HABERLER>EKONOMİ
3 Ocak 2017 Salı - 10:21

Egeli maden ihracatçılarından Çin’e MARBLE çıkarması

Yaşanan terör olayları nedeniyle alım heyetlerinin rotasından Türkiye’yi çıkarması sonrası tanıtım atağına geçeceklerini söyleyen EİB Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya, İZFAŞ ile 23. MARBLE için sektörün lideri Xiamen’e çıkarma yapacak.

Egeli maden ihracatçılarından Çin’e MARBLE çıkarması

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ -  Ege ihracatında terör darbesi yüzünden 2016’nın en büyük düşüşünü yaşayan Ege Maden İhracatçıları Birlikleri tanıtım seferberliği başlatıldı.

Egeli Maden ihracatçıları, 2016’da yaşanan terör olayları ve piyasalardaki daralma nedeniyle 2015’teki 868 milyon 304 bin dolar olan ihracat rakamları 110 milyon dolar kayıp yaşayarak 758 milyon dolara geriledi.

TERÖR DARBESİ
İhracattaki düşüş hakkında Egedesonsöz’e konuşan Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya kayıplarda 2016’da yaşanan terör olaylarının başlıca etken olduğunu ifade etti.

2016’daki kanlı saldırıların ardından 2017’nin ilk gününde İstanbul’daki gece kulübünde  gerçekleştirilen silahlı terör saldırısının herkesi derinden etkilediğini söyleyen Kaya, her şeyden önce teröre çözüm çağrısı yaptı. Kaya, “2016 yılı boyunca terör olayları ile uğraştık. 2017’ye de kanlı bir saldırı ile başladık. 2017’de bizim tek umudumuz terörün bitmesi. Bunu aşamadığımız sürece işleri yoluna koymamız mümkün değil” diye konuştu.



ALIM HEYETLERİ TÜRKİYE’YE GELMİYOR
Geride kalan yılda düşün ihracatta terörün payının büyük olduğunu ifade eden Kaya,”Biz yaşadığımız terör olayları nedeniyle 2016’da alıcılarımızın büyük bir bölümünü buraya getiremedik. Yurtdışındaki müşteriler Türkiye’ye gelmeye korkuyor. Dolayısıyla bu da ihracatımızı olumsuz etkiledi.  Bu tablo 2017’de de devam ettiği sürece sıkıntılar daha da büyüyecek” dedi.

İNADINA ÜRETİM, İNADINA İHRACAT
Yaşanan tüm olumsuzluklara karşı çalışmaları daha da arttıracaklarını söyleyen Mevlüt Kaya, terör olaylarına karşı tanıtım seferberliğiyle sektör temsilcilerinin yurtdışına gideceğini ifade etti. Kaya,“Biz her şeye rağmen inadına üretip, inadına ihracat yapacağız. Onlar gelmiyorsa, biz onların ayağına gideceğiz. Biz bunun üstesinden geleceğiz. Ülkenin ihracatı, bu krizlerden çıkarken lokomotif olacaktır” şeklinde konuştu.       

İŞLENMİŞ ÜRÜNLER KAYBI DENGELEDİ
İhracattaki düşüşün diğer sektörlerle aynı oranda düştüğünü söyleyen  Kaya, rakamların büyümemesinde katma değerli ürün satışının arttığını ifade etti. Kaya, “İhracattaki en büyük kayıp doğal taş sektöründeki blok taş satışlarında gerçekleşti. Bu düşüş rakamlarını dengeleyen ise işlenmiş ürün satışlarındaki artış oldu.  Son dönemde işlenmiş doğal taş ürünlerinin ihracatındaki artış, kaybın büyük bölümünü dengeledi” diye konuştu.

ÇİN’DE MARBLE SEFERBERLİĞİ
Kaya, mevcut tabloda İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ organizasyonunda gerçekleşen dev mermer fuarı MARBLE için özel olarak çalışmaların yürütüldüğünü ifade eden Kaya, sektörün en büyük fuarı olarak gösterilen Çin’in Xiamen kentindeki Xiamen Stone Doğal Taş ve Mermer Fuarı’ndan 180  - 200 arası yabancı katılımcıyı  23. MARBLE’a getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ
Biz maden ihracatçıları olarak İZFAŞ ile birlikte MARBLE’da terör olaylarının ve diğer sorunların olumsuzluklarının hissedilmemesi için çalışmalar başlattık. Xiamen’de 200’e yakın sektörün gerçek profesyonellerinin İzmir’e gelmesi için kampanya başlattık. İzmir’de beklentimiz yüksek. Yaşanan olayların bu organizasyona gölge düşürmesine izin vermeyeceğiz. İZFAŞ ile birlikte elimizden ne geliyorsa yapacağız” diye konuştu.

 
120 bin kişilik anket: İzmir’in ulaşım röntgeni
 
İlk seferinde kaybolan İzmirli kaptan için gaiplik kararı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sağlıklı fuarlar 'Gurme İzmir' ile yenileniyor
Türkiye’nin alanlarında tek ihtisas fuarları olan Olivtech ile Ekoloji ...
Benzin ve motorinin ardından otogaza da zam geliyor
Otogazda yarından geçerli olmak üzere 14 kuruş fiyat artışı bekleniyor.
Patates üreticilerinin yüzü gülüyor
Patates üreticilerinin yüzü, fiyatların son dönemde 3 kata yakın artması dolayısıyla gülüyor.
 
Dolar yeni yıla yükselişle başladı
Dolar yeni yılın ilk işlem gününde 3,54'ü aştı. Euro 3,71'in üzerine çıktı.
Ege-Koop'un Körfez Evleri yola çıkıyor!
Ege-Koop Başkanı Aslan 13. projesi Ege-Koop İzmir Körfezi Evleri'nde temel ...
2016 dev projelerin yılı oldu
Türkiye'de bu yıl, teknolojisi ve yatırım büyüklüğü dolayısıyla merakla ...
 
Egeli zeytin ihracatçıları yeni sezona hızlı başladı
Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Er: Kasım ayında ...
Osmangazi Köprüsü'nde geçiş ücretinde indirim
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "Osman Gazi Köprüsü'nde ...
Yorgancılar’dan 2017 bakışı: Umutlu bir bekleyiş
Ege Bölgesi Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, olağanüstü ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva