HABERLER>GÜNCEL
25 Temmuz 2016 Pazartesi - 13:45

İzmir'de yürek yakan veda: Doğum gününde şehit düştü

PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit düşen polis memuru Kağan Kılıç için İzmir'de cenaze töreni düzenlendi. Oğlunun şark görevine doğum gününde gittiğini ve cenazesinin de doğum gününde geldiğini belirten acılı baba Kılıç, "İdam cezası gelene kadar vatan sağolsun demeyeceğim" dedi.

İzmir de yürek yakan veda: Doğum gününde şehit düştü

Tunceli-Ovacık Karayolu'ndaki mobil polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit düşen polis memuru 26 yaşındaki Kağan Kılıç için İzmir'de cenaze töreni düzenlendi. Oğlunun şark görevine doğum gününde gittiğini ve cenazesinin de doğum gününde geldiğini belirten acılı baba Galip Kılıç, "İdam cezası gelene kadar vatan sağolsun demeyeceğim" dedi. Gözyaşlarının sel olduğu törene katılımın yoğun olduğu görüldü.

Tunceli- Ovacık Karayolu'ndaki mobil polis kontrol noktasına geçen cumartesi günü saat 23.30 sıralarında PKK'lı teröristler tarafından roketatar ve otomatik silahlarla saldırı düzenlendi. Açılan ilk ateşte, Asayiş Şube'de görevli 5 yıllık polis memuru Kağan Kılıç şehit oldu, 2 polis de yaralandı. Şehit Kılıç için bugün İzmir'in Karşıyaka İlçesi'ndeki Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.



Törene, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, bazı İzmir milletvekilleri, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Uşaklıoğlu, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Hasan Küçükakyüz, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, şehidin babası Galip Kılıç, annesi Rabia Kılıç, kardeşi Gözde Kılıç, sözlüsü Derya Düzey, yakınları, meslektaşları ve çok sayıda İzmirli katıldı.

"VATAN SAĞOLSUN' DEMEYECEĞİM"
İdam cezası getirildikten sonra "Vatan sağolsun" diyeceğini söyleyen şehidin, Bayraklı Belediyesi'nde şoför olan acılı babası Galip Kılıç, şöyle konuştu: "İdam cezası gelmeden 'Vatan sağolsun' demeyeceğim. Ne zaman ki idam cezası gelir o zaman sokağa çıkar 'Vatan sağolsun' diye bağırırım. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye sesleniyorum; Eğer gücünüz yetmiyorsa halka gelin halk ne yapacağını çok iyi biliyor. Korkuyorsanız Avrupa ülkelerinden bize gelin biz idam cezasını onaylıyoruz, onaylayacağız. Ben gerçek bir vatanseverim, milliyetçi bir insanım ama şu an 'Vatan sağolsun' demiyorum. Benim oğlum gitti, oğlumun kanı yerde kalmasın. Oğlum 5 yıllık polisti. Şark görevi çıktığında, tam doğum gününde gitti göreve ve dün doğum gününde de geldi. O dünyaya gelirken 23 Temmuz 1989'da 9 doğurmuştum, 24 Temmuz'da saat 03.00 sıralarında dünyaya geldi. Bu kez 23 Temmuz 2016'da yine oğluma ulaşamadım 9 doğurdum, sonra doğum günü olan 24 Temmuz'da saat 02.00 sıralarında şehit haberini aldım. Dünyaya gelirken de hayatını kaybederken de 9 doğurttu. Benim oğlum dik durdu hep. Tunceli'dekiler iyi bilir; oğlum karşınızda eğilmedi ve onu çevikten çıkarttınız. Benim oğlum mertti delikanlıydı eğilmedi, dik durduğu için çevikten atıldı bu görevinde de şehit oldu. Şehitlik en büyük mertebe o ona ulaştı ama ben ne yapacağımı bilmiyorum. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ yeni yapılacak bir parka oğlumun adını vereceğini söyledi, sağolsun. Ben 2009 yılında Bayraklı Belediyesi'ne bir başka belediyeden gönderildim ve dik durduğum için gönderildim. Sağolsun Hasan Başkan hep yanınızda kaldı."

TABUTU OMUZLARINDA TAŞIDI, SELAM VERDİ
İl Müftüsü Ramazan Muslu'nun öğleleyin kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunu polisler omuzlarına aldı. Baba Kılıç, polislerin arasına girip en önde oğlunun tabutunu taşıdı. Şehidin sözlüsü Derya Düzey, cenaze aracına konulan tabuta sarılıp öptü. Şehidin annesi ve kız kardeşi de gözyaşlarına boğuldu. Tören geçişi sırasında baba Kılıç eliyle selam verdi. Tören ardından şehit Kılıç, Işıkkent Polis Şehitliği'nde toprağa verildi. (dha)

 
Gelinlik ve damatlıkla 'demokrasi nöbeti'
 
THY’de ‘darbe’ depremi: 211 kişinin işine son!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 25 Temmuz 2016 Pazartesi 14:33

ALLAH RAHMET EYLESİN, SABIRLAR DİLİYORUM.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gelinlik ve damatlıkla 'demokrasi nöbeti'
İzmir'in Torbalı İlçesi'nde, evlenen Aslı ve Volkan Şimşek çifti, nikahın ...
Fırat Çakıroğlu davasında bir erteleme daha!
Ege Üniversitesinde Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölümüyle sonuçlanan öğrenci ...
‘Darbe’den 1 gün önce yapılan o zirvenin detayları
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner’in yaptığı soruşturma ...
 
İzmir’de 23 subay daha adliyeye sevk edildi
İzmir’de, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında ...
Flaş! Mardin’de polise hain tuzak: 3 şehit
Mardin’in Kızıltepe İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin karayoluna tuzakladığı ...
Saray'da 2 saat 40 dakikalık tarihi zirve
Cumhurbaşkanı Erdoğan; AK Parti, CHP ve MHP Genel Başkanlarını Beştepe'de ...
 
HSYK'dan Yargıtay ve Danıştay'a 342 yeni üye!
Olağanüstü toplanan HSYK, Yargıtay'a 267, Danıştay'a 75 yeni üye atadı.
Cunta listesi: Darbe olsaydı o isim İzmir Valisi olacaktı
FETÖ/PDY’ci cuntacıların millet tarafından bastırılan darbe girişimi sonrası ...
İzmir’de sendikacı Mutoğlu’na son görev
Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Belediye-İş Sendikası 2 No'lu Şube ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva