HABERLER>EKONOMİ
23 Mart 2018 Cuma - 11:57

Ege'nin zeytin ve zeytinyağı İspanya’da görücüye çıktı

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği (EZZİB), zeytinyağında ABD’den sonra Türkiye’nin en büyük ihraç pazarı olan İspanya’da, World Olive Oil Exhibition Fuarı'na katılarak Türk zeytin ve zeytinyağının tanıtımını yaptı.

Ege nin zeytin ve zeytinyağı İspanya’da görücüye çıktı

İspanya’nın Madrid kentinde 21-22 Mart 2018 tarihleri arasında, bu sene 7. kez gerçekleştirilen World Olive Oil Exhibition Fuarı, her sene dünya zeytin ve zeytinyağı profesyonellerin buluşma noktası görevini görüyor. Fuarda Türk zeytin ve zeytinyağlarının gördüğü ilgiden oldukça memnun kaldıklarını belirten EZZİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Emre Uygun, "Standımız İspanya’nın farklı bölgelerinin yanı sıra, Fas, Tunus, Portekiz, İtalya, İran, Çin, ABD, Kanada, Azerbaycan gibi birçok ülkeden profesyonel ziyaretçilerin uğrak yeri oldu. Yalnızca 2 gün sürmesine rağmen, sektör ile ilgili gelişmelerin ve trendlerin paylaşıldığı konferanslar ve farklı ülkelerden çeşitli zeytinyağlarının tanıtıldığı zeytinyağı tadım seminerleri ile hem katılımcılar hem de ziyaretçiler için dolu dolu geçen bir fuar oldu" dedi.

"AB TÜRK ZEYTİNYAĞININ 100 TONLUK KOTASINI ARTTIRMALI"
Avrupa Birliği’nin Türk zeytinyağına ton başına 1300 Euro seviyesinde gümrük vergisi uyguladığına dikkati çeken Uygun, Avrupa Birliği’ne olan zeytinyağı ihracatımızın ve Türk zeytin ve zeytinyağının bilinilirliğinin artırılması için AB’nin Türk zeytinyağına (gümrük vergisiz olarak) tanımış olduğu 100 tonluk kotanın muhakkak artırılması gerektiğini, söz konusu 100 tonluk kotanın Fas, Tunus gibi rakip üretici ülkelere tanınan yüksek kotalar ile karşılaştırıldığında komik denilebilecek düzeyde kaldığının altını çizdi. Türkiye’nin 2017/2018 sezonunda 285 bin ton zeytinyağı ve 450 bin ton sofralık zeytin rekoltesine sahip olduğunu belirten Uygun, bu yüksek rekolteyi katma değere dönüştürmek için tanıtım çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini ifade etti.

Türkiye’nin WOOE fuarına, bu sene Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği vasıtasıyla ilk kez katılım gerçekleştirdiğini belirten Ege Zeytin ve Zeytinyağı Yönetim Kurulu Üyesi M. Kadri Gündeş ise, "İspanya’nın zeytin ve zeytinyağı sektöründeki konumu ve önemi hepimizin malumu, sektörün trendlerinin belirlendiği, endüstrinin yol haritasının çıkarıldığı, güncel ve teknolojik gelişmelerin takip edildiği bu fuarda, Uluslararası Zeytinyağı Konseyi’nin bir üyesi olarak bu fuarda bulunmamız ülkemiz prestiji açısından çok büyük önem arz etmektedir. Fuar ağırlıklı olarak zeytinyağı üzerineydi ancak gelen ziyaretçiler Türk zeytinine de çok büyük ilgi gösterdiler" diye konuştu.

İSPANYA’YA ZEYTİNYAĞI İHRACATI YÜZDE 113 ARTTI
Türkiye 1 Kasım 2017 - 20 Mart 2018 tarihleri arasında 2017/2018 sezonunda İspanya’ya 12 bin 300 ton zeytinyağı ihracatı gerçekleştirdi, karşılığında yaklaşık 48 milyon dolar döviz geliri elde edildi. Bir önceki sezon ile karşılaştırıldığında, İspanya’ya olan zeytinyağı ihracatımızın miktar bazında yüzde 84, tutar bazında ise yüzde 113 artış gösterdi.

 
Afrin'den Başkan Badem'e mesaj!
 
Bornova'da yaşlılarla özel buluşma
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2017 yılı işsizlik rakamları açıklandı
İşsizlik oranı 2017 yılında yüzde 10,9 seviyesinde gerçekleşti. 2016'da ...
Bakan Şimşek'ten dolar açıklaması
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin açılışında ...
Ve 4 lirayı aştı: Tüm zamanların rekoru!
ABD merkezli gelişmelere bağlı olarak dolar ve euro uluslararası piyasalarda ...
 
Dünyaca ünlü bankanın yöneticisinden şok sözler
Dünyanın en büyük bankaları arasında bulunan Deutsche Bank'ın Yatırım ...
Araç sahiplerine bir kötü haber daha!
Geçtiğimiz günlerde benzine yapılan 15 kuruşluk zammın ardından motorine ...
İthal ette bakteri iddiası!
CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Bosna Hersek'ten ithal edilen sığır ...
 
Bakan Şimşek'ten 'kripto para' açıklaması
Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Arjantin'de yapılan ...
Kemalpaşa’ya üniversite müjdesi!
Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (KESİAD) Geleneksel Perşembe ...
MARBLE dünyaca ünlü mimarı ağırlayacak 
Türkiye’nin en büyük ihtisas fuarı olan, dünyanın ise sayılı fuarları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva