendine getirmeye çalışıyoruz" dedi.
 
"CHP, TUTARSIZ POLİTİKALARIN KURBANI"
CHP'nin son dönemde tutarsız politikaların kurbanı olmaya devam ettiğini söyleyen Prof. Dr. Süheyl Batum, "Karşımızda Türkiye'nin batısı için başka, doğusu için başka ve gelişmelere göre politika üretmeye çalışan bir CHP var. Herkese göre politika geliştirerek, halk oy vermez. Bir dik duruşun, bir politikan olur. O politikana göre gelişmeleri şekillendirirsin. Herkesin gönlü olsun da oy alalım, iktidara gelelim anlayışı ile iktidara gelen bir parti görülmemiştir. Rüzgarın önünde savrulmamak gerekir" diye konuştu.
 
"CHP'Yİ SARSARAK KENDİNE GETİRMEK İSTİYORUZ"
Batum, CHP içinde geniş bir grup olarak Emine Ülker Tarhan'ın tüm açıklamalarına katıldıklarını ve Tarhan gibi düşündüklerini belirterek, şunları söyledi: "Türkiye bugün kurulduğundan bu yana ilk kez büyük iç ve dış tehditlerle karşı karşıya bulunuyor. İç ve dış tehditlere büyük politikalar ile karşılık verilir. Ülke bölünme sürecinde savrulurken, CHP bu konuda politika üretemiyor. Çıkış yolunu gösteremiyor. Gelişmelere göre politika belirlemeye çalışıyor. Her gün başka bir şey söylüyor imajı yaratıyor. Halk da derinliği olmayan politikalara prim vermiyor. Halk yorgun ve kötü iktidardan kurtulmak istiyor. Ancak, CHP'nin kötü yönetilmesi nedeniyle, CHP ile buluşamıyor. CHP'yi sarsarak kendine getirmek istiyoruz."
 
"İSTİFALAR SÜRECEKTİR"
"CHP içinde Emine Ülker Tarhan ve bizim gibi düşünen çok sayıda arkadaşımız var. Bunları kendine getirmeye çalışıyoruz. Bir hafta 10 gün içinde pek çok arkadaşımız CHP'de durumlarını gözden geçirecek. İstifalar sürecektir."
 
'İP'E GEÇMEYECEĞİZ AMA..'
Prof. Dr. Batum, Türkiye'nin bugünkü çözümsüzlükten ilk meclisteki, cumhuriyeti kuran anlayış ile çıkmasının mümkün olduğu görüşünü savunduklarını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:
"Ülkenin milli unsurlarının bir arada olması gerekiyor. Artık, durum sağ sol tanımlamalarının çok ötesindedir. Her görüşten milli unsurların bir araya gelerek, çözüm üreteceği, sorunları çözeceği bir aşamadayız. Geniş bir seçim ittifakı yapılmalıdır. İşçi Partisi'ne geçme konusu gündemimizde yok. Ancak, o geniş seçim ittifakının içinde İşçi Partisi de olmalıdır. 'İşçi Partisi'ne geçilecek, Ülker Hanım genel başkan olacak' söylemleri, kafaları karıştırmak ve ülkede oluşan milli ittifakı bozmak için bazı kesimler tarafından söyleniyor. Bizim birinci amacımız, CHP'yi sarsarak kendisine getirmektir."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 3 Kasım 2014 Pazartesi 15:28

Her seçim döneminde böyle kişiler çıkıyor bir dahaki seçime aday gösteremiyeceklerini anladıkları için hemen karalama kampanyasına başlıyorlar 2010 seçimlerinde bu parti aynı ideolojide değilmiydi şimdi ne değişti akp nin ekmeğine yağ sürmekten başka bir işe yaramaz %1 bile oy alamazlar kendi eştikleri kuyuya düşerler bir daha da çıkamazlar inşallah dönekler

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan’dan yeni ‘kıyas’: Neden Yasin’le ilgili…
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gezi olaylarında hayatını kaybeden çocuğu aylar ...
İzmir’de Ecevit için emek yürüyüşü
Demokratik Sol Parti (DSP) İzmir'de, onursal Genel Başkanı merhum Bülent ...
Erdoğan’dan sigara tepkisi: Terbiyesizlik yapıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kafeteryada sigara içenleri görünce ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Necip Fazıl anısı
Necip Fazıl Ödülleri törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şairle olan bir anısını anlattı.
AK Parti cephesinde çözüm süreci itirafları!
İçişleri Bakanı Efkan Ala süreçte alan hâkimiyetini kaybettikleri zamanların ...
Kılıçdaroğlu'ndan Aysel Tuğluk'a yanıt
CHP lideri Kılıçdaroğlu, çözüm süreci için laik kesime çağrı yapan Aysel ...
 
Davutoğlu: Alternatifimiz yok
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Afyon'daki AK Parti kampının kapanış konuşmasında ...
CHP yeni seçim stratejisini açıkladı: Umuda yolculuk
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 2015 seçim stratejisini ...
SP'li gençlerden İzmir’de Mescid-i Aksa protestosu
Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’nın İsrail tarafından ibadete ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva