HABERLER>GÜNCEL
25 Temmuz 2015 Cumartesi - 12:02

Engelsiz yaşam için İzmir’in başkanlarına suç duyurusu!

İzmir’de, Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği Başkanı Adem Kuyumcu ve bir grup dernek üyesi, engelsiz bir yaşam istediklerini belirterek, başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere merkez ilçe belediye başkanları ve bürokratlar hakkında 'görevi ihmal' ve 'ayrımcılık' suçlarından İzmir ve Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı'na iki ayrı suç duyurusunda bulundu.

Engelsiz yaşam için İzmir’in başkanlarına suç duyurusu!

Dün İzmir Adliyesi önüne gelen Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği Başkanı Adem Kuyumcu, Arabulucular Derneği üyesi avukatları İrfan Medet Akpınar, Eren İlhan Güney, Erinç Soyer ve Ayşe Dağcı ile birlikte basın açıklaması yaptı. Kuyumcu, İzmir ve merkez ilçelerde yolların, kamu kurumlarının ve belediye otobüslerinin engellilere uygun hale getirilmesini istedi.
 
Dernek adına İzmir ve Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen şikayet dilekçelerinde belediye başkanları ve çalışanların, engelleri kaldırmak yerine engellilerin evde hapsolmasına sebep oldukları öne sürülerek şöyle denildi:
 
"Engellilerin hayata katılımı için yapılan düzenlemeler sosyal sorumluluk ve lütuf değil, kanunla kazanılmış haktır ve görevliler tarafından uygulama zorunluluğu vardır. Engellilerin eğitim, iş ve sosyal hayata eşit ve bağımsız katılabilmesi için birinci şart mimari ve fiziki engellerin kaldırılmasıdır. Türkiye'de akülü ve tekerlekli sandalye kullanan, görme engelli, işitme engelli ve 75 yaş üzeri kişiler olmak üzere erişilebilirlik düzenlemelerine ihtiyacı olan 10 milyona yakın vatandaş vardır. 5378 sayılı Engelliler Kanunu erişilebilirlik maddelerinde TSE standartlarını uygulama zorunluluğu getirmiştir. Kanun yayınlandıktan sonra yapılacak tüm mimari yapılar ve çevreleri engelsiz erişilebilir evrensel tasarım ilkelerine göre yapılacaktı. Tüm toplu taşıma araçları erişilebilir olacaktı. Hükümet çıkardığı kanunları, bakanlıklara ve kendi belediyelerine dahi uygulatamıyor. Muhalefet partilerinin yöneticileri ve belediyeleri ise konuya ilgi bile göstermiyor. Bu nedenle de konuyla ilgili olarak birbirlerini suçlamıyorlar. Siyasiler, engellilerle ilgili olarak sadece acıma içeren etkinliklere katılıp, engellilerin hayata eşit katılım hakkı etkinliklerine katılmamaktadırlar. Çünkü engellileri hayatın içinde görmek istemiyorlar."
 
'GÖREVİ İHMAL' VE 'AYRIMCILIK'
Dernek avukatları İzmir Adliyesi ve Karşıyaka adliyesi yetki alanındaki İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Bornova, Konak, Karşıyaka, Çiğli, Buca, Gaziemir, Karabağlar, Balçova, Bayraklı, Narlıdere belediye başkanlıkları ile fen işleri, park bahçeler, toplu ulaşım, imar, ruhsat, zabıta müdürlükleri hakkında 'görevi ihmal' ve 'ayrımcılık' suçundan suç duyurusunda bulundu. (dha)

 
Anne ve çocukları aynı anda spor yapıyor
 
Firar eden ‘suç makinesi’ İzmir’de yakalandı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
metin ÇINAR 25 Temmuz 2015 Cumartesi 16:42

2005 öncesiEski imalatların düzeltilmesinden vazgeçtik en azından yeni yapılanlarda uygulansa şimdeye kadar herşey yoluna girmişti 3194 sayılı kanun var bu kanun inşaası yapılan her binanın engellilere uygun olması gerekiyor uygulayan varmı yok.En güzel örnek Yeni yapılan 12 milyon yeni para yeni yapılan ve belediye başkanın Selvitopunun gururla açtığı Yeni belediye binası ön Kapıda engellinin girişi uygun değil yan kapı ise 74 cm yeni kanunlara gerek yokTSE standardı uyulsun uygulamayanlara görev zararı uygulansın yeter.Yani kısaca her zaman dediğimiz gibi zihindeki engelleri kaldıralım ve engelsiz olanlar engel olmasın yeter

Yorumu oyla      15      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PKK’nın kaçırdığı işçiler serbest bırakıldı
Silopi'de terör örgütü PKK tarafından kaçırılan termik santralde görevli ...
İstanbul’daki büyük barış yürüyüşü yasaklandı!
İstanbul Valiliği, yarın yapılacak 'Barış Yürüyüşü'nü yasakladı.
Flaş! O haber sitelerine erişim engellendi
Türkiye'de yayın yapan pek çok haber sitesine TİB tarafından erişim yasağı getirildi.
 
İzmir’de yine şafak baskını: PKK operasyonu!
Terör operasyonları bugün de devam etti. Menemen ilçesinde PKK'nın gençlik ...
Flaş! PKK Silopi’de 15 işçi kaçırdı
Şırnak’ın Silopi İlçesi'nde termik santrale kömür çıkaran bir şantiyeyi ...
İzmir’de kaçak içki operasyonu
İzmir’in Buca İlçesi'nde, jandarmanın düzenlediği operasyonda yurt dışından ...
 
9 ilde şafak baskını: Çok sayıda gözaltı var!
9 ilde terör örgütlerine yönelik başlatılan operasyonda çok sayıda gözaltı var.
Şemdinli ve Bismil'de polise saldırı: 7 yaralı
Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde TOMA aracındaki polislere el yapımı bombayla ...
Flaş! Türk jetleri PKK kamplarını vurdu
Diyarbakır'dan kalkan Türk savaş uçakları, Kuzey Irak'ta PKK kamplarına operasyon yaptı.
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva