HABERLER>POLİTİKA
8 Mayıs 2018 Salı - 12:01

Erdoğan'dan İnce yorumu: Çıldırtmadılar, şaşırttılar!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce'nin CHP'den Cumhurbaşkanı adayı olmasını değerlendirdi:

Erdoğan dan İnce yorumu: Çıldırtmadılar, şaşırttılar!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşması özetle şöyle:

"Cumhurbaşkanlığı için adaylar belli olmuş durumda. AK Parti ve MHP Cumhur İttifakının adayı olarak şahsımı aday gösterdi. İttifak protokolümüz YSK'ya teslim edildi. Her parti kendi adayını belirleme hakkına sahiptir.

CHP'NİN SATIŞINA GİDER
Genel başkanlığa aday olan ama bir türlü seçilemeyen birisini cumhurbaşkanlığına aday gösterdiler. CHP’nin başındaki zat aday için pek çok vasıf saymıştı. İsim açıklandığında bu aday ile belirtilen vasıflar arasında ilişki kuran pek çıkmadı. Seçmenlerine başka partilerin adayları için görev çıkartmışlar. Buna da demokrasi diyorlar. Korkarım bu işin sonu CHP’nin toptan satışına kadar gider.

'ÇILDIRTMASALAR DA ŞAŞIRTTILAR'
Seçim kampanyasında CHP'nin başındaki zata mı yoksa öne sürdüğü garibana mı bakacağız, onu bilemiyoruz. Ortada bir aslı bir de kuklası var. Bizi çıldırtacaklarını söyleyerek yola çıkmışlardı. Haklarını vermek lazım. Çıldırtmasalar da şaşırtmayı başardılar. Sürekli bize meydan okuyan, hadi bakalım dediğimizde köşe bucak kaçan bu yalancı pehlivan hiçbir işe yaramasa da milletimizi eğlendiriyor. Bu karikatür tip ve adayının maceralarını seçime kadar izlemeye devam edeceğiz. Geçtiğimiz 16 yıl boyunca hayıflanmam, şöyle sıkletimize uygun bir ana muhalefet bulamayışımıdandır."

'BU NASIL CÜCE POLİTİKA'
Biri gözüne cumhurbaşkanlığı külliyesini öteki diğeri devletin uçaklarını beriki yeni yönetim sistemini kestirmiş. İlla biz bunları yıkacağız yok edeceğiz diyorlar.. Biri Çankaya’da yatacakmış. Diğeri külliyeyi gençlere tahsis edecekmiş. Böyle politika olur mu? Bu nasıl cüce bir politikadır. Çankaya’da yatmakla orayı konuk evi haline getirmekle politika yaptığını zannedenler bu milleti ne yerine koyuyorlar. Bu millet gereken cevabı 24 Haziran'da verecektir. Tek bir dertleri var o da Recep Tayyip Erdoğan’ı yıkmak. Şayet bir gün milletimiz ‘tamam’ derse ancak o zaman biz kenara çekiliriz.

İnşallah 24 Haziran’da milletimizle birlikte yıkım ekibine hak ettiği dersi vereceğimize inanıyorum."

"YOLA ÇIKAN ÇIRAK DEĞİLİZ"
16 yıllık sürede tecrübe ve birikim kazandıklarını söyleyen Erdoğan, "Bizim milletimize taahhütümüz, yeni yönetim sistemine geçmek, eksik ve aksaklıkları hemen görüp, gidermek. Manifestomuzda Türkiye hayalimizi kısmen ilan ettik. Somut adımları ise beyannamemizde anlatacağız. Eski yönetim sistemi ile yapabildiklerimiz bunlardı, dünya değişirken, Türkiye değişirken, bizim yerimizde saymamız düşünülemez. Her şeyden önce ciddi bir tecrübe ve birikimimiz var. 11 buçuk yıl Başbakanlık, 3-4 yıl cumhurbaşkanlığı tecrübemiz var. Ulusal değil yalnız, uluslararası tecrübemiz var. Yola çıkan çırak değiliz. Şahsım ve arkadaşlarımın tecrübesi var. Aldığımız mesafenin üstüne, süratle yeni yeni projeler koyarak devam edeceğiz. Bizim karşısımızdakilerin ne deneyimi var, ne tecrübesi. Sıfırdan başlayacaklar. Biz ise aldığımız mesafenin üstüne adımlar atarak ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkacağız. Bu, eskiyi tamamen reddetme değil, 16 yıllık birikimin üstüne yepyeni bir Türkiye inşa etme sürecidir." dedi.

"BİRLİKTE YOLA ÇIKTIKLARINIZIN İLERİDE ROTAYI NEREYE ÇEVİRECEKLERİNİ KESTİRMEK MÜMKÜN DEĞİL"
Yaptıklarımızın hesabını millete veririz diyen Erdoğan, "Ekonomide rasyonel bir tabanı olmayan, tamamen kur saldırısının önüne geçmek için projelerimiz var. Dış politikada yapacağımız çok iş var. Güvenlik için yurtiçi ve yurtdışındaki operasyonları yapmak için birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız var. Bütün bunları etkili ve kararlı bir şekilde yapabilmek için Cumhurbaşkanlığı sistemi çok önemli olacak. Meclis'te çoğunluğu sağlamamız şarttır. Kanun çıkarmaya hatta Anayasa değişikliğine ihtiyaç duyulacaktır. Milletimizden isteğim, Anayasa değiştirecek güce ulaştırmak, daha farklı bir güç katmak olacaktır. Milletime güveniyorum. Erdoğan, bugün ülkesinin aleyhine olacak hiçbir adım atmamış, hiçbir karar vermemiştir. Buna rağmen ortaya çıkan sorunlar, belki yanlışlar, art niyetten değil, hayatın doğal akışı ve değişimlerden kaynaklanmıştır. Bugün birlikte olduğunuz insanların ileri de nereye rota çevireceğini kestirmek mümkün değil. Kendilerine başka hedefler tayin edenlere güle güle demekten bvaşka bir şey elimizden gelmezdi. Bizim tek taahhütümüz milettimizedir. Yaptıklarımızın hesabını millete vermekten çekinmedik. Hesabımız halkadır, hakkadır. Bu da böyle biline." diye konuştu.

"KENDİ KİTAPLARI İNCİL'İ OKUSALAR, HERHALDE YASAKLANMASINI İSTERLER"
Fransa'da Kur'an-ı Kerim ile ilgili yayınlanan skandal bildiriye çok sert sözlerle yanıt veren Erdoğan, "Fransa'da kendini bilmez bir güruh çıkmış Kur'an-ı Kerim'den ayetlerin çıkarılmasını söylemiş. Bunu söyleyenlerin Kur'an'dan haberi olmadığı belli de. Hayatlarında kendi kitapları İncil'i veya Tevrat'ı okumuşlar mıdır? Okusalar herhalde kendi kitapları İncil'in de yasaklanmasını isterler. Biz yabancı konusu, ırkçılıkta uyardıkça adımız kötüye çıkıyor. Ey Batı, siz bizim kutsalımıza saldırdıkça, biz sizin kutsalınıza saldırmayacağız ama sizi alaşağı edeceğiz. Biz sizin ne denli aşağılık olduğunuzu biliyoruz. Bunu yaptınız, yapıyorsunuz. Biliyoruz sizi. Siz ne kadar saldırsanız da, biz sizin kutsalınıza saldırmayacağız. Biz aşağılık değiliz. Bizim duruşumuz, karakterimiz var. Kim ne derse desin, hakikatleri haykırmayı sürdüreceğiz. İktidarlarımız döneminde hiçbir yere kayıtsız, şartsız bağlılık ilan etmedik. Kimseye kasıtlı husumet beslemedik. Biz ilkelere bağlıyız. İlkelere uymazlarsa kusura bakmasınlar, Türkiye kendi çıkarı doğrultusunda hareket eder." dedi.

"LİSTELERİ KUYUMCU TERAZİSİ HASSASİYETİ İLE OLUŞTURACAĞIZ"
Konuşmasını sürdüren Erdoğan, ""600 kişi ile miletimizin karşısına çıkacağız. Burada olanlar olacak, olmayanlar olacak. Kuyumcu terazisi hassasiyeti ile oluşturacağız. Amacımız halkımızın karşısına en ideal olanla çıkabilmek. Hanım, genç bütün bunları gözden geçirerek dengeleri kurabilmek, bu dengede listeleri kurabilmek istiyoruz. Cumhur İttifakı nazar değmesin çok iyi gidiyor. 3 benzemez ittifakının aksine biz tek cumhurbaşkanı adayıyla milletimizin karşısına çıkacağız. Önümüzdeki Ramazan Ayı'nın bereketi seçim çalışmalarımıza da yansıyacak. Milletvekili listelerinin ilanı ile hepimiz tam saha çalışmayı sürdüreceğiz" (Hürriyet)

 
Denizli'de ölüme yarış: Son yolculuğu oldu
 
İzmir'de FETÖ'cülere film gibi operasyon!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'de seçim seferberliği: Adaylık için kriterler belli oldu
İzmir'de adayların belirlenmesi için oluşturulan komisyonun başında yer ...
İlan yayınlandı: 308 milyon oy pusulası basılacak
Yüksek Seçim Kurulu 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili ...
AK Parti İzmir'de ilçeler o isimlere emanet
AK Parti İzmir İl Başkanlığı, haftalık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı’nı ...
 
CHP’li Yüksel'den 24 Haziran mesajı: Sandığa ne kadar çok insan taşıyabilirsek…
İzmir eski Milletvekili Yüksel, “25 Haziran sabahı Muharrem İnce’nin dediği ...
MHP İzmir’den kimler aday adayı oldu?
Siyasi partilerde milletvekili aday adaylığı noktasında hareketlilik yaşanırken, ...
Gazeteci Hepşenkal: İYİ Parti İzmir'de AK Parti'den yüksek oy alacak
İzmirli Gazeteci Feyzi Hepşenkal, İYİ Parti'den milletvekili aday adayı ...
 
YSK'ya başvurdular... ‘Millet İttifakı’na itiraz!
Millet Partisi, YSK’ye başvurarak CHP, SP, İYİ Parti ve DP olmak üzere ...
Aday listesinde yer alan Kadın Kolları Genel Başkan'ından şaşırtan açıklama: İzmir aklımda yok!
Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse İzmir’den milletvekili aday adayları ...
CHP’de aday adaylığı süresi tamam: İzmir'den kimler başvurdu?
Genel merkezin topladığı müracaatlarda süre doldu. İzmir’de toplam 106 ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva