HABERLER>EKONOMİ
30 Eylül 2015 Çarşamba - 11:16

EGİAD Melekleri faaliyete başlıyor

EGİAD yine bir ilke imza atarak İzmir’in ilk melek yatırım organizasyonu EGİAD Melekleri’ni kurmak üzere Hazine Müsteşarlığı’na başvurdu. 28 Ağustos’ta Hazine Müsteşarlığı ile protokol imzalanmasıyla başlayan akreditasyon süreci, Müsteşarlık yetkililerinin Ekim ayı başında gerçekleştirecekleri yerinde inceleme ve denetimler sonucu tamamlanacak. Böylece İzmir’in ilk melek organizasyonu, “EGİAD Melekleri Bireysel Katılım Yatırım Ağı” resmen faaliyete başlamış olacak.

EGİAD Melekleri faaliyete başlıyor

Ege Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya EGİAD Melekleri Bireysel Katılım Yatırımcısı Ağı kurmak üzere 28 Ağustos’ta Hazine Müsteşarlığı ile protokol imzaladıklarını belirterek, “Girişimcilik Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek çok önemli bir olgudur. EGİAD olarak uzun yıllardan bu yana girişimciliği destekleyen her ortamda olmaya çalıştık. EGİAD, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin girişimcilik şirketi Embriyoniks A.Ş.nin ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü bünyesindeki İZTEKGEB A.Ş’nin kurucu ortağı olarak yer almaktadır. Katma değerli üretim ve girişimciliğin önemine inanan EGİAD, bu alanda daha fazla inisiyatif üstlenmek ve somut adımlar atmak amacıyla 2011 yılında girişimcilik ortamının geliştirilmesi ve desteklenmesi için etkin çalışmalar yapmaya başlamıştır. Bu kapsamda çeşitli yarışma, seminer ve toplantılar organize edilmiş, KOSGEB’in Girişimcilik Destek Programları kapsamında Girişimcilik Akademisi adı altında eğitimler düzenlenmiş ve İzmir’de faaliyet gösteren dokuz üniversite ile birlikte işbirliği protokolü imzalanmıştır” dedi.

EGİAD Başkanı Seda Kaya Melek Yatırımcılık olgusunu yasal çerçeveye kavuşturan Bireysel Katılım Sermayesi Hakkında Yönetmeliğin Hazine Müsteşarlığı tarafından 2013 yılında yürürlüğe konulduğunu hatırlatarak, “Müsteşarlığın Temmuz 2015 raporlarına göre halen Türkiye’de Hazine Müsteşarlığına akredite 11 Melek Yatırım ağı, bu ağlarda 318’i lisanslı ve 158’i lisanssız faaliyet gösteren bir kısmı İzmirli yatırımcılar olmak üzere 476 melek yatırımcı bulunmaktadır. Ancak, İzmir’den sadece 7 tane lisanslı melek yatırımcı olması ve akredite olmuş bir Melek Yatırım Ağı’nın bulunmaması düşündürücüdür. Bu nedenle, EGİAD olarak bir ilke daha imza atarak EGİAD Melekleri İktisadi İşletmesi’ne bağlı İzmir’in ilk Melek Yatırım Ağı’nı kurmak üzere Hazine Müsteşarlığı’na başvurduk. 28 Ağustos’ta Hazine Müsteşarlığı ile protokol imzalanması ile birlikte akreditasyon süreci başlamıştır. Müsteşarlık yetkililerinin Ekim ayı başında gerçekleştirecekleri yerinde inceleme ve denetimlerden sonra süreç tamamlanarak EGİAD Melekleri Bireysel Katılım Yatırım Ağı faaliyete başlayacaktır” dedi. EGİAD Başkanı Seda Kaya,  İzmir’in girişimcilik ekosisteminin son yıllarda büyük gelişmeler kaydettiğini belirterek, “Üniversitelerimiz, teknoparklar, teknoloji transfer ofisleri, sivil toplum kuruluşları, odalar ve iş dünyasının diğer meslek örgütleri genç girişimcileri desteklemek, girişim fikirlerinin sahiplerini potansiyel yatırımcılarla bir araya getirmek üzere çok iyi bir sinerji yakalamışlardır. Bunu değerlendirerek fikirleri somut yenilikçi ürünlere dönüştürecek projeleri desteklememiz gerekiyor. EGİAD Melek Yatırım Ağı öncelikli olarak enformatik ve bilişim teknolojileri, biyomedikal, teknik tekstiller, elektronik, polimer kimyası ve malzeme mühendisliğinin diğer alanları ile çevre ve yenilenebilir enerji başta olmak üzere katma değeri yüksek projelere odaklanacaktır”dedi.
 

 
Ürkmez'in yeni ressamlarından ilk sergi
 
Kılıçdaroğlu gençlere adadı: İşte CHP'nin vaatleri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Skandal sonrası rekor: 11 milyon araç geri çağırılacak
Volkswagen, bugün yaptığı bir açıklamada egzoz gazı emisyon testlerinde ...
Ege’de narenciye rekoltesinde büyük düşüş
Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği tarafından yaptırılan tahmin ...
335 milyon liralık imza Periscope’te atıldı!
Cola Turka, Çamlıca, Saka Su gibi markaların Japon DyDo DRINCO'ya satışı için imzalar atıldı.
 
Ekonomide 'güven endeksi' tarihin en düşük seviyesinde!
Tüketici ve üreticilerin genel ekonomik duruma ilişkin değerlendirme, ...
EBSO'dan 1 Kasım mesajı: Sanayici refom bekliyor
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkan Vekili Erdoğan Çiçekçi, sanayiciler ...
EGİAD’tan Kemeraltı raporu: 20 öneri
Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Başkanı Seda Kaya, hazırladıkları ...
 
Volkswagen tepetaklak: O ülkede de satışlar durdu
İsviçre'den sonra Hollanda da Alman otomobil devi Volkswagen'in dizel ...
‘ABD faizi’ etkisi: Ve Dolar 3.07 sınırında
ABD'de faiz artışlarının Ekim ayında başlayacağına ilişkin beklentilerin ...
İş dünyası Kosova’da buluşacak
Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği (BATÜDER) 30 kişilik bir ekiple, 2015 ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva