HABERLER>POLİTİKA
14 Mayıs 2013 Salı - 17:38

Erdoğan'dan ABD öncesi son mesajlar: Gelene dek...

ABD Başkanı Obama’yla yapacağı görüşmede Reyhanlı saldırısının da gündeme geleceğini belirten Başbakan Erdoğan, “Elimizdeki belgeler, bilgiler... Gelene kadar da çok şeyler değişecektir" dedi.

Erdoğan dan ABD öncesi son mesajlar: Gelene dek...

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD’ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda açıklama yaptı ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
ABD Başkanı Barack Obama’yla görüşeceğini belirten Başbakan Erdoğan, “Önümüzdeki sürece daha farklı bir heyecanla girelim istiyoruz. ABD dönüşü yeni yol haritamızı diğer ülkelerle sürdüreceğiz. Reyhanlı olayı masada değerlendireceğimiz konular arasında yer alacak” dedi.
 
Saldırıda istihbarat zaafı olmadığını dile getiren Erdoğan, “İstihbarat zaafı olduğu kanaatinde değilim. Burada ön bilgi alma söz konusu. Emniyet ve istihbarat birimleri arasında bir kopukluk olabilir. Nerede bir zaaf belirtisi varsa, nerede bir zaaf varsa bunun gereğini tereddütsüz yerine getiririz. Başbakanlık Teftiş Kurulu’na ben yazılı talimatımı vermiş bulunuyorum” diye konuştu.
 
Erdoğan, MHP’nin çözüm süreciyle ilgili yaptığı suç duyurusuna ilişkin şu ifadeleri kullandı:
“Hukuk devletinin dışında hiçbir adım atmadık. Biz terörle mücadelede hangi adımı atmamız gerekiyorsa şu anda bu adımı atıyoruz. Ana muhalefet ve yavru muhalefetin en ufak bir çözüm önerisi olmamıştır. Biz çözümün peşindeyiz. Attığımız adımları hukuk devletinin çizdiği çerçevede atarız. Bahçeli’nin bize vereceği hukuk dersi yoktur.”
 
Reyhanlı'da yapılan saldırının ABD ziyaretini engellemeye yönelik olduğunu düşünmediğini ifade eden Erdoğan, "Amerikan yönetimi gündeme getirecektir. Getirdiği zaman biraz karşılıklı alışverişte bulunacağız. Olayın bu seyahatimizle ilintili hale getirilmesine katılmıyorum. Çözüm süreciyle bu işi ilintili hale getirseler daha anlamlı olabilir. Çözüm sürecinde attığımız adımları baltalama olarak görebilirim. Ama ABD seyahatini engellemeye yönelik bir girişim olduğunu düşünmüyorum" şeklinde konuştu.
 
Erdoğan, asıl hedefin Ankara olduğu yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine ise şöyle konuştu:
“Bunların hepsi dedikodu... Ankara ya da başka bir şehir olabilir. Şam’da illegal bir yönetim var. Oradaki hükümet bitmiştir, düşmüştür. Halkıyla savaş halinde olan bir rejim vardır. Füzeleriyle, uçaklarıyla bombardıman yaparak 100 bine yakın insanı öldürmüştür. 1 milyonun üzerinde Suriye dışında yaşayan Suriyeli var. Bu işi biz mi yaptık diyecekler. Halkının kabul etmediği bir yapıyı biz kabul edebilir miyiz? Elimizdeki belgeler, bilgiler... Süreç devam edecek. Gelene kadar da çok şeyler değişecektir."
 
ABD ziyaretinden sonra Suriye konusunda yeni bir yol haritası olacağını vurgulayan Erdoğan, "Rusya ve Çin atılacak her türlü adımı engelliyor. Bu vahşete karşı çıkan ülkelerle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu seyahatle birlikte çok farklı bir yol haritamız olacak. Biz insani tavırlarımızı devam ettiriyoruz. Biz Suriye halkını seviyoruz. Bu adam kendi halkını sevmiş olsa, ülkeyi terk eder giderdi" diye konuştu.
 
Erdoğan, PKK'lıların Türkiye sınırlarından çıkması konusundaki bir soruya karşılık, "Nasıl girdilerse çıkış yollarını da bilirler. Bahçeli'ye senin bozkurtların var, bozkurtlarınla sınırları kontrol et demek lazım" dedi.
 
Başbakan Erdoğan, ABD ziyareti sırasında Fethullah Gülen ile görüşüp görüşmeyeceğine yönelik bir soruya “Şu anda resmi programımızda böyle bir şey yok. Gökten ne yağar ki yer kabul etmez” karşılığını verdi.
 
Erdoğan, Afganistan'da Taliban güçlerince rehin alınan dört Türk'ün daha serbest bırakıldığını, bu kişilerin Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği'ne getirileceğini de dile getirdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC. Öz Vatandaş. 14 Mayıs 2013 Salı 19:32

Yani giderim abimden talimatları alırım dönüşte onları uygulamak üzere Hatay Reyhanlı ya gider gereğini yaparım diyorsun. hazır gitmişken velinimetin Feto nunda elini öper hayır duasını alırsın herhalde.

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de miting zamanı: Tekin ve Tezcan Aydın'da
CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Bülent Tezcan, partilerinin ...
Bayındır’da gergin ‘çiftçi’ zirvesi: Aşlık Çıray’a karşı!
Ziraat Odası tarafından düzenlenen ‘Dünya Çiftçiler Günü’ kutlaması AK ...
Güler’den Reyhanlı raporu: İhbar 8 Mayıs’ta geldi
Hatay Reyhanlı'daki patlamalarla ilgili Meclis Genel Kurulu'nu bilgilendiren ...
 
Kılıçdaroğlu: 51 canın sorumlusu Erdoğan!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yabancı devlet ajanlarının Hatay'da cirit ...
Bayraklı’da ‘Hadise’ çıktı: MHP’den belediyeye sert tepki
Hadise konserinin iptal edilmesi çağrısı yapan MHP İlçe Başkanı Işık, ...
İzmir’de IMF’ye cenaze namazı!
AK Parti Gençlik Kolları, IMF’ye borçların kapandığı gün temsili bir cenaze ...
 
AK Parti Karabağlar ‘şimdilik’ Eroğlu’na emanet
AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kadir Uçar ve yönetiminin istifa etmesinin ...
Erdoğan’dan çok önemli 'Reyhanlı' açıklamaları
Başbakan Erdoğan, 51 kişinin yaşamını yitirdiği Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki ...
AK Parti Buca'da 39 bin üyeye ulaştı
AK Parti Buca Teşkilatının düzenlediği İlçe Danışma Meclis Toplantısına ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva