HABERLER>EKONOMİ
28 Eylül 2015 Pazartesi - 11:03

İş dünyası Kosova’da buluşacak

Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği (BATÜDER) 30 kişilik bir ekiple, 2015 Business Forum Prizren Fuar ve Konferansı'na katılacak.

İş dünyası Kosova’da buluşacak

Avrupa iş dünyasının kalbi, uluslararası iş adamlarının buluşmasına ev sahipliği yapacak Kosova'da atacak. 12 ülkeden iş dünyası temsilcileri, 2015 Business Forum Prizren Fuar ve Konferansı'na katılarak yeni iş fırsatlarını değerlendirecek. Fuara, İzmir merkezli uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği, 30 kişilik bir ekiple çıkarma yapacak. İzmir Ticaret Odası Başkan Yardımcısı ve BATÜDER Başkanı Akın Kazançoğlu, 2023 yılına kadar 11 Balkan ülkesiyle 50 milyar dolar dış ticaret hacmine ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.
 
30 Eylül - 3 Ekim tarihleri arasındaki etkinlikte Türk ve Kosovalı iş adamları tarım, turizm ve tekstil başta olmak üzere birçok alanda ikili görüşmelerde bulunacak. BATÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Akın Kazançoğlu, Almanya, Fransa, Türkiye gibi birçok Avrupa ülkesinden iş dünyası temsilcisinin bu forum ve konferansa katılacağını belirterek, “Dünyadaki ekonomik gelişmeler, yatırım olanakları ile fırsatlar konusunda konferanslar olacak. Kosova'da kapsamlı bir çalışma yapacağız. BATÜDER olarak 30 işadamıyla katılacağımız 4 günlük etkinlikte davetli ülkelerin önemli kazanımlar elde edeceğini düşünüyoruz. Kosova'da İzmir olarak çok etkiliyiz. Türk iş dünyasına büyük bir sempati ile bakılıyor. Çünkü 8 yıllık geçmişi olan bu ülkeye en büyük yatırımı yapan ülkeyiz" dedi.
 
HEDEF 50 MİLYAR DOLAR
Başkan Kazançoğlu, 2023 yılına kadar 11 Balkan ülkesiyle 50 milyar dolar dış ticaret hacmine ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, "22 milyar dolar olan dış ticaret hacmini yıl sonuna kadar 25 milyar dolara çıkarmak istiyoruz. Türkiye birçok konuda yatırımları ve ticareti artırmak için gayret sarf ediyor. Bizim orada olmamız onları mutlu ediyor ve bizleri ülkelerine davet ediyorlar. Kosova'nın her yerinde Osmanlı izlerine rastlamak mümkün. Halkın 3'te 1'i Türkçe biliyor. Bu durum da yatırımların daha rahat şekilde yapılmasını sağlıyor. Bu forum önemli katkılar sağlayacak. Turizm, tarım ve tarıma dayalı sanayi ile birçok iş kolunda kalkınma adımları atılacak. Onlar bizim kardeşimiz. Birlikte çok daha büyük işler gerçekleştirmeyi umuyoruz" diye konuştu.
 
Türkiye ile Balkan ülkeleri arasında köprü vazifesi göreceklerini söyleyen Kazançoğlu, Balkan gençlerini Türkiye'ye getirerek mesleki eğitim edindirme programına dahil etmeyi planladıklarını belirtti. Kazançoğlu, “Balkan insanlarının en çok yaşadığı yerlerden biri İzmir. Orada yaşayan soydaşlarımızla ilişkilerimizi geliştirmek amacındayız. Onların bize ihtiyacı var. Bizlerle gurur duyuyorlar. Kosova'da 1 bakanımız, 3 bakan yardımcımız, 3 milletvekilimiz var. Balkanlar lojistik anlamında ticarette avantajlı konumda. 2 otoban mevcut. Balkanlar bize bir satarsa biz onlara 9 satıyoruz. Burada kazan kazan dönemi var. Yatırımı yapan kazanıyor" dedi.
 

 
Putin, Esad konusunda net konuştu!
 
NASA’dan dünyayı heyecanlandıran tweet
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dolar bayram sonrası haftaya nasıl başladı?
Türkiye piyasalarının bayram nedeniyle kapalı olduğu Perşembe günü dolar/TL ...
Skandal sonrası endişe: Otomotiv devi iflas mı edecek?
Çevreye zararlı egzoz gazı değerlerini düşük göstermek için, dizel motorlarındaki ...
Kötü kokular için bacasız davlumbaz!
İzmir'deki Gediz Üniversitesi'nin Makine Mühendisliği Bölümü Araştırma ...
 
Narenciye rekoltesinde düşüş bekleniyor
Ege Bölgesi'nde, 2015/2016 sezonu narenciye rekoltesi bir önceki yıla ...
Dev marka Japonlara satıldı
Bünyesinde Ülker'i de barındıran Yıldız Holding 4 ay sonra önemli bir ...
Demirtaş: Büyüme istihdama yansımıyor
İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye ...
 
İzmir'de eğitim gören 15 İranlı kadına sertifika
EGE Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) koordinatörlüğünde Ege Üniversitesi ...
İsviçre geçici olarak Volkswagen satışını durdurdu
İsviçre, Volkswagen'in dizel motorlu modellerinin ülkede satışını geçici ...
Bostanlı'a 'outlet' alışveriş zamanı
Bostanlı semtinde, Karşıyaka Belediyesi'nin desteğiyle 16-18 Ekim tarihleri ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva