HABERLER>GÜNCEL
25 Temmuz 2016 Pazartesi - 13:58

Erdoğan'a suikast timi yakalandı!

15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast girişimde bulunduktan sonra kaçan komandolardan 7'si Muğla'nın Marmaris ilçesinde yakalandı.

Erdoğan a suikast timi yakalandı!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrılmasının ardından, Muğla'nın Marmaris ilçesinde konakladığı otele saldırı düzenleyen askerleri yakalamak için başlatılan arama çalışmaları hava, deniz ve karadan sürdürülüyor.

Bornova 2. Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'ndan özel yetiştirilmiş, tamamı rütbelilerden oluşan askerler ormanlık alanlarda; Sahil Güvenlik ekipleri ise denizde ve koylarda; polis ekipleri de şehir merkezinde aralıksız arama yapıyor.

Polis ekipleri şehir giriş ve çıkışlarında bütün araçları tek tek arayarak, kimlik kontrolü yaparken; ara sokaklar, meydanlar ve sahillerde de arama yapıldı.

Sokak ve meydanlardaki vatandaşlara, aranan kişilerin fotoğraflarını gösteren polisler, darbeci askerleri sordu.

Sahillerde güneşlenen vatandaşlara da aranan askerlerin fotoğraflarını gösteren ekipler, şüpheli gördükleri kişilerin GBT sorgulamasını gerçekleştirdi.

Darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın kalıp, ayrıldığı otele saldırıda bulunan ve iki polisi şehit ederek kaçan askerlerden 3’ü daha Marmaris'teki Çetlibeli Jandarma kontrol noktasının 3 kilometre uzağında dağlık alanda yakalandı. 

GÖRENLER İHBAR ETTİ
Bugün saat 16.00 sıralarında Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı Çetibeli kontrol noktasına 3 kilometre mesafedeki ormanlık ve dağlık alanda, askeri kamuflaj üniformalı 3 kişiyi gören ve şüphelenen vatandaşlar, güvenlik güçlerine ihbarda bulundu. Bunun üzerine bölgeye jandarmanın yanı sıra, özel harekat polisleri ve özel kuvvetlerden gelen askerlerden oluşan güvenlik güçleri sevk edildi. Arazide arama yapan polis ve askerler, darbeci askerlerin yerini belirledi. "Teslim ol" çağrısına uyan 3 asker, gözaltına alındı.

BİTKİN HALDE
Yakalananların MAK timinden Binbaşı Taner Berber, Astsubaylar İlyas Yaşar ve Gökhan Güçlü olduğu belirlendi. Çetibeli Jandarma Karakolu’na götürülen askerlerin, buradan Muğla İl Emniyet Müdürlüğü’ne gönderileceği belirtildi. Yakalanan askerlerin, askeri kamuflaj içinde saç ve sakalı birbirine karışmış perişan halde oldukları görüldü. Marmaris’teki saldırıya katılan ve arananan asker sayısının böylece 14’e düştüğü belirtildi.

Bölgede çalışmalarını sürdüren jandarma ekipleri, art arda 2 askeri daha yakaladı.

Üzerinde askeri kıyafeti bulunan komandolar, kelepçelenerek gözaltına alındı.

Yakalanan askerlerden birinin menfezden çıkmasının ardından ekipler, çalışmalarını buraya yoğunlaştırdı. Menfezin giriş çıkışlarını tutan ekipler, karayolunu kapattı.

Menfezde bulunan 2 asker daha yakalandı. Menfezden çıkartılan askerler gözaltına alındı.

YAKALANAN SON 4 ASKERIN İSİMLERİ BELLİ OLDU
Çetibeli bölgesinde bugün yakalanan 7 askerden son 4'ünün İzmir'in Çiğli İlçesi'ndeki 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görev yapan ve Fethullahçı Terör Örgütü'nün buradaki 'imamı' olduğu öne sürülen Hava Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu, Hava Astsubay Üstçavuş Ömer Faruk Göçmen, Hava Astsubay Kıdemli Çavuş Abdülhamit Gülerden, Astsubay Kıdemli Çavuş Erkan Çıkat olduğu belirtildi.



CANLI YAYINDA YAKALANDILAR 
NTV askerlerin yakalandığı operasyon sırasında olay yerindeydi. Askerlerin yakalanmasına ilişkin görüntüler, canlı yayına da yansıdı. 

Operasyonun ardından askerlerin saklandığı menfezi de görüntülendi. Burada, askerlere ait sargı bezi, su ve konserverlerin bulunduğu görüldü.



KAÇIŞ PLANI İÇİN DÜN AKŞAM BİRARAYA GELMİŞLER

Marmaris- Muğla karayolunun yaklaşık 22 kilometresindeki anayolun altında bulunan menfez, yaklaşık 25 metre uzunluğunda, bir insanın eğilerek girebileceği büyüklükte bir alan. Darbeci askerlerin menfezin tamamen karanlık olan orta bölümünde birbirlerine sokularak gizlenmeye çalıştıkları öğrenildi. Polis, askerlerin üzerlerinde silah ve bomba olma ihtimaline karşı, duble yolu trafiğe kapadı. Polis ve askerin menfezin içine doğru yaptığı "Teslim ol" çağrısının ardından, aralarında 'Çiğli imamı' olarak bilinen Astsubay Zekeriya Kuzu'nun da bulunduğu 3 asker teslim oldu.

Gözaltına alınan 7 askerin, sorgulamadaki ilk ifadelerinde dün akşam saatlerinde aranan 17 askerin bir araya gelerek yeni bir kaçış stratejisi belirledikleri, gecenin ilerleyen saatlerinde de farklı yönlere dağıldıkları öğrenildi. Kaçan askerlerinin 10'unu arama çalışmaları sürüyor. 

TAKSİCİ FARKETMİŞ
Darbeci 7 askerin yakalanmasında evli ve iki çocuk babası taksi şoförü 38 yaşındaki Bülent Çelenk'in dikkatinin etkili olduğu ortaya çıktı. Marmaris'te 10 yıldır taksicilik yapan Bülent Çelenk, yaşadığı o anları şöyle anlattı:  "Durağımdan müşteri aldım ve Dalaman'a hareket ettim. Çetibeli jandarma arama noktasında kontrol sonrası yoluma devam ettim. Bir süre sonra bir kişi yola çıkıp taksinin önüne fırlayarak durdurmaya çalıştı. Ani bir manevra yaparak oradan hızlı bir şekilde uzaklaştım. Aynalardan baktıktan sonra Jandarma 156 ihbar hattını arayarak kaçan askerler olabileceğini söyledim. Müşterimi bıraktıktan sonra Dalaman'dan çıktım ve Çetibeli Jandarma Karakolu'na gelerek ihbarı yaptığımı komutanlara bildirdim. Komutanlar, kimlik bilgilerimi alarak beni bıraktılar. Uzun boylu tek kişi bir şahıs önüme atladı. Belinde silah, elinde dürbün ve matara vardı. Ben önüme geçtiğinde, kaçan askerler olduğunu anladım. Altında askeri üniforma ve üzerinde kirli bir tişört vardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Marmaris İlçemize geldiğinde durağımıza uğrar bir çay içerse seviniriz. Vatana ve millete bir faydamız olduysa ne mutlu." (NTV, dha)

 
THY’de ‘darbe’ depremi: 211 kişinin işine son!
 
AK Parti İzmir’de ‘15 Temmuz’ zirvesi: ‘Temizlik’ ve ‘miting’ mesajı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
25 Temmuz 2016 Pazartesi 18:22

yahu hani bu adamlar ölüm makinesi, her doğa koşulunda yaşayabilirdi? 1-2 gün daha bulunmasalar adamlar ölecekmiş.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de yürek yakan veda: Doğum gününde şehit düştü
PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit düşen polis memuru Kağan Kılıç ...
Gelinlik ve damatlıkla 'demokrasi nöbeti'
İzmir'in Torbalı İlçesi'nde, evlenen Aslı ve Volkan Şimşek çifti, nikahın ...
Fırat Çakıroğlu davasında bir erteleme daha!
Ege Üniversitesinde Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölümüyle sonuçlanan öğrenci ...
 
‘Darbe’den 1 gün önce yapılan o zirvenin detayları
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner’in yaptığı soruşturma ...
İzmir’de 23 subay daha adliyeye sevk edildi
İzmir’de, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında ...
Flaş! Mardin’de polise hain tuzak: 3 şehit
Mardin’in Kızıltepe İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin karayoluna tuzakladığı ...
 
Saray'da 2 saat 40 dakikalık tarihi zirve
Cumhurbaşkanı Erdoğan; AK Parti, CHP ve MHP Genel Başkanlarını Beştepe'de ...
HSYK'dan Yargıtay ve Danıştay'a 342 yeni üye!
Olağanüstü toplanan HSYK, Yargıtay'a 267, Danıştay'a 75 yeni üye atadı.
Cunta listesi: Darbe olsaydı o isim İzmir Valisi olacaktı
FETÖ/PDY’ci cuntacıların millet tarafından bastırılan darbe girişimi sonrası ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva