HABERLER>POLİTİKA
14 Mayıs 2013 Salı - 17:22

CHP'de miting zamanı: Tekin ve Tezcan Aydın'da

CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Bülent Tezcan, partilerinin 18 Mayıs'ta Aydın'da yapacağı 'Barış, Demokrasi ve Özgürlük' mitingi öncesinde Aydın'a geldi. Bülent Tezcan, "Başbakan Hitler'in Almanya'da yaptığı gibi bir taraftan savaşı desteklerken, bir yandan da demokrasiyi tavsiye etmeye çalışıyor" derken, Tekin, " Başbakan her şeye karar veriyor. Kenan Paşa gitti, Tayyip Paşa geldi" dedi.

CHP de miting zamanı: Tekin ve Tezcan Aydın da

AYDIN - CHP'nin 18 Mayıs'ta Aydın'da yapacağı ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılacağı 'Barış, Demokrasi ve Özgürlük' mitingi ile ilgili basın toplantısı Turistik Park Tesisleri'nde yapıldı. Toplantıya, CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ile Bülent Tezcan, CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Düriye Taş, CHP'nin Aydın Koordinatör Milletvekili Ali Demirçalı, CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın, Aydın Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz, ilçe belediye başkanları, CHP örgütlerinin ilçe başkanları ve partililer katıldı. Toplantının başında konuşan CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz, Aydın'ın milli mücadeledeki önemine değindi. Aydın'ın emperyalizme karşı en çok bedel ödeyen illerden olduğunu belirten Kalınomuz, "Aydın mitingi, günümüzde savaş çığırtkanlarına, tekkecilere, zaviyecilere, faşizme, emperyalizme karşı mücadelede başlangıç olacak. Aydın, Kurtuluş Savaşı'nda nasıl direndiyse, şu anki iktidara karşıda direnecektir" dedi. Mitinglerin örgütlerin karnesi olduğunu ifade eden Kalınomuz, "Mitingler ulusal mücadelenin verildiği yerdir. Tüm Aydınlıları Yörük Ali Efe, Çete Ayşe, Mahir Çayan, İsmet Paşa, Deniz Gezmiş ve Mustafa Kemal olmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

'DIŞ POLİTİKA MACERACI'
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan konuşmasında Türkiye'nin totaliter rejime doğru gittiğini savundu. Hükümetin sendikaları ve üniversiteleri yok ettiğini iddia eden Tezcan, "Hükümetin bir ölçüde başarılı olduğu söylenebilir. Çünkü sendikal hareketlerle, bilim yuvaları olan üniversiteler sesini çıkaramıyor. Medya da suskun hale getirilmiş durumda. Başbakan meclisi de dışarıda bırakarak tek adam olmak istiyor. Hitler'in Almanya'da yaptığı gibi bir taraftan savaşı desteklerken, bir yandan da demokrasiyi tavsiye etmeye çalışıyor" dedi. Türkiye'nin Ortadoğu'da izlediği politikayı da eleştiren Tezcan, "Dış politika maceracı şekilde sürükleniyor. CHP, meydanlara özgürlük ve demokrasi için inecek. Türkiye'de kendi diktatörlüğünü kurmaya çalışan iktidara karşı meydanlara inecek. İlk mitingi Aydın'da yapacak olmaktan dolayı mutluyuz. Türkiye'yi tek adam rejimine sürüklemeyeceğiz" dedi.

'KENAN PAŞA GİTTİ, TAYYİP PAŞA GELDİ'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de, Türkiye'nin demokrasi ve özgürlük konusunda ne kadar adım attığının ortada olduğunu ifade etti. Tekin, "12 Eylül'de bile memnuniyet verici unsurlar vardı. Üniversiteler, sendikalar konuşması gerektiğinde konuşuyordu. Ama şu anda sadece Sayın Başbakan her şeye karar veriyor. Kenan Paşa gitti, Tayyip Paşa geldi. Anayasanın nasıl olacağına, yargının nasıl karar vereceğine, kimin nasıl yaşayacağına, ne yiyip-içeceğine kendisi karar veriyor" dedi. Ortadoğu'daki diktatörlerin bir halk hareketiyle göreve geldiğini daha sonra ise servet sahibi olduğunu anlatan Tekin, "Ortadoğu'daki liderler servet sahibi oldu. Daha sonra bu serveti korumak için otoriteyi kurdular. Türkiye'de de bu böyle. Soruyoruz hangi bakanın çocuğunun nesi var diye ama cevap alamıyoruz. Bizim çocuklarımız da en az onların çocukları kadar zeki" dedi.

REYHANLI SALDIRISI
Tekin, Reyhanlı'daki saldırıya da değinerek, "Reyhanlı'da yaşanan 2-3 olay vardı. Son yaşanan olay çok elim. 1 Mayıs'ta Taksim'deki çukuru korumak için işçileri yürütmeyen AKP yönetimi Reyhanlı'yı koruyamadı. İşin kolayını bulmuşlar, 'Esad'dan hesap soracağız' diyorlar" dedi.

HODRİ MEYDAN
AK parti iktidarından önce siyasi parti liderlerinin ekrana çıkıp siyasi görüşlerini ve projelerini anlattığını, bugün gelinen noktada ise bunun engellendiğini kaydeden Tekin, "Şimdi niye yapamıyoruz? Medeni insanlar değil miyiz? Ne olacak sanki sayın Bülent Arınç karşıma niye çıkmıyor? AKP'liler CHP'lilere meydan okusa, çıkın karşıma dese, oraya çıkmayacak bir CHP'liden ben şüphe duyarım. Sizin aracılığınızla söylüyorum. Başta Tayyip Erdoğan ve sonra AKP yetkilileri ve kim istiyorlarsa gelsinler, hodri meydan" dedi.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayındır’da gergin ‘çiftçi’ zirvesi: Aşlık Çıray’a karşı!
Ziraat Odası tarafından düzenlenen ‘Dünya Çiftçiler Günü’ kutlaması AK ...
Güler’den Reyhanlı raporu: İhbar 8 Mayıs’ta geldi
Hatay Reyhanlı'daki patlamalarla ilgili Meclis Genel Kurulu'nu bilgilendiren ...
Kılıçdaroğlu: 51 canın sorumlusu Erdoğan!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yabancı devlet ajanlarının Hatay'da cirit ...
 
Bayraklı’da ‘Hadise’ çıktı: MHP’den belediyeye sert tepki
Hadise konserinin iptal edilmesi çağrısı yapan MHP İlçe Başkanı Işık, ...
İzmir’de IMF’ye cenaze namazı!
AK Parti Gençlik Kolları, IMF’ye borçların kapandığı gün temsili bir cenaze ...
AK Parti Karabağlar ‘şimdilik’ Eroğlu’na emanet
AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kadir Uçar ve yönetiminin istifa etmesinin ...
 
Erdoğan’dan çok önemli 'Reyhanlı' açıklamaları
Başbakan Erdoğan, 51 kişinin yaşamını yitirdiği Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki ...
AK Parti Buca'da 39 bin üyeye ulaştı
AK Parti Buca Teşkilatının düzenlediği İlçe Danışma Meclis Toplantısına ...
SP İzmir'den Reyhanlı açıklaması
Saadet Partisi İzmir İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Bayram Sakartepe, ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva