HABERLER>EKONOMİ
24 Nisan 2015 Cuma - 10:24

EBSO'dan uzakdoğu vurgusu

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, Tayvan ile Türkiye arasındaki dış ticaretin dengeli hale gelmesi ve gelişmiş ülkelerle rekabet için güçbirliği yapılması gerektiğini savundu. Gökçüoğlu, “Biz birlikte büyümeden ve birlikte dünyaya açılmadan yanayız” dedi.

EBSO dan uzakdoğu vurgusu

İZMİR - Tayvan Ticaret Ataşesi Philip J.P. Fan ve Tayvan Ticaret Merkezi (TAITRA) Direktörü Suna Chen ile birlikte ağırlıklı olarak otomotiv sanayinde faaliyet gösteren bir işadamı heyeti, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Tayvan heyetine ev sahipliği yapan EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçüoğlu, Türkiye’nin Tayvan ile dış ticaretinde ciddi bir açık verdiğini, bunun dengeye getirilmesi için kurumların birlikte hareket etmesi gerektiğini anlattı. Tayvan’daki ürünlerin artık Türkiye’de de üretildiğine dikkat çeken Gökçüoğlu, “Türkiye jeopolitik konumundan dolayı Doğu ile Batı arasında bir köprü işlevi görmektedir. Uzakdoğu ülkelerinden karşılıklı ticari kazanç sağlanabilmesi için sipariş adetlerinin artması gerekiyor. Biz birlikte büyümeden yanayız. Birlikte dünyaya açılmaktan yanayız. Gelişmiş ülkelerle ancak güçbirliği yaparsak rekabete girebiliriz. Ticaretteki açıklar zamanla kapanır ama güçler birleşirse sektörde hakimiyet kurulur ve karşılıklı olarak kazanç sağlanır” dedi.

İbrahim Gökçüoğlu, EBSO üyesi sanayicilerin 2013 yılı Ekim ayında Taipei’deki elektronik fuarına katıldığını, ikili görüşmelerle verimli ve başarılı bir organizasyon gerçekleştirildiğini belirtirken, TAITRA’nın merkezini de ziyaret etme fırsatı bulduklarını hatırlattı. EBSO olarak yurt dışından gelen heyetlerin niteliği ve temsil ettikleri sektörlere göre ticaret ve ortak yatırım yapabilecekleri firmaları karşılaştırmaya gayret ettiklerini vurgulayan Gökçüoğlu, ancak bu sayede arzu edilen başarı düzeyine ulaşıldığını anlattı.
İbrahim Gökçüoğlu, Tayvanlı sanayicileri enerji üssü haline getirmek istedikleri Bergama Organize Sanayi Bölgesi’nde yenilenebilir enerji yatırımı yapmaya da davet ederken, “Altyapımız ve imkanlarımız iyi, kümelenme çalışmalarımız var. Burada birlikte güzel bir işbirliği örneği teşkil edelim” diye konuştu.
 
FAN: İZMİR’DE İYİ İLİŞKİLER KURUYORUZ
Tayvan Ticaret Ataşesi Fan da, Türkiye ile karşılıklı ilişkilerinde amaçlarının sadece ticaret olmadığını, teknolojik bir gelişmeyi de amaçladıklarını bildirdi. İzmir’de gerek ikili firma görüşmeleri gerekse kurumsal ziyaretler sonucunda iyi bağlantılar kurduklarını, yapılan tanıtımlar sonucunda İzmir’in sahip olduğu imkanları daha iyi anladıklarını söyleyen Philip J.P. Fan, Yang-Ming isimli taşımacılık firmasının da yaklaşık 20 yıldır İzmir’de faaliyet gösterdiğini hatırlattı. Türkiye ile Tayvan’ın hava taşımacılığı ile daha da yakınlaştığını söyleyen Fan, “Yaklaşık 2 hafta önce THY, Tayvan ile Türkiye arasında direk seferlere başladı. İstanbul ile Taipei arasında karşılıklı olarak haftada 14 sefer gerçekleştiriliyor. Bu uçuşlardan önce Türkiye’yi ziyaret eden Tayvanlı turist ve iş adamı sayısı 40 bin idi. Ancak kısa sürede bu rakamın 100 bin seviyesine çıkmasını bekliyoruz. Ekonomi Bakanlığı ve DEİK organizasyonuyla Türkiye’den de Tayvan’a iş amacıyla gelen birçok firma olduğunu biliyoruz” dedi.


Philip J.P. Fan, İzmir’e de Tayvanlı firmaların ve turistlerin ziyaretlerinin artmasını beklediklerini ifade ederken, EBSO öncülüğünde İzmirli sanayicileri de ülkesine davet etti.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dolar rekordan döndü, TCMB takipte!
Tatilde 2,7343 ile Türk Lirası karşısında rekor kıran dolar güne düşüşle ...
'Zeytinyağı Oskarları' sahiplerini buldu
Zeytindostu Derneği’nin geleneksel Zeytindostu Yemeği Akhisar’da gerçekleştirildi. ...
Torbalı'dan Rusya'ya 'sebze' çıkarması
Moskova’nın ardından St. Petersburg Sanayi ve Ticaret Odası’ndan Rus işadamlarına ...
 
4G çıkışının perde arkası: Yıldırım-Elvan kapışması mı?
Erdoğan'ın 4G çıkışının ardında iki eski bakanın çekişmesinin yattığı ...
İzmir'de ‘kırsal kalkınma’ya rekor destek
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında İzmir'deki ...
Merkez’in faiz kararı doları uçurdu: Yeni rekor
Dolar, Merkez Bankası'nın kısa vadeli faizleri sabit tutmasının ardından ...
 
Yorgancılar ABD’de Türkiye ve Ege’yi anlattı
Dünyanın en gelişmiş 20 ekonomisinin oluşturduğu G20’nin iş dünyasındaki ...
İcra takibinde kritik düzenleme
Yargının aldığı kararla icra takibinde önemli bir değişikliğe gidildi. ...
Varan’dan dönüşüm çağrısı: Belediyelere gitmeyin
İTO Nisan ayı meclisi gerçekleştirildi. Başkan Ekrem Demirtaş, meclise ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva