HABERLER>GÜNCEL
1 Eylül 2016 Perşembe - 10:25

Erdoğan'dan flaş açıklama: Vurun talimatı vermedik!

2016-2017 Adli Yıl Açılış Töreni, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Erdoğan, "bizler darbecilere, kalkıp da güvenlik güçlerimize bunların hepsini vurun talimatı vermedik. Yine de onları yakalayın adalete teslim edin talimatı verdik" dedi.

Erdoğan dan flaş açıklama: Vurun talimatı vermedik!

2016-2017 Adli Yıl Açılış Töreni, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, bakanlar, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ile hakim ve savcılar katılıyor. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de törene katılanlar arasında. Tören İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından başladı.

CİRİT: FETÖ'NÜN HAİN SALDIRISINI KINIYORUM
Konuşma yapmak üzere kürsüye ilk olarak Yargıtay Başkanı Cirit geldi. Cirit konuşmasında özetle şu ifadeleri kullandı: "Bu özel ve anlamlı günün konuşmasını yapmanın heyecan ve mutluluğunu bir arada yaşıyorum. Geçen yılki konuşmamda Türk yargısının iyi bir durumda olmadığını belirttikten sonra gelecek için ülkemiz açısında sorunlu alanlardan doğan risklerin kontrol altına alındığını ifade etmiştim. Geçen yıldan bugüne kadar yargımızda önemli değişiklikler meydana gelmiştir. Yargıtayımızın bütün kararlarını kamuoyu erişimine açtık. 15 Temmuz'daki darbe girişimi yargımızda da önemli sarsıntılar meydana getirmiştir. 148 yıldır Türk milleti adına yargılma ayapan Yargıtayımız ülkesine fedakarca hizmet etmenin mutluluğunu yaşamaktadır.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra toplum olarak sergilediğimiz birlik geleceğe yönelik inancımızı pekiştirmiştir. Demokrasimizin en önemli engellerinden birisi terördür. Bir insanlık suçu olan teröre karşı tüm ülkelerin birlikte hareket etmeleri bir zorunluluktur. Silahın sahibine sadakati yoktur, bir gün kendisine döner. Yoğun bir şekilde bölücü terör örgütünün saldırılarına maruz kalan bölge halkının terör karşı duruşunu saygıyla karşılıyoruz. FETÖ tarafından gerçekleştirilen hain saldırıyı kınıyorum. Öyle bir çatışma ortamı ki savaş uçakları helikopterler kullanılarak girişilecek bir anda ülkenin kan gölüne dönmesine neden olabilecek bir eylemdir. Bu bir darbe değil Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmesini yok edilmesini amaçlayan saldırıdır.

''FETÖ ÜYELERİ ADİL VE BAĞIMSIZ MAHKEMELERCE YARGILANACAKTIR''
15 Temmuz'daki hain saldırı Batılı dostlarımız tarafından zamanında ve doğru bir şekilde kınanmamış, hayal kırıklığı yaratmıştır. FETÖ üyeleri de adil tarafsız ve bağımsız mahkemelerce iç hukuk ve uluslararası hukuka uygun şekilde yargılanacaktır. Suçlu olanların en ağır cezaları alacakları mukakkaktır. Son günlerde yargı alanında yapılması düşünülen anayasal ve yasal değişiklikler hakkında Yargıtay'ın da görüşünün alınmasının çok yararlı olacağını düşünmekteyim. Adalet arayanın da elleri temiz olmalıdır. Hakimin tarafsızlığı, hakimin bağımsızlığı kadar önemlidir.

"DEĞİŞİKLİKLER YARGITAY'IN İŞLEYİŞİNİ ETKİLEDİ"
Sayın Cumhurbaşkanım son yıllarda yargıda yapılan ve yapılmaya devam eden köklü değişiklikler üye sayısındaki önce artış sonra azalışlar bölge adliye mahkemelerinin kurulması ve tetkik hakimleri ile Yargıtay Cumhuriyet Savcılarının bölge adliye mahkemelerine tayin edilmeleri Yargıtay'ın çalışma şeklini ve işleyişini çok derinden etkilemiştir. Özellikle son yıllarda art arda gelen kanun değişiklikleri de Yargıtay Kanunu sistematiğinin uyumunu bozmuştur."



ERDOĞAN: YARGI BAĞIMSIZLIĞINA GÖLGE DÜŞÜRMEZ
Ardından sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan aldı. Sözlerine, törene katılanları selamlayarak başlayan Erdoğan, özetle şu ifadeleri kullandı:
"Milletin evine Beştepe Millet Kongre ve Kültür merkezine hoşgeldiniz. Sözlerimin başında bir hususa dikkat çekmek istiyorum. İçinde bulunduğumuz bu mekan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin bir parçasıdır. Herkese açık mekanlardır. Milletin malı, devletin malıdır. Bizler görev süremiz boyunca çalışmalarımızı burada yürütmekle mükellefiz. Ankara'da böyle çaplı toplantıları yapabilecek bir salonumuz yoktu. Böyle bir eksikliğin giderilmesi önemliydi. Bu bina aynı zamanda bir opera binası vazifesini görecek bir tasarımdadır. Milletimize yakışır bir eser olmasına özen gösterdik. Kongre ve kültür merkezimiz artık tüm kamu kurumlarımızın organizasyonlarına ev sahipliği yapacaktır. Adli yıl açılış töreni burada yapılmasaydı bir otelin eksi ikinci katında yapılacaktı. Millet adına görev yapan yargının milletin mekanında adli yıl açılış töreni yapması yargı bağımsızlığına gölge düşürmez tam tersine yargı bağımsızlığını güçlendirir. 7 Ağustos'ta Yenikapı'daki ruha uygun hareket edilmesini bekliyorum.

"MİLLETİMLE İFTİHAR EDİYORUM"
15 Temmuz gecesi destan yazan milletimize ne yapsak şükranlarımızı ifade edemeyiz. Ben milletimle iftihar ediyorum. 15 Temmuz'dan sonra çok daha ağır hale gelen sorumluluğumuzu hep birlikte yerine getireceğiz. Türk milleti gerçekten çok büyük çok asil. Dünyada istikbali için en modern silahların karşısına çıkacak cesarete sahip başka millet var mıdır, bilmiyorum. 15 Temmuz gecesi en iyi sınavı veren kurumlarımızdan biri de adalet teşkilatımızdır. Savcı ve hakimlerimize teşekkür ediyorum. Türkiye bağımsızlığın, onurun ne olduğunu bilen ve bizzat yaşayan bir nesile daha kavuştu. 
Artık sadece tarih kitaplarından okuyan değil, hem okuyan hem yaşayan bir nesle kavuştuk. Tek bayrak, tek millet ne anlama geliyor, 79 milyon kişi gördük ve idrak etti. 79 milyonuyla tek milletiz. Böyle olursak hedefe ulaşacağız. Tek bayrağımız var. Böyle bir bayrak dünyada yok. Kimse bu vatan toprakları üzerinde asla bir operasyon düşüncesi içine girmesin. Kimse bu vatan üzerinde operasyon içine girmesin. Bu ülkeye karşı kötü niyet besleyenler bilsinler ki Türkiye 570 bin değil, 79 milyonluk orduya sahiptir. 
Devletin içinde devlet olmaz, birileri bu hevese kapıldı. 40 yıldır bunun hesabını yaptılar. 15 Temmuz'u bir nusubet bin nasihattan iyidir diye düşünüyorum.15 Temmuz gecesi milletimiz iradesine sahip çıktı, artık sıra bizde. Bundan sonra çok daha farklı çalışmamız lazım. Hiçbirimizin ülkemizin çıkarları dışındaki kriterlere göre hareket etmemiz mümkün değildir. 15 Temmuz öncesi farklı, sonrası farklıdır. Oradaki fedakarlık bizi kendimize getiremiyorsa hepimize yazıklar olsun.

"DARBECİLERİ VURUN TALİMATI VERMEDİK"
FETÖ denen hain yapıyı kahreden güç sahibi olduğu her yerdeki adaletsizlikler, merhametsizliklerdir. Sadece kendi mensuplarının haklarını gözeten FETÖ zaten milletimizin gözünde kaybolmuştu. Madem ki dünya adalet üzerinde dönmektedir. Hakim, savcı ve akuvatlarımıza düşen görev adaletin en iyi şekilde yerine getirilmesi için çalışmalıdır. O gece 30 küsür kişi darbecilerden öldü, 241 kişi darbe karşısında direnenlerden şehit oldu.
Demek ki bizler darbecilere, kalkıp da güvenlik güçlerimize bunların hepsini vurun talimatı vermedik. Yine de onları yakalayın adalete teslim edin talimatı verdik. Ey dünya sen hala bize hangi gözle bakıyorsun. Biz yakalayıp adalete teslim ediyoruz, siz ise endişeyle izliyoruz diyorsunuz. Bu terbiyesizlik değil mi? Bu millete karşı terbiyesizlik değil mi?  
Şahsımı almaya gelenler günlerce Marmaris ormanlarında saklandı ama jandarmamız onları vurmadı. Öldürebilirdi... Ne yaptı, yakaladı, savcıya teslim etti. İşte bu millet bu kadar asildir. Biz bu denli hukuk içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ama geciken adalet adalet değildir. Süratle kararlarımızı verip almaları gereken ceza ne ise almalılar. İnsanın olduğu her yerde hata olur. Eksik de olur, ihanet de olur. Önemli olan sistemin bir bütün olarak adaletle çalışmasıdır. Böylece bireysel hatalar telafi edilebilir."

KILIÇDAROĞLU VE FEYZİOĞLU YOK
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu katılmayacaklarını açıklamıştı.

İki isim, kararlarına gerekçe olarak törenin Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılacak olmasının "yargı bağımsızlığı ilkesine gölge düşüreceğini" göstermişti.

 
Çapkın müdürlük yaptığı binanın nezarethanesinde!
 
Yemek krizi çözülüyor: TCDD işçisine indirim yapacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çapkın müdürlük yaptığı binanın nezarethanesinde!
Eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, bir dönem görev yaptığı Vatan ...
İzmir'de zehir tacirlerine darbe!
Menderes ilçesinde yapılan operasyonda 400 kilogram esrar ele geçirildi.
İzmir-Söke treninde yangın paniği!
Yolcu treninde yangın çıktı!
 
FETÖ elebaşı Gülen'den örgütüne medya yasağı!
FETÖ elebaşı Gülen, sosyal medya üzerinden verdiği mesajda, örgüt üyelerine ...
Flaş: Twitter fenomenine FETÖ'den gözaltı!
Twitter'da "@mustafaselanik3" hesabından "Türkiye Gerçekleri" ismiyle ...
Hakkari'de terör saldırısı: 1 ölü, 1 yaralı
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerce yola tuzaklanan patlayıcı, ...
 
TSK'dan açıklama: 25 hedef 105 kez vuruldu
Türk Silahlı Kuvvetleri, Cerablus harekatıyla ilgili açıklamada bulundu.
Feyzioğlu 'Beştepe' kararını açıkladı!
Barolar Birliği Başkanı Metin Feyizoğlu, adli yıl açılışına katılmayacağını açıkladı.
Şehirler arası karayolunda 2 tonluk hain tuzak!
Genelkurmay Başkanlığı, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığınca, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva