HABERLER>EKONOMİ
18 Temmuz 2013 Perşembe - 09:48

EGİAD beyin göçüne dikkat çekecek

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, Türkiye’deki işsizlik soruna dikkat çekmek ve beyin göçü konusunda kamuoyu oluşturmak için çalıştıklarını belirterek, “Üniversite gençliği ile bu konuda ortak çözüm projeleri geliştirmek üzere Eylül ayında bir çalışma başlatıyoruz” diye konuştu. Kaya, inovasyon ve Ar-GE kültürünün İzmir ve Ege Bölgesi’ndeki tüm sektörlerde faaliyette bulunan firmalarda benimsenmesine yönelik olarak da EGİAD öncülüğünde üniversitelerin katılımı ile bir İnovasyon Manifestosu yayınlayacaklarını söyledi.

EGİAD beyin göçüne dikkat çekecek

Kutay GÜROCAK/EGEDESONSÖZ - Türkiye’deki işsizlik soruna dikkat çekmek ve beyin göçü konusunda kamuoyu oluşturmak amacıyla çalıştıklarını belirten Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, önümüzdeki dönemde konuyla ilgili bir çalışma başlatacaklarını söyledi. EGİAD tarafından Mövenpick Otel’de düzenlenen iftar yemeğinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Kaya, “Beyin Göçü ve Genç İşsizliği konuları EGİAD’ın sürekli gündem maddesi olarak kamuoyu yaratmak ve üniversite gençliği ile bu konuda ortak çözüm projeleri geliştirmek üzere Eylül ayında bir çalışma başlatıyoruz” diye konuştu. İzmir’in EXPO 2020 ile bir gelişme ivmesi kazanacağına işaret eden Kaya, “Ancak, bunun yeterli olmadığını hepimiz biliyoruz. BU nedenle, İzmir’in Mukayeseli Üstünlük alanlarını doğru olarak analiz ederek geliştireceğimiz bir yol haritası ile rekabetçi bir kent yaratmanın yollarını arayacağız. Makro projeler kapsamında eğitim sistemimizin ilköğretimden üniversiteye kadar masaya yatırılacağı bir mini araştırma raporunu da gündemimize aldık. Bu arada, her yıl yaptığımız Sektör Günleri ve İş Zirvesi organizasyonunu Kasım ayında farklı bir anlayışla düzenlemeyi planlıyoruz” dedi.


Son altı ay içinde gerçekleştirdikleri 103 farklı organizasyona dikkat çeken Kaya, “Seçilmeden önce dile getirdiğimiz 12 projeden 9’unun daha şimdiden sonuç üretmeye başlamış olması ve EGİAD olarak uzun yıllardır sürdürdüğümüz projelerde sağladığımız devamlılık ve istikrar duygusu bizi daha da motive etmektedir. Bu bağlamda önümüzdeki dönemde gerçekleştirmek üzere hazırlık çalışmalarını yürüttüğümüz projelerden birkaç örnek vermek istiyorum. Topluma ve karar vericilere yön gösterecek belirli gösterge ve verileri analiz ederek oluşturacağımız görüşler kapsamında 12 Eylül 1963 de imzalanan Ankara Antlaşması’nın 50. yılında tam Türkiye-AB ilişkileri konusunda genç işadamlarının ve toplumun görüşlerini yansıtacak bir araştırma yürütülmektedir” dedi. Kaya, inovasyon ve Ar-GE kültürünün İzmir ve Ege Bölgesi’ndeki tüm sektörlerde faaliyette bulunan firmalarda benimsenmesine yönelik olarak çalıştıklarını belirterek, “EGİAD öncülüğünde üniversitelerimizin de katılımı ile bir İnovasyon Manifestosu yayınlayacağız. Hemen ardından Türk Sanayiinin İnovasyon ve AR-GE performansı ile ilgili bir araştırma raporumuz yayınlanacak” ifadesinde bulundu.
 
KIRILGANLIK UYARISI
Konuşmasında Türkiye ve Mısır’ın Ramazanı çok sıkıntılı bir ortamda karşıladığını aktaran Kaya, Irak ve Suriye’de suların bir türlü durulmadığını belirterek, bu süreçte, Türkiye’nin bölgenin güçlü devleti olmanın verdiği sorumlulukla çevresinde olup bitenlere kayıtsız kalmasının beklenemeyeceğini vurguladı. Kaya, Ancak, bütün olumlu gelişmelere rağmen hala yapısal ve kronik sorunları bünyesinde barındıran Türkiye ekonomisinin devam eden kırılganlık eğilimi dikkate alınarak maceralardan uzak kalmamız gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye’yi siyasi anlamda bölgede yalnızlığa itecek, komşuları ile ilişkilerde uzun vadeli ülke çıkarlarını referans alan akılcı politikalar izlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Devlerin bile gelişmeleri uzaktan seyrettiği bir ortamda ateşi çıplak elle tutmaya kalkışmayı çok mantıklı bulmuyoruz. Bu arada hükümetimizin son dönemde halkın yükselen sesine kulak vermesini, farklı görüşlere ve hukuk çerçevesinde hakkını aramasına saygı gösterilmesini ülkemizde demokrasinin gerçek anlamda kökleşmesi açısından gerekli görüyoruz. Ülkemizi kaba kuvvet ve kavga kültüründen uzaklaştırıp, aklın, bilimin, hoşgörünün ve hukukun yoluna sokmak için hep birlikte çalışmalıyız” dedi.
 
ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ
Son dönemde gençliğe, vatandaşlara ve son olarak da görevlerini yapan basın mensuplarına yapılan haksız müdahaleleri üzüntü ile karşıladıklarını sözlerine ekleyen Kaya, “Vatandaşın canına ve malına zarar verecek eylemlerin içinde olanları nasıl tasvip etmek söz konusu değilse aynı şekilde en doğal demokratik haklarını kullanarak tepkilerini barışçı yollarla dile getiren vatandaşlarımıza yapılan ağır müdahaleleri ve yaşanan can kayıplarını da kabul etmek mümkün değildir” diye konuştu.
Kaya sözlerini şöyle sürdürdü: “Hiç şüphesiz benzerliklerimiz, bazı yanlış düşüncelerle ifade edilen sözde ayrılıklardan daha fazla, daha yoğun ve daha üstündür. Bizi biz yapan, birlikte yaşamamızı güçlendiren; duygu, bilgi, tarihi birikim, kültür ve inançlar olmuş; aramızda kopmaz manevi bağlar oluşturmuştur. Buradan aldığımız ilhamla millet olarak bağımsız yaşamak ve parçalanmaz bir bütün halinde var olmak, Atatürk’ün ilke ve inkılaplarından kopmadan, demokrasi ve inançlarımızın kılavuzluğunda, ülkemizin yükselen bir güç ve değer olması için çalışmak hepimizin iradesi ve kararlılığıdır. Bir ülkeyi, ülke yapan ölçüt; içinde yaşayan toplumun birbiriyle diyaloğu ve ortak kültürüdür. Kültürleri ve toplum mensuplarını birbirinden ayrıştırmak yerine, bir potada kaynaştırmak, birlik ve beraberliğimizle ortaya çıkacak güzellikleri paylaşmak asli görevdir. Bir sivil toplum örgütü olarak, görev ve sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve bunun için elimizden gelenin en iyisini yapacağız.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İTB'den 'meme kanseri'ne büyük destek
İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli’nin ...
Küçük Kulüp'ten İZKA'ya ziyareti
Küçük Kulüp Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Sarıgedik ve Yönetim ...
Kruvaziyer bereketi: 6 bin turist geldi
Alsancak Limanı'na aynı anda yanaşan üç lüks kruvaziyer gemisi, kente 5 bin 750 turist getirdi.
 
Katmerciler’den dünya çapında başarı
Katmerciler’in “2012 Faaliyet Raporu”, Amerikan İletişim Profesyonelleri ...
Benzine 8 günde ikinci zam: 5 lirayı geçti
Benzine 9 kuruş zam geldi. Bu gece yarısından itibaren geçerli olan zamla ...
Benzine 10 günde ikinci zam
Benzine 8 kuruş zam geldi. Yeni fiyat bu gece yarısından itibaren geçerli ...
 
İZFAŞ masasında Ayakkabı Fuarları
İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ) geçtiğimiz ...
EGİAD’tan dönüşüm zirvesi
Ege Genç İşadamları Derneği tarafından düzenlenen “Kentsel Dönüşüm ve ...
MB etkisi: Dolar irtifa kaybetmeye başladı
Güne 1,95 liranın üzerinde başlayan ABD Doları, Merkez Bankası'nın faiz ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva