HABERLER>EKONOMİ
14 Şubat 2018 Çarşamba - 10:54

EGEV Yönetim Kurulu üyesi İduğ’dan İZTO seçimleri için net çıkış: Kanın tazelenmesi gerekir!

EGEV Yönetim Kurulu Üyesi ve iş insanı Mustafa İduğ, “26 yıldır görev yapan bir yönetimin yapmadığı ne kaldı ki 4 yıl daha görev talep ediyor? İş dünyasına çağrımdır; bu değişime destek versinler. Ben Mahmut Bey’in yanındayım. Kanın tazelenmesi gerekir” dedi.

EGEV Yönetim Kurulu üyesi İduğ’dan İZTO seçimleri için net çıkış: Kanın tazelenmesi gerekir!

EGEDESONSÖZ- Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Yönetim Kurulu Üyesi ve iş insanı Mustafa İduğ, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına katıldı.

Sektöre ilişkin bilgiler veren İduğ yerli otomobil hamlesi özelinde açıklamalarda bulundu ve İzmir ile Ege Bölgesi’nin önemine vurgu yaptı.

İzmir Ticaret Odası’nın (İZTO) 9 Nisan’da gerçekleşecek seçimleri için ön görüde bulunan İduğ ayrıca Başkan Ekrem Demirtaş ile Mahmut Özgener’in arasında yaşanacak rekabette destek vereceği ismi net bir şekilde ifade etti.  

SÜRECİN YAVAŞ GİTMESİ LAZIM, ÇOK HIZLI VE ALTI BOŞ BİR PROJE ZARARLI OLABİLİR
İduğ yerli otomobil hamlesini değerlendirirken, “Türkiye yerli bir otomobil üretecekse Ege diğer bölgelere bir üstünlük kuruyor. Bunun bir masada Ankara’ya anlatılması gerekiyor. Otomobil üretmek kararı büyük bir karar ve büyük bir yatırım. Hesapların doğru yapılması lazım. Bu işe girecek kişileri ikna etmek gerekiyor. Türkiye’nin cari açığında önemli bir konu. 4 bin otomobilin 3 bini yurt dışından geliyor. Ciddi anlamda cari açığımız var. buna bir dur demek gerekiyor. İthalat kalemlerimizin başında otomobil geliyor. Bunu niye biz yapmayalım dedik. Ama yüzde yüzünü biz yapamıyoruz. Ayrıca kendi için ürettiği zaman da yaşayamıyor. Diğer pazarlara satması lazım. Bu da rekabet oluyor. Dünyada 37 ülkede otomobil üretiliyor. Rekabet edemeyiz. Elektrikli motorla birlikte rekabet edebileceğimiz bir projeyi sunuyoruz.  Yerli otomobilin içini açtığımızda Ege Bölgesi öne çıkıyor. Çok çalıştık. 2030 yılına kadar biz bunun yapılabileceğini ön görüyoruz. Çok kısa sürede biz bunu yapıyoruz demek hayalcilik. Sürecin yavaş gitmesi lazım. Çok hızlı ve altı boş bir proje zararlı olabilir. Otomobilde karlılığı beklemek de hayalcilik olur. Biz aslında yedek parça üretiminde dünyada söz sahibi olan bir ülkeyiz. Ciddi bir yedek parça tedariği yapan bir ülkeyiz. Bunu daha geliştirsek daha hızlı hareket etmiş olabiliriz. Otomobil projelerimiz arasında am yedek parça hemen yapabileceğimiz bir şey” diye konuştu.

KOCAOĞLU’YLA HEM FİKİR: ADRES ALİAĞA!
Yerli otomobil için üretim alanı olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu gibi Aliağa bölgesini işaret eden İduğ, “İzmir’e yukarıdan baktığınızda limanların olduğu yer çok önemli. Aliağa-Nemrut-Bergama üçgeninin olduğu yer en uygun yer. Alsancak Limanı çok yetersiz. Butik kullanılacak. Büyük ihracatların Aliağa’ya yönlendirileceğini biliyoruz. Oranın kullanılması doğru olacaktır” dedi.

YÜZDE 30-40 CİVARINDA BİR CİRO KAYBI OLDU
EGOD’UN geçmiş yıllarda İzmir’in Almanya’daki yatırımcılarla bir araya gelmesi hakkında konuşan İduğ, “15 Temmuz sonrası Türkiye’de inanılmaz bir ciro kaybı yaşandı. İnsanlarda yeni girişime girme korkusu yaşandı. Yüzde 30-40 civarında bir kayıp oldu. Sermaye yetersizliği baş gösterdi. Çok dalgalanma oldu. Dış işler ve Bremen’deki durum biraz ötelendi. Ama tekrar gündeme getirilmesi gereken bir konu. İzmir ile bir sinerji oluşabileceğini düşünüyoruz. Almanya bu konuda çok iştahlı. Masaya her oturduğumuzda yeni şeyler konuşabiliyoruz. 2018’in ikinci 6 ayı İzmir için daha farklı olabilir” açıklamasında bulundu.

26 YILDIR YAPAMADIKLARI NE KALDI Kİ 4 YIL DAHA GÖREV TALEP EDİYORLAR?
İzmir Ticaret Odası’nın 9 Nisan’da gerçekleşecek seçimini değerlendiren İduğ, mevcut Başkan Ekrem Demirtaş ve Mahmut Özgener arasında yaşanacak rekabet hakkında, “Ben otomotivciyim. Mahmut Özgener de otomotivi temsilen aday. Aynı dili konuşuyoruz. Böyle bir adayın çıkması bizi heyecanlandırdı. Çözüm üreten bir anlayışa sahip. Zaman kaybetmeyiz. Otomotivci bir başkanın olması bizim açımızdan büyük avantaj. İzmir Ticaret Odası yönetimi başkanı ve oradaki yapı çok uzun yıllardır bu görevi yapıyor. Hedefledikleri projeleri bugüne kadar yapmış olmalılar. 26 yıldır görev yapan bir yönetim hedeflerini herhalde yapmış olmalı. Yapamadıkları ne kaldı ki 4 yıl daha görev talep ediyorlar? İzmir’den farklı insanların katılımcı yönetim anlayışıyla daha heyecanlı olacağını ve farklı projeler üreteceğini düşünüyorum” diye konuştu.

İZMİR’DE ŞU AN GÜVENSİZLİK VAR
“İzmir iş dünyasını gezdiğiniz ve farklı konularla karşılıyorsunuz” diyerek sözlerine devam eden İduğ güven ve güvensizliğe vurgu yaptı. İduğ, “Güven sarsıldığında iş yapamazsınız. İzmir’deki sorunların altında güvensizlik yapıyor. Hava yolları kuruldu battı. Rakı fabrikası kuruldu battı. İnsanlar mağdur. Bu işi yöneten belli kişiler. Para kaybeden insanlar var. Bunlardan biri bendim. 2005 yılında 120 bin dolar gibi bir para kaybettim. Bir yatırım yapıyoruz gelin dediler. Paralar nereye gitti bilen yok. İzmir’de Kipa örneği vardır. Türkiye’ye örnek olmuştur. Sonrasında birlikte gerçekleşen yatırımlar güven kaybında sebep olmuştur. Bu başarısızlık insanları etkiledi. Başarılı olan yok mu? Var. Ekonomi Üniversitesi… Ama onun da içine bakmak lazım” dedi.  

EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ BAŞARILI AMA İÇİNE BAKMAK LAZIM
Ekonomi Üniversitesi’ne ilişkin açıklamalarını detaylandıran İduğ, “İzmir Ticaret Odası, Ekonomi Üniversitesi’ni kuran bir odadır. Her şeyi ticaret odasıyla yapıldı. Oradaki vakfın devam etmesi için odaya ekonomiye ihtiyacı var. Birbirinden ayırmak doğru değil. Kişilere bağlı değildir. Bunu değiştirmek istediler. Ama başaramadılar. Ekonomi Üniversitesi’nin başarılı bir operasyon olduğunu ama içine girilip bakılmasının doğru olduğunu düşünüyorum. Kaynakların doğru kullanılmasından yanayım. Böyle olursa verimlilik artacaktır. Biz bunun peşindeyiz. İzmir’de bu potansiyel var. Mahmut Özgener inşallah bu işin başına geldiğinde 12 projesini gerçekleştirecektir” yorumunda bulundu.  

MAHMUT ÖZGENER, BİR 'CUMHURİYET' YÖNETTİ
Mahmut Özgener özelinde açıklamalar yapan İduğ, “Mahmut Özgener başarılı bir iş adamı, spor adamı, aile babası. Birikimleri var. İzmir’de iyi yatırımları olan bir iş adamı. Bunu katılımcı bir yönetimle İzmir ve Türkiye için kullandığında hepimiz fayda göreceğiz. İzmir’deki değerlerin İzmir’e katkı koyması için ne kadar bekleyeceğiz? Mahmut bey Gibilerin 80 yaşına mı gelmesini bekleyeceğiz? Biz Mahmut Özgener’den bahsederken insanlar takdir ve övgüyle karşılık veriyor. Biz de bunu memnuniyetle karşılıyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu yani bir cumhuriyeti yönetmiş birisi. Özgener önemli projeleri olmasa böyle bir göreve talip olmaz. Fedakarlık yapacağım dedi. Ben bunu bir fedakarlık olarak görüyorum. Gönüllülük esasıyla yola çıkıyor. Mahmut Bey bütün kararları ben verirsem oradan bir şey çıkmaz diyor. Nitelikli insanları bir masa etrafına oturtursanız oradan güzel iyi şeyler çıkar. Mahmut Bey’i böyle bir lider olarak görüyoruz” dedi.

80’E YAKIN MESLEK GURUBUNU HAREKETE GEÇİRMEK ÖNCELİĞİMİZ
İduğ, “12 proje içinde sektörel anlamda komitelerin daha aktif çalışmalarını, bütçeyi bu meslek gruplarında fazlasıyla kullanmak ve 80’e yakın meslek gurubunu harekete geçirmek önceliğimiz. Üniversite içinde genişletilmesi gereken birçok alan var” açıklamasını yaptı.

KANIN TAZELENMESİ GEREKİYOR, MAHMUT BEY’İN YANINDAYIM!
Ticaret Odası seçimleri için öngörüde bulunan İduğ ayrıca Özgener’in yanında yer alacağını da net bir şekilde vurguladı. İduğ, “Ticaret Odası’ndan son bir yıl içinde 6 kişi istifa etti. Son 1 ayda 4, önceden de 2 kişi. 10 kişilik yönetim kurulunun yüzde 60’ı istifa etti. Aslında 9 Nisan’daki seçimin sonucu az çok görülüyor. İnsanların Özgener’le çalışmak üzere istifa etmesi sinyallerini gösteriyor. İzmir’deki en büyük iş adamlarına gidin evet bu değişim yaşanmalı diyor. Artık çok net! Bunu daha fazla ne kadar dillendirmek gerekir? 9 Nisan İzmir için önemli bir tarih olacaktır. İzmir Ticaret Odası Mahmut Özgener başkanlığında çok daha verimli bir yer olacaktır. Kanın tazelenmesi gerekir. Birçok kişi bunu söylüyor biz de doğru olduğunu düşünüyoruz. Bu şansın verilmesi lazım. Biz bu şansı elde edersek değişimi göstereceğiz. Mevcut kadronun getirdiği nokta belli. Değişim ne getirir ne götürür görülecektir. Benim iş dünyasına çağrımdır; bu değişime destek versinler. Ben Mahmut Bey’in yanındayım. Otomotiv sektörü olarak bunu sorumluluk edindik” ifadelerini kullandı.

 
Konak'ta mahalleli kadınlar yazarlarla buluşuyor
 
Ekonomi için kritik rakam açıklandı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
efe 14 Şubat 2018 Çarşamba 23:03

Sizi Tanımam ama Amcanız adaşınız Mustafa İduğ İzmir de özellikle Bornovalılar için bir simgedir.Allah ona uzun ömür versin

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Taşeron başvuru sonuçları açıklanıyor!
Taşeron işçilerin kadro yolundaki serüveninde sona yaklaşıldı. Yüz binlerce ...
Doğalgaz faturaları yüzde 35 düşecek!
Nisan'da yürürlüğe girecek Avrupa Birliği Enerji Verimliliği Direktifi ...
Dolar sakin, Euro'nun ateşi yükseliyor!
Dolar yeni güne sakin bir seyirle başlarken, euro biraz daha hareketli.
 
İZTO'da seçim tarihi belli oldu!
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Meslek ...
Borçlu 'Bağ-Kur'lulara tarihi fırsat!
Çalışma Bakanlığı bugün itibarıyla Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Ziraat ...
EGEV Başkanı Susam, CHP’ye seslendi: ‘İzmir’den kaç kişi girmiş?’ demek gereksiz!
Başkan Mehmet Ali Susam, “CHP’nin kurultayı önemlidir. Yeni kadrolar hayırlı ...
 
Benzin baş döndürüyor: Bu kez indirim!
Petrol fiyatlarındaki gerilemelere bağlı olarak, motorinin litresinde ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
ABD faizlerindeki hızlı yükseliş ve dolardaki değer kazancı ile geçen ...
Bankalardan vatandaşlara önemli uyarı!
Türkiye Bankalar Birliği (TBB), banka müşterilerinin mağdur olmaması için ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva