HABERLER>İŞ DÜNYASI
27 Şubat 2017 Pazartesi - 13:31

EBSO-İŞKUR işbirliği ile istihdam köprüsü!

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile imzaladığı protokolle, İŞKUR Hizmet Noktası haline geldi. 

EBSO-İŞKUR işbirliği ile istihdam köprüsü!

Protokol imza töreni EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Zafer Şener'in katılımıyla yapıldı. Protokol kapsamında İŞKUR İzmir İl Müdürlüğü'nün görevlendireceği, iş ve meslek danışmanları, haftanın belirli gün ve saatlerinde EBSO'da çalışma hayatına ilişkin faaliyette bulunacak. TOBB'a bağlı meslek odaları ise oluşturulan ortak portala giriş yetkisini kullanarak, işçi ve işvereni buluşturma yetkisine sahip olacak. 

- YORGANCILAR’DAN KRİTİK VARLIK FONU MESAJI

Protokol imza töreninde konuşan Ender Yorgancılar, üniversite mezunu işsizlik oranının çok yüksek olduğunu, işsizliğe çözüm üretmek için bu protokolün imzalandığını anlattı. İŞKUR ve TOBB'a bağlı odaların tamının etkin şekilde çalışan bir sistem dahilinde danışmanlık hizmeti sunmak amacıyla bu protokolün hazırlandığını ifade eden Yorgancılar, "İş arayanlar sadece İŞKUR'a değil, odalara ve organize sanayi bölgelerine de başvurabilecek. Bugün öğleden sonra Menemen, Aliağa, Bergama ticaret odalarımız da yarından itibaren güneydeki odalarımız ve sanayi odalarımızla birlikte bu protokolü ilçe bazlı da yaparak genişletecekler" dedi. 

BAŞVURULAR MESLEK ODASINA
Uygulamanın işleyişi hakkında bilgiler veren Yorgancılar, "Burada önemli olan bilgi havuzu. İş ve işçi arayanların bilgilerinin bulunduğu bu sistemin güncellenmesi de önemli. Bütün bilgilerin toplandığı yer İŞKUR. Odamızdaki görevli müracaat üzerine bilgilerin bulunduğu sisteme giriş yapıyor. Eğer bizde ilgili iş kolunda işçi arayan yoksa, İŞKUR'un sisteminde varsa bize müracaat olmasa dahi o sistemin içindeki sanayici ile eşleştirerek ona iş bulmayı sağlayan bir yapı da var. İster bizde, ister İŞKUR'da, ister Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde olsun hepsini koordine edecek bir sistem. İş arayanların profiline uygun açık iş yeri sorgulama imkanı sağlıyor. İş başvurusu alma ve takip etme sorumluluğu, işsizlik sigorta başvurusunda, talep dilekçesini alarak sisteme kaydetme ve ödeme planını sorgulama imkanını buluyor. Aktif işgücü programlarına başvuru alma ve takip etme, özel sektörün de kendi talebini alarak sonuçlandırma faaliyetini gerçekleştirme imkanını TOBB'a bağlı odalara sağlıyor" diye konuştu. 

HEDEF 1.5 MİLYON KİŞİYE İŞ

İŞKUR ile imzaladıkları protokolle işçi ve işvereni buluşturacaklarını söyleyen EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, EBSO'nun İŞKUR'un sistemine giriş yetkisi kazandığını söyledi. Yapılacak protokollerle, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) bağlı meslek odalarının İŞKUR'un sistemine giriş yetkisi kazanmasıyla, Türkiye çapında 1 buçuk milyon kişiye iş sağlamanın hedeflendiğini söyledi. Yorgancılar, işbaşı eğitim ile 500 bin kişiye iş imkanı sağlamayı amaçladıklarını ve kadın, engelli ve eski mahkumlara pozitif ayrımcılık yaparak 100 bin kontenjan ayrıldığını açıkladı.

İzmir Çalışma ve İş Kurumu İzmir İl Müdür Vekili Zafer Şener ise, protokolün istihdam problemini çözmede büyük katkı sağlayacağını söyledi. 

Konuşmaların ardından, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve İzmir Çalışma ve İş Kurumu İzmir İl Müdür Vekili Zafer Şener, protokolü imzaladı. (DHA)

 
Basketbol hayatını değiştirdi: O artık bir yıldız!
 
İzmir Senfoni’den sanat dolu gece
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milyonları ilgilendiren haber: O süre kısalıyor!
İş dünyası temsilcileri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na ...
Nokia 3310 efsanesi geri döndü
Nokia 3310 efsanesi yenilenmiş haliyle geri döndü! MWC 2017 kapsamında ...
Kuşadası'nda fuar bereketi
Efes Kongre Merkezi'nde GL Platform Fuarcılık tarafından düzenlenen Ege ...
 
Migros’un Akdeniz Direktörü anlattı: Başvurular kalite yükseltiyor!
Migros Akdeniz Bölge Direktörü Cem Eyüpoğlu, ekonomik koşullardan dolayı ...
Bakan Özlü'den DB Enerji'ye tam not
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İzmir'in Torbalı ilçesinde ...
Egeli otomotivciler vergi indirimi istiyor
Piyasalardaki sıkıntıyı aşmak ve tüketici taleplerini harekete geçirmek ...
 
Fed tutanaklarında faiz artışı eğilimi
ABD Merkez Bankasının (Fed) son toplantısına ait tutanaklar, birçok Fed ...
İzmir ve Bursalı iş kadınları işbirliğine hazırlanıyor
İzmir İş Kadınları Derneği, 'Dokuma Sanatındaki Çiçekler' projesi kapsamında ...
Burger King sektörün diğer devini satın alıyor
Fast food zinciri Burger King ve Tim Hortons'ın sahibi Restaurant Brands ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva