HABERLER>YAŞAM
15 Ağustos 2017 Salı - 09:00

Ege’yi dereceyle kazanan öğrencilere Rektör Dedeoğlu'ndan sürpriz

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin üniversiteye giriş sonuçlarını açıklamasıyla, üniversiteler öğrenci kayıtlarına başladı. Ege Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, 2017 LYS sonucuna göre Ege Üniversitesi’ni dereceyle kazanan  öğrencilerin kayıtlarını kendisi yaptı.

Ege’yi dereceyle kazanan öğrencilere Rektör Dedeoğlu ndan sürpriz

Ege Üniversitesi Rektör Vekili  Prof. Dr. Beril Dedeoğlu , Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nefise Ülkü Karabay Yavaşoğlu, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Cemil Gürgün,  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Asiye Özlem Önder, Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Süheyda Atalay ve  Genel Sekreter Zafer Gücin kayıtların ilk gününde Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’ne gelerek velileri ve öğrencileri yalnız bırakmadı. Prof. Dr. Dedeoğlu, aileleriyle birlikte öğrencileri tebrik etti.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanan Türkiye 33’üncüsü Egenaz Şenol’un, Mühendislik Fakültesini dereceyle kazanan Enes Alper Balta’nın, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini dereceyle kazanan Hakan Çelik’in kayıtlarını; Prof. Dr.  Beril Dedeoğlu gerçekleştirdi.

“BİR YANDAN GURURLU BİR YANDAN HEYECANLIYIZ”
Prof. Dr. Dedeoğlu, “Her yeni dönem başladığında, üniversitemize böyle gençler katıldıkça en az aileleri kadar ben de büyük bir heyecan duyuyorum. Onları iyi bir eğitim dönemi bekliyor, sadece eğitim dönemi de değil bir yaşam biçimi bekliyor. Burada çeşitli deneyimler yaşayacaklar, biz de her seferinde aileleri ile birlikte, gençlerin duyduğu heyecanın aynısını duyuyoruz. Öğrencilerimiz zor ve meşakkatli bir yoldan geldiler. Bu üniversiteleri kazanmak kolay değil, onları gururla karşılıyoruz. Bu sınavların üstesinden başarıyla gelmişler, aramıza katılmışlar. Bu yüzden bir yandan gururlu bir yandan heyecanlıyız” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yerleşen Türkiye 33.sü Egenaz Şenol, “Mutluyum, başarılarımın daim olmasını diliyorum. İnşallah 6 sene boyunca güzel bir zaman geçireceğim Ege’de. Ege’nin köklü olduğunu ve eğitiminin daha iyi olduğunu biliyorum. Ben de liseye başlarken hedefimi Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak belirlemiştim. Lise sonunda da Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandım. Burayı kazanmamdan dolayı ailemde çok mutlu. Benim iki ablam var, biri Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuyor, diğeri ise tıp fakültesi mezunu. Onlar da çok mutlu oldular” dedi.

EGE KÖKLÜ BİR ÜNİVERSİTE
Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nü birinci olarak kazanan Enes Alper Balta, Ege Üniversitesi’nin köklü bir üniversite olmasının tercih sebeplerinin en başta geleni olduğunu belirtti. Balta, “Öncelikle bölüme birinci yerleştiğim için çok mutluyum. Araştırmalarım sonucunda Ege Üniversitesi’nde okumanın iyi olduğunu öğrendim. Arkadaşlarımdan edindiğim bilgilerle burada iyi bir eğitim verildiğinden haberdarım. O yüzden tercihim bu yönde oldu, çok mutluyum” dedi.

Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne birincilikle yerleşen Hakan Çelik ise  heyecanlı olduğunu, okumak istediği bölümü, köklü bir üniversitede okuyacağını belirtti. Birinci tercihine, birincilikle ulaştığını söyleyen Çelik, daha önce başka bir üniversiteden mezun olduğunu ama merakının olduğu bölüme yerleştiği için mutlu olduğunu dile getirdi.

Ege Üniversitesine kayıt için gelen öğrencinin üniversiteye kayıt işlemi yaklaşık 1 dakika sürüyor. Kaydını gerçekleştiren öğrencilere Ege Üniversitesi’nin öğrencisi olduğunu belgeleyen ‘Öğrenci Kimlik Kartı’ veriliyor.

Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler, kesin kayıt için gerekli belgeleri hazırlayarak  18 Ağustos 2017 tarihine kadar  Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Binası’na kimlikleri ile başvurarak kayıtlarını yaptırabilecekler

 
CHP'li Bakan Atatürk Orman Çiftliği'ndeki satışı meclise taşıdı
 
Tunceli Valiliği açıkladı: Fotoğraflar sahte!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de öğrencilere kira şoku: Yanına bile yaklaşılmıyor!
İzmir'de üniversitelerin bulunduğu ilçelerde kiralık daire fiyatları bin liradan başlıyor.
Büyük ikramiye İzmir'e vurdu: Herkes o talihliyi arıyor!
Geçtiğimiz haftadan devreden Sayısal Loto ‘ta bu hafta sonu  yapılan çekilişte ...
Bayraklı'da öğrencilere büyük imkan: Yaz eğitimleri dolu dizgin
Bayraklı Kaymakamlığı’nın koordinasyonunda ilçe milli eğitim müdürlüğünün ...
 
İzmir siyasetini buluşturan düğün
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın kayınbiraderi Osman Keser dünya ...
Yeşilçam'ın usta ismi hayatını kaybetti
74 yaşındaki ünlü sanatçı Kuzey Vargın yüksek tansiyona bağlı yaşadığı ...
İzmir'de 2 çocuk annesi teknikerden alkışlanacak başarı
İzmir'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Transfüzyon Merkezi'nde ...
 
İzmir'de evi yanan çift yardım bekliyor
İzmir'in Bayraklı İlçesinde, emekli işçi İsmail Toprak (68) ile ev hanımı ...
İzmirli engelli çocuklar İstanbul yolunda
AK Parti İzmir İl Başkanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesince engelli ...
Şoför otobüsü durdurup namaz kıldı
İzmir'de tramvay yolunda namaz kılan bir vatandaş nedeniyle bir tramvayın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva