HABERLER>POLİTİKA
14 Mayıs 2013 Salı - 16:15

Bayındır’da gergin ‘çiftçi’ zirvesi: Aşlık Çıray’a karşı!

Ziraat Odası tarafından düzenlenen ‘Dünya Çiftçiler Günü’ kutlaması AK Parti ve CHP İzmir Milletvekilleri’ni karşı karşıya getirdi. Kutlama kürsüden atışmalara ve protestolara sahne oldu.

Bayındır’da gergin ‘çiftçi’ zirvesi: Aşlık Çıray’a karşı!

İZMİR – Bayındır’da Ziraat Odası tarafından düzenlenen Dünya Çiftçiler Günü kutlaması siyasi gerginliğe neden oldu.
 
AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık ile CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ı karşı karşıya getiren kutlama ikilinin atışmalarına, tansiyonun yükselmesine ve protestolara sahne oldu.
 
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Bayındırlı CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık’ın hükümetin tarım politikalarını anlattığı konuşmasına, ‘Yalan söylüyorsunuz’ diye laf atınca ortam gerildi.
 
Menderes'in idamına sebep olan emperyalist güçler ve içerideki ulusalcı kisvesine bürünmüş uzantılarının bugün aynı oyunu sahneye koymak istediğini belirten Aşlık, kendisine “Burada siyaset yapma” diye bağıran Çıray'a, “Dün rahmetli Menderes'in kadrolarında siyaset yaparken bugün onu asanlarla kol kola siyaset yaptığın için bu söylediklerim sana dokunur” karşılığını verdi. Sinirlenen Çıray tören alanını terk ederken, çiftçilerden bazıları da Aşlık’ı protesto etti. Tansiyon zaman zaman oldukça yükseldi ve tepkilerini kürsü önüne kadar taşıyan çiftçilere polis engel oldu.
 
AK Parti İzmir Milletvekili Aşlık, konuşmasında Türkiye'nin tarımda ve hayvancılıkta sürekli aşama kaydettiğine dikkat çekti. Türkiye'nin tarımsal üretimde 2002 yılında dünyanın en büyük 11. ekonomisine sahipken bugün Avrupa'nın en büyük dünyanın da 7. büyük ekonomisi haline geldiğini vurguladı. Aşlık, Hükümet olarak her zaman çiftçinin üreticinin yanında olduğunu ifade ederek, çiftçilerin kullandığı kredi faizlerini çeşidine yüzde 9'dan 8'e ve yüzde 5'ten 4'e çektiklerini söyledi. Mayıs ayı içinde çiftçilere Maliye Bakanlığı eliyle 1 Milyar Lira tutarında ödeme yapılacağına da işaret eden Aşlık, "Çiftçimizi desteklemeyi, sorunlarını çözmeyi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.


 
Konuşmasını "bugün tarihi bir gün" sözleriyle sürdüren Aşlık Türkiye'nin 52 yıl sonra tarihinde ilk defa IMF'ye olan tüm borcunu kapattığını söyledi. Türkiye'nin IMF'den ilk defa 1961 yılında borç aldığına dikkat çeken Aşlık, bunun tesadüf olmadığını söyledi. Aşlık, "O gün emperyalist güçlerle ortak hareket edip darbe yapanlar, Rahmetli Menderes'i astıkları gibi Türkiye'yi de borçlandırmışlar IMF'yi bu ülkenin başına bela etmişlerdir. O gün alınmaya başlanan borcu sıfırlamak da bizim hükümetimize nasip oldu. Milletimizin gözü aydın. Düne kadar emperyalist güçlerin cebine akan paralar artık çiftçimize üreticimize destek olarak dönüyor" dedi.

 
ÇIRAY: YALAN SÖYLÜYORLAR
Yaşananların ardından kısa bir açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Dr Aytun Çıray, “AKP hükümetinin artık vatandaş içine çıkacak yüzü kalmadı. Yaptıkları ortada Türkiye hem siyasi hem de ekonomik olarak bir uçurumun kenarında. Bu halde bile gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorlar. Artık bu laflara karnımız tok. Yunan çiftçisine verdiği desteği kendi pamuk üreticisinden sakınan iktidar tütün üretimini çoktan sıfırladı. Bıraksınlar yalan yanlış konuşmayı Adnan Menderes’in ardına sığınmayı” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
EBRU OKAY 16 Mayıs 2013 Perşembe 16:39

tarıma ve hayvancılığa bu nasıl destektir saman ithal ediliyor, kurbanlık hayvanlar ithal ediliyor (angus) pirinç ithal geliyor hemde GDO'lu bunlar bildiklerimiz bilmediğimiz daha kimbilir neler neler... eee hani destek nerde izmir büyükşehir belediyesi olmasa yağmurlu havada su verilmiyor çiftçiye kimse yutmuyor artık bu yalanları herkes herşeyin farkında

Yorumu oyla      11      5  
alaka 15 Mayıs 2013 Çarşamba 10:22

Sizin çiftçiyle ne alakanız var. Tarım öldü samanı bile ithal ettiniz. Siz gidin madımağı yakanların davasıyla uğraşın. Onları avukatlığı ile meşgul olun.

Yorumu oyla      16      6  
HASAN TUFAN 15 Mayıs 2013 Çarşamba 08:43

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN ÇİFTÇİYE SAĞLADIĞI TARIM POLİTİKASI SONUCU BAYINDIR VE TİREYİ DE KAYBEDECEKSİNİZ. ONUN İÇİN Mİ YALANLARINIZI SÜRDÜRMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ.

Yorumu oyla      16      6  
15 Mayıs 2013 Çarşamba 02:46

KEDİ UZANAMADIĞI CİĞERE MUNDAR DERMİŞ DEGERLİ YORUMCULAR. TÜRKİYE 10 YIL ÖNCESİNDEN KÖTÜ DURUMDA , HATTA BATIYOR DİYORSANIZ SİZE SÖYLEYECEK SÖZÜM YOK. HANİ MEVLANA DİYOR YAA BİR LAFA BAKARIM LAF MI DİYE BİRDE SÖYLEYENE BAKARIM ADAM MI DİYE SİZ GİDİN KUMDA OYNAYIN.

Yorumu oyla      13      7  
erkan can 15 Mayıs 2013 Çarşamba 00:51

vallahi ben aytun çıarayın sağ kulvardan nasıl gelipte hiç hakkı olmadığı halde chp milletvekili oluverdi aklım almıyor ben yılların chp bir vatandaşı olarak geçmişte dyp zamanında sola lahnetle bakanlar bugün maalesef chp de milletvekilliği yapıyor kocaman bir yuh yazıklar olsun soldan o kadar değerli insanlar varken soruyorun neden bu bu insanlar sol adına sosyal demokratlık adına ne verdiler bunlarmı benim sosyal demokrat düşüncelerimi temsil ediyorlar yazık yüzbinkere yazıklar olsun

Yorumu oyla      12      8  
Kerim Savun 14 Mayıs 2013 Salı 20:23

Akp kiiim Menderes kim. Menderes çiftiçinin dostuydu Akp ise ailelerimizi bitirdi. Yalan üstüne yalan. Faiz yuzde dokuz diyorlar amcam aldı masraf doya derken yuzde 15 oldu. Imf ise tamamen hikaye. Imf ye borc sifirlandi diger borclar katlandi. Bos laf yani.

Yorumu oyla      24      8  
private35 14 Mayıs 2013 Salı 17:26

ne çizgiymiş bu ya, Abd den borç al dışarıdan traktör getir, cari açık açıktan da öte olsun, memleket için değil marşal için çalış sonra buna çizgi de.Peh her dönemde bu çizgiye sahip siyasi görüş dar gelirliye bir parmak bal verip geri kalanı kendi götürmüştür.Olan çiftçiye ve dar gelirli vatandaşa olmuştur.

Yorumu oyla      29      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güler’den Reyhanlı raporu: İhbar 8 Mayıs’ta geldi
Hatay Reyhanlı'daki patlamalarla ilgili Meclis Genel Kurulu'nu bilgilendiren ...
Kılıçdaroğlu: 51 canın sorumlusu Erdoğan!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yabancı devlet ajanlarının Hatay'da cirit ...
Bayraklı’da ‘Hadise’ çıktı: MHP’den belediyeye sert tepki
Hadise konserinin iptal edilmesi çağrısı yapan MHP İlçe Başkanı Işık, ...
 
İzmir’de IMF’ye cenaze namazı!
AK Parti Gençlik Kolları, IMF’ye borçların kapandığı gün temsili bir cenaze ...
AK Parti Karabağlar ‘şimdilik’ Eroğlu’na emanet
AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kadir Uçar ve yönetiminin istifa etmesinin ...
Erdoğan’dan çok önemli 'Reyhanlı' açıklamaları
Başbakan Erdoğan, 51 kişinin yaşamını yitirdiği Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki ...
 
AK Parti Buca'da 39 bin üyeye ulaştı
AK Parti Buca Teşkilatının düzenlediği İlçe Danışma Meclis Toplantısına ...
SP İzmir'den Reyhanlı açıklaması
Saadet Partisi İzmir İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Bayram Sakartepe, ...
Bahçeli: Sınır hattımız viraneye dönmüş
MHP Lideri Bahçeli, Reyhanlı'daki bombalı saldırılarla ilgili, ''Türkiye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva