HABERLER>EKONOMİ
13 Şubat 2018 Salı - 10:45

EGEV Başkanı Susam, CHP’ye seslendi: ‘İzmir’den kaç kişi girmiş?’ demek gereksiz!

Başkan Mehmet Ali Susam, “CHP’nin kurultayı önemlidir. Yeni kadrolar hayırlı olsun. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun Afrin’e sahip çıkmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Parti içi tartışmaların anlamsız olduğu ortada. ‘İzmir’den kaç kişi girmiş?’ demek gereksiz” dedi.

EGEV Başkanı Susam, CHP’ye seslendi: ‘İzmir’den kaç kişi girmiş?’ demek gereksiz!

EGEDESONSÖZ- Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir eski Milletvekili Mehmet Ali Susam, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına katıldı.

 Başkan Susam kent ve ülke gündemine dair birçok konuda önemli mesajlar verdi.

Susam’ın açıklamalarından satır başları:

ŞEHİTLERİMİZ BİZİM ONURUMUZ
Konuşmama şehitlerimizle başlamak istiyorum. Şehitlerimiz bizim onurumuz. Ailelere baş sağlığı diliyorum. Şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum. Ülkemizin birliği için yurt dışında teröre karşı mücadele eden ordumuzun muzaffer ayrılması için herkes Afrin Operasyonu’nu destekliyor. Oradaki askerlerimize başarılar diliyorum.

BÖLGEDE 4 TANE KALKINMA AJANSI VAR
EGEV 1992 yılında kurulmuş. Ege’nin 10 ilinden temsilcilerden oluşuyor. EGEV bir bölgesel kalkınmayı gerçekleştirmek amacıyla bir lobi yapmak üzere kurulmuş. Mütevelli heyeti, vali, üniversite, büyükşehir belediye başkanları, sivil toplum örgütlerinden oluşan güçlü bir yapı.  Çalışmalar yapılmış ve merkezi hükümete iletilmiş. Ege Bölgesi ticaretin, sanayinin çok önemli bir merkezi. Ege Akdeniz’in bir çanağı halinde. Dünyanın her yeriyle iletişim kurmaya müsait ve medeniyetler ittifakı için güzel bir bölge. Ege ekonomisini geliştirmek için her türlü imkanın var olduğunu biliyoruz. Diğer illerin İzmir önderliğinde çalışmalar yapılmasına inanmış bir yapıdır. Ne zamana kadar? Kalkınma ajanslarının kurulmasına kadar. Hükümet kalkınma ajanslarıyla bölgesel kalkınmayı amaçlamıştır. Bizim 10 ilimizin içinde 4 tane kalkınma ajansı var. Bu bölgenin kalkınmasında koordinasyon yapmaktadır. Biz bundan sonraki süreçte kalkınma hamlelerinin ortak hale gelmesi için çalışma yürütüyoruz.

YUNANİSTAN’DA ÇALIŞTAY YAPACAĞIZ
Ege Ekonomik Formu uzun yıllardır Türkiye’de yapılmış ve ülkemizi tanıtma açısından yapılmış en önemli etkinlikti. Başbakanımız, bakanlarımız, sivil toplum örgütleri, meslek odaları temsilcileri, sendikalar, üniversitelerin katılımıyla 2 gün boyunca çok önemli bir program gerçekleştirdik. Türkiye’nin Yunanistan’la birlikte bir güç olduğunun altı çizildi. Önümüzdeki süreçte bir ekiple birlikte Yunanistan’a gideceğiz. Ege Bölgesi’ni birlikte hareket etmeye, birlikte pazarlamaya çalışan önemli çalıştayı birlikte hayata geçireceğiz.

LOJİSTİK VE SERBEST TİCARET BÖLGESİ VURGUSU…
O gün lojistik konusuna çok vurgu yapmıştık. Bunu en iyi Çin yapıyor. Bir hizmet veriyorsanız onun ulaşımını da sağlamalısınız. Lojistiğe büyük yatırımlar yapan firmalardan ve hükümetin de desteğini alarak Ege’nin potansiyelini dünyaya tanıtma açısından büyük bir çalışma gerçekleştirdik. İlerleyen dönemde yapabilirsek İzmir serbest ticaret bölgesi olabilir. Böyle bir öneri ve çalışma var.

BAKAN ZEYBEKÇİ’NİN İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ADAYLIĞI İDDASI İÇİN NE DEDİ?
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi çok önemli bir görevi yerine getiriyor. Geçen gün Davos vardı. Türkiye’nin yeteri kadar temsil edilmediğini söyledi. Bunu söylemek kolay değildir. Kendisinin ekonomi için önemli işlev gördüğünü ve faydalı olduğunu düşünüyorum.

BAKAN ÖZLÜ’NÜN SİLİKON VADİSİ AÇIKLAMALARINI ÖNEMSİYORUM
İzmir’in teknoloji üssü olması ve bunun için de Yüksek Teknoloji Üniversitesi kurulmasında vizyonun bu olmasının altını ısrarla çizdim. Bu konudaki tepkim o dönemki Bakan Nihat Ergün’edir. Kendi bölgesi Kocaeli için çalışmalar yapmıştı. Meclis tutanaklarında vardır. ‘Her şeyi İstanbul’a yığmayın. İstanbul ve Kocaeli doyma noktasına gelmiştir. İzmir bunu kaldıracak insan kaynağına da sahiptir’ dedim. Sayın Özlü’nün bunu görmesini ben çok önemli görüyorum. İzmir’in silikon vadisi olması yönündeki talep çok ciddi.

İZMİR HAK ETTİĞİNİ ALAMIYOR MU?
Sayın Kocaoğlu’nun İzmir’in toplam bütçeye koyduğu katkıyla aldığı arasında bir dengesizlik var tespit doğrudur. Ancak şöyle bakmak lazım. Bu tespitler sanayileşmiş kentler için böyledir. Ama İzmir bunlarla karşılaştırılınca da düşüktür. Bizim lobi olarak görevimiz merkezi hükümetin daha çok teşvikini arttırmamız lazım. Silikon vadisi buraya yapabilirdik Kocaeli’ye gitti. Finans merkezi buraya yapabilirdik İstanbul’a gitti. Geçmiş dönemde İzmir’in 5 temel sorununu tespit edik götürdük hükümete teslim ettik. Bölgenin lobisi önemlidir. EGEV’in de önemi burada ortaya çıkıyor. Siz 10 il olarak Ege’yi bir araya getirip, ‘kardeşim biz şunları istiyoruz’ demeniz önemlidir.

İZMİR’E NEDEN ESKİSİ GİBİ TURİST GELMİYOR?
İzmir’e gelen turist sayısında azalma oranları muhakkak. Türkiye’deki turizm ile İzmir’deki biraz farklı. Son dönemde turizmin azalmasındaki temel neden Türkiye’nin dünyadaki konjonktüründen kaynaklanıyor. Bölgemizde Suriye ile başlayan bir ateş çemberi, bu çember içinde kendini korumaya çalışan bir Türkiye ve ülke içinde de katliamlara yol açtığı durumlar. Amerika’dan savaşın fiili olarak yaşandığı gibi gösterilmesi güvenlik açısından turizmi de iş dünyasını da çok ciddi etkilemiştir. Avrupa’dan sigorta şirketlerinin Türkiye’ye giderseniz ‘bir gelişmede giderlerinizi karşılamam’ dediğini biliyoruz. Hatta insanların Atina’da buluşalım gibi gelişmeler olduğunu biliyoruz. Bunlar çok üzücü ama Türkiye yavaş yavaş bu algıyı normalleştiriyor.

CHP’NİN AFRİN’E SAHİP ÇIKMASI ÖNEMLİ
CHP Kurultayı önemlidir. Yeni bir kadro ve yapı çıktı. Partiye hayırlı olsun. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun Afrin’e sahip çıkmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Parti içi tartışmaların anlamsız olduğu ortada. İzmir’den kaç kişi girmiş demek gereksiz. Genel stratejilerin çizilmesi gerektiğini düşünüyorum.

KÜÇÜK İŞLETMELERİ DESTEKLEMEDİĞİNİZDE ETİ İTHAL EDİYORSUNUZ
Dünyada ve Türkiye’de zihniyet değişimi olmak zorunda. Global dünya büyük şirketlerin önemini ortaya çıkarıyor ama onlara verilen teşvik ve kredilerin eğer başarılı olamazsa küçük işletmelerin olmadığı toplumlarda çöküşün olduğu gözleniyor. Tarım ve hayvancılığı desteklemediğinizde eti ithal ediyorsunuz. Küçük işletmelerin pazara ulaşabilmesi için örgütlenme yapacaksınız. Bunun yolu kooperatifleşmedir. Bunları teşvik edeceksiniz. Bu desteği vermek dünyada ve Türkiye’de tartışılmaya başlanmıştır. Çünkü olmadığı zaman büyükler sektörü ele geçiriyor. Sanayi, tarım ve küçük işletmeleri birkaç kişi yönetmiş oluyor.

TİCARET ODASI SEÇİMLERİ…
Ticaret Odası Türkiye’nin cumhuriyetten önce kurulmuş köklü bir odası. Üye yapılanmasıyla ilgili geldiği nokta çok önemli. Yeni dönemde seçimler ertelendiği için Nisan’da yapılacak. Meslek odalarının tercihini üyeler özgürce yapmalıdır. Kim kendisini en iyi temsil edecekse onlar da başkanı seçmeli. Ekrem Başkan uzun yıllar katkı koymuş biridir. Mahmut da arkadaşımdır. Hem iş dünyası hem futbol dünyasında temiz geçmişiyle güzel işler yapmıştır. İkisine de başarılar diliyorum.

 
Meclis’te skandal! Liseli kıza taciz iddiası
 
Bornova'da 'Suyun büyüsü' sergisine yoğun ilgi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
14 Şubat 2018 Çarşamba 09:07

izmir turistik biryer değilki zaten.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Benzin baş döndürüyor: Bu kez indirim!
Petrol fiyatlarındaki gerilemelere bağlı olarak, motorinin litresinde ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
ABD faizlerindeki hızlı yükseliş ve dolardaki değer kazancı ile geçen ...
Bankalardan vatandaşlara önemli uyarı!
Türkiye Bankalar Birliği (TBB), banka müşterilerinin mağdur olmaması için ...
 
TMSF uyardı: Başvurmayan hakkını kaybedecek
TMSF, bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan ...
WhatsApp'ta 'para'lı dönem başladı
WhatsApp kullanıcıları ilgilendiren son dakika gelişmesi! WhatsApp‘ın ...
Ödemiş'te hayaller gerçek oluyor
Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi’nde ilk üretim 2019 yılında başlayacak. ...
 
Milyonları ilgilendiriyor: İzinsiz gitti, işinden oldu
Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren olay Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki ...
İki dev fuar birden: Ekonominin kalbi İzmir'de atacak!
İZFAŞ,2018 yılında iki yeni fuar daha düzenleyecek. Bu yıl 43’cüsü yapılacak ...
EBSO Başkanı Yorgancılar'dan 'teknoloji üssü' değerlendirmesi
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva