HABERLER>GÜNCEL
2 Mart 2015 Pazartesi - 11:52

Ekrem Kaçaroğlu cinayetinde 4 sanığa müebbet istemi

İzmir’de, Kobani protestoları sırasında silahla yaralanan, yere düştüğünde dövülen ve kaldırıldığı hastanede ölen Ekrem Kaçaroğlu'nun cinayet şüphelileri K.A., M.K., R.A. ve S.D. hakkında, müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak olan 4 sanığın tutuksuz yargılanmasına, Kaçaroğlu'nun ailesi tepki göstermişti.

Ekrem Kaçaroğlu cinayetinde 4 sanığa müebbet istemi

Geçen yıl 7 Ekim'de, Kobani'ye yönelik IŞİD saldırılarını Bornova'da protesto eden gruba polis ekipleri müdahale bulundu. Bu sırada 38 yaşındaki Ekrem Kaçaroğlu, kimliği belirsiz kişilerin açtığı ateş sonucu yaralandı. Kanlar içinde yerde yatan Kaçaroğlu'na daha sonra karşıt görüşlü kişiler saldırarak dövdü. Ağır yaralanan ve Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Ekrem Kaçaroğlu, 10 Ekim'de hayatını kaybetti.
 
Olayın ardından araştırma yapan polis, TOMA'nın üzerindeki kameralardan çekilen görüntülerden Ekrem Kaçaroğlu'na saldırdıkları ve silah kullandıkları saptanan R.A., kardeşi K.A. ile akrabaları olan S.D. ve M.K.'yi gözaltına aldı. İzmir nöbetçi 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği, Kaçaroğlu'nun ne şekilde ve kim tarafından yere düşürüldüğünün bilinmediği belirtip, ancak yerdeyken yaralıya eylemde bulunduklarından, K.A. ve M.K. için tutuklama kararı verdi. Silahla ateş eden R.A. ve S.D.'nin Kaçaroğlu'na yönelik eylemde bulunduklarına dair yeterli, güçlü delil elde edilemediğinden de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Tutuklu K.A. ve M.K. de daha sonra avukatlarının itirazı üzerine, İzmir 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği tarafından serbest bırakıldı.
 
KENDİLERİNİ KORUMAK İÇİN ATEŞ ETTİKLERİNİ ANLATTILAR
Ekrem Kaçaroğlu'nu öldürdükleri ileri sürülen sanıklardan R.A. o zamanki ifadesinde, evlerinin taşlandığını ileri sürüp, "Karslı olmamız ve bu olaylara prim vermememizden dolayı evlerimizi taşlayarak, olayların içine bizi çekmeye çalıştılar. Canımı korumak ve evlere zarar gelmesini önlemek amacıyla müdahale ettim. Dışarıdan silah sesleri gelmesi üzerine dedeme ait tüfeği alıp sokağa çıktım. Mahalle sakinleri bu grupla birbirine taş atıyordu. Pazar yerinde birbirimize bir süre taş attık. Grubun evlerimize yaklaşarak ailelerimize zarar vermesini engelledik" dedi. TOMA'nın sokağa girdiği an kalabalığın içinde olduğunu da anlatan R.A., "O sırada TOMA ile birlikte karşı gruba doğru hareket halindeyken tüfekle havaya bir el ateş ettim. Ateş ettikten sonra yeterli sayıda polis gelmesi üzerine tüfeği katlayıp koltuğumun altına aldım. Bir süre bekleyip dedemin evine gittim. Tüfeği bıraktıktan sonra pazar yerine gittim. Yerde yatan bir şahıs gördüm. Etrafı çok kalabalıktı. Ancak ben yanına gitmedim, uzaktan izledim. Ben gruba doğru değil, havaya ateş ettim. Sadece TOMA'nın önünde koştuğum sırada bir kez havaya ateş ettim" dedi. Sanıklardan S.D. ise, mahalle halkının kalabalık şekilde yerde yatan bir kişiye vurduklarını gördüğünü anlattı.
 
MÜEBBET HAPİSLERİ İSTENDİ
Ekrem Kaçaroğlu'nun öldürülmesiyle ilgili iddianame hazırlandı. İddianamede, sanıklar K.A., M.K., R.A. ve S.D. hakkında müebbet hapis cezası istendi. Sanıkların, 25 Mart'ta İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacakları belirtildi. Cinayet şüphelisi olmalarına rağmen dört sanığın tutuksuz yargılanmasına, Kaçaroğlu'nun ailesi tepki göstermişti. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
reco baba 2 Mart 2015 Pazartesi 13:14

silah bulundurmak yasaklansin

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Gözde’yi arıyor: Kahve almak için çıktı…
İzmir’in Buca İlçesi'nde, Adem Çaku ile Güler Çaku'nun tek çocuğu olan ...
Genç işadamı domuz gribi kurbanı
Sivas'ta özel güvenlik şirketi sahibi 39 yaşındaki Mustafa Atar, domuz ...
Gazeteci Mehmet Baransu için tutuklama talebi
Gazeteci Mehmet Baransu, evinde polis tarafından yaklaşık 10 saat arama ...
 
İzmir'deki gümrük yolsuzluğunda fezleke tamam: "Paraları..."
İzmir’de yapılan gümrük işlemlerini mercek altına alan ekipler yeni bir ...
İstanbul'da vahşet: Başına poşet geçirilmiş…
İstanbul Selimpaşa'da, evinde yalnız yaşayan 41 yaşındaki bir kadın, elleri ...
Ünlülerin diyetisyeni evinde ölü bulundu!
Ceyda Düvenci ve Ezgi Mola gibi ünlü isimlerin diyetisyenliğini yapan ...
 
İzmir'de feci kaza: Minibüs devrildi
İzmir'in Konak İlçesi'nde, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda, kontrolden ...
Reyhanlı’da bomba yüklü araç ÖSO komutanının çıktı!
Hatay'ın Reyhanlı İlçesi’nde, Suriye plakalı bir otomobilin altına bırakılan ...
TGB'liler İzmirliler'i 18 Mart'ta 'vatan savunması'na çağırıyor
Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Türkiye Liseliler Birliği (TLB) İzmir, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva